Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Διαδρομές, ξεχωριστές.
Αυτό είναι η ζωή, αυτό είναι η ιστορία αυτού του τόπου.
Διαδρομές ανθρώπων. Άλλοτε ελπιδοφόρες και άλλοτε, τις πιο πολλές φορές, βασανιστικές.
Στις αληθινές, χωρίς ρετουσάρισμα, ανθρώπινες ιστορίες οφείλεις να μένεις σιωπηλός μήπως και καταλάβεις.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι το τελευταίο ποστ του Kaltsovrakou.
Το θεωρώ συγκλονιστικό. Αυθαιρετώ και χωρίς την άδεια του το δημοσιεύω.

Αυθαιρετώ επίσης και το δημοσιεύω για να ντραπούμε κάποιοι από εμας στο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί κάποιος έξω από εμας, κάποιος που δεν έχει σχέση ή συμφέροντα με το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται και πληγώνεται περισσότερο για ότι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν Τάσο διαφωνώ ριζικά με κάποια από τα συμπεράσματά σου.
Η αλήθεια όμως της διαδρομής επισκιάζει τελικά, και σωστά γίνεται έτσι, την ανάλυση για το τέλος της διαδρομής.

Ακολουθεί το ποστ του Τάσου.



Ο παππούς χαμογελά από ψηλά, γιατί ένοιωσε τίμια την αριστερά ξανά18 09 2007

Άφησε μισάνοιχτη την πόρτα ενός χιλιοτρακαρισμένου αυτοκινήτου αφημένου σχεδόν στη μέση του δρόμου ο Στέφανος και μπουκάρισε στο πατρικό του με βιασύνη. Εκεί τον περίμενε ο μικρότερος Παντέλος, ζαχαροπλάστης από τους λίγους, μα τούτη τη φορά δεν είχε καταφέρει να γλυκάνει ούτε στο ελάχιστο τον γέρο πατέρα του κι έτσι χρειάστηκε το Στέφο που ήταν μεγαλύτερος και πολύ πιό μπασμένος στα πράματα. Ετσι λέγαν τότε.

Μικρός θεατής τότε εγώ, ανάθεμα και αν καταλάβαινα Χριστό. Ο παππούς που με μεγάλωνε, δεν ήθελε να ακούσει διλήματα του τύπου δεξιά ή ΠΑΣΟΚ. Ένοιωθε Κουκουές, από αυτούς που δεν ήθελε να τον ξέρει ούτε το ΚΚΕ. Σκληρός, αγράμματος, παλαίος φούρναρης, άθεος και Σταλινικός. Αλλά αυτά τα έλεγε κρυφά πια, μονάχα στον εγγονό (που μάθαινε και γράμματα, όπως ήταν η ακριβής εκφρασή του). Να παρακαλούν οι γιοί του, ακλόνητος αυτός. Με τα πολλά -που θα λέγαμε αν είμασταν ομοτράπεζοι- δεν κατάφεραν να τον πείσουν ποτέ όσο και αν προσπάθησαν. Πρέπει να ήταν το ‘85 τότε και θυμάμαι πως γυρίζοντας από το εκλογικό τμήμα όπου και ψήφισε, ένοιωθε περισσότερο τσαντισμένος ακόμα και από εκείνη τη βραδιά δυο χρόνια μετά που κερδίσαμε το ευρωμπάσκετ. Μας άφησαν ρε, μην είσαι κορόϊδο, μου είπε τότε.

