Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ...

...κάποια στιγμή, τί απο τα δύο ισχύει για τον ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ...

Όσα λέτε στην ανακοίνωσή σας προχθές:

"Διαρκής πηγή έμπνευσης ο Τσε. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ:
"42 χρόνια μετά τη δολοφονία του στη Βολιβία ο Τσε Γκεβάρα εξακολουθεί να ακτινοβολεί παγκοσμίως και να αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για νέους αγώνες. Να συνεγείρει συνειδήσεις ως ο ασυμβίβαστος επαναστάτης και διεθνιστής που δεν μπαίνει σε «καλούπια» και δεν κάνει την εξουσία αυτοσκοπό."

ή όσα έλεγε ο αγαπημένος Αλέξης, ο Πρόεδρος  σας, στις 22/03/08:,

«Ίσως ο Άρης να ήταν κάτι παραπάνω από τον Τσε της Ελλάδας» λέει, γιατί ο Βελουχιώτης «δεν είχε αυτόν τον τυχοδιωκτισμό που είχε ο Τσε». Μάλιστα θυμίζει ότι μπορεί ο Γκεβάρα να είναι ένα διαχρονικό σύμβολο ανιδιοτέλειας, «αν κάτσει όμως κανείς και αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις την περίοδο της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, θα δει ότι είχε θέσεις πολύ ακραίες και επίσης ότι εάν εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική, μπορεί να έβαζε σε παγκόσμιο κίνδυνο την ανθρωπότητα».

ΛΟΙΠΟΝ;
Τυχοδιώκτης και ακραίος που με την πολιτική του έβαζε σε κίνδυνο την ανθρωπότητα ή πηγή έμπνευσης;

Κάθε απάντηση δεκτή.

Μέχρι τότε δικαιούμαι να μιλάω για σημαίες ευκαιρίας ανάλογα με τις συγκυρίες και τα δημοσκοπικά ευρήματα;

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τυχοδιώκτης και ακραίος που με την πολιτική του έβαζε σε κίνδυνο την ανθρωπότητα ή πηγή έμπνευσης;

Θα μπορούσαν να ισχύουν και τα δύο, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Αθανασία είπε...

Ε,καλημέρα αγαπητέ Alzap!...ε,εμ να σου πώ...όπως το πάρει κανείς..αν φανταστούμε ότι τον έχουν κατά καιρούς...'χρησιμοποιήσει'ανάλογα αυτόν κ το όνομά,του ανάλογα κάποιοι 'καλοθελητές'...(όπως μιά γυναίκα από ότι είχα,διαβάσει πρίν καιρό πολύ στο μπλόγκ,ενός άλλου φίλου),η οποία έβγαλε σε δημοπρασία μιά τούφα,μαλλιά που ισχυρίστηκε τότε ότι,είναι του Τσέ....στην Αμερική ήταν αυτή δε θυμάμαι τώρα πού...έναντι ενός αστρονομικού ποσού..ε,από κεί να καταλάβεις...ε,αυτό το συνήθειο (το κακό;;ίσως;;)έχουν οι άνθρωποι να 'χρησιμοποιούν'τη μνήμη κ ίσως κ το έργο κάποιων ανθρώπων,μετά θάνατον ανάλογα με τις δικές τους, δίκαιες,ή άδικες ή έντιμες ή βρώμικες επειδιώξεις....και ανάλογα με αυτά που αυτοί,θέλουν να κερδίσουν μέσα από αυτό...έντιμα ή όχι....ε,αυτό είναι...ο καθένας όπως τον συμφέρει.....καλημέρες.......

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι βρε συ και χάθηκες ολόκληρη εβδομάδα;
Ανησύχισα ότι ανέλαβες οφίκιο στην καινούργια επαναστατική κυβέρνηση και ότι το μπλόγκ το σύνδεσες με Κάιρο.

Καλημέρα,καλή εβδομάδα και να γράφεις συχνότερα.


