Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2009

ΓΙΑΤΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ;

...λείπει κι ο Λεβέντης να κάνει διάγνωση...

Παρακολουθώ όπως όλοι σας. Βλέπω, ακούω, μαθαίνω. Αναδύονται αργά αλλά σταθερά τα καινούργια μέτωπα, οι καινούργιες συμμαχίες. Στα κανάλια, στις εφημερίδες, στους επιχειρηματίες, στα συνδικάτα, στα κόμματα, στο ΠΑΣΟΚ το ίδιο.

Για τους υπόλοιπους είναι κατανοητό αλλά και ελπιδοφόρο. Γιατί θα ήταν περίεργο να μην άρχιζαν τον πόλεμο στην κυβέρνηση, διακριτικά αλλά με σαφήνεια και ολοένα αυξανόμενη ένταση οι Πρετεντέρηδες, οι τραπεζίτες, οι κάθε είδους Μπομπολαίοι. Θα ήταν έως και ύποπτο θα έλεγα. Καλοδεχούμενη η αντίδρασή τους. Είναι ένα μέτρο σοβαρό της ανεξαρτησίας της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ; Παρακολουθώ σχολιαστές στον τύπο αλλά και στο διαδίκτυο, παρακολουθώ συντρόφους μου που δήλωναν αντιπαπανδρεϊκοί στη μάχη της διαδοχής να ρίχνουν τα πρώτα βέλη. Παρακολουθώ άλλους συντρόφους μου που στήριξαν φανατικά τον Παπανδρέου να συμπεριφέρονται σαν ζαλισμένα κοτόπουλα.

Παρακολουθώ έναν άνθρωπο που εκτιμώ και σέβομαι, τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να παριστάνει τον αρχηγό της «σοσιαλιστικής συνιστώσας», τον εγγυητή των παραδόσεων του Κινήματος μέσω της «επαναστατικής» πράξης υποβολής υποψηφιότητας. Παρακολουθώ και οργίζομαι και τσακώνομαι, δεν θα έπρεπε το ξέρω, με ανθρώπους αγαπημένους για δεκαετίες. Παρακολουθώ δεκάδες συντρόφους μου που περίμεναν την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ έχοντας τοποθετήσει ήδη τον εαυτό τους σε κάδρο «αποκατάστασης», σε καρέκλα εξουσίας. Βλέπουν τώρα πως το σενάριο είναι διαφορετικό, δεν τους περιλαμβάνει, και ολοφύρονται απελπισμένοι.

Κοιτάζομαι στον καθρέφτη κι αναρωτιέμαι μήπως μαζί με τα κιλά μου μεγαλώνει και η τρέλα μου. Δεν το αποκλείω. Αλλά μέχρι να με εξετάσει ο γνωστός ιατρός – βουλευτής κ. Λεβέντης μπορώ να μιλάω ελεύθερα και όπως νοιώθω. Πάμε λοιπόν:

Σύντροφοι νόμιζα πως ως αριστεροί διεκδικούμε την εξουσία από τους λίγους για να την μοιράσουμε στους πολλούς. Δεν την διεκδικήσαμε από τους λίγους και ισχυρούς για να την μοιραστούμε μεταξύ μας. Και οι πολλοί είναι έξω ΚΑΙ από το κόμμα μας. Η Ελληνική κοινωνία είναι γεμάτη από καλύτερους, ευφυέστερους, ικανότερους από πολλούς από μας που είμαστε στο ΠΑΣΟΚ ή και σε όλα τα άλλα κόμματα.

Σύντροφοι έμαθα από τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία ή πολύ περισσότερο αντασφαλιστική που μετά την ετήσια κατάθεση συγκεκριμένων αγώνων μας περιμένει, μετά την εκλογική νίκη, συγκεκριμένη αποζημίωση. Έμαθα ότι αγωνιζόμαστε για να βελτιωθεί η ζωή των συνανθρώπων μας, των πιο αδύναμων κατά προτεραιότητα. Ότι καταθέτουμε τη ζωή μας, την ψυχή μας για να χαμογελάσουν ΠΡΩΤΑ οι συμπολίτες μας και μετά εμείς.

