Κυριακή, Απριλίου 18, 2010

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ...

...και αυταπόδεικτα μαλάκες που σχολιάζουν και διασκεδάζουν και γελάνε... (Δείτε το έκτο σχόλιο στο προηγούμενο ποστ)

Γελάνε με δεκάδες χιλιάδες παιδιά, με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θύματα του μέτρου της βάσης του "10".

Διαβάστε το άρθρο της Ολυμπίας Λιάτσου και τα στοιχεία που παραθέτει στην σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

"Η βάση του δέκα δεν έπιασε τη βάση.
Στους 74.000 ανήλθαν οι υποψήφιοι που θυσιάστηκαν στον βωμό του μέτρου της βαθμολογικής βάσης του 10, αφού τόσοι αποκλείστηκαν από τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα τέσσερα χρόνια της εφαρμογής του.

Το μέτρο εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 2006 για να λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλίδα του επιπέδου των φοιτητών που εισέρχοντο στα ΑΕΙ, αλλά έφερε ακριβώς τα αντίθετα απ' τα αναμενόμενα αποτελέσματα: Οχι μόνο δεν κατάφερε να βελτιώσει την ποιότητα των σπουδών στο λύκειο, όχι μόνο δεν καλυτέρευσε το επίπεδο των πρωτοετών φοιτητών αλλά όξυνε ακόμη περισσότερο τις εκπαιδευτικές ανισότητες εις βάρος των περιφερειακών ιδρυμάτων..."Η συνέχεια εδώ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε στο ΔΝΤ.. και τσιμουδιά...

Ο "μεγάλος στοχαστής" οδηγεί τον Τιτανικό κατευθείαν στο παγόβουνο...

Αν είχες λίγη τσίπα θα έπρεπε να ζητάς καθημερινά συγνώμη για τις ψευτιές που μας τσαμπουνάγατε και προεκλογικά και μετεκλογικά...αλλά τι λέω ψέμα και πασοκ είναι ένα...

Ανώνυμος είπε...

"Με ατζέντα σκληρών μέτρων, μεταξύ των οποίων η μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, η απελευθέρωση των απολύσεων και οι μεγάλες περικοπές προσωπικού στο Δημόσιο, έφθασε στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΔΝΤ. Σύσκεψη στο Μαξίμου την Δευτέρα, αποφάσεις εντός της εβδομάδας για αποκρατικοποιήσεις και κλειστά επαγγέλματα."

Από το in.gr

Αχ βρε Αλέκο,για ποιό σοσιαλισμό και για ποιό Πασοκ μιλάμε ακόμα...

Την Καλημέρα μου.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Πρώτον, το κλιμάκιο δεν έφτασε λόγω του ηφαιστειακού νέφους! Έρχεται την Τετάρτη, εκτός απροόπτου!
Δεύτερον, τι φταίει ο φουκαράς ο Αλέκος!πίστεψε κι αυτός στο σοσιαλισμό (ελληνική βερσιόν) και τον ψάχνει ακόμη!

Γιάννης Μαχαίρας είπε...

Ρε τύποι σας χαρτζηλικώνει ο Σαμαράς για να σχολιάζετε στα μπλόγκς ή δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε;
Έχετε να αρθρώσετε επιχειρήματα για το θέμα ή όχι; Γιατί οι φτηνές προβοκάτσιες επιπέδου δεκαπενταμελούς περιφερειακού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου δεν απαντάνε στα προβλήματα του τόπου ούτε στην τεράστια ληστεία που συντελέστηκε απο τους σεμνούς και ταπεινούς την τελευταία πενταετία.

Ανώνυμος είπε...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"

Εσυ προσεξε να κρατας το βηματισμο σου,μην χασεις το παραδακι...!!!
"Νο money,no funny"

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Φίλε μου, σε κόβω για βολεμένο πασόκο που όταν το κόμμα σου δεν είναι στα πράγματα, "δεν υπάρχεις"! Μέσα στη μιζέρια σου και την ενοικιασμένη ή μήπως ξεπουλημένη, συνείδησή σου, δεν είναι δυνατόν να αντιληφθείς ότι υπάρχουν και άνθρωποι απλοί και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ!

Orelia είπε...

σχετικά και μόνο για την βάση του δέκα
(δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το άρθρο κι έτσι ίσως επαναλαμβάνομαι)
ας ρωτήσει κάποιος, ποιο απο τα ονομαζόμενα ΙΕΚ και λοιπά "Κολλέγια", θέτει σαν προϋπόθεση εισαγωγής στις σχολές του την βάση του δέκα;
χρειάζεται περισσότερα για να αντιληφθούμε πως το μέτρο "χαρίζει" πόρους στα ιδιωτικού τύπου ιδρύματα χωρίς να διορθώνει τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση(όχι παιδεία) που οδηγούν πρακτικά στον λειτουργικό αναλφαβητισμό τεράστια μερίδα των νέων μας;
(μια -ακόμη- μαχόμενη στην εκπαίδευση)