υγ.Πως τους βλέπεις τους καινούργιους,λουσάτους,εστέτ και από τζάκια υπουργούς;

alzap είπε...

@;ανωνυμος:
Ναι βεβαίως όλα μπορούν να ισχύουν για κάποιους. Περι ορέξεως κολοκυθόπιττα...

Εμένα πάντως με εμπνέουν όσοι ΔΕΝ είναι τυχοδιώκτες και όσοι αγωνίζονται για να σώσουν και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα.
Τέτοια σπάνια προσωπικότητα ήταν ο Τσε και τα περί τυχοδιωκτισμού τα επιστρέφω σε αυτούς που τα ισχυρίζονται.


@Αθανασία:
Χμμμ, άρχισες να με φοβίζεις εσύ...
:-)
Που ήσουνα κρυμμένη τόσο καιρό;


@ανωνυμος:
Μη γράφεις για Κάϊρο θα με συνδέσουν με μουσουλμανικές αδελφότητες...
:-)

Απο ότι γνωρίζω μόνο ένας είναι απο τζάκι υπουργός. Κι αυτό απο μόνο του δεν αρκεί για να βγάλουμε αρνητικά συμπεράσματα για τον άνθρωπο. Νομίζω.

Καλή εβδομάδα και σε σένα

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου κ πάλι,αγαπητέ...ε,εγώ σε...φοβίζω;;μα γιατί καλέ μου;;...εμ,δε πιστέυω ότι η 'παρουσία'μου εμπνέει φόβο στους άλλους...κάτι άλλο εμπνέει ίσως που αν το γράψω,θα έρθει ο admin κ θα μας ταράξει,στις παρατηρήσεις κ δε ξέρω κ γώ τι άλλο,μπορεί να κάνει ο admin φυσικά..αλλά δε το γράφω γιανά μη τη 'πληρώσει'το μπλογκάκι σου! χααααααααααχαχχαχααχα!....πάντως φόβο δε νομίζω,ότι εμπνέω...που ήμουνα κρυμμένη;;ε,μερικές φορές κάτι μπορεί,να είναι κ ακριβώς μπροστά στα ματάκια μας,κ να μη το βλέπουμε πάρ'αυτά χίιιιιχιιιιχιι! χαιρετώ...

Δημήτρης είπε...

Μην το παίρνεις σοβαρά το παιδί. Τσιτάτα έμαθε να παπαγαλίζει, γιατί από πολιτικό βάθος "μηδέν".
Ο δύσμοιρος έφθασε στο σημείο να υμνεί τον Μάο, σε μια εποχή που οι Κινέζοι δεν θέλουν να ακούν για τον "μεγάλο τιμονιέρη" και το πρώτο που σου λένε είναι ότι "ο Μάο υπάρχει μόνο στα νομίσματα μας", για να αρχίοσυν μετά να σου απαριθμούν τα εγκλήματα του και τις εκατόμβες κινέζων που πλήρωσαν τις πολιτικές του.
Αλλά τί να περιμένει κανείς από έναν νέο άνθρωπο, πόυ κλείνει τα μάτια του στην φρίκη του εφαρμοσμένου κομμουνισμού;

alzap είπε...

@Αθανασία:
Αααα εσείς οι νεότερες γενιές που δεν θέλετε να καταλάβετε πως εμας τους παλιότερους μας φοβίζει η αλήθεια και η ομορφιά... Είμαστε ανάπηροι βρε, καταλάβε το.


@Δημήτρης:
Κάπως έτσι δυστυχώς. Και το εννοώ το δυστυχώς.

Αθανασία είπε...

