Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ...

...με πρωτομάστορα, ποιόν άλλον;, τον αρχειοφύλακα της ΣΤΑΖΙ...

Δεν τους πιάνεις πουθενά. Όταν βλέπουν μαύρο λένε ότι λείπει το άσπρο. Όταν αντικρίζουν το λευκό διαμαρτύρονται για την απουσία του μαύρου. Αναφέρομαι στην επιτομή της καφρίλας και του πληρωμένου πληκτρολογίου στην ενημέρωση, στις απόψεις, στις ιδέες.


Όταν η κυβέρνηση παίρνει μέτρα έξω από τις προεκλογικές της εξαγγελίες την κατηγορούν, δικαίως, ότι δεν τηρεί τα υπεσχημένα. Όταν όμως τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πάλι την κατηγορούν.

Στην κατάργηση της βάσης του 10 που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφέρομαι.

Ανακοινώσεις συνεδρίων για την εκπαίδευση, γνωμοδοτήσεις ειδικών, στατιστικά στοιχεία, το σύμπαν ολόκληρο φωνάζει εδώ και τρία χρόνια ότι το μέτρο του «10» ως βάση αποδείχτηκε καταστροφικό για τα παιδιά, την παιδεία, την οικονομία.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνουν μονότονα πως όταν έρθει στην κυβέρνηση θα το καταργήσει. Και αυτό κάνει. Κέρδισε τις εκλογές και εφαρμόζει αυτή την δέσμευση. Τόσο απλά, τόσο καθαρά.

Αλλά βεβαίως κάποιοι τσιρίζουν, κάποιοι παριστάνουν τους σωματοφύλακες της "μόρφωσης" και της "σωστής παιδείας". Οι εξωνημένοι!

Γιατί θέλουν πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα με υποδομές, με καθηγητές, με λειτουργικά και πάγια έξοδα να τρέχουν έτσι κι αλλιώς αλλά να ΜΗΝ έχουν φοιτητές. Να είναι άδεια. Να είναι άδειες και οι πόλεις της περιφέρειας που ζουν σε ένα μεγάλο ποσοστό από την λειτουργία αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Γιατί ταυτοχρόνως θέλουν κάποια ιδιωτικά κολλέγια της ημεδαπής και της αλλοδαπής να είναι γεμάτα από παιδιά που δεν έπιασαν το 10. Γιατί θέλουν επίσης γεμάτες τις τσέπες των ιδιοκτητών αυτών των κολλεγίων.


Γιατί το χρήμα στην αγορά της ιδιωτικής παιδείας και παραπαιδείας είναι πολύ και τρέχει και ταΐζει παπαγαλάκια και κονδυλοφόρους και πληκτρολόγια…


