Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

PraktorX KAI ANTINEWS...

(... έγραφα στις 2 Μαρτίου.. Κάποιοι τότε θεώρησαν υπερβολή τον ισχυρισμό μου ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε διατεταγμένη, υπηρεσία...
Έπαναφέρω το ποστ, τρεις μήνες μετά, γιατί σήμερα με όσα γράφει πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής...)



...ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ (και αυταπόδεικτα ύποπτες) ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΣΗ;

Επειδή στο διαδίκτυο πολλοί είναι νέα παιδιά κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν.
Ο Χρήστος Παπουτσάκης όταν αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση του ΑΝΤΙ «παρέδωσε» την ηλεκτρονική του έκδοση, το ANTINEWS, στον δημοσιογράφο Βασίλη Ζήση.

Ο Βασίλης Ζήσης είναι αρκετά παλιός δημοσιογράφος. Από την δεκαετία του 80 είχε αναλάβει εργολαβικά, στο ΑΝΤΙ αλλά και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της εποχής, το ρόλο της σπίλωσης και συκοφάντησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Πότε υπαινισσόμενος ότι ο Ανδρέας ήταν μπλεγμένος στην τρομοκρατία ( 17Ν, ΕΛΑ κλπ), και πότε προσπαθώντας να αποδείξει την αξιοπιστία του Κοσκωτά και του Μητσοτάκη στην υπόθεση των …πάμπερς.

Στη συνέχεια, ανάμεσα σε άλλα, ανέλαβε εργολαβικά να ξεκινήσει ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΕΛΑ όπου γελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Πρόλαβε όμως να ρίξει μέσα στο δικαστήριο λάσπη και πάλι εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ.

Στο στόχαστρο του πολλοί όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Ράπτης (Παμπλο), στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της παραδοσιακής αριστεράς, ανεξάρτητοι αριστεροί.

Στις εκλεκτικές του φιλίες ο τρομολάγνος υπουργός Πάνος Καμένος, ο Ρουσόπουλος κλπ…

Σήμερα, φορώντας και πάλι την προβιά του «προοδευτικού» αναλυτή, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων χρηστών του διαδικτύου, και επομένως την άγνοια τους για το ρόλο του, επιχειρεί τις ίδιες χολερικές προβοκάτσιες.

Εμφανής στόχος του τελευταία ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω τον άνθρωπο και τη διαδρομή του.

Αυτός είναι ο Βασίλης Ζήσης που καθορίζει το ρόλο του ANTINEWS.

Όποιος θέλει ακούει και βλέπει.



ΥΓ. Ασφαλώς το ποστ αυτό αφορά στον Βασίλη Ζήση και όχι σε όποιους άλλους/άλλες αρθρογραφούν στο ANTINEWS.

ΥΓ1. Με μήνυση απειλεί ο κ. Βασίλης Ζήσης (factorx)...
Μάλιστα...

9 σχόλια:

Valerio Paris είπε...

Σε απειλεί με μήνυση για τι πράγμα; Τι το παράνομο έκανες στην ανάρτησή σου και σε απειλεί; Δεν είμαι δικηγόρος/νομικός κλπ κλπ αλλά δε βλέπω κάτι...

alzap είπε...

@Valerio Paris:
Έλα μου ντε.
Καλό είναι να την κάνει όμως γιατί αυτές οι διαδικασίες είναι δημόσιες.
Είναι καιρός να ειπωθούν δημόσια κάποια πράγματα για την ιστορία και τα πεπραγμένα αυτού του τύπου.

Ερινύες είπε...

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να βρείς το video από την κατάθεση του στο Ειδικό Δικαστήριο, "υπόθεση Κοσκωτά".
Όλα τα... λεφτά είναι ο τρόπος με τον οποίον τον αντιμετώπισε ο Βασίλης Κόκκινος.
Και ίσως, να "ποστάρεις" τα δημοσιεύματα, για μια "περίεργη" σύλληψη, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, εκεί στην αρχή της δεκαετίας του ΄90. Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν...

alzap είπε...

