Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

ΖΟΥΜΠΟ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ...

... και οι αριθμοί στα κάγκελα



Εσείς τώρα νομίζετε ότι κάνω πλάκα ή ότι χρησιμοποιώ αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Κι όμως κάνετε λάθος γιατί Ζουμπο ήταν το παρατσούκλι της πρωθυπουργάρας μας στο γυμνάσιο. Στο Πειραματικό ντε, απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο στη Σκουφά. Το παρατσούκλι Ζουμπο (το μικρό ελεφαντάκι), τον συνόδευσε και τα έξι χρόνια του γυμνασίου και επισημοποιήθηκε στο περιοδικό του Πειραματικού τη χρονιά αποφοίτησης του Κωστάκη. Δεν δέχομαι διαψεύσεις γιατί και τα σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν αλλά και οι ανάλογες μαρτυρίες. Βλέπετε σχεδόν μια ηλικία είμαστε με τον τρυφερό μου Ζούμπο και η Αθήνα σχετικώς μικρή…

Και ίσως χθες βράδυ, στην συνέντευξη με τον Πρετεντέρη, εσείς να απορήσατε με την αδυναμία του να κάνει απλές προσθαφαιρέσεις για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ.
Όχι όμως εγώ. Γιατί ξέρω ότι ο αγαπημένος μου Κωστάκης είχε ένα πρόβλημα με τα μαθηματικά από μικρός. Στην Δευτέρα γυμνασίου ας πούμε που τα μαθηματικά είναι εύκολα, ο Ζούμπο ήταν ο ΜΟΝΟΣ από την τάξη του που έκανε ιδιαίτερα φροντιστήρια στα μαθηματικά.

Θα πείτε ότι αυτό που κάνω είναι απαράδεκτο γιατί αναφέρομαι σε ανήλικο, τότε, παιδί και την αδυναμία του στην διαχείριση των αριθμών. Εντάξει εν μέρει έχετε δίκιο. Από την άλλη όμως τώρα που μεγάλωσε και ανέλαβε να μας χώνει φόρους και να μας εξηγεί πόσο αυξήθηκε το εισόδημά μας, θα έπρεπε να είναι πιο λίγο πιο σοβαρός και να συνέχιζε τα φροντιστήρια έστω και με άλλον καθηγητή. (Ο πρώτος μάλλον μας άφησε χρόνους…). Γιατί τη νύφη στις προσθαφαιρέσεις του την πληρώνει, στην κυριολεξία, ο ελληνικός λαός.

Βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσω ότι έδειξε αυτογνωσία και δικαίως δεν τήρησε αυτό που είχε υποσχεθεί. Ότι θα πήγαινε δηλαδή στις Βρυξέλλες κάθε 15 μέρες και θα διαπραγματευόταν σκληρά για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Για σκεφθείτε το αποτέλεσμα αν το έκανε…

Είναι ίσως από τις σπάνιες φορές που η μη τήρηση προεκλογικής δέσμευσης από Πρωθυπουργό, έσωσε μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας από τον αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: