Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

Τη γνώμη μου για το σύστημα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την υποψιάζεστε.
Άθλιο κράτος που ολοένα και περισσότερο προσφεύγει στις υπηρεσίες του παρακράτους για να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του.

Έχω πει και όσα πιστεύω για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Τα στοιχεία είναι εδώ και κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα συμπάθειας για τον ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο που άσκησε την εξουσία του ο κύριος αυτός.
Όχι μόνος του ασφαλώς, αλλά έχοντας την απόλυτη εξουσιοδότηση, τυπικά και ουσιαστικά, του μονίμως ανεύθυνου Καραμανλή…

Πρώτα η κυβέρνηση και μετά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, διακαναλικά μάλιστα, μας διαβεβαιώνουν τις τελευταίες μέρες πως έψαξαν και δεν υπάρχει θέμα παραβατικής, σκανδαλώδους διαχείρισης .

Κατά τα άλλα σέβονται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και τους ανώτατους δικαστικούς που κάνουν έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ταυτοχρόνως κάνουν επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ γιατί μιλάει για κάποιους εγκάθετους, επίορκους δικαστές που μόνιμο μέλημα τους είναι η συγκάλυψη των κυβερνητικών αθλιοτήτων και εγκλημάτων.

Όλα αυτά τα δεν τα βλέπουμε, δεν τα δείχνουν.

Γιατί επιλέγουν να μας δείξουν τις εικόνες δύο ανθρώπων στην κρεβατοκάμαρα. Κι αυτό το ονομάζουν αποκάλυψη και δημοσιογραφική επιτυχία.

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από χθες αυτές οι φωτογραφίες και μου προκαλούν εμετό και νοιώθω απέραντη θλίψη. ΄Οχι για τους πρωταγωνιστές των σκηνών αλλά γι΄αυτούς που διάλεξαν να περιχαρακώσουν και να αναδειξουν αποκλειστικά το ροζ. Για όλους μας. Για τη χώρα που ζω, για τον πολιτισμό της, για το επίπεδο και την αισθητική μας.

Έτσι ευελπιστούν ότι θα κλείσουν το θέμα...

Αντιγράφω από προηγούμενο ποστ το σχόλιο της Κατερίνας. Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Καραμανλής και οι πρακτικές του δεν είναι τίποτα περισσότερο από το είδωλο της κοινωνίας μας στον καθρέφτη. Άβουλοι, ανεύθυνοι, μοιραίοι, μικρο-μεγαλοαπατεώνες, αποτίουμε στον σωσία μας την τιμή που του πρέπει. Τον ονομάζουμε Πρωθυπουργό μας.»

2 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όντως, φίλτατε, θλίψη και εμετός. Αλλά πρόσεξε: κανείς δεν το βαφτίζει τώρα «δημοσιογραφική επιτυχία», απλά ισχυρίζονται ότι το έκαναν προς χάριν της διαφάνειας. Λες και τα εκατομμύρια του Υπ.Πο. χάθηκαν στα ξενοπηδήματα του έρ'μου του Ζαχόπουλου.

alzap είπε...

@σκυλος της βαλια καλντα:

"Λες και τα εκατομμύρια του Υπ.Πο. χάθηκαν στα ξενοπηδήματα του έρ'μου του Ζαχόπουλου."

Έλα μου ντε!