@Ερινύες:
Τί μου θύμισες τώρα...
:-)
Ευπρόσδεκτη η επικοινωνία στο μαιηλ:
alstamou@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΑ
Στον Κορυδαλλό η συνεδρίαση θα ξεκινούσε με τον πρώτο και βασικό μάρτυρα του κατηγορητηρίου. Εμφανίστηκε πράγματι ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης και άρχισε να καταθέτει: «Εγώ έχω εμπλακεί με το θέμα αυτό και ειδικά με το θέμα των αρχείων της ΣΤΑΖΙ...»

Από την πρώτη στιγμή επισημαίνεται από το δικαστήριο ότι δεν γίνεται αντιληπτή η ομιλία του. Φταίει το κρύωμά του, φταίει η άρθρωσή του, φταίει το πάθος του να τα πει όλα μαζί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Λίγο πιο μακριά από το μικρόφωνο για να διακρίνεται η φωνή σας καλύτερα.

ΖΗΣΗΣ: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά...»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Οχι τόσο κοντά, θέλει κάποια απόσταση το μικρόφωνο.»

ΖΗΣΗΣ: «Εκεί εντάξει;»

Επιστρατεύεται τεχνικός για να ρυθμίσει το μικρόφωνο, αλλά χωρίς επιτυχία. Το πρόβλημα έκφρασης του μάρτυρα δεν είναι τεχνικό.
.....
Τίθεται το ερώτημα αν τα έγγραφα είναι μεταφρασμένα επισήμως. Ο μάρτυρας δηλώνει ότι τα έχει σε επίσημη μετάφραση ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος, ο οποίος εξετάζει την υπόθεση του επιχειρηματία κ. Κόκκαλη. Παρεμβαίνει ο κ. Κούγιας, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν έγγραφα από άλλη δικογραφία που εκκρεμεί. Το απαγορεύει η Δικονομία. Τελικά το δικαστήριο αποφασίζει να συνεχιστεί η εξέταση του μάρτυρα. Ο κ. Ζήσης αρχίζει να μιλάει, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει. Ολοι διαμαρτύρονται. Η πρόεδρος απηυδισμένη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Κάντε λίγη υπομονή. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η φωνή του μάρτυρα. Να την αλλάξουμε;».

Ακολουθούν μαθήματα ορθοφωνίας προς τον μάρτυρα από την πρόεδρο. Μάταιος κόπος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Να μιλάτε διστακτικά, σαν μαθητής... του δημοτικού»

Ο κ. Φυτράκης διερωτάται: «Πώς αναδείχτηκε ο μάρτυρας; Πώς συνεννοούνται στις υπηρεσίες;»

Ο κ. Ζήσης επιμένει, αλλάζοντας τροπάριο:

ΖΗΣΗΣ: «Οφείλω να ξακαθαρίσω ότι αυτά δεν είναι αρχεία της ΣΤΑΖΙ. Αυτά είναι αλληλογραφία του Κάρλος με τον ΕΛΑ, η οποία βρέθηκε στην Ουγγαρία. Υπεύθυνος του αντιτρομοκρατικού αγώνα της ΣΤΑΖΙ ήταν ο Χέλμουτ Φόιγκτ, ο οποίος συνελήφθη το 1992 στην Ελλάδα...»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Κάπου τα μπερδεύετε τα πράγματα. Με ποιον είχε σχέση ο Κάρλος. Πώς ήρθε σε επαφή ο Βάινριχ;»

ΖΗΣΗΣ: «Ο Βάινριχ γράφει ότι γνώριζε τον ΕΛΑ προ της επταετίας.»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δηλαδή πριν το 1967;»

ΖΗΣΗΣ: «Οχι, πριν το 1974»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δηλαδή πριν τη μεταπολίτευση;»

ΖΗΣΗΣ: «Ναι. Στα έγγραφα αναφέρεται το όνομα Φιλίπ. Η Μπέρτα ντε Μαρσέλους δήλωσε ότι Φιλίπ είναι ο Κώστας Αγαπίου.»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Υπάρχει κανένα στοιχείο που να το επιβεβαιώνει;»

