Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2009

ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ MEGAΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ...

... αφιερωμενη εξαιρετικά στον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και την παρέα που την μεθόδευσε...
Δείτε το βίντεο:



Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος είναι πολλά χρόνια διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο ΠΑΣΟΚ. Έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες διαδικασίες του Κινήματος. Έχει προσβαση στο καταστατικό. Κι αν δεν ξέρει να διαβάσει έχει κολλητό τον συνταγματολόγο του ΠΑΣΟΚ, και μπορεί να ρωτήσει.

Αναπαράγει το χθεσινό ψέμμα του Παναγιωτακόπουλου για την εκλογή μονοπρόσωπων οργάνων. Ειρωνεύεται, ακίζεται.

Για τα μονοπρόσωπα όργανα, όπως ο Πρόεδρος, στο άρθρο 41 παρ. 7 το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει:

7. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, γίνεται μία μόνο ψηφοφορία και ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος. Σε περίπτωση που υποψήφιος είναι μόνος ένας, εκλέγεται εφόσον λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων.
http://www.pasok.gr/portal/resource/section/statuteMenu
΄
Ο Παναγιωτακόπουλος παρακολουθεί και χαίρεται. Ακόμα να επανορθώσει το χθεσινό του ψέμμα. Συντηρεί και τροφοδοτεί τις επιθέσεις των νταβατζήδων στο εκλεγμένο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Συγχαρητήρια μεγάλε και εις ανώτερα.



ΥΓ: Γαμώ την ατυχία μου, μονολογούσα χθες βράδυ. Πάνω που είπα να ησυχάσω, να το ρίξω λίγο στην κουλτούρα, λίγο κινηματογράφο, λίγο διάβασμα, πετάγονται πάλι τα πρετεντεράκια και οι εσωτερικοί συνοδοιπόροι τους...
Με κάνανε φανατικό υπερασπιστή, Ταλιμπαν του Ξυνίδη που ούτε πως είναι δεν ήξερα μέχρι χθές.

9 σχόλια:

Ermis Tsk είπε...

Κάποιοι παραμένουν σταθερές αξίες... Έτσι και το MEGA μια ζωή μέσα στην αλητεία είναι...

Κατά τα άλλα ελπίζω ο Γιώργος να συνεχίσει να φέρνει καινούργια, άφθαρτα και κυρίως ΚΑΘΑΡΑ πρόσωπα στην επιφάνεια... Όσο για το βαθύ ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να το πάρουν χαμπάρι ότι οι εποχές που έκαναν κουμάντο πέρασαν ανεπιστρεπτί!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρά στις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα, συγκρουόμενος με το σκληρό αναχρονιστικό κατεστημένο, από την συμπεριφορά του ίδιου του κατεστημένου (κομματικού και οικονομικού) απέναντί του. Δεν έχει να φοβηθεί κανένα άδειο κομματικό κοστούμι και κανέναν κρατικοδίαιτο ψευδό-επιχειρηματία. Ο κουρασμένος και απηυδισμένος ελληνικός λαός είναι συντριπτικά μαζί του... Αρκεί να μην κάνει ούτε βήμα πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο Γιώργος να έπεισε τη κοινωνία,σίγουρα όμως δεν θα μπορέσει ποτέ να “πείσει” το κόμμα του.Ένα κόμμα που ακόμα καίει κάρβουνο,ξεκομένο εντελώς από την κοινωνία.

Μια βόλτα από τις περισσότερες τοπικές οργανώσεις θα πείσει σίγουρα και τον πιο κακόπιστο.Ένα κόμμα κακομούτσουνων και ξεπερασμένων παραγοντίσκων.

H δύναμη του Γιώργου και του Πασόκ δεν είναι το κόμμα,αλλά η κοινωνία των πολιτών.Εμείς πάντως αγωνιζόμαστε πάντα για το Ελεύθερο Πασόκ της κοινωνίας .

Ανώνυμος είπε...

