Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

SIEMENS: Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

...σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου στο TVXS:



Siemens: η βρώμικη πλευρά των πρόωρων εκλογών

Η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση Χριστοφοράκου φωτίζει μια άλλη πτυχή της «πολιτικής αυτοκτονίας» Καραμανλή με τις πρόωρες εκλογές: ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι η απόφαση των Γερμανών δικαστών θα ήταν αρνητική και ότι ο ανακριτής Ζαγοριανός είναι πλήρως εκτεθειμένος.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφαίρεσε προχθές την δικογραφία για την υπόθεση Siemens από τον κ. Ν.Ζαγοριανό, ενώ ξεκίνησε και αυτεπάγγελτη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ειδικός Ανακριτής χειραγωγήθηκε κατά την ανάκριση της υπόθεσης Siemens. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Ζαγοριανός ερευνάται και επειδή απέφυγε να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους κατηγορούμενους Χριστοφοράκο και Καραβέλα, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να το σκάσουν από την Ελλάδα.

Η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας προσθέτει στο όλο παζλ και ένα ακόμα στοιχείο. Προφανώς ο ειδικός ανακριτής είχε φροντίσει ώστε ο Χριστοφοράκος να μην εκδοθεί ποτέ: το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας διαπίστωσε ελλείψεις στις ενέργειες των ελληνικών ανακριτικών αρχών, όπως αποτυπώνονται στο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Ζαγοριανός.

Η απόφαση των Γερμανών δικαστών στηρίζεται στο γεγονός ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ.Χριστοφοράκος στην Ελλάδα έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Αξίζει εδώ να υπογραμμιστεί ότι στο ένταλμα που έστειλε στη Γερμανία για την υπόθεση Χριστοφοράκου ο κ. Ζαγοριανός δεν περιέλαβε τα αδικήματα της περίοδου 2004 – 2007 αλλά τα προγενέστερα, που σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία έχουν παραγραφεί.

Είτε πρόκειται για τον πιο ανίκανο ανακριτή του κόσμου, είτε η συμπεριφορά και η πρακτική Ζαγοριανού αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους χειραγώγησης της Δικαιοσύνης επί ΝΔ. Προφανώς, ο πρωθυπουργός ήξερε ότι η γερμανική απάντηση θα ήταν αρνητική και ότι στην έρευνα που ξεκινούσε εναντίον του ο κ. Ζαγοριανός ίσως άνοιγε το στόμα του για τις εντολές που είχε λάβει άνωθεν για να χειριστεί την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο.

Προφανώς, η σημερινή απόφαση των Γερμανών είναι κόλαφος για μια κυβέρνηση που άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει μέσα απ' τα χέρια της. Η ζημιά είναι όμως μικρότερη όταν η ίδια κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει. Η υπόθεση Siemens έχει ακόμη πολύ ζουμί που αγγίζει πολύ υψηλά πρόσωπα στην ΝΔ: εδώ ίσως οφείλεται η τακτική της κυρίας Μπακογιάννη που εμφανίζεται Καραμανλινότερη του Καραμανλή τις τελευταίες μέρες. Με τις εκλογές, υπάρχει η ελπίδα ότι όλα αυτά θα ξεχαστούν. Η κυβέρνηση που κατέρρευσε τα σκάνδαλα δεν τα φοβάται.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν ο Ζαγοριανός ήταν δικαστικός λειτρουγός στην Γερμανία, θα ήταν ο πρώτος που και θα είχε συλληφθεί αλλά και κατηγορούμενος θα ήταν. Απέφυγε να εκδώσει εντάλματα για Χριστοφοράκο και Καραβέλα στον οποίο μάλιστα κινήθηκε εκδικητικά με την διώξη της οικογενείας του, κύρια όμως απεδείχθη οτι μοναδικός γνώμονας ήταν να ωφελείθει η Κυβέρνηση της ανεκδιήγητης Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Νεονάκη,Νεονάκηηη.....που είσαι βρε και εκβιάζεις ;

;-)

alzap είπε...

Ποιός είναι ο Νεονάκης;