Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...

...αντί να ζητήσουν συγνώμη, απειλούν.

Θρασείς και ξεδιάντροποι, όπως είναι πάντα άλλωστε οι τραπεζίτες,  προκαλούν και πάλι.

Δεν επιθυμούν, λένε, την ψήφιση του νόμου για την προστασία των δανειοληπτών γιατί θα κακομάθουν οι δανειολήπτες.

Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ξαμόλησαν τους υποδιοικητές και τα λοιπά παπαγαλάκια τους για να προετοιμάσουν το κλίμα της αντίδρασης.

Με τα πλέον ληστρικά επιτόκια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταπατώντας κάθε έννοια κοινωνικής ευθύνης ξεζουμίζουν και λιώνουν κυριολεκτικά τον Έλληνα πολίτη. Απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια ποσοστά κερδοφορίας που μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά των εταιρειών τζόγου της μαφίας.

Θα κακομάθουν οι δανειολήπτες, ισχυρίζονται οι αρχιλήσταρχοι τραπεζίτες, αν ψηφιστεί ο νόμος και δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Δεν τα έλεγαν αυτά οι καραμπινάτοι αλήτες οι Τραπεζίτες όταν διεκδικούσαν και έπαιρναν χαριστικές ρυθμίσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούσαν και ΠΟΤΕ δεν πλήρωσαν γιατί τους χαρίστηκαν. Εισφορές που τελικά πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος για λογαριασμό τους.

Σηκώνουν κεφάλι λοιπόν και μένει να δούμε αν θα τους περάσει.

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση κάνει πίσω…

Ελπίζω και πιστεύω πως δεν θα κάνει!

3 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου Αλέκο μας...ε,κοίτα ο καθένας μιλάει κ αποδέχεται,πάντα κάτι ένα κυβερνητικό μέτρο,έναν νόμο που βγάζει,η κυβέρνηση για κάτι ανάλογα με το τί ζητάει αυτός από αυτό..κ ανάλογα με το κατά πώς κ κατά πόσο τον συμφέρει,αυτό το μέτρο οκ;;ε,οι τράπεζες καλό μου κοιτάνε πως θα πάρουν,όλο κ περισσότερα κ μάλλον θα χάσουν ένα μέρος από τα κέρδη τους (τα τεράστια)με αυτό το μέτρο...γι αυτό δε το δέχονται ίσως....ε,πάντα είναι προκλητική η στάση των τραπεζών γενικά....χαιρετώ,καλο απόγευμα...

alzap είπε...

Μη με ξενερώνεις ρε συ Αθανασία πάνω που ξεκίναγε ο επαναστατικός μου οίστρος...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση να κάνω. Τον τελευταίο χρόνο (δηλαδή μετά την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν) σταμάτησαν οι τραπεζίτες και τα μαγαζιά τους να δίνουν δάνεια. Περνάνε τα πάντα και τους πάντες από ψιλό κόσκινο. Αυτοί που μέχρι πρότινος έδιναν αβέρτα στεγαστικά, φοιτητικά, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, μαλ***δάνεια.
Τώρα που δεν δίνουν, με τι ζουν; Από πού κονομάνε; Πως τη βγάζουν; Μήπως με τα 28 δισ. ευρώ του ακαταλληλότερου;;;;
Και για να μην παρεξηγούμαι: ποτέ μα ποτέ δεν πήρα στη ζωή μου δάνειο. Όχι γιατί μου περισσεύουν. Ίσα ίσα που μου λείπουν. Απλά έμαθα να ζω με λίγα.