Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...

...και υπερήφανη...


Εννέα με δέκα δισ. ευρώ πρέπει να δανειστούμε στις αρχές Μάη. Θα τα δανειστούμε προσφεύγοντας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ με ότι αυτός προσδιορίζει. Το 1/3 αυτής της δανειακής ανάγκης, 3,5 δισ. ευρώ  πήγε σε μίζες και προμήθειες στα δομημένα ομόλογα των "κουμπάρων" της κυβέρνησης Καραμανλή.

Κάποιοι κάνουν πως δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.

'Ηταν βλέπετε ελεύθεροι τότε που κάποιοι βάζανε τα βρωμερά χέρια τους και μετατρέπανε τις συντάξεις των εργαζομένων σε δομημένα ομόλογα  και μαύρο πολιτικό χρήμα.

Διαβάστε το ρεπορταζ της REAL NEWS που αναδημοσιεύει το newslt:

Τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται ήδη στον αέρα, η πρακτική να αγοράζουν τα Ταμεία δομημένα ομόλογα έχει ανοίξει μία "μαύρη τρύπα" σχεδόν ένα δισ. ευρώ στην περιουσία τους.Πρόκειται για τη γνωστή αμαρτωλή ιστορία των δομημένων ομολόγων που είχε εκδόσει το υπουργείο Οικονομικών για να τα πάρουν - αφού "πέρασαν" με το αζημίωτο από διάφορες χρηματιστηριακές εταιρείες (βλ. Ακρόπολις) - και στη συνέχεια να τα αγοράσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα ομόλογα που αγόρασαν μαζί Ταμεία και κρατικές τράπεζες την περίοδο 2005-7 ύψους 5 δισ. ευρώ, σήμερα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.

Σύμφωνα με τη Real News που επικαλείται στοιχεία από το έγκυρο πρακτορείo Bloomberg ενώ - βάσει της τότε αξίας τους- δόθηκαν για την αγορά τους 5 δισ., σήμερα δεν αξίζουν ούτε τα μισά. Οι ζημιές υπολογίζονται δηλαδή σε 3,5 δισεκατομμύρια. Οι απώλειες για όσους έχουν αγοράσει δομημένα ομόλογα κυμαίνονται από 55% μέχρι 80%, δηλαδή τόσο λιγότερο αξίζουν σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, τα ασφαλιστικά ταμεία αγόρασαν δομημένα ομόλογα ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ. Αυτά - σύμφωνα με το Bloomberg- πολλά είτε μπορούν να πωληθούν σε τιμές πολύ μικρότερες, είτε δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον στην αγορά να αγοραστούν.

Χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ είχε "επενδύσει" σε τέσσερα δομημένα ομόλογα συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2005-6. Σήμερα αυτά αξίζουν 18 εκατομμύρια ευρώ...

6 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Εσύ που έχεις μνήμη, βρε Αλέκο μου, γράψε και κάτι για τα πόσα ...δε θυμάμαι τώρα, δισεκατομμύρια δραχμούλες έχασαν οι μαλάκες οι Έλληνες σ' εκείνη την περίφημη υπόθεση του χρηματιστηρίου!Ξέρεις τότε που βγήκε ο Γιάννος και είπε ότι η κρίση στο χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης ...την ημέρα των εκλογών του 2000 και έκτοτε το ...βούλιαξαν!

alzap είπε...

@σαλωνιτης:
Έχεις δίκιο και είναι όπως τα λες σε σχέση με το χρηματιστήριο.

Γκιωνης είπε...

. Ένα σημαντικό ερώτημα είναι :

. Θα πάει ποτέ μέσα κανένα καθήκι από αυτά που κάνανε βόλτες τα δομημένα από χώρα σε χώρα για να μαζεύουν τα βαλιτσάκια με τα μαύρα χρήματα ; Στην ψειρού ;

. Αυτό είναι το πρώτο και ΤΟ ΜΟΝΟ επόμενο μέτρο που απομένει ! Και μετά θα δώσουμε και τον υπόλοιπο μισό 13ο μισθό μας !

. Αλλοιώς θα έχουμε μπάχαλο !

alzap είπε...

@Γκιωνης:
Συμφωνώ απολύτως!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω και τους δύο, άποψή μου είναι ότι δεν θα πάει κανένας στη "ψειρού"!Προ ημερών αποκαλύφτηκε στα Σκόπια, απάτη με πλαστές αναπηρικές συντάξεις! Η είδηση, όμως είναι εδώ: ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! Πού; Στα Σκόπια! Σ' αυτό το κρατικό μόρφωμα, που κλέβει πατρίδες, κλέβει ιστορία, κλέβει σημαίες! Εδώ έχει γίνει καμιά σύλληψη με τα εκατομμύρια συντάξεων "μαϊμού"!

mahler76 είπε...

επίσης πέρσι δεν δώσαμε 28 δις στις τράπεζες???