Σύντροφοι ξέρω πια πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από το να ισχυριζόμαστε πως είμαστε Ναζωραίοι και κάνουμε τους άλαλους να μιλάνε. Γιατί κανείς δεν μπορεί στ΄αλήθεια να μας σώσει από όσα και ο ίδιος δημιούργησε με την συμμετοχή του. Πολύ περισσότερο όμως με την σιωπή του. Έτσι δεν είναι σ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλε; Εγώ ρωτάω ευθέως. Με ποιο πολιτικό και ηθικό δικαίωμα διεκδικείς την Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου όταν σε ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις μέχρι σήμερα δεν έθεσες για συζήτηση ούτε ΜΙΑ φορά όλα όσα σε ανησυχούν και πρεσβεύεις; Κι ακόμα περισσότερο ΠΟΙΑ ακριβώς είναι τα κριτήρια που βαφτίζονται οι πρωτοκλασάτοι που επιθυμείς να γίνουν Γραμματείς; Γιατί αν με ρώταγες εμένα θα σου έλεγα ότι ο πιο πρωτοκλασάτος από τους πρωτοκλασάτους είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ο Αντώνης Καρράς. Σκέψου ποιούς προτείνεις, τη διαδρομή, την ιστορία τους, την στάση ζωής και την σημερινή πολιτική παρουσία τους, κάνε τη σύγκριση με τον Αντώνη, και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου.

Κι αν κάποιοι άλλος όπως ο Πρόεδρος πχ με ρωτούσε ποιος θα συμπλήρωνε το τεκμήριο της φρεσκάδας και της ανανέωσης ΑΠΟΛΥΤΩΣ, θα έλεγα και πάλι ο 80αρης Αντώνης Καρράς. Και θα το έλεγα με όλη τη σοβαρότητα και την πίστη που μπορώ να έχω. Ξέρω όμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακόμα τόσο σοβαρό, τόσο ανατρεπτικό και τόσο ριζοσπαστικό κόμμα για να αποτολμήσει να έχει τον Αντώνη Καρρά ως Γραμματέα.

Σύντροφοι ξέρω πως όποιος νοιάζεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το κόμμα του πρώτα μάχεται σκληρά και λυσσαλέα για να παρουσιάσει, να πείσει και να κάνει πλειοψηφική την πρότασή του για το ΠΩΣ πρέπει, για το ΤΙ πρέπει να είναι το κόμμα του και μετά για το ΠΟΙΟΣ θα είναι ο γραμματέας. Γιατί κανείς και καμιά από εσάς που "παίζετε" στην ονοματολογία του νέου Γραμματέα δεν προκαλέσατε πολιτική συζήτηση, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, στο Εθνικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα; Εκτός κι αν συμφωνείτε απολύτως σε όσα μέχρι σήμερα έχει πει σχετικά ο Πρόεδρος. Τότε όμως στο όνομα της στοιχειώδους λογικής ψηφίστε εκείνον ή εκείνη που θα προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους ποιος ταιριάζει να υπηρετήσει το μοντέλο που εκείνος σχεδίασε και εσείς ΟΜΟΦΩΝΩΣ εγκρίνατε.

Σύντροφοι ξέρω πως είναι προτιμότερο να γίνουν λάθη και καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις στις κυβερνητικές θέσεις επειδή πρέπει να ξεσκαρταριστούν κάποιες χιλιάδες βιογραφικά, από το να (ξανα)δω τις ίδιες φάτσες και πρακτικές. (ο γράφων ΑΣΦΑΛΩΣ δεν εξαιρείται) Γιατί είναι, σε τελική ανάλυση, χιλιάδες φορές καλύτερο να "αποτύχουμε" ανοίγοντας τις πόρτες στην κοινωνία απο το να "πετύχουμε" με την κοινωνία στο περιθώριο. Κι όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε.