Οι θείοι μου εμφανώς ξαναμμένοι με την πολιτική κατάσταση εκείνη την εποχή, έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι, μιλούσαν κάνα, ράναν. Το ΠΑΣΟΚ για αυτούς τότε, δεν έπρεπε να σβήσει την ώρα που η αριστερά είχε ήδη κυβερνήσει -έστω και άτσαλα- 4 χρόνια μονάχα. Νιώθανε πως αν έπεφτε, θα τελείωνε για πάντα αυτή η ευκαιρία της. Τόσο απλά, τόσο ενστικτώδη.
Τα χρόνια πέρασαν και οι αφίσσες του νεαρού Νιώτη, δε ξανακόλλησαν ποτέ ξανά με αλευρόκολλα στο αυτοκίνητο του Στέφανου, ο Παντέλος αφιερώθηκε στα μικρά παιδιά του και ο παππούς ξέσπασε δυο φορές ακόμα. Όταν είδε τον Γκορμπατσόφ να δίνει το χέρι του στον Ρέηγκαν και το ΚΚΕ να δίνει την αρχηγεία σε γυναίκα. Λίγα χρόνια μετά έφυγε και αυτός μαζί με το “σύστημα”.

Σήμερα, κοντά 20 χρόνια μετά, τα πραγματα έχουν αντιστραφεί εντελώς. Τέτοιοι άνθρωποι δεν φοβηθήκαν καμμιά δεξιά πως θα τους φακελώσει. Σιγά τα ωά. Αγανάκτησαν με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα επειδή τα τελευταία -αρκετά- χρόνια δεν ήταν ούτε Σοσιαλιστικό, ούτε κίνημα. Κουράστηκαν με τις βιαστικές κραυγές παραμονές όλων των εκλογών για ισότητα και λαϊκή κυριαρχία όταν οι φωνασκούντες βολεύονταν με γάμους στα Παρίσια και με lifestyle πόζες στα media και ύφος χιλίων καρδιναλίων κάθε φορά που τους συναντούσαν. Ντράπηκαν όταν σύντροφοί τους βολεύτηκαν οικογενειακώς με θέσεις σε κρατικά νοσοκομεία και πλέον τη συντροφικότητα την εκφράζουν μέσα από ακριβά αυτοκίνητα και αυτή επιλεγμένη. Προσβλήθηκαν όταν ο σοσιαλιστής Χρυσοχοϊδης τους έστειλε ένα προεκλογικό φυλλάδιο που οι 5 στις 7 φράσεις του περιείχαν τη λέξη “ασφάλεια”. Να χέσουν τέτοιους αριστερούς. Να χέσουν χίλιες φορές τους δικούς τους -σκέφτηκαν- και τους μαύρισαν όχι γιατί δεν τους έπεισε ο Γιώργος σαν αρχηγός. Δεν περίμεναν να τους πείσει κανένας πλέον. Είχαν δεί εδώ και πολλά χρόνια πώς στο κόμμα που πίστεψαν είχανε μπεί σόγαμπροι οι εκσυγχρονιστές και του γαμούσαν τη μάνα. Ποιά αριστερή βάση, λοιπόν κύριοι περιμένατε να στηρίξει ΕΣΑΣ; Πόσο μαλάκες μπορεί να θεωρείται τον κόσμο πια, και για πόσο καιρό;

Το ΠΑΣΟΚ πάντα στήριζε πολλά στο συναίσθημα του κόσμου και στην ελπίδα πως ήταν το μόνο κόμμα εξουσίας που θα μπορούσε να γεννηθεί κάτι νέο, ελπιδοφόρο και πραγματοποιήσιμο. Ο πυρήνας του δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος όσο της ΝΔ, ούτε τόσο συμπαγής όσο του ΚΚΕ. Η μνήμη του Ανδρέα ξεφτούσε όλο και περισσότερο και η θύμηση του Σημίτη (κανείς δεν τον φώναξε με το μικρό του, σε ένα κόμμα που είναι στην κουλτούρα του αυτό) έφερνε αντίθετα αποτελέσματα. Ο τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε μηδενίσει μόνος του αυτές τις αποστάσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και δεξιάς στην πράξη. Έτσι δε μπορούσε να τις επικαλεστεί κανένας τους από εκεί και πέρα.

