Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2011

ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ...



...ούτε να με εξοργίσετε δεν μπορείτε πια. Σας βαριέμαι.

Σαλιώνετε το δάχτυλο και μετά το σηκώνετε ψηλά να δείτε κατά που φυσάει ο άνεμος. Για να κανονίσετε την πορεία σας και τα επόμενα βήματα.  Ρωτάτε τους μετεωρολόγους των συμφερόντων να σας δώσουν δελτίο καιρού. Για να δείτε τι θάλασσες θα αντιμετωπίσετε. Για να διαλέξετε μικρό ή μεγάλο σκάφος. Για να διασφαλίσετε την πολιτική σας επιβίωση.  Η συσκευή GPS που χρησιμοποιείτε είναι κατασκευής Ψυχάρη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Σάλλα κ.α. 

Σας ξέρω πάνω από 30 χρόνια. Σας έζησα στα καλά και στα κακά. Ξέρω ο ίδιος. Δεν τα διάβασα, δεν μου τα είπαν, τα έζησα.

Μιλάτε για την «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», για ανασύνταξη και άλλα παρεμφερή  και νομίζετε ότι μπορείτε να πείσετε. Μιλάτε για «πολιτικές πρωτοβουλίες» και άλλα διάφορα και ο κόσμος σας κοιτάζει παράξενα. Αναρωτιέται που βρίσκετε την όρεξη για κακόγουστα αστεία…

Γιατί όλοι πια καταλαβαίνουμε ότι όταν μιλάτε για «ανασύνταξη» εννοείτε στην πραγματικότητα  «ευθυγράμμιση» με τους τραπεζίτες και τους εκδότες. Όταν μιλάτε για το λάθος του «δημοψηφίσματος» εννοείτε το «λάθος» να ζητήσει κάποιος τη γνώμη των πολιτών για όσα θα γίνουν προγραμματισμένα τα επόμενα 10 χρόνια.

Σας ακούω να μιλάτε για λάθη που κοστίζουν στην Ελλάδα και ξέρω ότι μοναδικό κόστος που σας νοιάζει είναι το κόστος της ενδεχόμενης απώλειας της βουλευτικής έδρας. Μιλάτε για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και στο μυαλό σας έχετε τις δημοσκοπήσεις των αφεντικών. Με την   κατάρρευση της πολιτικής  και των ιδεών δεν ασχολείστε, δεν σας αφορά.

Μιλάτε για σύγκρουση και εννοείτε κοκορομαχίες στα παράθυρα του Πρετεντέρη και του Χατζηνικολάου με τον Λυκουρέντζο. Η σύγκρουση με τον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα είναι στο μυαλό σας τραγικό λάθος που θα ταράξει τις ισορροπίες και το περιβάλλον στο οποίο έχετε μάθει να ζείτε. Χρυσόψαρα στη γυάλα που τρέμετε μη τυχόν και πάθει τίποτα ο ιδιοκτήτης και σταματήσει την χορήγηση τροφής.

Έχετε ιδρυματοποιηθεί, είστε βαριά άρρωστοι. Να δεχτώ ότι έχετε ανάγκη θεραπείας, τρυφερότητας και φροντίδας. Αλλά έως εκεί. Δεν θα μας τρελάνετε κιόλας…

Γι αυτό σας λέω ξαναδείτε το,  ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. Μην παρεξηγείτε την ευγένεια ή την σιωπή. Λένε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι κάποιες φορές συμπυκνωμένος και είναι σωστό. Είναι επίσης σωστό όμως ότι και η υπομονή κάποιες φορές φτάνει στα όριά της.

Να το πω αλλιώς σύντροφοι για να μη μου λέτε ότι τα λέω συμβολικά και αμφίσημα:

1)Καθόλου δεν με στενοχωρούν οι δημοσκοπήσεις, η αρνητική  γνώμη του Πρετεντέρη, της Μέρκελ, της Αννούλας, του Ιγνατίου και της Καϊλή. Η απόφαση και πρόταση για δημοψήφισμα ήταν όχι μόνο σωστή αλλά και εν δυνάμει απελευθερωτική για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

2) Η σύγκρουση του Παπανδρέου με όλους αυτούς που επιμένουν να καθορίζουν το «σωστό» και το «λάθος» με αποκλειστικό γνώμονα τους ισολογισμούς των εταιρειών τους αλλά και την διατήρηση της δυνατότητάς τους να ασυδοτούν είναι γνήσια και σκληρή. Το πόσο σκληρή το βλέπουμε και το ακούμε καθημερινά από τις κραυγές και τους ψιθύρους εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

3) Ο μόνος δρόμος ΓΝΗΣΙΑΣ  ανασύνταξης  είναι ο δρόμος της πολιτικής σύγκρουσης  με τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ συμφέροντα, (όχι ΓΕΝΙΚΩΣ και ΑΟΡΙΣΤΩΣ...), με τον αγώνα να δοθεί περισσότερος λόγος στον πολίτη. Οι καλύτεροι εγγυητές αυτής της πορείας ανασύνταξης είναι όσοι αποδεδειγμένα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δεν κρύβονται και δεν καιροσκοπούν.

4) Τέλος επειδή λογίζω τον εαυτό μου τουλάχιστον τόσο πατριώτη όσο εσείς τον δικό σας, επιτρέψτε μου να σας πω ότι την αλήθεια, την Ελλάδα και το λαό μας την υπερασπίζεται πολύ περισσότερο ο Χαμπερμας από ότι ο Ψυχάρης, ο Πρετεντέρης ή ο Ιγνατίου...

Με δυό λόγια όποιος επιθυμεί πραγματικά την γνήσια ανασύνταξη  και τη συνέχιση του αγώνα μπορεί εύκολα να το κάνει στηρίζοντας χωρίς όρους και προϋποθέσεις τον Γιώργο Παπανδρέου. 

3 σχόλια:

OSTRIA είπε...

Ακριβως...χρυσοψαρα στην γυαλα!

xristos είπε...

Αλέκο έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε αποφασισμένοι όπως το κάναμε το 2007 θα το ξανακάνουμε και τώρα και όσες φορές ακόμα χρειαστεί.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου! Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο και ισχύει για όλους μας αυτή η απαίχθεια που αισθανόμαστε, κάπως αργά είναι η αλήθεια!
Μόνο μια ... διόρθωση: Τι GPS που γράφεις, ο μόνος που, λόγω αντικειμένου, μπορεί να το κατασκευάσει είναι ... ο Σωκράτης! Και τον ξέχασες!