Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

ΕΠΕΙΔΗ...

...οι "επιφανείς" και "έγκριτοι" και "αμερόληπτοι" αποκλείεται να μην γνωρίζουν τι πραγματικά γίνεται.
Επειδή και τους διαύλους επικοινωνίας έχουν και τους πληροφοριοδότες εδώ και στα χρηματοπιστωτικά κέντρα.

 
Επειδή κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν στο πανηγύρι της οικονομικής τρομολαγνείας αλλά και κερδοσκοπούν οι ίδιοι. Επομένως ξέρουν και ξέρουν καλά…

Επειδή το υστερικό κλίμα που δημιουργούν οι "γνωστοί άγνωστοι" σε λίγες μέρες ΔΕΝ θα υπάρχει.

 
Επειδή η χώρα ΔΕΝ θα χρεοκοπήσει και αυτό θα γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους συντόμως, συντομότατα...

 
Επειδή έχει την αξία του να ξέρουμε και να εμπεδώνουμε ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ λένε όσα λένε σήμερα και προβλέπουν την άμεση καταστροφή…

Επειδή ποτέ δεν ήμουν τζογαδόρος και στοιχηματίας. Άρα δεν βάζω στοιχήματα και δεν κάνω προβλέψεις.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ομως παρακολουθήστε και καταγράψτε με προσοχή όλους τους «σοβαρούς» και «έγκυρους» αναλυτές το επόμενο διήμερο. Δείτε προσεκτικά ΤΙ λένε και ΤΙ γράφουν.

Γιατί την επόμενη εβδομάδα θα είναι απολαυστικό να συγκρίνετε όσα σήμερα λένε με όσα θα λένε σε λίγες μέρες.

 
Θα είναι για πολύ-πολύ καιρό αυτή η σύγκριση μνημείο της στημένης, αρκούντως κερδοφόρας για κάποιους, παραπληροφόρησης αλλά και της μαχαιριάς που δίνουν στην πλάτη του λαού μας.

Συγκρατήστε ΠΑΡΑΚΑΛΩ τα ονόματά τους αλλά και τα λεγόμενα τους, τα γραπτά τους.
Νομίζω ότι θα με θυμηθείτε...

7 σχόλια:

lmpgs είπε...

Μαζί σου. Ξεχείλωσε πολύ η κατάσταση με τους ειδικούς επί χάρτου

Tango είπε...

Μαζί σου κι εγώ Αλέκο
η Ππαραπληροφόρηση - η η καθόλου πληροφόρηση - χθές χτυπησε κόκκινο

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους στο ΔΝΤ. Και με τη συνδρομή του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Το πολιτικό σύστημα που δομήθηκε με τη μεταπολίτευση πεθαίνει. Καιρός να δούμε τα λάθη μας σύντροφοι και να δουλέψουμε για σύγχρονα κόμματα, δεξαμενές πολιτικού προβληματισμού και όχι τακτοποίησης ημετέρων στο δημόσιο. Αντίο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

"Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Έχω κατ' επανάληψη εκφράσει δημόσια την άποψη μου για τα οικονομικά και πάσης φύσεως θέματα που ταλανίζουν την κυβέρνησή μας, για τις πρακτικές κυβερνητικών αξιωματούχων που εκθέτουν και σένα και το κίνημα και την ιστορία μας, αλλά και για όσα επέρχονται για την ελληνική κοινωνία.
Με το θάρρος που μου παρέχει η ανιδιοτελής στράτευσή μου στο συλλογικό λαϊκό κίνημα που συγκρότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο σε ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό.
Με την αυτοπεποίθηση που μου δίνει το ιστορικό των αγώνων που έδωσε απέναντι σε ξενόδουλες αντιλήψεις και υποτέλειες, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με τη νομιμοποίηση που μου επιτρέπει η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που πίστεψε και υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, σου στέλνω αυτή την επιστολή και σε παρακαλώ διάβασε μέσα απ' τις γραμμές που ακολουθούν τις απλές αλήθειες που λέει η κοινωνία.
Πρόεδρε,
Στις 4 Οκτώβρη του 2009 ο ελληνικός λαός σου έδωσε την εντολή να ανορθώσεις τη χώρα μετά από τη δεξιά λεηλασία και την συσσώρευση λαθών απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή την εντολή στην έδωσε και το σύνολο του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί όλοι πίστεψαν πως θα ακολουθήσεις έναν ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό δρόμο με το λαϊκό συμφέρον στην πρώτη γραμμή.
Δεν σου την έδωσε για να την καταχραστούν οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου και με πρόσχημα εσένα και το ηθικό σου ανάστημα να...

