Παρασκευή, Απριλίου 11, 2008

ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Είναι νίκη.

Ωστόσο δεν έχω όρεξη για πανηγυρισμούς.

Το γεγονός είναι πως με επιστολή της, σήμερα το μεσημέρι, η Διοίκηση της ΑΤΕ γνωστοποίησε στον Σύλλογο Εργαζομένων πως αποδέχεται την πρόταση του και αφαιρεί τη φραγή από την ιστοσελίδα του ΣΕΑΤΕ. Έτσι από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα μπορούν και πάλι να επικοινωνούν με το σωματείο τους από το χώρο δουλειάς τους σε όλη την Ελλάδα.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όσους και όσες μέσα από τα μπλογκ τους μας συμπαραστάθηκαν. Ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσουν πόσο πολύ βοήθησαν όλες αυτές τις μέρες. Είμαι ωστόσο σε θέση να γνωρίζω ότι αυτές οι φωνές διαμαρτυρίας αθροίστηκαν ουσιαστικά με την πίεση που άσκησαν η ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ, βουλευτές και νομικοί.

Σας μεταφέρω το ευχαριστώ των συναδέλφων μου και ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα στον δικό μας ή σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Είπα πιο πάνω ότι δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για πανηγυρισμούς. Να το εξηγήσω. Ο λόγος είναι πως βαραίνει τη σκέψη και τη καρδιά μου η ολοένα και πιο συχνά επαναλαμβανόμενη διαπίστωση πως καταντήσαμε να δίνουμε μάχες, να αναλωνόμαστε σε συγκρούσεις για τα αυτονόητα.
Ή για να το πω καλύτερα είναι καταθλιπτικό να διαπιστώνεις πόσο εύκολα και γρήγορα πολλά γύρω μας που τα θεωρούμε δεδομένα όπως η ελευθερία έκφρασης, η δημοκρατία στην απλούστερη μορφή της στην καθημερινότητά μας, μπορεί να χάσει την ιδιότητα του αυτονόητου και να μετατραπεί σε ζητούμενο.

Κυρίως όμως είναι καταθλιπτικό να διαπιστώνεις πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα μεταλλάσσονται οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους. Ο Διοικητής και ο ένας από τους δύο Υποδιοικητές στην ΑΤΕ, πριν πάρουν τις θέσεις που έχουν σήμερα, ήταν υπάλληλοι της Τράπεζας. Συνάδελφοί μας δηλαδή.
Είναι τρομακτικό να παρακολουθείς μπροστά στα μάτια σου την μετάλλαξη ανθρώπων που σε μηδενικό χρόνο μετατρέπονται από συνάδελφοι ή υψηλόβαθμα στελέχη μιας τράπεζας σε στρατό κατοχής. Απωθημένα, εμπάθειες, κόμπλεξ, ματαιοδοξία και ότι άλλο αρνητικό μπορεί να κρύβουμε όλοι μέσα μας, έρχονται στην επιφάνεια και μας κατακλύζουν μόλις μας απονεμηθεί ο τίτλος, ο μεγάλος μισθός και οι μαύρες Μερσεντές.

Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι αναλογίζονται κάποιες φορές ότι όλα αυτά έχουν πάντα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αναρωτιέμαι αν περνάει από το μυαλό τους πως θα νοιώσουν αν κάποια στιγμή κάποιος τους συμπεριφερθεί με τον τρόπο που αυτοί σήμερα φέρονται στους εργαζόμενους στην ΑΤΕ, στους συναδέλφους τους δηλαδή…

Οι αναφορές μου από αυτό το μπλογκ στον εργασιακό μου χώρο τελειώνουν εδώ μετά τη λήξη του έκτακτου συναγερμού.

:-)

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και όλες!

7 σχόλια:

Ermis Tsk είπε...

Κάπου είχα διαβάσει ότι κάποιος πει την εξής έκφραση: "Να είσαι καλός με τους ανθρώπους ανεβαίνοντας γιατί θα τους χρειαστείς κατεβαίνοντας...". Φαίνεται οι συγκεκριμένοι κύριοι το ξέχασαν, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι έχει και ο καιρός γυρίσματα ...!!

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και την πολύ οργανωμένη ΠΑΣΚΕ που έχετε στο χώρο δουλειά σας (δυστυχώς από τις λίγες)..!!

Agobooks είπε...

Μπράβο Αλέκο! :)
Καλό Σαββατοκύριακο!

alzap είπε...

@erxx:,n.ago:
Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και τα καλά σας λόγια.

gpapoul είπε...

Κάθε θαύμα τρεις μέρες, έτσι και οι "απαγορεύσεις" και οι "διαταγές" της "φιλελεύθερης" διορισμένης διοίκησης πήγαν περίπατο, μετά τις μαζικές αντιδράσεις. Έτσι όπως αθροίστηκαν οι διαμαρτυρίες χθες, έτσι θα αθροιστούν οι νίκες σήμερα, που θα δώσουν την μεγάλη νίκη αύριο...
καλή συνέχεια

@erxxx
Σε ελεύθερη λαϊκή απόδοση: "Καλό-χαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις..."

