Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΑΙΓΛΗ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ...




…εχθροί του λαού και του σοσιαλισμού και τα μυαλά στα κάγκελα. (Ο θεός να τα κάνει μυαλά δηλαδή…)

Βρήκαν τα κοράκια το νέο «σκάνδαλο».
Η Αίγλη Μπαλαμάτση ανέλαβε υπεύθυνη «ομάδας Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του Γραφείου του Πρωθυπουργού».
Αυτό είναι γεγονός. Ανακοινώθηκε. Είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ. Σε αυτό το νέο κορίτσι έχει εμπιστοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Από κει και πέρα άρχισε η κακοήθεια και το ψέμα.

Μπήκε, λένε, από το παράθυρο στη Βουλή.

Όχι δεν μπήκε από το παράθυρο. Διορίστηκε υπάλληλος της Βουλής ΠΡΙΝ τις εκλογές με την απολύτως νόμιμη διαδικασία που ίσχυε τότε και έδινε στα κόμματα την δυνατότητα να προσλάβουν συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης τους για τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς έγινε για και από όλα τα κόμματα της Βουλής την ίδια περίοδο για έναν σημαντικό αριθμό συνεργατών τους. Την Μπαλαμάτση ωστόσο στοχοποίησαν αποκλειστικά…

Τώρα, ισχυρίζονται οι ίδιοι, παίρνει και άλλη θέση. Στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αφήνοντας να εννοηθεί, κι ας μην τολμάνε να το πουν καθαρά, ότι βρίσκεται σε δύο δουλειές άρα απολαμβάνει δύο μισθούς… Η αλητεία και το ψέμα στο αποκορύφωμά τους. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν αποκλειστικά σε αυτούς που γνωρίζουν τα ισχύοντα και γράφουν όσα γράφουν. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν γνωρίζουν και έχουν ελαφρυντικά. Θα μπορούσαν όμως να ρωτήσουν ή να το ψάξουν λίγο πριν καταδικάσουν σε στυλ Τριανταφυλλόπουλου. Κάνω λάθος;

Εν ολίγοις και χωρίς πολλές φιοριτούρες. Η Μπαλαμάτση εργάζεται στη Βουλή και από κει αποσπάται ή διατίθεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού. ΔΕΝ υπάρχει δεύτερος μισθός, ΔΕΝ υπάρχει δεύτερη δουλειά. ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς γίνεται, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, και με άλλους εργαζόμενους στη Βουλή, σε υπουργεία, σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, σε τράπεζες κλπ. ΟΛΑ τα κόμματα έχουν αποσπασμένους στα γραφεία τους, στα γραφεία των βουλευτών, στα γραφεία των αρχηγών τους. Κι όμως, από τους εκατοντάδες εργαζόμενους κάθε χρώματος και κόμματος η Μπαλαμάτση είναι το πρόβλημα αποκλειστικά…

Με την Μπαλαμάτση κολλητοί δεν είμαστε, ούτε καν γνωστοί. Ούτε συνεργάτες. Ξέρω όμως, ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ, ότι τα θέματα που της έχουν ανατεθεί ΤΑ ΞΕΡΕΙ. Και τα ξέρει καλά. Υπάρχουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα; Ασφαλώς και μπορεί να υπάρχουν. Αλλά η Μπαλαμάτση βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται όχι μόνο για την τεχνική της κατάρτιση. Την επέλεξε ο πρωθυπουργός για το γραφείο του γιατί υπάρχει για τις πολιτικές θέσεις ένα πολύ σοβαρό κριτήριο. Αυτό της πολιτικής εμπιστοσύνης. Και επειδή αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πρωθυπουργού ή πολιτικού ηγέτη, κάθε παραπέρα συζήτηση περιττεύει. Νομίζω…

Το ίδιο πικρόχολο καλαμπούρι έγινε προ ημερών με τον Παναγιώτη Βρυώνη. Βγήκαν από τα ρούχα τους κάποιες "μωρές παρθένες" γιατί ο Βρυώνης μπήκε στο Δ.Σ του ΟΠΑΠ. Κι εγώ θα προσθέσω απλά και στεγνά μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε και το πρότεινε. Γιατί στον ΟΠΑΠ του ηλεκτρονικού τζόγου και των εκατοντάδων εκατομμυρίων σε τζίρο και κέρδη, πολύ το χαίρομαι που στο Δ.Σ θα υπάρχει ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει από λογισμικά και λειτουργικά και συστήματα και σερβερς κλπ, κλπ. Που όχι μόνο καταλαβαίνει αλλά κυρίως τα καταλαβαίνει από τη σκοπιά του νέου, ακέραιου και καθαρού ανθρώπου.