διασύρουν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Έρμαιη στις ορέξεις των Διεθνών Τραπεζιτών η Ελλάδα πορεύεται αμήχανη με το χέρι απλωμένο στους τοκογλύφους αναβάλλοντας και ξορκίζοντας το αναπόφευκτο που είχες όλη την εξουσία και έγκριση να αντιμετωπίσεις χωρίς καθυστέρηση.
Αυτοί οι συνεργάτες σου δεν γεννήθηκαν από το λαϊκό κίνημα αλλά από τη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν.
Πασχίζουν να μείνει η Ελλάδα συνεπής δανειολήπτης αυτών που την καταχράστηκαν.
Παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που δηλώνουν εταίροι μας και κερδοσκοπούν ασύστολα απ' τα αδιέξοδά μας.
Είτε είναι ανίκανοι, είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους.
Προτιμώ να είναι ανίκανοι.
Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η αποστολή τους. Έχουν αναλάβει το έργο να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στον Γολγοθά που ετοίμασαν οι δανειστές μας. Αρχικά στο νέο υψηλότοκο και κερδοφόρο για κάποιους δανεισμό, μετά στην εποπτεία, μετά στην κατάσχεση και μετά στον πλειστηριασμό.
Πρόεδρε,
Ακόμη και τώρα μπορείς να πεις το νέο ΟΧΙ.
Διώξε τους εγκάθετους των τραπεζιτών, δώσε το χέρι στο λαό, κλείσε φυλακή τους κλέφτες όπου κι αν ανήκουν, πες την αλήθεια και προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με την απειλή εξόδου απ' την ευρωζώνη.
Μόνο αυτό φοβούνται.
Οι Έλληνες μπορούν να πουν το ναι στη συνειδητή αναστολή της ευημερίας για τρία-τέσσερα χρόνια και μετά να ξανακτίσουν απ' την αρχή, χωρίς βαρίδια, μια νέα Ελλάδα μαζί σου.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πουν ναι στην υποδούλωση της Ελλάδας για 25 και 30 χρόνια με άγνωστες συνέπειες.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με την ευλογία της άμεσης σχέσης με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου να έχει οδηγήσει τη ζωή μου αισθάνθηκα υποχρεωμένος να σου γράψω αυτές τις γνώμες.
Κοίτα γύρω σου και άσε το ένστικτό σου να σε οδηγήσει κοντά στο λαό. Η θέση σου είναι μ' αυτούς που δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα κι όχι μ' αυτούς που φοβούνται μήπως χάσουν τα υπερκέρδη τους.
Προχώρησε άμεσα σε Συνέδριο για να πάρεις νέα δύναμη και να ξεκαθαρίσεις τι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κι όταν το πράξεις αυτό και με το λαό θα είσαι συνεπής, γιατί θα ξέρει ότι δεν εξαπατήθηκε στις 4 Οκτώβρη και θα φύγουν από μόνοι τους όσοι σε οδηγούν σήμερα να χρεωθείς ξένες αμαρτίες.
Η ιστορία σου επιφύλαξε να αποδείξεις ότι μπορείς να γράψεις και να γραφτείς στην ιστορία.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος"


Αυτά που λες φίλε μου Αλέκο...

Ανώνυμος είπε...

"πες την αλήθεια και προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με την απειλή εξόδου απ' την ευρωζώνη."

Ποιά αλήθεια; Και τι επαναδιαπραγμάτευση του χρέους; Ακόμη και να σταματούσαμε να πληρώναμε τόκους και χρεολύσια αύριο, χρειαζόμαστε φέτος 12 δις για να καλύψουμε τη διαφορά εξόδων/εσόδων (διότι μετά δεν θα μας δάνειζε κανείς). Πού θα τα βρούμε σύντροφε Παναγιωτακόπουλε; Θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις στο μισό. Αυτό θέλετε;

Καιρός να πάρουν σύνταξη ορισμένοι... Και οι υπόλοιποι να δούμε κατάματα τα λάθη μας και να στρωθούμε στη δουλειά να φτιάξουμε ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ για ένα καλύτερο αύριο. Το 2010 δεν είναι 1974 και όσο πιό γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.

Δημήτρης είπε...