Στις εκλογές αυτές έγινε ένα ημιτελές θαύμα. Κάποιοι δε μάσησαν μπροστά στον καθρέφτη τους. Η αξιοπρέπεια είναι πίο σημαντική από το κόμμα στον καθένα ξεχωριστά. Η ψήφος είναι μοναχική και γρήγορη. Σαν πυροβολισμός. Όταν ψηφίζεις δεν μπορείς να υπολογίσεις τί θα κάνουν οι άλλοι. Και αυτή η σιωπηλή ομοβροντία έγινε σ’ αυτές τις εκλογές δίχως συνενόηση. Το αριστερό κομμάτι της κοινωνίας μας έδειξε άντερα, έκανε την αυτοκριτική του, ψήφισε τίμια με το συναίσθημα του και προτίμησε να τιμωρήσει αυτούς που αγάπησε κάποτε, ψηφίζοντας αριστερά κόμματα ξέροντας από την αρχή πως αυτή η ψήφος τους δε θα πήγαινε σε κόμμα που θα κυβερνήσει. Είμαι σίγουρος πώς αν ξαναγίνονταν αυριο εκλογές θα υπήρχαν ακόμα περισσότερες ομοβροντίες, ειδικά μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν. Σκληρό μα και δίκαιο. Όπως πολλές φορές και η ζωή αυτών των ανθρώπων. Ημιτελές το θαύμα όμως, γιατί θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία και από άλλους χώρους. Αντί αυτής, το ένστικτο του φόβου και της συσπείρωσης που έδειξε η δεξιά πτέρυγα έδωσε συγχωροχάρτι στην επικίνδυνη ανικανότητα (ή στην παμπόνηρη ικανότητα να φαίνονται ανίκανοι). Κρίμα. Ισως να ήταν ακόμα πιό χρήσιμες οι ενδεχόμενες ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό έτσι.

Αν λοιπόν ψάχνουν οι πράσινες γραβάτες να βρούν τί έφταιξε που ήταν οι μόνοι που χάσανε σε αυτές τις εκλογές, καλό θα είναι να χαλάσουν το μανικιούρ τους και να ψάξουν πιό βαθειά από την βραχύβια άχρηστη μνήμη τους. Καλό θα είναι να χαμηλώσουν τα μάτια τους μήπως και δούνε ποιούς στην πραγματικότητα προδώσανε με τη στάση και την παρουσία τους τόσα χρόνια. Όταν απαξιώσανε την πολιτική του πεζοδρομιού, όταν απαξιώσανε τα συναισθήματα των ανθρώπων που τους στήριζαν για χρόνια για να υιοθετηθούν από νούμερα και δείκτες που δεν είχαν κανένα αντίκτυπο στο λαό. Αφού έχασε την ανθρωπιά του ως κόμμα για να μπορεί να συνομιλεί με την αλαζονία με ίσους όρους, τότε θα έρθουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ. Για όλη την συναισθηματικώς αόριστη αριστερά όπως την αντιλαμβάνομαι και τη ζώ χωρίς -ισμούς και δόγματα. Αν κάποιο κόμμα μπορούσε να την εκφράσει με μια κυβέρνηση κάποτε, αυτό χάθηκε πολλές δεκαετίες τώρα και καλό θα είναι να μη ψάχνει κανένας μόνο τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά μοιάζει πως είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ λοιπόν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα δώρο που δεν δίνεται στον καθένα και συχνά. Την αρπάζει, αλλάζει πραγματικά προς όφελος πολύ περισσότερων ακόμα κι από τους ψηφοφόρους του, εκσυγχρονίζεται εντάσεται στις προσδοκίες του κόσμου, πετάει ό,τι ανήκει δεξιοτερα από το κέντρο του αλλά και δίνει θετικές κατευθήνσεις. Βλέπει χαμηλότερα, βλέπει αριστερότερα και προτείνει λύσεις μιας και ακόμα προλαβαίνει-δε προλαβαίνει να είναι κόμμα εξουσίας.