Ε,έμ καλημέρα αγαπητέ...ναί αλλά ίσως δεν φταίτε,εσείς που 'κουβαλάτε' αυτές τις...'αναπηρίες'ίσως φταίνε οι φάσεις μέσα από τις οποίες,έχετε περάσει που εμείς φυσικά,οι νεότεροι που λές κ σύ,ούτε καν τις διανοούμαστε επειδή,μας φαίνονται κάπως πολύυυυ μακριά,από εμάς κ κάπως σε άλλο τόπο,κ χρόνο...!!χααχαααααχα!....δεν τις ζήσαμε ποτέ....εμείς ζούμε σε άλλη εποχή με άλλα δεδομένα,εντελώς διαφορετικά από τα δικά σας...καταλάβατε;;...όμως δε νομίζω ότι θα πρέπει,η αλήθεια κ η ομορφιά να σε-σας φοβίζει,εσάς τους μεγαλύτερους!πρέπει να χαίρεστε που μέσα,στην τόοση ασχήμια,μιζέρια,κακασχημιά που υπάρχει σήμερα στον κόσμο μας (δε ξέρω πως ήταν,η δική σας εποχή αλλά θα θελα να μάθω),υπάρχουν κ κάποιες μικρές οάσεις,ομορφιάς... καλημέρες......

alzap είπε...

@Αθανασία:
"...όμως δε νομίζω ότι θα πρέπει,η αλήθεια κ η ομορφιά να σε-σας φοβίζει,εσάς τους μεγαλύτερους!πρέπει να χαίρεστε που μέσα..."

Και βέβαια χαιρόμαστε. Άλλωστε ξέρεις ότι πολλές φορές αυτά που μας φοβίζουν είναι εκείνα που μας γοητεύουν περισσότερο.

Και η εποχή μας είχε ομορφιές και στιγμές ανάτασης, δεν ήταν όλα μίζερα.

Πρέπει όμως να σου εξομολογηθώ ότι παλεύω συχνά για να μην μπουρδουκλωθώ ανάμεσα στη "νιατολαγνεία" που θέλει τις νεότερες γενιές να έχουν δίκιο σε όλα, και την πλήρη απόρριψη κάθε αλήθειας και φρέσκιας ματιάς που έρχεται απο τους νέους.

Πως ήταν η δική μας εποχή;
Δεν ξέρω, μάλλον δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να την περιγράψω.

Ας πούμε ότι μπορεί κάποιος να την ανιχνεύσει μέσα απο τα κουσούρια. τις όποιες ευαισθησίες, τους φόβους, το χιούμορ, τις ανασφάλειες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σοσιαλιστή δεν κοιτάς τι κάνει ο Χρυσοχοίδης που επέβαλε ΧΟΥΝΤΑ στα Εξάρχεια, οι δηλώσεις του Τσ'ιπρα σε μαράνανε

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Επειδή περνάω κάθε μέρα απο τα Εξάρχεια, αρκετές φορές μάλιστα, δεν την έχω πάρει είδηση τη χούντα.
Τώρα αν εννοείς ότι έχει δυσκολέψει η επαναστατική πράξη της κουκουλοφορίας σε καταλαβαίνω αλλά δεν συμπάσχω.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν συμπάσχεις.
Στη βολεμένη με το Πασοκ συνείδησή σου, έννοιες όπως η Ελευθερία,η Επανάσταση,ο Σοσιαλισμός,η Διεκδίκηση και τόσες άλλες,έχουν σαφέστατα καθορισμένα όρια και ασφυκτικά στεγανά.Πάντα οι ερμηνείες που δίνετε είναι σύμφωνες με το προσωπικό σας συμφέρον.
Φαντάζομαι ότι και στην επταετία,εαν ρώταγε κανείς πολύ "καθώσπρέπει" κόσμο,την ίδια απάντηση με τη δική σου θα έδινε.
Αυτό όμως δε σήμαινε ότι δεν είχαμε και Χούντα..

Λόλα.

alzap είπε...

@Λολα:
Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενής.

Θα πω απλώς ότι δημοσίως και επωνύμως, πάρα πολλά χρόνια τώρα, ισχυρίζομαι ότι κοινωνικοί αγώνες και ελευθερία και πόσω μάλλον η επανάσταση δεν είναι έννοιες συμβατές με κουκούλες και πλιάτσικο σε μικρομάγαζα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο καλό είναι όταν αναφέρεσαι στο πρόσωπό μου να κάνεις προσπάθεια να ενημερώνεσαι.
Γιατί σε εποχές δύσκολες, όταν οι περισσότεροι απο το χώρο που ισχυρίζεσαι ότι εκπροσωπείς έκαναν την πάπια, ο υποφαινόμενος βρισκόταν στις επιτροπές αλληλεγγύης αλλά και στα δικαστήρια ως μάρτυρας υπεράσπισης αγωνιστών όπως ο Σερίφης, η Μπέργκνερ, ο Μπουκουβάλας, ο Μπαλάφας κ.α, όλων αυτών δηλαδή που είχαν καταχωρηθεί ως "συνήθεις ύποπτοι".

Αυτά προς το παρόν και ίσως, την επόμενη φορά που θέλεις να δώσεις μαθήματα αριστεροσύνης και επανάστασης, ίσως λέω να είναι χρήσιμο να τολμήσεις το αυτονόητο. Να μας πεις το ονοματάκι σου, το δικό μου το βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύεις κι εσύ ότι το πλιάτσικο στα "μικρομάγαζα" όπως λες(κι εδώ ελπίζω να μην συμπεριλαμβάνεις τις τράπεζες) γίνεται από άτομα του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου και όχι από προβοκάτορες;

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τη δράση σου.Δεν τη γνωρίζω,αλλά αφού εσύ την αναφέρεις δεν έχω παρά να τη σεβαστώ.

Αυτό που σχολιάζω είναι η απάντηση που έδωσες στον ανώνυμο.
Εαν εσένα σε καλύπτει μια τέτοια θέση,παράλληλα με την υπόλοιπη κοινωνική σου δράση,τότε πάω πάσο..

Λόλα Αντωνίου.Σου κάνει;

alzap είπε...

Μου κάνει ότι είναι αληθινό...

Αδιαφορώ αν αμφισβητείς ή όχι τη "δράση" μου, για το αν την γνωρίζεις ή όχι.
Τα ανέφερα γιατί είμαι μεγάλος άνθρωπος πια και έχω βαρεθεί στη ζωή μου να βλέπω τους τζάμπα μάγκες και τους μεταπράτες εμπόρους της
αριστεράς και της "επαναστασης", να δίνουν μαθήματα και να μιλάνε για χουντες.

Η απάντηση που έδωσα στον ανώνυμο ισχύει και θα ισχύει διαχρονικά.

Το πλιάτσικο, είτε αφορά στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς είτε αφορά στην CITY BANK παραμένει πλιάτσικο.
Στη δική μου λογική και στάση ζωής δεν έχει σχέση με την αριστερά.

Και βεβαίως δεν πρωτοτυπώ.
Απο την Κομμούνα του Παρισιού μέχρι τους αντάρτες του Άρη και τα Κινήματα της Λατινικής Αμερικής, το πλιάτσικο αντιμετωπίστηκε ως μια βαθιά αντιδραστική και προβοκατόρικη πράξη. Και η ποινή ήταν θάνατος.

Ανώνυμος είπε...

Το να κολλάμε ταμπέλες("οι αντεξουσιαστές κάνουν πλιάτσικο"),το να εξισώνουμε τα αναντίστοιχα και δη με συναισθηματικές αποχρώσεις("ΕΒΓΑ γειτονιάς"-Τράπεζα),το να αφορίζουμε λεκτικά("μεταπράτες","τζάμπα μάγκες"),το να απαξιώνουμε ομάδες ολόκληρες("...να δίνουν μαθήματα και να μιλάνε για χουντες."),το να ομογενοποιούμε συλλήβδην και πάντα κατά το πως μας συμφέρει την Ιστορία("Κομμούνα,Άρης,Λατινική Αμερική")και το να έχουμε την ίδια άποψη για το τι είναι προβοκατόρικο και τι όχι με τον Άδωνι,
είναι η χρυσή συνταγή του καλού συντηρητισμού,της περιχαρακωμένης ιδεοληψίας και της λαικιστικής προπαγάνδας.(δεν το λέω εγώ,η κοινωνική ψυχολογία το λέει.)