Φίλοι, τα ψέματα, με τα οποία ζήσαμε χρόνια τώρα, τελείωσαν. Ήρθε η ώρα, που τα χρόνια της ανέμελης, παραοικονομούμενης, στηριγμένης στα δανεικά, ευημερίας και ηδονής τα διαδέχονται πολλά χρόνια οδύνης.
Ήρθε η ώρα να σταθούμε με ειλικρίνεια,προς εαυτόν κι αλλήλους, και να παραδεχθούμε το αυτονόητο, αυτό που καιρό τώρα κραύγαζε ως νομοτέλεια. Το τζάμπα γλεντοκόπι πέθανε, μαζί με την Ελλάδα της αρπαχτής, της μίζας, της λαμογιάς, του σταρχιδιαμουτισμού. Όσοι πίστεψαν, και πολύ περισσότερο έζησαν, ότι στο παρόν οικονομικο-πολιτικό μας σύστημα επιτρέπονται λαθρεπιβάτες και δωρεάν γεύματα, θα βιώσουν με δραματικό τρόπο τη νέα εποχή. Το διακύβευμα δεν είναι πλέον να περιορίσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα. Είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και συνεπώς και την χώρα. Η κρίση θα πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία, για μια νέα κινητοποίηση και συλλογική προσπάθεια, από την οποίαν θα πρέπει να αποκλεισθούν όσοι και όσα έφεραν την πατρίδα στην σημερινή κατάντια. Τους ξέρουμε, κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσα μας, τους βλέπουμε κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα. Η κάθαρσις που ποτέ δεν έγινε, είναι σήμερα επιτακτικό αίτημα κι όρος επιτυχίας για μια άλλη πορεία, στο τέλος της οποίας η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα, αξιοπρεπής και αξιοβίωτη.
Φίλοι και σύντροφοι, ήλθε η ώρα να αποτιμηθεί κριτικά και η πορεία, η συμβολή, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτό που σήμερα είναι η Ελλάδα. Είναι τώρα η στιγμή, όλοι εμείς της αυτο-οργάνωσης του 1974, να ξαναπιάσουμε το νήμα απ΄την αρχή. Τότε, που μοναδικό αίτημα και κριτήριο της στράτευσης μας στο Κίνημα ήταν μια υψηλή αίσθηση προσφοράς και ανιδιοτέλειας, για την δημιουργία μιας πατρίδας, που θα ήταν πηγή περηφάνειας για τους όλους τους πολίτες της.
Ήλθε η στιγμή να ομολογήσουμε τις ευθύνες μας, γιατί υποκαταστήσαμε την ρωμαλέα φρόνηση μας για βαθιές αλλαγές που θα χειραφετούσαν την κοινωνία, με την προσχώρηση μας σε έναν χυδαίο, αγοραίο, αγελαίο καταναλωτισμό χωρίς όρια. Δεν μας έφτανε, με τις πολιτικές του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την συνολική ευημερία των Ελλήνων, αλλά επιτρέψαμε την ιδιοποίηση της δημόσιας σφαίρας, την άλωση των δημόσιων αγαθών από τους πονηρούς και ιδιοτελείς, που προσπορίσθηκαν αμύθητο πλούτο που δεν τους ανήκε. Ας έχουμε τώρα την πνευματική εντιμότητα να ομολογησουμε την καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εκτεταμένη αλλοτρίωση του κοινωνικού σώματος, στην γενικευμένη διαφθορά και στην φθορά των εννοιών, στην διαστροφική αλλαγή σημαινόντων και σημαινομένων. Σήμερα-στα 50+ οι περισσότεροι από εμάς-καλούμαστε να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε ακόμη πνευματική ρώμη και άλκιμη εντιμότητα, στρατευόμενοι σε έναν αγώνα που αφορά την επιβίωση των παιδιών μας, πλέον.
Να αγωνισθούμε με μοναδικό οδηγό την πάντα επίκαιρη ρήση: Ο τρώσας και ιάσεται.
Και να θυμόμαστε πάντοτε αυτό που μας είπε,αιώνες πριν, ο θείος Ηρόδοτος: Τη Ελλάδι πενίη μεν αιεί ποτε σύντροφος εστί, αρετή δέ έπακτος εστί, από τε σοφίης κατεργασμένη και νόμου ισχυρού, τη διαχρεωμένη η Ελλάς την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην.

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλέ μου...πόοσο δίκιο έχεις!ασφαλώς κ ΔΕΝ θα χρεωκοπήσει η χώρα! ασφαλώς κ η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή...όσο θέλουν οι πάσις φύσεως 'επαείωντες'κ οι πάσις φύσεως γελοίοι 'ειδικοί'επί του θέματος των οικονομικών να μας τη παρουσιάζουν κ όπως μας τη παρουσιάζουν εδώ κ καιρό..εάν είναι πιά δυνατόν!!που μόνο ειδικοί δεν είναι...οκ?..έχεις δίκιο κ αυτό που λες,έχει κ είχε γίνει κ στην αρχή,που ξέσπασε όλο αυτό το 'γαιτανάκι'με τη κρίση..έτσι?..το θυμάμαι εγώ..μας τα πρήζαν για κάνα,χρόνο μέρα-νύχτα ότι η κατάσταση,είναι πολύυυ σοβαρή ότι είμαστε,στο χείλος του γκρεμού..ότι,ότι,ότι χίλια δύο ότι μέχρι κ για μιά νέα,Γαλλική επανάσταση μιλούσαν,μέχρι,μέχρι κ για εμφύλιο οκ??....κ μετά μούγκα κ νέκρα κ ήταν όλοι,μέσα στη καλή χαρά...έτσι απλά...δοκιμασμένη τεχνική...έχει ξανάγίνει...κ θα ξανάγίνει,κ θα ξανάγίνει....κ πάλι,κ πάλι,κ πάλι...κ να δούμε για πόσο θα αντέξουν,τα νέυρα μας....ακόμη...ε,καλά μας κουράγια έχω να πώ εγώ...φιλάκια καλέ μου.. κ καλό ΣΚ,:-).