Υπερβολική βιασύνη όμως δε χρειάζεται. Ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να δημιουργήσει τηλεοπτικού πολιτισμού εντυπώσεις, άκομψα και ιδιοτελή, τη στιγμή που η χοντροπετσιά του τον έκανε να μην αντιληφθεί τί ζημιά ενδεχομένως κάνει. Τα ωραία και στρόγγυλα λόγια είναι μόνο για να γράφουν όμορφα στις κάμερες Ευαγγελε κι αυτό είναι πλέον κατανοητό από τον καθενα πια. Δε πουλάει παρά μόνο στον “συναγωνιστή σου” Πρετεντέρη (και μάλλον αυτό προσμένεις). Ο Γιώργος το βράδυ της Κυριακής έμοιαζε -ακόμα και στον ουδέτερο παρατηρητή- τόσο προδομένος από τους γύρω του που ντράπηκα και εγώ. Λίγος ή μόνος και τόσο άκομψα, τελικά και… ξαφνικά; Μου μοιαζει η “κίνηση προς το Ζάππειο” πως θα μείνει ιστορική με αυτά τα δεδομένα. Θα θυμίζει τη διάλυση ή την κατηφόρα στην καλύτερη.

Σήμερα αν ζούσε ο παππούς και ο Παντέλος, ο Στέφανος θα μπουκάριζε μαζί τους στο εκλογικό κέντρο και δε θα ακουμπούσαν το ψηφοδέλτιο αυτού του ΠΑΣΟΚ. Ποια διαφορά θα του έκανε αν έβγαινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ στο κάτω κάτω της γραφής; Το πολύ να τσακώνονταν όπως παλιά, ποιό αριστερό κόμμα θα ψήφιζαν. Δεν είναι το δικό τους Πασοκ. Είναι των άλλων πια. Ή καλύτερα, αυτών που γίναν σαν τους άλλους. Όχι τους τότε, ευτυχώς. Της παράλληλης μετεξέλιξής τους.

Το βράδυ των αποτελεσμάτων γύρισα το κανάλι και έβαλα τον τελικό του Εurbasket. Ήταν ο πρώτος αγώνας που είδα σε αυτό το τουρνουά, μιας και δεν το κατέχω το άθλημα ιδιαίτερα. Χαμογέλασα στο τέλος, ενθυμούμενος τον παππού μου και την αγαπημένη του πια νικήτρια “Ρουσσία”… και το ποσοστό του ΚΚΕ του (έστω της Αλέκας) στο άλλο κανάλι. Θυμήθηκα την τότε στάση του και λύγισα."

37 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Σαν πως το έγραψα για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε Αλέκο μου; Δεν έχει καμμία σημασία. Είναι κάτι που το είδα να συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια από την δική μου οπτική γωνιά. Και συνέβη σε πολλούς. Αν λοιπόν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θεωρρήσουν πως η αριστερά έκλεψε αυτές τις ψήφους, αυτών των ανθρώπων, θα συνεχίζουν να χάνουν.

Απάγκιο βρήκαν οι άνθρωποι. Στην μπουνάτσα μπορεί να ξανοιχτούν και πάλι.

Αυτό είδα.

Ανώνυμος είπε...

Στάλεγα Αλέκο μου αλλά δεν άκουγες.

Τώρα τα λες μόνος σου :)

Αλέκος

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ.
ΚΙ ΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΚΤΗΣ ΤΟΥ POST ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.
ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Κ.ΛΠ. ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ( ΑΧ ΣΚΥΛΑΚΟ ΜΟΥ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ!)
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙ!

7Demons είπε...

Ανλωνυμε,

Που να κρυφτεί χριαστιανέ μας 150 κιλά κρέας???
Μπορεί?-κυριολεκτικώς και μεταφορικώς...
Αυτό που δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε είναι πως μέσα σε λίγα χρόνια ο "λοχαγίσκος" Beni,εκτοξεύθηκε σε "στρατηγό".
Ο μικρός Γιωργάκης τουλάχιστον,με το γνωστό στη μίζερη ελληνική νοοτροπία,κληρονομικό δικαίωμα διαδοχής,έγινε αρχηγός του κόμματος.
Ο Beni όμως,με ποιών πλάτες και με τι προσόντα διεκδικεί το χρίσμα?
Ποιό έργο επιτέλεσε σαν υπουργός,τι αγώνες έχει κάνει,τι νέο,πιστικό και καινοτόμο κομίζει στο αραχνιασμένο πολιτικό σκηνικό της μικρής Ελλάδας?
Οκ,ξέρει και μιλά καλά(και σαν πολυβόλο ενίοτε).
Όμως τι καινούργιο λέει?
Και κυρίως τι απ΄αυτά που λέει έχουν σχέση,έστω και με σοσιαλδημοκρατία?

