Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2008

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ


"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ", το ξέρετε ασφαλώς, είναι εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα.

Απο το σημερινό φύλλο προσφέρει CD με έλληνες ποιητές που διαβάζουν έργα τους.


Στο πρώτο CD "Ο ΣΕΦΕΡΗΣ διαβάζει ΣΕΦΕΡΗ".


Δεν ξέρω ποιός απο το επιτελείο της εφημερίδας είχε την ιδέα, ο Φελέκης ή κάποιος άλλος, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια προσφορά εφημερίδας με μεγαλύτερη αξία.


Όσοι περνάτε απο αυτό το μπλογκ ξέρετε ότι συνήθως οι αναφορές που κάνω στις εφημερίδες συνοδεύονται απο μπινελίκια.

Αυτή τη φορά όμως αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου το επιτελείο της εφημερίδας.

7 σχόλια:

BOSKO είπε...

Δεν έχεις καθόλου άδικο.Ενημερωτικά, σου λέω ότι τα cd αυτά είναι επανεκδόσεις των δίσκων βινιλίου που είχαν κυκλοφορήσει κατά τη δεκαετία του ΄60 από τη Lyra επί των ημερών του Αλέκου Πατσιφά. Η Lyra εδώ και λίγους μήνες πέρασε στα χέρια του Κώστα Γιαννίκου (Modern Times), ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων εκδίδει και τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Προς τιμήν του σήμερα που ξαναβγάζει τους θησαυρούς αυτούς με εύκολη "πρόσβαση" για τον καθένα.

alzap είπε...

@μποσκο:
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Έχεις δίκιο αν δεν γινόταν η επανέκδοση θα χάνονταν όπως τόσα και τόσα άλλα στο τόπο μας.
Καλημέρα.

tractatus είπε...

Σου χρωτάω τον Χάκκα...;)

alzap είπε...

@tractatus:
Και όχι μόνο...
:-)

Unknown είπε...

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου!
thanx

SAMUEL BECKETT είπε...

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΜΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ. ΚΑΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ;

Υ.Γ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΟΚΟΜΟΥΝΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΙΣΚΟ "Η ΖΩΗ ΚΑΡΕΛΛΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΡΕΛΛΗ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

BOSKO είπε...

Προς lykofos:
Νομίζω πως θα κυκλοφορήσει κανονικά το cd του Ελύτη. Ανήκει κι αυτό στη Lyra, επομένως η όποια αρνητική αντίδραση θα προέρχεται από τη σύντροφο και κληρονόμο του ποιητή, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Και δε βλέπω να υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής για κάποια άρνηση της. Αναζήτησε τα τεύχη του περιοδικού "Νέα Συντέλεια" σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία που εκδίδουν οι γλωσσοκεντριστές ποιητές Νάνος Βαλαωρίτης και Αντρέας Παγουλάτος. Μπορείς να τα βρεις μαζί με τα cd που περιείχαν, στα οποία διάβαζαν πολλοί ποιητές τα ποιήματα τους: Εγγονόπουλος, Σαχτούρης, Νατάσσα Χατζιδάκι κ.α. Αυτά κι αν ήταν ντοκουμέντα! Του "Επενδυτή" ούτως ή άλλως ακόμη και στα Metropolis μπορείς να τα βρεις. Επίσης, συμβουλεύω όλους να προμηθευτούν το cd με τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη. Διαβάζει ΕΞΟΧΑ η Εύα Κοταμανίδου και με μουσική υπόκρουση που συνέθεσε η Νένα Βενετσάνου. Αριστούργημα!