Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!



Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σήμερα το βράδυ δεν ξέρω. Ξέρω ωστόσο ότι τα τελευταία 24ωρα ήταν πολλαπλά ευεργετικά για όλους μας ανεξαρτήτως της πολιτικής μας θέσης. Κι αυτό γιατί ήταν αποκαλυπτικά για την ποιότητα, τις προθέσεις, τις μεθοδεύσεις αλλά και τις ικανότητες πολλών.


Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή έδωσε το πραγματικό περίγραμμα της συγκυρίας.

Οι εξελίξεις στην διάρκεια της ημέρας ξεγύμνωσαν οριστικά και αμετάκλητα τους υπαλλήλους συγκεκριμένων και ορατών από όλους συμφερόντων, αποκάλυψαν την υποκρισία όσων για πολλούς μήνες το έπαιζαν τζάμπα μάγκες και φιλολαϊκοί.

Αποδείχτηκε τελικά ότι η απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος ήταν η αφορμή και ΟΧΙ η αιτία της πρωτοφανούς σε ένταση επίθεσης που δέχτηκε προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Όλοι αυτοί που ζητούσαν ευρύτερη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας συναίνεση για τις δανειακές συμφωνίες, ακόμα και με δημοψήφισμα, κατήγγειλαν τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή αποφάσισε δημοψήφισμα…

Όλοι αυτοί που ήταν σφοδρά καταγγελτικοί για την «προδοτική» συμφωνία «εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων» της χώρας και αποκαλούσαν τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προδότες, έγιναν ξαφνικά οι σωματοφύλακες και υπερασπιστές της ίδιας συμφωνίας. Έφτασαν στο σημείο μάλιστα να κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι με τις πράξεις του θέτει σε …κίνδυνο αυτή τη συμφωνία.

Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι είναι υπάλληλος της Μέρκελ τον κατηγορούσαν ξαφνικά ότι ΔΕΝ είπε ναι στις απαιτήσεις της Μέρκελ και του Σαρκοζί δυσαρεστώντας με αυτόν τον τρόπο τους μεγάλους εταίρους.

Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν τον Παπανδρέου ότι δεν τολμάει να τρίξει τα δόντια στις αγορές τον κατηγορούν ξαφνικά ότι με την απόφαση για δημοψήφισμα προκάλεσε αναστάτωση στην Ευρώπη και κινδύνευσαν οι διεθνείς χρηματαγορές…

Όλοι αυτοί που έβριζαν τον Πρωθυπουργό ότι είναι «ευρωλάγνος» τον βρίζουν τώρα γιατί τάχα μου διακινδύνευσε με το δημοψήφισμα τη θέση της χώρας στους κόλπους του ευρώ.

Με δύο λόγια το δημοψήφισμα ήταν η αφορμή. Το πρόβλημα δεν είναι οι κίνδυνοι από ένα δημοψήφισμα. Το πρόβλημα γι΄αυτούς είναι συγκεκριμένο και έχει όνομα. Το πρόβλημα λέγεται Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για καταλάβουμε ποιοι είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. Είναι τα μεγάλα ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ στο σώμα του Ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες, λαθρέμποροι πετρελαιάδες, κερδοσκόποι και λαμόγια τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεκδότες. Μαζί τους και οι καλοπληρωμένοι και άρα απόλυτα ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ υπάλληλοί τους ΦΥΤΕΜΕΝΟΙ σε όλο το φάσμα της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Παρακολουθείστε τα δελτία των 8, ρωτήστε τα ονόματα των ιδιοκτητών και έχετε την φωτογραφία έτοιμη.

Όλοι αυτοί ΔΕΝ μπορούν πλέον να ανεχτούν έναν ΜΗ ελεγχόμενο πρωθυπουργό, δεν ανέχονται έλεγχο στις λαμογιές τους.

Όλοι αυτοί θέλουν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ να επιβάλλουν τις πολιτικές εξελίξεις εκείνες που θα ωφελούν και δεν θα απειλούν τα συμφέροντά τους.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ έχουν στόχο όχι μόνο την απομάκρυνση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Έχουν στόχο το συνολικό λυντσάρισμα, πολιτικό και ηθικό, του Γιώργου Παπανδρέου. Θέλουν να τον εξαφανίσουν κυριολεκτικά από τον πολιτικό χάρτη. Δεν δέχονται να υπάρχει το όνομα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Το ίδιο επιχείρησαν και με τον Ανδρέα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Είναι όλοι ΑΥΤΟΙ με τα γνωστά όπλα τους…

Αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ…ΟΤΙ κι αν γίνει σήμερα το βράδυ.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



ΥΓ:  Άλλωστε ΟΛΑ αυτά που βλέπουμε σήμερα τα είχαμε προβλέψει, έτσι δεν είναι;

4 σχόλια:

zepos είπε...

Εχουν "ξεβρακωθεί" κυριολεκτικά - επίσης - όλοι όσοι ήσαν κάθετα αντίθετοι με τα μνημόνια, το κούρεμα, τις δόσεις και τα ρέστα..

Από χθες, η νέα συνθήκη για την ελάφρυνση του χρέους κατά 100 δις - κούρεμα - και η 6η δόση που έχει "παγώσει", έγιναν ξαφνικά το καλλύτερο οικονομικό σενάριο για την Ελλάδα..
Φαρισαίοι - Υποκριτές!

fanis panagiotopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
fanis panagiotopoulos είπε...

Το 2004 ήμασταν πολλοί που λέγαμε: "Γιώργο προχώρα ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ".
Μερικοί ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ κιόλας!

Archer είπε...

Συμφωνώ και ελπίζω εμείς.... να κερδίσουμε τελικά.

Και ας μην ξεχνάμε πραγματικά τι σημαίνουν οι εκλογές στις οποίες προσπαθούν σήμερα όλα τα συμφέροντα να σειρουν την χώρα για να βρεθούμε σε απόλυτο κλίμα αστάθειας ώστε να ελέγχουν την χώρα και την διεθφαρμένη πολιτική.

Εδώ ένα απλό κομμάτι για το τι σημαίνουν εκλογές σήμερα
http://dreamerandarcher.blogspot.com/2011/11/blog-post.html