Χμμμ...Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της πράσινης Δανιμαρκίας...


υγ1.Εάν στην Πολιτική δεν υπάρχει Ηθική και Ήθος(που ΔΕΝ υπάρχει),τότε σκατά στα μούτρα μας,φίλε μας.
Έχουμε πάντα τους ηγέτες που αξίζουν στον όχλο που τους αναδεικνύει.
υγ2.Ενώ στα άλλα κόμματα δεν βγαίνουν μαχαίρια,ε? Η Αριστερά σας φταίει πάντα.
ΧΑΧΑΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

-Περί πολιτικού ήθους Βενιζέλου

O Μπένι χτυπά δύο φορές σαν τον ταχυδρόμο. Έδρασε και επί Σημίτη
Τις πρώτες ώρες των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2000, σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν οι ΝεοΔημοκράτες κέρδιζαν, είχε θέσει έμμεσα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

-Μιας χώρας της οποίας το Σύνταγμα είναι κατανοητό στην συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων της και χωρίς παρερμηνίες(π.χ. το γνωστό όπως ο νόμος ορίζει)
δεν χρειάζεται τόσους Συνταγματολόγους.

Άσπρος Λύκος

kaltsovrako είπε...

προς τον Ανώνυμο με τα καεφαλαία,

προφανώς και δεν θυμήθηκα τυχαία σημερα αυτές τις ιστορίες. Αλίμονο. Τα πάντα έχουν τις αφορμές τους.

Μονάχα που να, βρε αδελφέ, όσο και αν σου φαίνονται όλα αυτά μυθιστορηματικά, καλό θα είναι να σκεφθείς οτι δεν ψηφίζουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι "φίλοι-φίλοι σου γαμώ και το καντίλι" που λένε, αλλά πολλοί περισσότεροι από το στενό κομματικό, ολίγον τί διευθαρμένο κύκλο των κομάτων. Ο λαός, you know! Θυμάστε;

Δε μπορώ και δε θέλω να σε κάνω να πιστεψεις την ιστορία μου στο κάτω κάτω της γραφής.Δε με πολυενδιαφέρει. Δεν εξαρτάς την ψήφο σου από την γνώμη μου όπως και εγώ απ΄τη δική σου.

Όπως ξαναγράφω, ποσώς με ακουμπά πια ποιός θα είναι ο αρχηγός σου και ποιός όχι.

Εχω τον καθρέφτη μου και σε αυτόν αναφέρομαι. Σε κανένα όμως κόμα και σε κανένα Βενιζέλο ή Γιώργο.

alzap είπε...

@ ανώνυμο με κεφαλαια:
Αδελφέ με όλο το σεβασμό. Είμαι καθαρός νομίζω.
Αν πρέπει να γίνει η Μπακογιάννη πρόεδρος στο κόμμα που ανήκω 30 και βάλε χρόνια, θα το επιλέξω εγώ.
Δεν θα μου το επιβάλλει ο Λαμπράκης και o Ψυχάρης.
Συνενοηθήκαμε;

Ανώνυμος είπε...

O Λαμπράκης ασχολείται μόνο με το Μέγαρο Μουσικής.Μάλλον εννοείται τον Ψυχάρη.

Σε συζήτηση με Δ.Ο.Λ.ιο δημοσιογράφο,
3 εκδοτικά συγκροτήματα(που δεν αποκλείεται να γίνουν 2 λόγω "συγχώνευσης"),
"προμοτάρουν" τον Μπένι.

Είμαι σίγουρος ότι όταν αναμετρηθεί ο Μπένι με τον Παπανδρέου σε κανονικές συνθήκες, τότε ο πρώτος θα τα βρει δύσκολα. Μπορεί και να χάσει.

