Σάββατο, Απριλίου 12, 2008

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στις 18 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές για τα αποκεντρωμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η ώρα που η «βάση» του Κινήματος θα εκλέξει τα όργανά της σε Δημοτικό, Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο.

Για πολλούς από εμάς είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα της αυτογνωσίας.

Γιατί όσοι και όποιοι από εμάς έχουν κατά διαστήματα εκλεγεί σε καθοδηγητικά όργανα σε αυτό το επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για όσα έγιναν ή δεν έγιναν.
Αναφέρομαι σε όσα ειπώθηκαν εδώ αλλά και εδώ.

Γιατί όταν εμείς οι παλιότεροι επαναλαμβάνουμε μονότονα την λέξη ανανέωση, ήρθε η ώρα να κάνουμε το αυτονόητο. Να αποδείξουμε ότι το εννοούμε.
Να δείξουμε στη πράξη ότι το πιστεύουμε, με το άνοιγμα της πόρτας για να μπουν νέα πρόσωπα, με την εθελοντική μας αποχή από τη διεκδίκηση της εκλογής μας σε αυτά τα όργανα.

Γιατί αν εμείς οι παλιότεροι πραγματικά πιστεύουμε ότι η πλέον τιμητική ιδιότητα είναι η ιδιότητα του Μέλους του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτήν ακριβώς την ιδιότητα και τίποτα άλλο!

Κι αυτό να γίνει με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της παρουσίας μας στις διαδικασίες της οργάνωσης βάσης. Να βρεθούμε στις ολομέλειες, στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες των οργανώσεών μας.

Ήρθε ο καιρός να απελευθερωθούμε από ματαιοδοξίες και καθοδηγητικά σύνδρομα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λιγότερο και να ακούσουμε περισσότερο.

Ήρθε η ώρα, μεσήλικες πια, μέσα από συνελεύσεις και ολομέλειες των τοπικών οργανώσεων, να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό και τη φαντασία που μας έσπρωξαν πριν από πολλά – πολλά χρόνια να ενταχθούμε στο ΠΑΣΟΚ.

Ήρθε η ώρα να συμπυκνώσουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα με τα πρωτογενή μας όνειρα. Και να τα καταθέσουμε μαχητικά και δημιουργικά ως δημοκράτες πολίτες, ως απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ στην μεγάλη υπόθεση της πολιτικοποίησης των Οργανώσεων μας, στην ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση επανασύνδεσης των Oργανώσεών μας με τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Είναι αυτές οι γραμμές μια έκκληση στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ανήκουν στην κατηγορία που προανέφερα, να συνυπογράψουμε ένα νοερό συμβόλαιο τιμής και να μη θέσουμε υποψηφιότητα για τα νέα όργανα.

Ας ανοίξουμε το δρόμο γενναιόδωρα στις επόμενες γενιές συντρόφων, για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους...

7 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

Είναι αλήθεια, πως η υιοθέτηση των σκέψεών σας και της ωριμότητάς σας από την πλειοψηφία της βάσης που κινείται για πολλά έτη γύρω από τον κομματικό μηχανισμό, θα διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για μία εσωτερική επαναστατική ανασυγκρότηση...Η είσοδος του νέου -αρκεί το νέο να πληροί κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις και όχι μόνο την ηλικία- με την διακριτική συμμετοχή και υποστήριξη του 'παλιού' αποτελεί τον μηχανισμό της βαθμιαίας ανάκαμψης του κινήματος. Όμως, πόσοι αλήθεια συμμερίζονται αυτές τις σκέψεις, τον ορθολογισμό και την ωριμότητα που εσείς διατυπώνετε?