ΖΗΣΗΣ: «Τότε κανένας δεν το αμφισβήτησε. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιούνταν ως βάση επιχειρήσεων του Κάρλος. Μιλάμε για δεκάδες όπλα και πυρομαχικά. Υπήρχαν κοινές επιχειρήσεις Κάρλος και ΕΛΑ (...) Νομίζω ότι πρέπει να καλέσετε τον Κάρλος. Να επιβεβαιώσει αν είναι γνήσια τα έγγραφα».
.....
Η ένταση που ακολουθεί έχει θύματα τους δημοσιογράφους, με τους οποίους τα βάζει η πρόεδρος. Σύσσωμοι οι δημοσιογράφοι αποχωρούν.
Την ένταση σπάει η «ατάκα» της ημέρας από τον Κ. Αγαπίου ο οποίος προτείνει να καλύψει το κενό των δημοσιογράφων ο «συνάδελφός τους κ. Ζήσης». Η συνεδρίαση κλείνει με μια προφητική παρατήρηση του κ. Τσιγαρίδα προς την πρόεδρο:

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: «Θεωρώ τον μάρτυρα αυτόν μάρτυρα υπεράσπισης και επειδή είναι επαγγελματίας μάρτυρας σε πολλές δίκες στις οποίες συνηθίζει να αποχωρεί μετά την πρώτη μέρα, να του συστήσετε να μην εξαφανιστεί».

σίβυλλα είπε...

PraktorX KAI ANTINEWS...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/praktorx-kai-antinews.html

Λεο είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έπρεπε να ψάξω λίγο για να βρω το άρθρο εδώ και να καταλάβω τι ρόλο παίζει ο εν λόγω κύριος.

Αυτοπροβάλλεται ως ανεξάρτητος, έγκυρος και πολύ 'μέσα στα πράγματα' δημοσιογράφος, μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές μέχρι που θα τον πίστευα. Ωστόσο, ειδικά από την προκήρυξη εκλογών και έπειτα είναι πλέον ξεδιάντροπη η προπαγάνδα που κάνει.

Δεν έχω πρόβλημα με το τι πιστεύει ή πρεσβεύει ο καθένας, ωστόσο καλό είναι να έχει το θάρρος να το δηλώνει ξεκάθαρα, όχι να κρύβεται και να το παίζει ανεξάρτητος.

Η προπαγάνδα του φαίνεται εμμέσως να περνάει σε πολλούς νέους ανθρώπους (προφανώς ήμουν και εγώ ανάμεσα τους) καιρός είναι ωστόσο να αποκαλυφθεί ποιός είναι και τι ρόλο παίζει.

Δεν ξέρω ποιά ιστολόγια θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την αποκάλυψη, να πέσουν οι μάσκες και να ξέρουν όλοι τι και ποιόν διαβάζουν - μια χαρά φυσικά αν τους καλύπτει, τουλάχιστον όμως δικαιούνται να γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα έχει πλάκα το antinews, με τις εκλογές προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Έχει αποκαλύψει σκάνδαλα του Παπαμιμίκου (του ενός εκ των δύο υποψηφίων, ο οποίος ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ και της ΤΡΑΜ ΑΕ), αλλά όσα ερωτήματα του έχουν τεθεί για το που δούλευε ο υποψήφιος του Σαμαρά, Κώστας Χατζής, τα έχει σβήσει. Δε λέει ότι το παλληκάρι του Σαμαρά δούλευε στο γραφείο Τύπου του Υπ. Πολιτισμού... ούτε ότι ήταν μέλος σε ΔΣ κρατικής εταιρείας. Κρίμα γιατί αμάυρωσε και τα όποια καλά άρθρα είχε.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κι εγώ τον διαβάζω μήνες τώρα, δεν είχα ιδέα. Η προπαγάνδα φαίνεται και την αγνοείς και την προσπερνάς αλλά το παρασκήνιο δεν το γνώριζα. Πολύ ενδιαφέρον, έχασα και την μικρή αυτή ιδέα που είχα για τον κύριο.