Σημεία των καιρών και των μισθοφόρων…

7 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι μας περνάς για βλάκες!
Οικονομολόγος, εσύ και τραπεζικός και γράφεις κάποια πράγματα που δε θα τα έγραφε ούτε απόφοιτος Δημοτικού!
Ρε Αλέκο, το πρόβλημα της επαρχίας θα το λύσει το "σλόγκαν" του Ασλανίδη: Κάθε Χωριό και ΤΕΙ, κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο;
Βγάζεις κάτι αυθαίρετα συμπεράσματα μερικές φορές από αυτά που σας λένε στα σεμινάρια κομματικής προπαγάνδας και τα απευθύνει και σε νοήμονες, ενώ σας έχου πει αυστηρά ότι αυτά είναι για το σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή για εκείνους που δουλεύουν για να περνάτε εσείς καλά!
Όποιος θέλει να ανεβάσει το επίπεδο της ΓΝΩΣΗΣ και όχι να ψαχουλεύει τρόπους εισόδου στα πανεπιστήμια, θεωρείς ότι δουλεύει για το ιδιωτικό κεφάλαιο!Αφού λοιπον το κόμμα σου εργάζεται για να εξαλείψει την οικονομική αφαίμαξη του γονιού από τους ιδιώτες γιατί δεν καταργεί τελείως τις εξετάσεις για να σταματήσουν να τα παίρνουν και οι πασόκοι μεγαλοφροντιστηριάρχες! Γιατί ακόμα και κάποιος υποψήφιος που παίρνει 5 τα έχει ακουμπήσει σε κάποια παραπαιδεία!Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι το κόμμα σου κρέμεται απο τα α.....α της κλίκας των φροντιστηρίων και των παρανομούντων διορισμένων καθηγητών που κάνουν περιουσίες με τα "κατ'οίκον"!
Αυτό,ναι, θα ήταν καινοτομία!Τ τρίπτυχο :Όλοι μέσα, αυστηρά και οργανωμένα πανεπιστήμια και αποσύνδεση του πτυχίου με την ...υποχρέωση του κράτους να σε διορίσει!Αλλά είναι πολλά τα λευτά Αλέκοοο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, το επίπεδο της γνώσης ανεβαίνει με τη καθιέρωση της βάσης του 10; Αυτό που επιτυγχάνει είναι να μένουν κάθε χρόνο έξω 30.000 μαθητές, βορά στα κολλέγια της παράταξής σου για να βγουν ισότιμοι με αυτούς που φέραν 19 και 20 στις πανελλαδικές.
΄Οσο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της επαρχίας, δεν έχουν μαθητές έστω και με τη βάση του 10, λόγω των ρουσφετολογικών μετεγγραφών της κας Γιαννάκου και της κατάκτησης του ελληνικού εκπαιδευτικού και εργασιακού συστήματος από τους τρίτεκνους, πολύτεκνους, κλπ (ψήφοι γαρ).
Είτε σ' αρέσει είτε όχι, υπάρχει μόνο ένα αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στις ανώτατες σχολές. Αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων, όσο κι αν προσπαθήσατε να τις ξεφτιλίσετε κι αυτές (ξεσκέπασμα γραπτών και βαθμολόγηση εκ των υστέρων, επίτευγμα κι αυτό της παράταξής σου). Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη στιγμή που τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους και για να γίνεις γιατρός ή μηχανικός χρειάζεσαι 18-20, ένας μαθητής που θα πάρει 8 ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, δεν είναι κατάλληλος για το ΤΕΙ Ανθοκομίας ή Ιχθυοκαλλιέργειας.
΄Οσο για τους σχολάρχες της πλάκας που θέλουν να παραστήσουν τα πανεπιστήμια, είναι φανατικό κομμάτι της παράταξής σου.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Εσύ, φίλε μου, το έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής σου!"Για όλα φταίει η δεξιά"!Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε ματεγγραφές,δηλαδή!!!
Είσαι αήττητος,μεγάλε!!!

Ανώνυμος είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"

Φιλε το Blog αυτο δεν σε εκφραζει.Τα φωτα σου και τις σοφιε σου κρατησετα για τον εαυτον σου και για ολον τον συρφετο στο ANTNEWS.

σίβυλλα είπε...

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

http://www.alfavita.gr/artra/artro20070818a1.php

Ανώνυμος είπε...

Alzap wrote:

"Γιατί θέλουν πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα με υποδομές, με καθηγητές, με λειτουργικά και πάγια έξοδα να τρέχουν έτσι κι αλλιώς αλλά να ΜΗΝ έχουν φοιτητές. Να είναι άδεια. Να είναι άδειες και οι πόλεις της περιφέρειας που ζουν σε ένα μεγάλο ποσοστό από την λειτουργία αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Γιατί ταυτοχρόνως θέλουν κάποια ιδιωτικά κολλέγια της ημεδαπής και της αλλοδαπής να είναι γεμάτα από παιδιά που δεν έπιασαν το 10. Γιατί θέλουν επίσης γεμάτες τις τσέπες των ιδιοκτητών αυτών των κολλεγίων.


Γιατί το χρήμα στην αγορά της ιδιωτικής παιδείας και παραπαιδείας είναι πολύ και τρέχει και ταΐζει παπαγαλάκια και κονδυλοφόρους και πληκτρολόγια…"


Να΄σαι καλά βρε Αλζαπ!!!!!

Με έκανες και γέλασα πάλι με τα καλαμπουρτζίδικά σου!!!

alzap είπε...

@ανωνυμος, 17/4/10 2:16μμ :
Θα μπω στον κόπο να σου αφιερώσω το αμέσως επόμενο ποστ σε λίγο με την ελπίδα πως όταν κοιτάξεις τον καθρέφτη και καταλάβεις πόσο μαλάκας είσαι ΔΕΝ θα γελάσεις αλλά θα κλάψεις.
Ίσως είναι μια αρχή αυτό.