KΑΡΜΕΝ είπε...

http://allazoume.first-forum.com/forum-f21/topic-t337.htm#1041

Δεν αρκούν τα καινούργια πρόσωπα, αλλά είναι αναγκαία, ειδικά όταν οι παλιοί (η καλύτερα μερικοί από αυτοί, κουράσθηκαν η απλά αδιαφορούν).
Όποτε έχουμε ανάγκη αυτούς που θέλουν και μπορούν να τρέχουν.
Η εμπειρία αποκτιέται. Η ψυχή είναι όμως ο κινητήρας. Το πάθος το έχεις η όχι μέσα σου, όπως και το σωστό.
Όταν θέλουμε συμμετοχή στην πράξη, βοηθάμε το Όραμα του Γ. Παπανδρέου.
Πρώτα να οργανωθούμε σωστά, αυτό είναι το ζητούμενο κατά την δική μου ταπεινή άποψη.

alzap είπε...

@homo sapiens:
Ευχαριστώ για τη θετική προσέγγιση.
Με καλύπτει απόλυτα αυτό που γράφεις:
"...Η είσοδος του νέου -αρκεί το νέο να πληροί κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις και όχι μόνο την ηλικία- με την διακριτική συμμετοχή και υποστήριξη του 'παλιού' αποτελεί τον μηχανισμό της βαθμιαίας ανάκαμψης του κινήματος."



@agapi:
"...Η εμπειρία αποκτιέται. Η ψυχή είναι όμως ο κινητήρας."

Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.

Να είσαι καλά!

Γιώργος Στιβαχτής είπε...

Σίγουρα θα πρέπει να αφήσουμε τι νέα γενιά να βγεί μπροστά.Μην ξεχνάμε άλωστε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως η νεολαία πρέπει να είναι 2 βήματα μπροστά από το κομμα.
Όμως όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί νέους ανθρώπους μιλάμε.Γιατί μεχρί τωρα έχουμε νέους σε θέσεις που απλώς εξυπηρετούν συμφέροντα.Πασπίτες αφήνουν εκτός ψηφοδελτίου συντρόφους τους απλά και μόνο για να κάνουν κουμάντο στη "μικρή" τους Π.Α.Σ.Π. Έχει περάσει ένας χρόνος από το συνέδριο επανίδρυσης της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ακόμα δεν υπάρχει γραμματέας,δεν διαλύθηκαν οι ομάδες απλως μεγαλώσαν και γίναν πιο ανθεκτικές και πιο πατροναρισμένες.Για όλα αυτά ποτε θα μιλήσει το κόμμα,πότε θα ξεχωρίσει τους δοσίλογους από τους τίμιους.Όσο πιο λαμόγιο είσαι έχεις και μεγαλύτερη θέση μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου μακάρι να μπορούσε να περάσει το μηνυμα σου στη βάση του κινήματος. Θα κάνω με την αδεια σου μια αναδημοσιευση γιατί στην επαρχία είναι χειρότερα τα πράγματα από ότι νομίζει κανείς από τη Αθήνα ή τα μεγάλα αστικά κέντρα.

alzap είπε...

@γιώργος στιβαχτής:

Είναι σαφές κατά τη γνώμη μου ότι η ηλικία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το πρωτεύον κριτήριο.
Άλλωστε για να αναφερθώ σε ένα ακραίο ίσως παράδειγμα ο Αντώνης Καρράς είναι πολύ νεότερος στην ουσία απο οποιονδήποτε Πασπίτη.

Αυτή η παραδοχή ωστόσο δεν μπορεί να γίνεται το φύλλο συκής για κάποιους απο εμάς ωστε να γατζωνόμαστε για δεκαετίες στις καρέκλες.

Τέλος πιστεύω ότι έχεις δίκιο σε πολλές απο τις επισημάνσεις που κάνεις για την πολιτική συμπεριφορά της νεολαίας μας.
Και πάλι όμως οι κύριοι υπεύθυνοι γι αυτό είμαστε εμεις οι παλιότερμεις δείξαμε αυτό το δρόμο, εμείς είχαμε ως πρώτο μέλημα την "χρησιμοποίηση" της νεολαίας μας.

alzap είπε...

@exeisminima:
Να κάνεις χρήση ελεύθερα.
:-)
Ευχαριστώ.