Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΛΟΙΠΟΝ κ.ΣΑΜΑΡΑ;...



Αντιλαμβάνεσθε πόσο υποκριτικά ακούγονται  όσα περι δανεισμού με υψηλά επιτόκια απο την σημερινή κυβέρνηση, όσα περι συμπόνιας και κατανόησης των προβλημάτων των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, λέτε και ξαναλέτε;

ΟΤΑΝ

Η κυβέρνηση στην οποία πριν λίγους μήνες ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ και την οποία ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ,  έκανε ΔΩΡΟ στην "Ακροπολις Χρηματιστηριακή" και στον υπόδικο κ. Πρινιωτάκη  5,5 δισεκατομμύρια  ευρώ σε μία μέρα, με μια υπογραφή... 

Αντιλαμβάνεσθε ότι αντί να τιμωρήσετε αυτούς που πλιατσικόλογησαν στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τους επιβραβεύσατε με 5,5 δισεκατομμύρια;

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ;



ΥΓ. Δυναμώστε τον ήχο στον Αλογοσκούφη, μιλάει με χαμηλή ένταση γιατί ντρέπεται...
      (Λέμε τώρα...)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ok,σύμφωνοι.
Πάμε στοίχημα τώρα,ότι το καλό σου Πασοκ,θα τους βγάλει λάδι,με τις γνωστές από χρόνια δικαιολογίες περί μη-ευθύνης υπουργών,περί μη-παρέμβασης στο έργο της διακιοσύνης και άλλων "τερπνών";

Τι φωνάζεις λοιπόν;
Στο ίδιο καζάνι βράζετε...

Καλημέρα.

ΒΑΣΩ είπε...

Φίλε Αλέκο, δεν χρειάζεται καμία κυβέρνηση να τους το σβήσει αυτό το χρέος. Εχουν φροντίσει οι νόμοι να παραπέμπονται ολα στίς 'καλένδες'.Ουτε γάτα ούτε ζημιά.Ε ρε μαγκούρα που χρειάζεται.Αναστολή εκτέλεσης.Νομιμη διαδικασία.Ολα καλά.Ποιός θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και αν μπορεί να το βάλει μεσα σ' αυτό το δαίδαλο δεν ξέρω.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν ξέρω με ποιό σκεπτικό εξαιρείς τον εαυτό σου απο τα καζάνια και χρησιμοποιείς β΄πληθυντικό...

Προς το παρό θα θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε, μόλις χθες στη Βουλή, απο τα άλλα κόμματα ότι κακώς επαναφέρει τις εξεταστικές. Η ουσία δεν είναι να γεμίσουν οι φυλακές κατά τη γνώμη μου αλλά να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες και οι διαδικασίες διαφθοράς.



@Βάσω:
Έχεις εν μέρει δίκιο.
απο την άλλη να θυμίσω ότι άλλο το νομότυπο και άλλο το νόμιμο, Νομίζω.
Και σε κάθε περίπτωση κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους μετά την μεθόδευση της παραγραφής του χρέους. Κάποιοι άλλοι είπαν όχι με κόστος. Να αναζητηθούν και να μάθουμε όσους είπαν ναι.

Ανώνυμος είπε...

Μα,το ίδιο πράγμα λέμε βρέ!

Ο κάθε νεοδημοκράτης και ο κάθε πασόκος που ασκεί εξουσία,μπορεί να καταληστέψει το κράτος και απλώς να του αποδωθούν πολιτικές ευθύνες(για τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω,χέστηκε όταν θα έχει κάνει την μπάζα του...)

Ή να το θέσω διαφορετικά : εαν είναι να πληρώνουμε διαρκώς εμείς το επιούσιον παντεσπάνι του κάθε πολιτικάντη και να στεκόμαστε μόνο στις "διαδικασίες διαφθοράς" και στην "απόδοση πολιτικών ευθυνών",τότε κάποιοι από εμάς είναι βλάκες και κάποιοι άλλοι συνένοχοι...
Κι επειδή εγώ δεν είμαι συνένοχος αλλά δυστυχώς παραμένω αδρανής,ξέρω σε ποιά κατηγορία να ενταχθώ.
Εσύ;
Σε ποιά κατηγορία ανήκεις;

alzap είπε...

Δεν είμαι σίγουρος αν λέμε το ίδιο πράγμα φίλε/η μου.
Επίσης θεωρώ ότι είμαι συνένοχος στο μέτρο της συμμετοχής μου, έτσι κι αλλιώς, σε μια κοινωνία που περάγει και αναπαράγει διαφθορά.

Η συνενοχή μου προκύπτει απο όσα κάνω ή δεν κάνω προκειμένου να σταματήσει ή να περιοριστεί το πρόβλημα. Αυτό νομίζω αφορά σε ΌΛΟΥΣ μας.


Επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα, δεν τον θεωρώ λαμόγιο. Είμαι ΠΑΣΟΚ και δεν καταληστεύω τον δημόσιο ή τον ξένο ιδιωτικό πλούτο.

Η ένοια της αναδειξης των πολιτικών ευθυνών και των λανθασμένων διαδικασιών σημαίνει για μένα ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοστρακιστούν απο το δημόσιο πεδίο οι "επιτήδειοι" αλλά και θα κλείσουν οι όποιες "τρύπες" του συστήματος.

Το ξέρω δεν είναι η επανάσταση αλλά τόσα ξέρω, τόσα μπορώ.

Δεκτή επίσης κάθε πρόταση διαχρονικής και μόνιμης λύσης του προβλήματος. Εγώ πάντως δεν την έχω... Δυστυχώς!

mahler76 είπε...

αυτός δε χρωστάει σε κανέναν τι να κάνει...

alzap είπε...

:-)