Ανώνυμος είπε...

Προς βαθυστόχαστο οικονομικό αναλυτή, κριτή των πάντων και υποψήφιο σωτήρα της ΑΤΕ.
Αγαπητέ κύριε, αν δε γνωρίζεις ότι το Νόμπελ Οικονομίας απονέμεται από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών και όχι από την αντίστοιχη Νορβηγική, τότε τι σκατά αξιοπιστία έχει ο φανατικός και παραληρηματικός λόγος σου!!!
Τα λέμε, "ΟΦΙΣ"
Το παραπάνω κείμενο ο δημοκράταρος agrotikarios,δε μου το ανάρτησε στο blog toy!!!

alzap είπε...

@"ΟΦΙΣ"
Πολύ σωστά.
Αλλωστε άλλο ο Νόμπελ κι άλλο ο Κουϊσλιγκ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου “Agrotikarios”. Γνωρίζοντας τον (πολιτικό) χώρο στον οποίο κινείσαι, και αντιλαμβανόμενος τις φιλοδοξίες σου, προσπαθώ να κατανοήσω γιατί διάλεξες αυτόν τον τρόπο να βγάλεις προς τα έξω τις όποιες απόψεις σου σχετικά με τα συμβαίνοντα στην ΑΤΕ! Η ATEbank, είναι ένας οργανισμός που απασχολεί περί τις 5000 ψυχές, έχει εκατομμύρια πελάτες οι οποίοι έχουν ακουμπήσει επάνω τους τις επενδυτικές ελπίδες τους, την κάλυψη των μικρών ή μεγάλων αναγκών τους, τη σύνταξή τους! Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε ως εργαζόμενοι και λάθη, για να τα διορθώσουμε την επομένη και να κάνουμε άλλα τη μεθεπόμενη! Έτσι κυλάει η ζωή, φίλε μου και έχεις μόλις δύο επιλογές να ακολουθήσεις: Ή την παίρνεις κατά πόδας και πορεύεστε αντάμα, ή την εγκαταλείπεις και αυτή η…αχάριστη σε προσπερνάει! Ά, ναι, υπάρχει και η επανάσταση, αλλά δε βρίσκεις ότι στην ηλικία μας είναι λίγο αργά γι’ αυτήν πλέον;
Επειδή γνωρίζω το χαρακτήρα σου, και γνωρίζω επίσης ότι με αυτό που κάνεις θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι ασυμβίβαστος, οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι ο ασυμβίβαστος δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι φανατικός! Κι’ εσύ φίλε μου, έχεις βγάλει πολύ φανατισμό από μέσα σου και στο μπλογκ σου και με τον άλλο τρόπο που εκφράστηκες παλιότερα! «Κατά μία έννοια, το να μην είναι κάποιος φανατικός σημαίνει ότι είναι, κατά κάποιο τρόπο, προδότης σύμφωνα με το φανατικό» γράφει ο Amos Oz στο βιβλίο του «Κατά του φανατισμού» ! Κι’ εσύ αδερφέ μου «βλέπεις» πολλούς προδότες στα κείμενά σου! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω που και πώς συγκέντρωσες όλες αυτές τις πληροφορίες- προσωπικά δεδομένα τα περισσότερα, αλλά σκέφτηκες ποτέ να ανοίξει κάποιο γνωστό σου πρόσωπο τον υπολογιστή του μια μέρα και σε ένα μπλογκ να διαβάσει ας πούμε ότι ο τάδε υπάλληλος , εσύ δηλαδή, είναι gay; Δε θα σουρθεί κόλπος; Μπορείς για λίγο να βγεις από το πρόβλημά σου; Μπορείς για μια στιγμή κατανοήσεις τον άλλον μπαίνοντας στη θέση του; Άσε που έχεις τρελάνει τους έρμους τους πασόκους που νομίζουν ότι είσαι δικός τους και σε έχουν ανακηρύξει σε «πασιονάρια»! Για την περίπτωσή σου, υπάρχει ένα καλό βιβλίο μικρό και ευκολόπεπτο, ακόμα κι’ εσύ θα το καταλάβεις! Το έχει γράψει ο Richard Carlson και έχει τίτλο «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα…γιατί όλα είναι μικροπράγματα»! Θα διασκεδάσεις και πού ξέρεις, αύριο το πρωί στην Τράπεζα μπορεί να συναντήσεις κάποιον από αυτούς που βρίζεις με χυδαίο τρόπο στο μπλογκ σου και να αισθανθείς την ανάγκη να του πεις «καλημέρα»! Να είσαι βέβαιος ότι θα έχεις διανύσει τη μισή απόσταση προς τη συμφιλίωση! Με τον εαυτό σου εννοώ!
«ΟΦΙΣ»
Υ.Γ. Σταμάτησε τις προσπάθειες εντοπισμού μου, έχεις πέσει έξω σε όλες!
«Ο»