Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ

Συνεχίζεται ακόμα στην πλατεία Αμερικής η γιορτή που διοργανώνει σήμερα η Ένωση Αφρικανών Γυναικών. Και βρεθήκαμε όλοι εκεί!


Γιατί το πρόβλημα, αν και υπαρκτό, ΔΕΝ είναι αυτό που παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις.

Γιατί το πρόβλημα ασφάλειας δεν το έχουν μόνο οι Έλληνες, το έχουν και οι μετανάστες. Οι μετανάστες που αποζητούν τη νομιμότητα πολύ περισσότερο από ότι μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι.

Γι αυτό και τα 8 σημεία που προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η λύση στο πρόβλημα:

1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.

5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.
Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.


Γιατί σε τελική ανάλυση εμείς που ζούμε όλη μας τη ζωή στα Πατήσια, στην Κυψέλη, μπορούμε να ξέρουμε και ξέρουμε καλά ότι οι μετανάστες ΔΕΝ είναι εχθροί μας.

Γι αυτό και πιστεύουμε ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ.