Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ...

... και τα ευρήματα του κ. Πρετεντέρη στο σημερινό ΒΗΜΑ


…Ομολογώ ότι στην πολιτική δεν μου αρέσουν οι κλέφτες. Ακόμη λιγότερο, όμως, μου αρέσουν όσοι εξαντλούν την πολιτική δραστηριότητά τους μιλώντας για κλέφτες. Βατοπαίδι εσείς; Siemens εμείς! Παυλίδηςεσείς; ΜΑΝ εμείς! Σκαλίζουν τον σκουπιδοτενεκέ του αντιπάλου ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να κρύβει. Ή, ακόμη χειρότερα, πασχίζοντας να πείσουν τον κοσμάκη ότι «οι κλέφτες είναι οι άλλοι».
Και αυτό στις ημέρες μας αποκαλείται «πολιτική δραστηριότητα». Πού είναι η συζήτηση για την οικονομία; Για την Παιδεία; Για την Υγεία; Για το κράτος; Για το Ασφαλιστικό; Για την ευρωπαϊκή στρατηγική;

Πουθενά! Ούτε λέξη! Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε μια συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομική κρίση…


Έψαξε και δεν βρήκε...
Δεν βρήκε ομιλίες, συζητήσεις , προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία, την Ευρώπη, την παιδεία, τη δημόσια ασφάλεια, για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν αμφισβητώ την έρευνά του.

Απλώς δεν ξέρω που έψαξε. Ίσως στα συρτάρια του Ρουσόπουλου, του Ανδριανού ή του Αγγέλου. Ίσως στα ντοσιέ του Μεγάρου Μουσικής ή του Μαξίμου, ίσως στο λογιστήριο της κατασκευαστικής του υιού Ψυχάρη...

Εγώ πάντως έκανα ένα δεκάλεπτο ψάξιμο στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Διαπίστωσα πως μόνο τους τελευταίους μήνες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε:

Για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7 τουλάχιστον φορές, 12/02/09, 18/02/09, 22/02/09, 05/03/09, 06/03/09, 27/04/09.

Για την ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΝΕΟΛΑΙΑ 3 τουλάχιστον φορές, 23/01/09, 05/04/09, 08/05/09.

Για την ΕΥΡΩΠΗ και την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3 τουλάχιστον φορές, 12/03/09, 24/04/09, 04/05/09.

Για την Δημόσια Ασφάλεια 1 τουλάχιστον φορά, 08/04/09.

Και αναφέρομαι μόνο σε ομιλίες σε θεσμικό και οργανωμένο πλαίσιο, και όχι σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή σε περιοδείες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Πρετεντέρης γράφει και υπογράφει πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει αρθρώσει λέξη για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αλλά αναφέρεται ΜΟΝΟ σε σκάνδαλα τι είναι;

Παντελώς ανίκανος δημοσιογράφος που δεν μπορεί να διαπιστώσει αυτό που εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μπορούν να διαπιστώσουν σε ελάχιστα λεπτά της ώρας;

Ψεύτης και πιστός οπαδός της Γκαιμπελικής θεωρίας, «πες, πες και όλο και κάτι θα μείνει»;

Θεωρητικός εκφραστής της γραμμής: «αφού δεν μπορούμε να σώσουμε τον Καραμανλή και τη Ν.Δ, ας κλαδέψουμε τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ»;

Θερμός οπαδός της άποψης ότι στα σκάνδαλα αναφερόμαστε όσο χρειάζεται για να εκβιάσουμε και να πάρουν τις δουλειές του Δημοσίου οι συγγενικές μας δυνάμεις και αμέσως μετά μετονομάζουμε τα σκάνδαλα σε "σκανδαλολογία";

Όλα τα παραπάνω μαζί;

Δεν ξέρω.

Υποψιάζομαι όμως ότι αν ο κ. Πρετεντέρης μπει στον κόπο να ψάξει στους σκουπιδοντενεκέδες του ΔΟΛ, του κ. Χρήστου Λαμπράκη, των κκ. Ψυχάρη (πατέρα και κατασκευαστή υιού), αλλά και το δικό του θα βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα…

Όπως κι εμείς θα βρούμε ανάλογου ενδιαφέροντος ευρήματα και πρόσωπα αν ψάξουμε σε λίγα χρόνια στο σκουπιδοντενεκέ της δημοσιογραφικής ιστορίας…

27 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Δεν φταίει αυτός Αλέκο. Εμείς φταίμε, που από πατρογονικό αταβισμό εξακολουθούμε κι αγοράζουμε το ΒΗΜΑ, διατηρώντας την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για εφημερίδα της Παράταξης, ενώ είναι-εδώ και πάρα πολλά χρόνια-εργαλείο για "δουλειές" των αφεντικών του.

Titanas είπε...

Δεν φτάνει μόνο να είναι online κάτι και διαθέσιμο προς αναζήτηση αλλά ευρέως γνωστό και mainstream ώστε να το χρησιμοποιούν όλοι. Με λίγα λόγι, χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία όλων των online εργαλείων που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ, πέρα από την κομματική του βάση ώστε 1. να βοηθηθεί το σύνολο 2. μέσα στο σύνολο και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ

Στέλιος είπε...

Συμφωνώ με τον Δημήτρη, πρέπει με κάποιο τρόπο να "σφυρίξουμε" στον ΔΟΛ ότι αν συνεχίσει θα δει κατρακύλα στα φύλλα του.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Με πρόλαβες Αλέκο, μπράβο!

@titanas: μια χαρά γνωστές είναι θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε για την αποτυχημένη έρευνα του Ρουσόπουλου δεν φταίει το ότι το μέσο δεν είναι... mainstream, αλλά η Καραμανλική του τύφλωση.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Λοιπόν παιδιά, έτσι όπως σας παρακολουθώ, δε μπορώ παρά να αναφωνήσω: "Είσαστε μια ωραία ...ατμόσφαιρα!". Τα λέτε μεταξύ σας, συμφωνείτε, επικροτείτε αλληλοδιαδόχως,και πάτε για ύπνο κατευχαριστημένοι απο το ότι κάνατε το κομματικό σας καθήκον!Πάτε να φορτώσετε το ΔΟΛ και τους ανθρώπους του στη ΝΔ!
Ρε σεις, πάτε καλά! Ποιόν πείθετε με αυτές τις αυτάρεσκες ντεκαφεϊνέ πολιτικές αναλύσεις σας;
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Το πρόβλημά σας λέγετε Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου!

Kirki είπε...

εγώ πάντως έχω παιδιά να πάρω ΒΗΜΑ,συνειδητά,πάνα από τρία χρόνια.Κι ας έχει βάλει σιντί και ταινίες που τρελλαινόμουν.Αρνούμαι.Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε συνειδητοποιημένοι πολίτες.Οπως και μετά τις αποκαλύψεις Θέμου Μάκη,δεν ξαναπήρα Πρώτο Θέμα.Δε μου λέει κάτι οτι είναι εναντίον της ΝΔ.Οσα αποκαλύφτηκαν με αηδίασαν και εγώ τουλάχιστον δε θα τους δώσω τον οβολό μου.

alzap είπε...

@Δημήτρης:
Αυτόν ακριβώς τον αταβισμό πρέπει να πολεμήσουμε. Έχεις δίκιο.

alzap είπε...

@Titanas:
Συμφωνώ μαζί σου, έτσι είναι. Το πως μπορεί να γίνει αυτό δεν μπορώ σκεφτώ.
:-(

alzap είπε...

@Γιωργος Ασημακόπουλος:
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο Titanas όμως νομίζω ότι έχει δίκιο. Το πορταλ του ΠΑΣΟΚ απο μόνο του δεν αρκεί. Για τον πολύ κόσμο δεν είναι προσβάσιμο με ευκολία. Γι αυτό άλλωστε εκβιάζουν οι καναλάρχες. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει και μάλιστα σύντομα. Το πως δεν είμαι δυστυχώς σε θέση να το πω, δεν το ξέρω.


@οφις:
Επειδή είσαι δεξιός σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο για σένα να αντιληφθείς πως ότι λέμε δεν είναι προϊόν κομματικού καθήκοντος.
Υπάρχουν, πάντα υπήρχαν, άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που νοιάζονται και αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που διαχρονικά η παράταξή σου με το όποιο όνομα, (Συναγερμός, ΕΡΕ, ΝΔ ), λοιδόρησε, κυνήγησε, φυλάκισε.
Αφού σε κουράζει, γιατί επιμένεις;

alzap είπε...

@Kirki:
Σωστό το σχόλιό σου.

Πιό σωστά όμως όσα γράφεις στο μπλογκ σου για τον Γιάννη Ρίτσο.

http://skepseis-periskepseis.blogspot.com/2009/05/blog-post_06.html

Απο τα πιο αληθινά, όμορφα και τρυφερά κείμενα που έχω διαβάσει στην μπλογκόσφαιρα.

Σε ευχαριστώ!

Titanas είπε...

@alzap ένα κλασσικό παράδειγμα της "τακτικής" που ανέφερα είναι αυτό της Gillette. Όταν άρχισε να γίνεται μόδα το 3 μέρες αξύριστος προφανώς η Gillette δεν ήταν καθόλου χαρούμενη. Αντί να κάνει καμπάνια ώστε να πουλήσει περισσότερα ξυραφάκια έστησε ένα μηχανισμό ώστε να πολεμήσει την ιδέα του αξύριστου look. Προφανώς ευνόησε και τον ανταγωνισμό αλλά με ένα μερίδιο αγοράς περίπου 75% (τότε, αν θυμάμαι καλά) είναι προφανές ότι είχε η ίδια τεράστιο κέρδος.

Wins είπε...

@alzap
Δεν είναι αναγκαίο να περιμένεις για να ψάξεις στο μέλλον το ποιόν του συγκροτήματος λαμπράκη. στο παρελθόν πρέπει να ανατρέξεις! από το 65 και μετά, γι΄αυτό παλεύουν: να δημιουργήσουν ένα κόμμα κεντροδεξιό, το οποίο εναλλακτικά θα λειτουργεί κατευναστικά στη διακυβέρνηση της σκληρής δεξιάς, έτσι ώστε ο ψυχάρης κι ο γιός του και ο κάθε "ψυχάρης" διαχρονικά, να τα αρπάζουν από το δημόσιο!!!!! "Συγκρότημα Λαμπράκη, ο βαλλές της άρχουσας τάξης" του συγγραφέα Νίκου Δρόσσου. έκδοση του 1981!!!! Ψάξε και άμα το βρεις, γράψε μου! το απέσυρε ο λαμπράκης σε ένα βράδυ! και ο συγγραφέας του κυνηγήθηκε όσο δεν μπορείς να φανταστείς! έσβησε από το στερέωμα! αποκάλυψε το "μυστικό" της μαφιόζικης εταιρίας βλέπεις!
Γι΄αυτό "έριξε" τον βενιζέλο δίπλα στον παπανδρέου το ΄89.... που σε συνεργασία με το σκυλολόι της "κυρίας" λιάνη.... έκαναν την δουλειά τους ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΤΟΝ "ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΝ"!!!! ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ "ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ...γιατί όπως κι ο πατέρας του, δεν έγινε όργανό τους!!!! Ψάξτε το.... και θα δείτε πως είναι αλήθεια!!!!!

Δημήτρης είπε...

@Οφις: Να είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Α.Παπανδρέου, πάει στα κομμάτια. Εδώ έχουμε έναν Καραμανλή που βουλιαζει τη χώρα.Αυτό δεν το βλέπεις, μωρέ πατριώτη;
Σε ποιό επίπεδο μπορεί να σταθεί σύγκριση μεταξύ των δύο;
Κάτι του φυράματος σου, μου θυμίζουν την Πράγα του ΄68 και τα συνθήματα στους τοίχους. Να ένα:"Αφού τον λασπώσανε όσο δεν πάει, τώρα τον βλέπουν και φωνάζουν: Κοίτα τί βρώμικος που είναι".
Αυτός ακριβώς κάνανε και συνεχίσουν με τον Γιώργο. Τόνοι οι λάσπη, οι συκοφαντίες, τα μειωτικά-απαξιωτικά σχόλια και τώρα, αυτά τα ίδια όρνια της συκοφαντίας, οι αργυρώνητοι, εξωνημένοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι, που παριστάνουν και τους δημοσιογράφους, αποφαίνονται: "Δεν μπορεί ο άνθρωπος", όπως είπε και η πληγή του δημόσιου βίου, ο Μητσοτάκης.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@Δημητρης: Για να καταλάβω! ο Γ.Α.Π. έχει καταπληκτικές πολιτικές ικανότητες,είναι ηγετική φυσιογνωμία ολκής,βγάζει προς τα έξω αδιαμφισβήτητο διοικητικό προφίλ,δεν αμφισβητείται εσωτερικά απο κανέναν ....και όλα αυτά τα βλέπετε μονο εσείς και όχι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες! ΕΛΕΟΣ, ρε παιδιά! Αυτόν δε χρειάζεται να τον τρικλοποδιάσει ο Πρετεντέρης, πέφτει μόνος του!

alzap είπε...

@οφις:
Η πολιτική σου επιχειρηματολογία σκίζει.

Απο την Φεβρωνία ή απο τον Ζαγορίτη πήρες το non paper?

Θα ήταν πιό χρήσιμο να εξηγήσεις γιατί το 70% του Ελληνικού λαού θεωρεί ότι ο Καραμανλής συμπεριφέρεται σαν κλεφτοκοτάς και έκλεισε μεσάνυχτα τη Βουλή, για να μην πάνε οι κολλητοί του υπουργοί φυλακή

Δημήτρης είπε...

@Οφις: Εάν σας είχε απομείνει ίχνος τσίπας, σήμερα θα έπρεπε να μαζευτείτε έξω από του Μαξίμου και την Ρηγίλλης και να αξιώσετε την επαναφορά στην δημοκρατική νομιμότητα, που τόσο απροκάλυπτα βίασε ο εκλεκτός σας. Δεν ντρέπεστε, που ο αρχηγός σας καλύπτει τους κλέφτες κι απατεώνες, αμαυρώνοντας μια μεγάλη παράταξη; Σε ποιό από όλα τα σκάνδαλα θα πρέπει να αναζητήσουμε την εξήγηση της ενέργειας του να κλείσει την Βουλή; Ποιός ή ποιοί τον κρατούν; Ποιός είναι "ο μεγάλος άνδρας" στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας; Ποιός έδωσε εντολή στον Αλογοσκούφη να εξαγορασθεί ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με χρήματα του λαού, για το... κόμμα του λαού; Τί ήταν αυτά τα χειρόγραφα σημειώματα για το Βατοπέδι;
Πού είναι οι κορυφαίοι σας υπουργοί να υπερασπισθούν τις αποφάσεις του Δούναβη της πολιτικής-Καραμανλή;

Laskarina είπε...

Ο διάλογος σας μου θυμίζει μέρες του '80. Νομίζω ότι σε μια τόσο σύνθετη εποχή που δυσκολευόμαστε να την κατανοήσουμε, να ερμηνεύσουμε τα γεγονότα και τις επιπτώσεις τους αδικήσατε τους εαυτούς σας με το να ταμπουρώνεστε πίσω απο ένα τοίχο πράσινο και ένα τοίχο γαλάζιο. Μιλώντας καθημερινά με κορίτσια και αγόρια γύρω στα 25 έχω να σας πω ότι αξίζει τον κόπο να τους συζητήσετε για να διαπιστώσετε ότι οι σύγχρονοι ελληνικοί κομματικοί οργανισμοί δεν ικανοποιούν τις ανάγκες και τις επιδιώξεις τους και αυτό πρέπει να μας πει κάτι.
Φιλιά στον Αλέκο, που τον προσκαλώ να έρθει αν θέλει στην Κέρκυρα. Εδώ το πράσινο είναι υπέροχο και αυθεντικό, ιδιαίτερα τώρα που είναι Ανοιξη!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τό 'πιασες το υπονοούμενο Αλέκο; "...εδώ το πράσινο είναι υπέροχο και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ..."! Αλέκο....