Γιαυτό και οι πιέσεις(καμιά φορά λέγονται και δημοσκοπήσεις) των συγκροτημάτων και προς τον Giorgos και προς τους "απο κάτω".
Κανένα γεύμα σε στυλ αλλά 4αρων δεν αποκλείεται.

Γιατι και ο Μπένι(Χίλλ) θέλει τον εκδότη του,
σαν την μπαταρία που θέλει τον γερμανό της όπως θα έλεγε και η διαφήμιση

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΑΤΕ?
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ.

ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΑΤΕ ΣΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟΝ ΓΑΜΟ.

ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ. Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΤΕ ΔΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΧΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ή ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟ.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟ ΕΙΔΑ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΕΙΠΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

ΕΣΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ BENI ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΟΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ! ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Μ' ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΛΥΣΑΞΑΤΕ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

7Demons είπε...

Πωπωωω,τσαντίλα και θίξιμο...

Περαστικά βρε!
Α!και χαιρετίσματα στους απέναντι.

kaltsovrako είπε...

Με φόρα, αδελφέ. Με φόρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι το νέο ήθος και ύφος που φέρνει ο Μπένι(Χίλλ) στο ΠΑΣΟΚ 7demons!

Μην στεναχωριέσαι φίλε ανώνυμε. Θα κάνουμε τηλεμαραθώνιο αγάπης προς την εξουσία για τον έξυπνο άλλά ανυπόμονο μικρό Μπένι(το).

Άσπρος Λύκος

7Demons είπε...

Άσπρε-ξέξασπρε Λύκε μας,

Ποιό νέο ήθος φέρνει άραγε?
Αυτό του κανιβαλλισμού,ή το άλλο του "δρυός πεσούσης,πας ανήρ ξυλεύεται"?
Για το ύφος τι να πούμε?
Εμείς με τα πτωχά,διεστραμένα μυαλά μας,το μόνο που βλέπουμε είναι μια γλώσσα ροδάνι που λέει τα ίδια και τα ίδια,χωρίς ποτέ να μιλά για την ουσία,μια περιφερόμενη χοληστερόλη με υποψία ίλιγγιώδους τιμής,μια μεγαλομανία εμβαδού Ζαππείου μεγάρου,δυο μάτια μικρά και επιθετικά και δυο φρύδια συνοφρυωμένα μονίμως.
Α!Και γερές "πλάτες"...

Ανώνυμος είπε...

Η ανυπομονησία για την αρχηγία είναι μεγάλο ελλάτωμα.

Και ο Giorgos αντί να περιμένει να χάσει με μεγάλη διαφορά ο Σημίτης(όπως θα έχανε με 8 μονάδες και βάλε), επωμίστηκε μια ήττα το 2004 στην οποία δεν έχει την πρώτη ευθύνη.

Τα συγκροτήματα τύπου είχαν άλλη γνώμη. Μπροστά στον φόβο τους(αποδέιχτηκε στην πορεία αδικαιολόγητος) μη τυχόν και χαθούν τα κεκτημένα απτο ΠΑΣΟΚ τον πρότειναν στον κόσμο.

Αυτοί που σε στήριξαν αυτοί θα σε ρίξουν. Τα συγκροτήματα τον στήριξαν τα συγκροτήματα τον ρίχνουν.

Αυτή είναι η πολιτική και ειδικά σε αυτούς που δεν στηρίζονται ούτε έχουν την άμεση αποδοχή από τη λαική βάση αλλά από λυκοφιλίες μεσαζόντων που πουλούν "εκδουλεύσεις". Δηλαδή ετερόφωτους. Just like Giorgos and Beni (Hill).

Αλοίμονο στους ηττημένους!

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

@7Demons

Η ανυπομονησία για την αρχηγία είναι μεγάλο ελλάτωμα.

Και ο Giorgos αντί να περιμένει να χάσει με μεγάλη διαφορά ο Σημίτης(όπως θα έχανε με 8 μονάδες και βάλε), επωμίστηκε μια ήττα το 2004 στην οποία δεν έχει την πρώτη ευθύνη.