Συνέχεια στο επόμενο…

12 σχόλια:

opk είπε...

http://www.tvxs.gr/v23993

Aυτό τι σου λέει; Αρχίζω και εκνευρίζομαι με το Μιχαλάκη. Εκτιμώ ότι δεν έδωσε εντολή για το συγκεκριμένο, αλλά η αστυνομοκρατία των Εξαρχείων δεν έχει προηγούμενο και δε θέλει πολύ να γίνει το κακό. Πώς συνάδουν αυτά με τα ωραία λόγια που είπε ο Μιχάλης όταν ανέλαβε; Τι στο διάολο κάνουμε;; Φτιάχνουμε κράτος καταστολής χειρότερο από της δεξιάς;;

Να δεχτώ ότι είναι προβοκάτσια, αλλά αν δεν είχαμε δώσει τον αέρα στους μπάτσους θα τολμούσαν κάτι τέτοια;;;

Ο μόνος τρόπος να σωθεί η τιμή της κυβέρνησης μετά από αυτό είναι το λιγότερο η καρατόμηση του Τσιατούρα, η οποία ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει (Εμείς δεν ήμαστε που ζητούσαμε την παραίτησή του;;; ).

Κάτι τέτοια είναι πολύ πιό σοβαρά από τις προσλήψεις στη βουλή, γιατί δεν θέτουν σε αμφισβήτηση μόνο την αξιοκρατία που επικαλούμαστε, αλλά και το δημοκρατικό και προοδευτικό μας χαρακτήρα.

alzap είπε...

Συμφωνώ γενικώς αλλά δεν είμαι σε θέση να πω ποιός πρέπει να παραιτηθεί

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Εν πρώτοις δεν είσαι Αριστερός,αλλά Ιδεολόγος του Πασοκ(αν και δεν ξέρω έαν κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρξει σαν σχήμα της πραγματικότητας ή απλά βρίσκεται στην πράσινη σφαίρα του φαντασιακού όσων αρέσκονται να είναι πασοκ).
Εν δευτέροις(sic) μόλις ανακάλυψες ότι ο κόσμος είναι στρογγυλός και όχι τετράγωνος(;)
Τρίτο και κυριώτερο όμως, ΕΚΤΙΜΩ το θάρρος και την κριτική σου διάθεση απέναντι σε (κάποια) από τα (πολλά) στραβά της παράταξής σου.
Τέταρτο και σημαντικότερο,ΔΕΝ χρειάζεσαι γιατρό.Μια χαρά τους τα λες.Άσε που ο Λεβέντης είναι νευροχειρουργός και όχι ψυχίατρος(επιπλέον μου είναι κι εμένα αντιπαθής,αλλά για άλλους λόγους).
Πέμπτο,μετά από 20 χρόνια εξουσίας που είχατε,δε μπόρεσες να κατάλάβεις ότι εκτός από εσάς τους καθαρούς ιδεολόγους με κοινωνικές ευαισθησίες(έστω και μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια-πάντως σεβαστές και εκτιμητέες),υπάρχουν και επαγγελαμτίες καρεκλοκένταυροι που ξέρουν καλά να κάνουν καριέρες και λεφτά,όταν εσείς με ανιδιοτέλεια παλεύετε για ένα καλύτερο σήμερα;

Και πάλι καλημέρα φίλε μου.

alzap είπε...

Καλώστην την πιστοποιηση της αριστεροσύνης. ISO 2010 ελπίζω.
:-)
Απο την άλλη θα σε παρακαλέσω να καταλάβεις ότι ο κόσμος μου είναι ΚΑΙ στρογγυλός ΚΑΙ τετράγωνος ΚΑΙ τριγωνος ΚΑΙ ότι σχήμα θέλεις.
Να είσαι καλά και ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ISO 1917.
;-)

Πιθανώς ο κόσμος σου είναι πολυσχηματικός,διότι θέλει πολύ μαγκιά και ζόρι για να μάθει "να λέει κανείς τα σύκα,σύκα και τη σκάφη,σκάφη."

Όχι βέβαια πως αυτά δεν εν-υπάρχουν σε σένα,αλλά οι καλές,αστικές καταβολές,είναι τυρρανική τροχοπέδη ενίοτε...

[ ξανά ;-) ]

alzap είπε...

@ανωνυμος:
"...αλλά οι καλές,αστικές καταβολές,είναι τυρρανική τροχοπέδη ενίοτε..."

Τροχοπεδημένος απο τα γεννοφάσκια μου αδελφέ...

:-))

Γκιωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γκιωνης είπε...

. τί σχόλιο να κάνει κανείς... Δεν μπόρεσα να δώ το βίντεο μέχρι το τέλος....

.
...μόνο οτι την πρώτη προβοκάτσια στην Κυβέρνηση την έκανε το τιμημένο ΚΚΕ με τούς στημμένους "μεταλλοτεχνίτες" ( "τιμημένοι" φαντάζομαι κι αυτοί ), και την δεύτερη η Ελληνική Αστυνομία...

.
. Κι αν οι συγκεκριμμένοι δεν είναι προβοκάτορες, είναι τουλάχιστον ηλίθιοι και αγράμματοι, κι αυτό ανοίγει έναν άλλο κύκλο συζήτησης για το τί είδους εκπαίδευση παρέχεται εκεί μέσα...
. Και ανοίγει επίσης το θέμα οτι τώρα, Τ·Ω·Ρ·Α πρέπει να πάρουν πόδι μερικοί από αυτούς, για να ησυχάσουν και οι άλλοι, και να μην τους μπαίνουν ιδέες...

.
. Και ΟΛΟΙ να φορούν διακριτικά ! ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ !


. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν ήξεραν ποιός είναι ο Μήτσος. Τούς κουκουλοφόρους "τους", τούς αναγνωρίζουν με την πρώτη και συνεννοούνται...

.

. Ζητώ βέβαια συγνώμη που παρασύρθηκα από τον συναισθηματισμό μου και έγραψα για την προβοκάτσια με τον Παπαχρήστου, άν και το θέμα ήταν άλλο.

. Να πώ μόνο Αλέκο πως καλύφθηκα ΑΠΟΛΥΤΑ με την ανάρτηση αυτή. Για σήμερα, αλλά και για το όποιο αύριο έρχεται...

blogger είπε...

Προσυπογράφω από την αρχή ως το τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι γιατί μου φέρνετε στο μυαλό τους συνεπέστερους απολογητές της Ιεράς Εξέτασης;
Άσε που έτσι που πάτε σε λίγο θα δείρετε και τον κ.Καρρά και θα μιλάτε πάλι για προβοκάτσια..

:-(

Ανώνυμος είπε...

Εμενα με βασανιζει ενα πραγμα, Ο Αλεξης εχει παει στη Γαζα?

Δημήτρης είπε...

Αλέκο, είδες τί έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ της παρακμής, της φθοράς, της αρπαχτής. Το ΠΑΣΟΚ της καριέρας, του ρεσάλτου στο κράτος. Το κλεπτοκρατικό ΠΑΣΟΚ έστειλε ηχηρότατο μήνυμα-χαστούκι, αποπάτησε στις αξίες που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος. Έχεις καμμία αμφιβολία για την θλιβερή συνέχεια με τους κατ΄επάγγελμα συνδικαλιστές;
Λοιπόν, τί λές, θα τους αφήσουμε όλους αυτούς, τους εξωνημένους υπηρέτες του ΠΑΣΟΚ της σήψης να επιβάλουν την ατζέντα τους και την λογική τους και πάλι;
Περιμένω να γιγαντωθεί η αντίδραση όσων προτάσσουν την πατρίδα από την προσωπική αποκατσάσταση και ιδιοτέλεια.