Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

ΨΕΥΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

...ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ.

Η στρατηγική πήρε σάρκα και οστά από την Δευτέρα κιόλας το πρωί, κορυφώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στα δελτία ειδήσεων και συνεχίστηκε σήμερα. Οι άξονες, ευδιάκριτοι, δύο.

Ο πρώτος οικοδομεί την λογική ότι ο Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη είπε την αλήθεια, παρουσίασε το σχέδιο του και δεν έκανε παροχές άρα είναι υπεύθυνος ηγέτης και πρωθυπουργός.

Ο δεύτερος αγγίζει τα όρια της υστερίας με κραυγάζοντες δημοσιογράφους, ξέρετε ποιους, να απαιτούν από τώρα και εδώ και τώρα πλήρη ανάλυση των οικονομικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη.

Για το πρώτο, τα πράγματα είναι απλά και συγκεκριμένα.
Είναι ψέμα ότι ο Καραμανλής ΔΕΝ έκανε παροχές στις εξαγγελίες του στην Θεσσαλονίκη. Έκανε παροχές και μάλιστα για μια ακόμα φορά ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ.

Ανακοίνωσε ότι στα έσοδα του κράτους ΔΕΝ θα συμμετάσχουν αναλογικά, για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον, τα υπερκέρδη των τραπεζών, τα εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη ετησίως των δικαιούμενων μερίσματος των 220 μεγαλύτερων εταιρειών στη χώρα, οι έχοντες και κατέχοντες με και σε offshore εταιρείες. Με δύο λόγια ανακοίνωσε επισήμως από του βήματος της ΔΕΘ ότι η φορολογική ασυλία στους λίγους σε αριθμό αλλά ισχυρούς σε οικονομικό μέγεθος, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Για όλους αυτούς ο Καραμανλής δεν είπε κουβέντα, δεν υπαινίχθηκε καν την αναγκαιότητα να θυσιάσουν ένα πολύ μικρό μέρος των προκλητικών υπερκερδών τους προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική οικονομία. Τους καθησύχασε μάλιστα στοχοποιώντας όλους εκείνους που θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τους μισθωτούς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτή η πραγματικότητα για τους "σοφούς" αναλυτές, για τους "έγκριτους" δημοσιογράφους σημαίνει υπευθυνότητα. Ας μου επιτρέψουν να τους πω ότι ίσως έχουν δίκιο εν μέρει. Είναι όντως υπευθυνότητα για τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τις τράπεζες κλπ, τα αφεντικά τους δηλαδή.
Είναι όμως εγκληματικά ανεύθυνο για το 97% των ελλήνων πολιτών.


Οι ίδιοι αυτοί αναλυτές προχωρούν στην εξαπάτησή μας με έναν ακόμα τρόπο ισχυριζόμενοι ότι ο Καραμανλής παρουσίασε το πρόγραμμά ΤΟΥ για την έξοδο από την κρίση. ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ;

Ο άνθρωπος έκανε copy+paste, ξεπατικοτούρα λεγόταν όταν εγώ πήγαινα δημοτικό, τα μέτρα που περιέχονται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα. Όποιος έχει ένα λαπτοπ και μια σύνδεση ιντερνετ μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει.

Κι αν είναι έτσι μου γεννιέται μια απορία. Αν τις πολιτικές για τη χώρα μας τις υπαγορεύει το ΔΝΤ γιατί να μπαίνουμε στον μπελά των εκλογών, της Βουλής και των κυβερνήσεων; Έναν σερβερ στο Σύνταγμα χρειαζόμαστε να παραλαμβάνει τα μαιηλ του ΔΝΤ. Άσε που θα μας έρχεται πολύ φθηνότερα γιατί τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν θα τους πληρώνουμε εμείς.

Για τον δεύτερο άξονα της προπαγάνδας επιτρέψτε μου να θέσω ένα ερώτημα στα Πρετεντεροειδή. Γιατί είναι θεμιτό και μαγκιά για τον Καραμανλή και τη ΝΔ να κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό την οικονομική τους πολιτική, ακόμα και 10 λεπτά πριν την παρουσίαση της στην Έκθεση, αλλά είναι ταυτοχρόνως απαράδεκτο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην αναλύουν το οικονομικό πρόγραμμα στα παράθυρα 4 ολόκληρες μέρες πριν το παρουσιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη;

Θα μου πείτε βεβαίως ότι αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να το θέτουν τα «αστέρια» μας που μοστράρουν στα παράθυρα. Σωστό κι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι όλοι μας καταλαβαίνουμε πολλά περισσότερα από όσα όλοι αυτοί υποψιάζονται…

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Αλέκο, αυτός ο χυδαίος άνθρωπος, που πάει να το παίξει Τσώρτσιλ-"σας υπόσχομαι μόνον δάκρυα, πόνο και αίμα"-στην μόνη συγκεκριμένη ερώτηση που του έγινε από τον απεσταλμένο της "Ναυτεμπορικής", δηλαδή τί θα εξοικονομήσει από το "πάγωμα" μισθών και τα άλλα που ανακοίνωσε ως μέτρα, κι λύνεται έτσι το δημοσιονομικό πρόβλημα, άρχισε να στριφιγυρίζει στο κάθισμα του και να λέει κάτι ακατάληπτα για την εισοδηματική πολιτική και τους αριθμούς που έχει το Υπουργείο Οικονομίας, κλπ βλακείες.
Προφανώς οι... ντουντούκες των "8" από το ύψος των μισθών και των... τυχερών τους δεν μπορούν να καταλάβουν τί και πού οδηγεί η πολιτική Καραμανλή-Δ.Ν.Τ. Ο θρασύς αυτός άνθρωπος δρομολόγησε κοινωνικό εμφύλιο, με συμπαραστάτες τους Τρεμο-Τσίμα-Πρετεντέρηδες.
Τις συνέπειες της Καραμανλικής αθλιότητας ανέδειξε χθες στο "ΒΗΜΑ" ο Αντώνης Καρακούσης.

Ανώνυμος είπε...

χόντρο-Βερελής και λαμόγιο-Νεονάκης, έξω από τις λίστες.

Βρε,λες ο Γιωργάκης να είναι τελικά οκ.τύπος...