Aς κόψει τα κονδύλια στους κρατικοδίαιτους και μετά βλέπουμε πως θα συμπεριφέροντε τα λαμόγια της δεκάρας. Επιχειρηματίες my ass σε τι διαφέρουν από τους δημόσιους υπαλλους? Παράγαουν κάτι, προσφέρουν στις εξαγωγές και την ανάπτυξη της χώρας? Εκβιάζουν μόνο επειδή έχουν εργατικό δυναμικό και ότι θα το οδηγήσουν στην ανεργία.
Ο καθένας από εμας που δεν έχει κεφαλαια άνετα γίνεται Μπομπολας, Βαρδής, Λάτσης σε λίγες δεκαετίες με την στήριξη του δημόσιου κουρβανα μας.
Αι στο διάολο με δαύτους όποιος τους μειώσει την δύναμη και αναγκαστούν να πεξουν με πραγματικούς όρους αγοράς και δημιουργήσει αναπτυξιακό πρόγραμμα σε διάφορους τομείς όπου θα μπορέσουν να μπούν αυθεντικα εμπορικά δαιμόνια θα γίνει ισόβιος πρωθυπουργος.
Αλλά και ο Ιορδάνης που ήταν πάντα μετριοπαθής Πρεντετέρεψε?

Τάσος Βασιλειάδης είπε...

Τέτοιες μέρες το 2007 το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης πραγματικά (συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το 2007).Τώρα η ΝΔ απλώς ξεπερνάει την συντριπτική ήττα της με εσωτερικές προεκλογικές γυμναστικές,ενώ στο ΠΑΣΟΚ άνθρωποι παρωχημένοι από την εξέλιξη της πολιτικής και της κοινωνίας του 21ου αιώνα,ρεύματα και ιδέες καταδικασμένες και παρωχημένες από την ίδια την πρόσφατη πολιτική μας ιστορία,προσπαθούν να καταπνίξουν ότι νέο προσπαθεί να γεννηθεί για να αναζωογονήσει την χώρα,την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ.Πρέπει ο Γιώργος να αντιδράσει δυναμικά και να στελεχώσει την κυβέρνηση μόνο με νέα πρόσωπα,απομακρύνοντας όλους με προηγούμενη κυβερνητική θητεία που κουβαλάνε μαζί τους την φθορά του παρελθόντος.΄Ετσι θα επέλθει η αλλαγή,η ανανέωση,η αναζωογόνηση και στο κόμμα αφού πρώτα υπάρξει η αλλαγή στην κυβέρνηση.

opk είπε...

Aυτά που εξακολουθεί να λέει το mega περί "μηνύματος δυσαρέσκειας στην ηγεσία" είναι απίστευτα ύποπτα. Δηλαδή όταν δεν συγκεντρώνει η πρόταση της ηγεσίας 99% το κόμμα στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας; Εγώ θα φοβόμουν πολύ ένα Ε.Σ. του οποίου τα μέλη θα συμπεριφέρονταν σαν στρατιώτες. Δεν είμαστε ΚΚΕ εμείς.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Το Άρθρο 41 δεν αναφέρεται στα μονοπρόσωπα όργανα σας.

Αλλά ΜΟΝΟ στα του Πρόεδρου σας.

Άρα ότι έγραψες βασιζόμενος σε αυτή την παρερμηνεία του καταστατικού σας, δεν στέκει.

alzap είπε...

@Nick Batsikouras:

Τα μονοπρόσωπα όργανα στο ΠΑΣΟΚ είναι δύο. Πρόεδρος και γραμματέας.
Για τον γραμματέα η αναφορά γίνεται στο άρθρο 39 καθορίζοντας μόνο ότι εκλέγεται απο το Εθνικό Συμβούλιο.

Η αναφορά του Παναγιωτακόπουλου αλλά και του Χασαπόπουλου για εκλογή μονοπρόσωπων οργάνων αφορούν στο άρθρο 41. Πουθενά αλλού στο καταστατικό δεν υπάρχει σχετική διάταξη.

Δες το λινκ με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που παραθέτω, δες και το βίντεο και δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Και ασφαλώς το θέμα δεν είναι θέμα ερμηνείας του καταστατικού αλλά πολιτικό....

Να είσαι καλά.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Βασικά η μοναδική αναφορά του όρου "μονοπρόσωπα όργανα" στο καταστατικό σας υπάρχει στο Άρθρο 16, παράγραφος 4.

Το Άρθρο 41 περιορίζεται αποκλειστικά στα του Προέδρου. Άρα και η παράγραφος 7 περιγράφει τι γίνεται σε περίπτωση που οι υποψήφιοι (πρόεδροι) είναι μόνο δύο κι όχι τι γίνεται γενικά στα μονοπρόσωπα οργάνα.

Πάντως είναι λίγο περίεργο που η εκλογή Γραμματέα δεν περιγράφεται στο Άρθρο 39, και κάποιοι υιοθετούν τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 41, το οποίο όμως αφορά το θεσμό του Προέδρου κι όχι του Γραμματέα.