Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

ΗΤΑΝ "ΑΜΕΛΕΙΣ" ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ...



... ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΝΤΕΣ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ...ΑΡΧΙΔΙΚΑΣΤΗΣ



ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ


ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Άρθρο 28Αμέλεια

Από αμέλεια πράττει όποιος από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει είτε δεν πρόβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσε η πράξη του, είτε το πρόβλεψε ως δυνατό, πίστεψε όμως ότι δεν θα επέρχονταν.

Άρθρο 29
Ευθύνη από το αποτέλεσμα


Στις περιπτώσεις όπου ο νόμος ορίζει ότι κάποια πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή όταν έχει ορισμένο αποτέλεσμα, η ποινή αυτή επιβάλλεται μόνο αν το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδοθεί σε αμέλεια του δράστη.

Άρθρο 30

Πραγματική πλάνη
1.

H πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη, αν αυτός κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης αγνοεί τα περιστατικά που τη συνιστούν . Αν όμως η άγνοια αυτών των περιστατικών μπορεί να αποδοθεί σε αμέλεια του υπαιτίου, η πράξη του καταλογίζεται ως έγκλημα από αμέλεια.

Για να καταλάβετε ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...

2 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Σανιδάς, Κεδίκογλου και Κόκκινος, είναι οι χειρότερη έκφανση της ανώτατης δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Εχουν ατιμώσει το δικαστικό σώμα και πρέπει μία νέα κυβέρνηση του πασόκ να βρει τρόπο να τους τιμωρήσει.

kaltsovrako είπε...

Νομίζω πως εχουν διαλέξει συνειδητά να φαίνονται ηλίθιοι. Είναι θέμα στρατηγικής εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Ο λόγος είναι απλός. Ο Καραμανλής είναι το δυνατό επικοινωνιακό χαρτί της παράταξης (οι υπόλοιποι είναι κωλόχαρτα). Αν λερωθεί και αυτός με "κακές προθέσεις" η σεισπείρωση θα πάει περίπατο. Άρα, ό,τι μπορούμε σώνουμε.

Σου λέει: καλύτερα άχρηστος, αμελής, μπουνταλάς, κ.ο.κ. αλλά με καλές προθέσεις, παρά να μπλεχτεί το όνομα του πρωθυπουργού στο οτιδήποτε. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο. Με τον Σημήτη πυ δεν τον ακουμπούσε τίποτα.

(και περίμεναμε χθες, περιμέναμε...)