Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

ΑΧ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ( του Ευάγγελου...)




Δεν το λέω εγώ Κώστα μου, με πρόλαβε ο megalicious Ευάγγελος με τη δήλωση που έβγαλε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου.

( Λες να το ήξερε απο πριν; Λέμε τώρα... )

Δεν το λέω εγώ Κώστα μου, το είδανε και το μεταδώσανε οι δημοσιογράφοι απο τη Βουλή όταν βγάζατε φωτογραφίες αγκαλιά με τον Ευάγγελο και τη... Ντόρα.


Παραθέτω τη δήλωσή του:


«Χαιρετώ με συντροφική αγάπη και σεβασμό τη δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη για την υποψηφιότητά του. Είναι μια θέση καθαρή, που στέλνει σαφές μήνυμα για την ανάγκη απόλυτου σεβασμού της ενότητας της παράταξης, μέσα από την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο».


Τόση χαρά για την Τρίτη υποψηφιότητα ο Ευάγγελος...


Και να σκεφτείτε ότι μέχρι προχτές το βράδυ οι επιτελάρχες του Ευάγγελου, (π.χ Κουκουλόπουλος). ξορκίζανε την όποια τρίτη υποψηφιότητα γιατί λέει θα δημιουργούσε σύγχυση στον κόσμο.

Έτσι είναι η ζωή...

Τα στερνά ξεφτιλίζουν τα πρώτα...



ΥΓ. Τραγουδαμε αντικαθιστώντας τη λέξη κουνελάκι με τη λέξη λαγουδάκι.

17 σχόλια:

Agobooks είπε...

Αλέκο να μου επιτρέπεις να πω τη γνώμη μου, αν και δεν είμαι ούτε μέλος ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το ποστ ,όμως, εκτός του ότι σε αδικεί κατάφορα εσένα, δείχνει πως πλέον η λέξη ενότητα στο κόμμα σας, είναι άγνωστη.
Τέτοια επίθεση στον Κώστα και Βενιζέλο, μόνο από σένα δεν περίμενα.
Αυτά ,όμως, που λεω εγω, είναι απλά σκέψεις ενός μετανάστη που στον Γιώργο έβλεπα κάποιον που επιτέλους θα έκανε κάτι και για εμάς.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να κάνει για τον εαυτό του και για εσάς.
Αλλά το να χλευάζετε εσείς οι ίδιοι αυτούς που αύριο θα χειροκροτατε (διότι μόνο τυφλοί δεν βλέπουν που πάει το πράγμα) δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Συγχώρεσέ με την παρέμβαση αλλα σε εκτιμώ ειλικρινά και βλέπω πως εδώ κάνεις λάθος.

alzap είπε...

Aγαπητέ n.ago ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις σου και ασφαλώς δεν υπάρχει κανείς λόγος να συγχωρεί ο ένας τον άλλο.

Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία και την ετοιμότητά σου να υπερασπιστείς τον Κώστα και τον Βενιζέλο. Δικαίωμά σου αναφαίρετο.

Να μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Τόσο για όσα περί ενότητας αναφέρεις αλλά και σε όσα περι "χλεύης ανεπίτρεπτης" προς τα δύο πρόσωπα.

Το γιατί θα το καταλάβεις αν κάνεις τον κόπο να ξαναδιαβάσεις όσα γράφω στο ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ποστ μου. Ξέρεις ποιό, εκείνο στο οποίο έχεις αφήσει το τελευταίο ενθουσιώδες σχόλιο που λέεϊ:

"Πες τα Αλέκο"

Τί ακριβώς ενοχλεί; Ότι στις καταστάσεις που περιγράφω προστίθενται ονοματεπώνυμα "επωνύμων"; Τεκμηριωμένες, πιστεύω, αναφορές έγιναν και επιμένω σε αυτές.

Και σε ότι αφορά τη "χλεύη" θα περίμενα να έχεις, ενδεχομένως, φίλε μου την ίδια ευαισθησία για την απροσμέτρητη χλέυη και περιφρόνηση που εισπράττουν απο τους κυρίους που αναφέρω, και όχι μόνο ασφαλώς, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων σαν αυτούς που περιγράφω και μπορείς να δεις και στη φωτο στο αμέσως προηγούμενο ποστ.