Laskarina είπε...

@Οφις
Για να μη δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις και το γαλάζιο του Ιονίου εδώ στην όμορφη Κέρκυρα είναι υπέροχο και αυθεντικό. Απλώς τον Αλέκο τον γνωρίζω γι' αυτο πήρα το θάρρος να τον προσκαλέσω.

alzap είπε...

@laskarina:
Που είσαι εσυ βρε;
Και τι κάνεις στην ομορφη Κέρκυρα; Τέρμα η Αθήνα;
Ευχαριστώ για την πρόσκληση, θα το σκεφτώ σοβαρά. (Μετά τις εκλογές όμως, ε; :-)) )
Πολλά πολλά φιλιά καλή μου.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@laskarina:Δεν υπάρχει, αγάπη μου, θέμα "στρεβλών εντυπώσεων"! Τα πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα: Είναι οι καλοί δημοκράτες και είμαι ο κακός δεξιός! Το έχουν λύσει το πρόβλημά τους! Αυτοεπαινούνται για τη δημοκρατικότητά τους,αλληλοσυγχαίρονται για τις κατά καιρούς απόψεις τους, και φουσκώνουν τα λάστιχα του ποδήλατου του Γιωργάκη για το ταξείδι προς την εξουσία! Μόνο που κάποιος άθλιος δολοπλόκος , τη νύχτα του τα ξεφουσκώνει! Τώρα Τσουκάτο τον λένε, Βερελή τον λένε, θα σε γελάσω!

alzap είπε...

@ofis:
Για το δεξιός είναι σίγουρο, ομολογημένο και καρατσεκαρισμένο.
Για το κακός δεν παίρνω όρκο, έχω δει και χειρότερους.
Για τα υπόλοιπα, ό,τι πεις...

Άλλωστε εσύ ξέρεις πάντα καλύτερα, "γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε";

Δημήτρης είπε...

@ Laskarina: Πόσο σε ζηλεύουμε, με την Ιωάννα, που είσαι στην όμορφη Κέρκυρα.
Πολλούς κια θερμούς χαιρετισμούς.

Laskarina είπε...

Λοιπόν σύντροφοι και εν Χριστώ αδελφοί, μόλις ο σύντροφος Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή σκέφτηκα "τι κάνει μια καλή κοινοβουλευτική συντάκτρια όταν κλείνει το μαγαζί;". Και αμέσως ήρθα λίγες μέρες στην Κέρκυρα, που είναι το χωριό μου.
Όσοι την αγαπάτε καλώς να ορίσετε και σας έχω φυλαγμένο μπόλικο πράσινο και γαλάζιο να γεμίσετε μπαταρίες. Όσο για τις εκλογές πάλι ξάγρυπνη θα μείνω την προηγούμενη μέρα όπως χρόνια τώρα γιατί η ψήφος μου είναι κάτι σαν τοκετός. Επώδυνη και χωρίς ευκολίες.

alzap είπε...

@laskarina:
Ασε τη ψήφο σου σε μένα. Καιασαρική, δεν θα καταλάβεις τίποτα σου λέω!
:-))

alzap είπε...

...Καισαρική ήθελε να πει ο ποιητής...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Και κατευθυνόμενη ψήφο, Αλέκο; Πάντως ο...ποιητής μάλλον ανώδυνο τοκετό ήθελε να πεί γιατί με την καισαρική καταλαβαίνεις και πολύ μάλιστα, όπως ενδεχομένως να γνωρίζει η laskarina!