Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ...

...κυρίως όμως ας ανοίξουμε καλά τις πόρτες της καρδιάς για να αφουγκραστούμε αυτόν τον πατριώτη, τον απλό άνθρωπο, τον Έλληνα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και ακούστε τον, είναι συγκλονιστικός. 

Μπράβο στα παιδιά του TVXS που τον ανακάλυψαν και μας χάρισαν αυτό το βίντεο.


Άλκης Καριζώνης from tv xoris sinora on Vimeo.

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Μπράβο και σε εσένα Αλέκο, για την ανάρτηση.
Η τραγωδία της Ελλάδας ήταν η απώλεια αυτής ακριβώς της γενιάς, που έγραψε το έπος της αντίστασης, είτε στα βουνά της Αλβανίας, είτε μετά στις ελληνικές πόλεις και τα χωριά μας.
Τί ωραίος και μεστός ο λόγος αυτού του ήρωα! Πόσο ανθρώπινος, συγκλονιστικός στην πολιτική λιτότητα του και πόσο μακρυά από τα φληναφήματα αυτών που καμώνονται τους συνεχιστές, ιδιοποιούμενοι τους αγώνες και το αίμα άλλων.

Γκιωνης είπε...

. Τι λόγος ! Τι λέξεις ! Τι ευθύτητα σκέψης ! Τι άθρωπος !
. Κι ας σκεφτούμε τα αισθήματα που βίωσαν αυτοί οι άνθρωποι, προδομένοι από δυό μεριές ! Έτσι ήταν ο πατέρας μου κι ο θείος μου. Αυτός ο θείος, που όταν πέθανε στα 85 του, κάποιος παληός του σύντροφος μέτρησε και είπε στον επικήδειο του οτι " ... ο Θ. από τα 85 χρόνια του, σχεδόν τα 30 τα πέρασε σε φυλακές και εξορίες..." ! ! !
. Μιλούσε έτσι αργά, ( όπως μιλούνε οι φυλακισμένοι λέει κάπου ο Ρίτσος ), με τέτοια καρτερικότητα, και με τέτοιο ήρεμο πάθος για τον Αγώνα.

. Είναι πολύ συγκινητικό, και ταυτόχρονα πολύ θλιβερό να έχει αγωνισθεί τόσο και έτσι ένας λαός, και να προδοθεί τόσο πού να καταντήσει στο επίπεδο τού Λαζόπουλου, τού Τριανταφυλλόπουλου, τής Πάνια και τών μοντέλλων με τις κοκκαΐνες και τις ψηλές ( λόγω αναγνωρισιμότητας λέει ) αμοιβές " συνάντησης" ! ! !