Τόσο η Μπαλαμάτση όσο και ο Παναγιώτης ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι τίμιοι από επιλογή και στάση ζωής και όχι επειδή φοβούνται ή δεν είναι αρκούντως ικανοί για το αντίθετο. Ναι, ακριβώς όπως το σκεφθήκατε, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που η πιάτσα των λαμογιών αποκαλεί μαλάκες… Κάνω λάθος; Έτσι δεν τους αποκαλούν; Κι αυτή μου την άποψη για τα δύο πρόσωπα αυτά την ΧΡΕΩΝΟΜΑΙ και την υπογράφω. Δημοσίως!

Εγώ θα συμβούλευα πικραμένους, δυσαρεστημένους για άλλους άσχετους με τα συγκεκριμένα πρόσωπα λόγους, αντιπολιτευόμενους κλπ. να αναζητήσουν αλλού τρόπους εκτόνωσης. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η λάσπη δεν κολλάει…


ΥΓ. Και για να μην υπάρξει και σε αυτό παρεξήγηση ΟΥΤΕ με τον Βρυώνη είμαστε κολλητοί. Αντιθέτως έχω κάθε λόγο να τα "έχω πάρει" γιατί πριν αρκετό καιρό τον είχα παρακαλέσει να μου πει που θα βρω τον ορθογράφο για το "open office", κι ακόμα περιμένω.  :-)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλεκο αν και δεν σε ξερω,η περιγραφη σου αυτη ειναι αψογη και αποτελει το " Last Supper" Για τις "Μωρες Παρθενες"

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο καλά κάνεις και τους υπερασπίζεσε, αλλά καν'το για τώρα. Μην εγγυάσε και για το μέλλον. Δεν ξέρεις πως θα εξεληχθούν... Ας τα φωτήσει ο Θεός να μην ξεγελαστούν από την εξουσία!

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Ε καλά,εννοείται. Για το μέλλον ούτε για τον εαυτό μου δεν μπορώ να εγγυηθώ.
Πιστεύω όμως ότι δεν θα αλλάξει κάτι.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Πίνω στην υγεία του κάθε τέτοιου μαλάκα -που δε χωρά στο νου του κάθε λαμόγιου- ένα ποτηράκι κρασί.
Κάθε μέρα!
Εννοείται μιας και πολλά έχουνε δει τα μάτια μας πως πίνω για όσο κρατά αυτή η "μαλακία". Μη γίνουμε κι αλκοολικοί τσάμπα και βερεσέ!

eleni doumitsa είπε...

Kalimera Aleko!Opos pada akribis stis eidisis kai sxolia!Nase kala!

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα εύστοχο το άρθρο σου.Ξαφνικά ανακάλυψαν όλοι αυτοί ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην πολιτική.Μακάρι όλοι όσοι σκανδάλιζαν την πολιτική ζωή του τόπου να είχαν το ήθος και την εντιμότητα της Μπαλαμάτση και του Βρυώνη.Εύχομαι ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να κάνει τέτοιες επιλογές..Τα πολλά πτυχία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την χώρα.Ας αφήσουμε επιτέλους νεόυς και καθαρούς ανθρώπους να αναλάβουν σε θέσεις ευθύνης..

Γκιωνης είπε...

. Καλημέρα Αλέκο !
. Είναι το πρώτο ιστολόγιο που διαβάζω σήμερα πρωί, μόλις άνοιξα το iMac, και μόνο ένα σού λέω :
Μού έφτιαξες την ημέρα !

. Και το χρειαζόμουνα γιατί, θέλουμε δεν θέλουμε, με τις γκρίνιες τους οι δημοσιογραφούντες λαμόγιοι τών απίθανων μισθών από όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, μάς έβαλαν και εμάς σε μιά κατάσταση γκρίνιας για την "αναποτελεσματικότητα" την 'έλλειψη σχεδίου" κλπ κλπ.
. Ήταν καλή η συνέντευξη τού Πρόεδρου χθές και σε πολλά σημεία τούς αποστόμωσε αλλά και έδειξε οτι έχει Αρχές και θα επιμείνει μ' αυτές κι ας γκρινιάζουν κάποιοι.
. Αλλά και η σημερινή ανάρτησή σου έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. !

tango είπε...

Καλημέρα, πολύ εύστοχα και σε σωστό χρόνο όσα λες , ας ελπίσουμε μόνο πως θα τους αφήσουν να κάνουν την δουλειά τους ....
Για τον ορθογράφο ψάχνω κι εγώ , για κοίτα εδώ και εδώ.
Χαιρετώ.

irini kounenaki είπε...

Γεια σου Αλεκο και καλη χρονια

Νασαι καλα που βρισκεις την δυναμη και αντιτασσεις τα λογικα επιχειρήματα.....Αυτη η σκανδαλολαγνεία είνια απιστευτο συστατικό μας...παραπολιτικα και σκανδαλα...Ετσι εμαθαν καποιοι την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

mono pou kapoia mpike sti vouli me to klasiko diakomatiko rousfeti pou isxye mexri twra kai to ksexnate epilektika.
oso gia to poia mi ptyxiouxos pairnei mistho kai apo ta d.s. toy eot, to afinw se esas na vreite to onoma tis.

kata ta alla antikeimenikotita, viografika kai paramythia tis xalimas.
kai typakia na livanizoun ta rousfetakia...
mpravo re tsakalia. ante stin oura mipws sas piasei kai esas i epetirida tis "aksiokratias".

alzap είπε...

@anonymous:
mono pou kapote kalo einai na symfvnhsoume oti oi lekseiw den yparxoyn gia na gemizoun kena diasthmata. Yparhoun giati ypotithetai oti ekfrazoun nohmata kai ennoies.

An simfonisoume se afto tha deis oti rousfeti simainei parakampsi tvn nomimwn diadikasivn gia thn epitefksi kapoiou skopou, proslipsi klp.
Se afth thn periptosi efarmosthke o nomos. An o nomos den einai kalos ton allazoume. (Afto alloste tha kanei to PASOK gi afto to nomo). DEN EINAI OMOS ROUSFETI TO SYGKEKRIMENO.

Na sto pw kai sta latinika:

Βρες άλλη λέξη αδελφέ να το χαρακτηρίσεις και να βρίσεις. Με τη λέξη ρουσφέτι ατύχησες.
Καληνύχτα.

alzap είπε...

Και κάτι ακόμα δεν υπάρχουν πολλά Δ.Σ του ΕΟΤ. Ένα είναι το Δ.Σ. Για να στο εξηγήσω καλύτερα κάθε οργανισμός έχει ένα Δ.Σ όπως κάθε χώρα έχει μια κυβέρνηση και κάθε ταξί έναν οδηγό τη φορά.

Επίσης τα μέλη των Δ.Σ δεν έχουν μισθό. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να έχουν αποζημίωση για την συμμετοχή του μέλους σε κάθε συνεδρίαση. Για ψάξε να δεις πόσο είναι αυτή η αποζημίωση και το κουβεντιάζουμε.

alzap είπε...

@karvouna:
Εσύ είσαι οχτρός, έβαλες τη βαφτισιμιά σου και με έκανε ρεντίκολο στην κενωνία... Άρα δεν σχολιάζω τους σχολιασμούς σου!
Ντάξει;


@Γκιώνης:
Ευχαριστώ.
απο την χθεσινή συνέντευξη εγώ κόλλησα στο:
" Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, ΔΕΝ μπαίνουν σε δημοψηφίσματα" Άπαιχτο!


@tango:
Ευχαριστώ, να είσαι καλά.


@irini:
Που είσαι βρε ψυχή; Χαθήκαμε... :-(

Ανώνυμος είπε...

Εσυ το εψαξες ποσο ειναι η αποζημιωση και το λες?
και αν το εψαξες πες μας, συνεδριαση επι ποσες φορες το μηνα?ποσα € το μηνα?
ποσες απο αυτες τις συνεδριασεις πραγματικες και ποσες στα χαρτια?