Πίστεψέ με είμαι πολύ ευγενής και διακριτικός σε όσα λέω για τη συμπεριφορά, τις επιδιώξεις και τα μέσα που χρησιμοποιούν αυτοί οι κύριοι.

alzap είπε...

Κι ακόμη κάτι σημαντικό που μου διέφυγε. Γράφεις:

"Αλλά το να χλευάζετε εσείς οι ίδιοι αυτούς που αύριο θα χειροκροτατε (διότι μόνο τυφλοί δεν βλέπουν που πάει το πράγμα) δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Συγχώρεσέ με την παρέμβαση αλλα σε εκτιμώ ειλικρινά και βλέπω πως εδώ κάνεις λάθος."

Κοίταξε πρέπει εδώ να διαλέξεις:
Αν ειλικρινά με εκτιμάς δεν θα πρέπει να είσαι τόσο σίγουρος ότι αύριο θα χειροκροτώ αυτούς που σήμερα χλευάζω.

Αν απο την άλλη είσαι σίγουρος ότι έτσι θα κάνω, τότε η εκτίμησή σου πρέπει λογικά να είναι ψεύτικη.

Πάντως για να σε καθησυχάσω σε διαβεβαιώνω και μάλλον θα το διαπιστώσεις ότι δεν θα στους χειροκροτητές.

Να είσαι πάντως καλά και πάντα με ορθά κριτήρια αξιολόγησης και εκτίμησης των ανθρώπων.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Επίκαιρη, περιγραφική της κατάστασης παροιμία: "άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες" :)

alzap είπε...

@Κωστής γκορτζής:
Απο ναύαρχος κτηνίατρος;
:-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τι να κάνω Αλέκο μου μ' αυτά που βλέπουν τα μάτια μου κι ακούνε τα αυτιά μου...
Κι ο Βενιζέλος να καλεί τους μπλόγκερς σε 'κλειστή' συνάντηση!!!

Να συζητήσουν τι; Τα προβλήματα του μπλογκινγκ ή τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ;
Το comments moderation ή το new socialization;

zepos είπε...

Πάντως είναι μια σχεδόν τραγική κατάσταση που δυστυχώς ρίνει σε "κατάθλιψη" τους πραγματικούς φίλους του πασοκ (όπου και αν γέρνουν!) και όπως βλέπω σε πελάγη ευτυχίας τους άσπονδους φίλους! Είναι τα ίδια και πάνε να γίνουν και χειρότερα από τους Γάλλους σοσιαλιστές..
Και το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ξεχάστηκε τελείως και η μεγαλύτερη κατρακύλα του Καραμανλή για 3.5 ολόκληρους πόντους! Η πρωτιά βλέπεις.. Και τώρα θ'αλλάξει και τον εκλογικό νόμο άρπα κόλα και θα μας κάτσουν στο σβέρκο για χρόνια, αν συνεχιστεί αυτή η θλιβερή και αδιέξοδη αντιπαράθεση..

7Demons είπε...

Αλέκο,

α.Να είσαι σίγουρος ότι οι κτηνίατροι,περισσότερο χρηστικοί και πιο μορφωμένοι είναι απο τους καραβανάδες της θάλασσας!
βου.Βρε μπας κι ήρθε η ώρα να απεμπολήσεις τα όποια αστικά σου κατάλοιπα και να κοιτάξεις λίγο πιο Αριστερά?
Τι άλλο πια να κάνει ο κομματικός μηχανισμός του Πασοκ,για να σου αποδείξει ότι δεν είναι εδώ και χρόνια,παρά μια φενάκη?

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δαιμονικά, έκανα αίτηση στην Κτηνιατρική αλλά με απέρριψαν λόγω ηλικίας! Έτσι, μετά λύπης σας, ψιλοάχρηστος καραβανάς της θάλασσας, ντιπ αμόρφωτος, αποφάσισα να σας μελετώ μπας και αλλάξω ...κατηγορία στα γεράματα. :)

7Demons είπε...