Μόνο που δεν ψάχνω για προπαγάνδες και ποικιλόχρωμους ιεροκήρυκες,αλλά για κριτικές ματιές στους ανθρώπους και τα πράγματα,όπως έκανες σε παλαιότερα γραπτά σου.

Καληνύχτα.

alzap είπε...

Εγω δεν έχω γνωρίσει αληθινό αντιεξουσιαστή που κάνει πλιάτσικο. Έχω γνωρίσει μερικούς που σκόρπισαν τη ζωή τους, την όποια περιουσία τους για τις ιδέες τους, τους συνανθρώπους τους και το κίνημα. Προφανως κάνουμε παρέα διαφορετικούς ανθρώπους.

Δεν ήξερα ότι ο Αδωνις θεωρεί ότι το πλιάτσικο είναι προβοκατόρικη πράξη για το αριστερό κίνημα... Με εντυπωσίασες! Νόμιζα ότι ο Αδωνις διακηρύσσει ότι οι αριστεροί είναι υπερ του πλιάτσικου.

Με τιμά η επίκληση της κοινωνικής ψυχολογίας. Αντε με το καλό και με μια γνωμάτευση για την αφεντιά μου απο τον γνωστό ιατρό-βουλευτή σας κ.Λεβέντη.

Κατά τα άλλα σέβομαι το παραληρηματικό τελευταίο σχόλιο σας και σας εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου να καταλάβετε κάποτε πόσα πολλά και πόσο κοινά έχουν η Παρισινή Κομμούνα, ο Αρης Βελουχιώτης και τα απελευθερωτικά κινήματα στην Λατινική Αμερική...

Υπάρχει τόση ομοιογένεια όση ανάμεσα στην Ella Fitzgerald και την Μαρίκα Νίνου ας πούμε.

Εδώ μην ψάχνετε αδίκως για μεγάλες ιδέες και "επαναστάτες", ταπεινοί και μίζεροι μικροαστοί με μικρούς μισθούς και απλήρωτους λογαριασμούς είμαστε...

Στα Πατήσια ζούμε τη ζωή μας και τα μόνα χειμερινά ανάκτορα στην περιοχή, είναι το παγωτατζήδικο ΧΑΡΑ καμμιά 500αρια μέτρα μακριά μας...

Καληνύχτα σας και καλή σας τύχη

Ανώνυμος είπε...

Kαλή αρχή Αλέκο...

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=92350

Ανώνυμος είπε...

Οι μπάτσοι όταν το Πασοκ είναι εξουσία, δέρνουν με τακτ,σαν τη διαφήμιση με το μαξιλαροπόλεμο ένα πράμα..
;-)

alzap είπε...

@Ανωνυμος:
:-) για το χιούμορ και :-( για το γεγονός.
Να είσαι καλά

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ανεξάρτητα του τι λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙZΑ και τι ήταν πράγματι ο άνθρωπος στην εποχή μας είναι άλλο ένα σύμβολο του Marketing :(

Ανώνυμος είπε...

Ο Κρόγιας γιατί έκλεισε το blog του;

hackaday είπε...

Όπως συμφέρει μερικούς χρησιμοποιούνε τον Τσε. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη μερίδα που τον χρησιμοποιεί τυπώνοντας τον σε μπρελόκ, μπλουζάκια, αναπτήρες και άλλα προϊόντα και δεν τους ενδιαφέρει καν για το ποιος ήταν και τι ήταν. Η μούρη του πουλάει και φέρνει λεφτά. Και είναι πολλά τα λεφτά. Σίγουρα πολάει πολύ περισσότερο από τον Βελουχιώτη ακόμα και στην Ελλάδα. Αν περιμένεις να πάρεις ξεκάθαρη απάντηση για τι από τα δύο ισχύει για το ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι αλλά δεν νομίζω ότι θα τη λάβεις ποτέ.