??????

Κωστής Γκορτζής είπε...

!!!!!
Από κεκτημένη ταχύτητα,δε, άνοιξα λάθος σχόλια (στο προηγούμενο ποστ του Αλζαπ), διάβασα λάθος απάντησή σας (!!!) και, φυσικά, έδωσα λάθος απάντηση!!!!
Αρχές Αλτσχάιμερ; Ή από το πολύ κούνημα τόσα χρόνια στη θάλασσα! :))))
Να 'στε πάντως καλά, όπως καλά τα λέτε (σχεδόν) πάντοτε...

7Demons είπε...

Μια διευκρίνηση:

Απευθυνθήκαμε στον Alzap και στο σχόλιό του,που μας "ξένισε" λίγο ως διατύπωση.
Αναφερθήκαμε γενικά,χωρίς να έχουμε την παραμικρή πρόθεση να θίξουμε πρόσωπα,επαγγέλματα και ιδιότητες-όχι μόνο διότι δεν γνωρίζαμε επαγγελματικές λεπτομέρειες,αλλά και γιατί δεν συνηθίζουμε να υποβιβάζουμε ή να ειρωνευόμαστε πρόσωπα και καταστάσεις.
Εκτός και εαν υπάρξη πρόκληση...
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την όποια παρερμηνεία ή παρανόηση.

Τα 7.

Ανώνυμος είπε...

Λαγός τη φτέρη έσειε...δίκιο έχει ο Αλέκος αλλά πρέπει να έχεις παρακολουθήσει αρκετα τόσο απο μέσα όσο κι απ' έξω για να το καταλάβεις....
Οσοι θίγονται, ωστόσο, απο κρίσεις σε 'συντρόφια' καλά θα κάνουν να περιμένουν λίγο ακόμα πριν πέσουν οι μάσκες. Είναι αλήθεια, ξέρετε, ότι η εξουσία φθείρει....όπως άλλωστε και οι συνεργασίες εκ των υστέρων που εμπεριέχουν αυτοσκοπούς εξουσίας...
Salome

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δαιμόνια,
εφτά ευχαριστώ για τη διευκρίνιση :)

alzap είπε...

@7demons:
Πάλι εγώ σου φταίω εφταδαίμονα;
:-))

@κωστης γκορτζης:
Πάντως κρίμα που δεν σου έκατσε το κτηνιατρικό πτυχίο.
Θα ήμουν ασθενής σου.
:-)

Λουΐζα Κορνάρου είπε...

Αλέκο μου, αυτά που συμβαίνουν στο Πασόκ σήμερα, δεν είναι ο αντικτυπος των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου. Είναι παλιά κούραση, όπως λέει κι ένας φίλος. Το Πασόκ έχει χάσει κομμάτι της ταυτότητας του, πριν από το 1996. Εσύ, και μερικοί ακόμη, κρατάτε "καθαρό" ένα κομμάτι της παράταξης, αλλά αυτό δεν φτάνει πια. Λείπει ο άξονας και το ιδεολογικό πλάισιο.
Ούτε η "ορμή" του Βενιζέλου, ούτε τα "λαγουδάκια", ούτε και το ευρωπαϊκό προφιλ του Γιωργάκη, μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Αν το Πασοκ χρειάζεται να διαλυθεί για να ξαναδώσει αυτό που κάποτε υποσχέθηκε, ας διαλυθεί.
Από κάτι "πουτάνες" σαν και σένα ίσως ξαναχτίσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στην παράταξη, που ομολογουμένως, άλλαξε το τοπίο της μεταπολιτευτικής ελλάδας.

Agobooks είπε...

Φυσικά, αγαπητέ Αλέκο, εδώ βρίσκει εφαρμογή το ρητό: όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Το μόνο που θα παρακαλούσα εγω, είναι να μην αμφιβάλεις για την εκτίμησή μου στο δικό σου πρόσωπο, η οποία δεν συνδέεται με κανένα κόμμα και κανένα άλλο πρόσωπο.