Τα συγκροτήματα τύπου είχαν άλλη γνώμη. Μπροστά στον φόβο τους(αποδείχτηκε στην πορεία αδικαιολόγητος) μη τυχόν και χαθούν τα κεκτημένα που απέκτηασαν ΠΑΣΟΚ απτην διαγραφόμενη νίκη της Ελληνικής Δεξιάς(Ευρωπαική είναι το ΠΑΣΟΚ), τον πρότειναν στον κόσμο.

Όμως αυτοί που σε στήριξαν αυτοί θα σε ρίξουν. Τα συγκροτήματα τον στήριξαν τα συγκροτήματα τον ρίχνουν.

Αυτή είναι η πολιτική και ειδικά σε αυτούς που δεν στηρίζονται ούτε έχουν την άμεση αποδοχή από τη λαική βάση αλλά από λυκοφιλίες μεσαζόντων που πουλούν "εκδουλεύσεις". Δηλαδή ετερόφωτους. Just like Giorgos and Beni (Hill).

Τώρα τα ίδια συγκροτήματα ποντάρουν στον Beni(Hill). Αλλά υπάρχει αντίδραση της λαικής βάσης του ΠΑΣΟΚ όχι τόσο γιατί υποστηρίζει τον Giorgos αλλά γιατί ο Benni στερείται λαικού ερείσματος και παραείναι προκλητικός.

Αλοίμονο στους ηττημένους!



Άσπρος Λύκος

N.Ago είπε...

Πολλά τα λάθη Αλέκο μου, πολλά!
Και απο πολλούς...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι σοβαροί "αναλυτές" της ήττας του Πασοκ μαζεύτηκαν εδώ.
Χοληστερόλη περιφερόμενη ο ένας, δεν έχουν άμεση αποδοχή από τη βάση ο άλλος ο ξερόλας..
Τι λέτε ρε σεις;

Δημήτρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρία να μας πεις την γνώμη σου (Benniζελικέ;) κ. Δημήτρη.K.

Και ας ταυτίζεται με Δ.Ο.Λ.ιους δημοσιογράφους του συγκροτήματος που "για να πας μπροστά πρέπει να σπρώξεις ή να σε σπρώξουν",
όπως θα έλεγε και ο "Ζούγκλας".

Προφανώς αυτοί οι κύριοι είναι ποιο "σοβαροί" αναλυτές

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου για τον εκλογικό απολογισμό είναι

ΕΔΩ

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερη η απέχθειά σου σε ότι Πασοκικό. Δεν με εκπλήσουν καθόλου τα ανόητα συμεράσματά σου. Αφού τα εκθέτεις θα έχεις και την κριτική.

Ποιός σου είπε ότι εγώ θέλω να σου πω τι νομίζω για τον Βενιζέλο; ή ηια το Πασοκ; ή για τον Γιώργο (και οχι Γιωργάκη)

Πήρατε ότι πήρατε. Δεν έχει άλλο!
Μεγάλη επιτυχία να ανέβετε μια δυο μονάδες!
Παραδέχομαι όμως ότι η μεγάλη σας επιτυχία ήταν να παραμείνει η δεξιά στην εξουσία. Για να το φάμε όλοι μαζί. Πάνω στα "πτώματα" της φτωχολογιάς κάνετε πάρτυ!
Δημήτρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον. Δεν "ανεβήκαμε". Ψήφισα ΣΥΡΡΙΖΑ.Χωρίς να ανήκω σε αυτόν τον πολιτικό χώρο.
Εσύ;Πες μας ελεύθερα και δημοκρατικά τη γνώμη σου στο τοι ψήφισες.


Δεύτερον. Μας γράφεις
" Χοληστερόλη περιφερόμενη ο ένας, δεν έχουν άμεση αποδοχή από τη βάση ο άλλος ο ξερόλας.. "

Τα σχόλια του 7Deamons και τα δικά μου αναφέρονται κυρίως στον Βενιζέλο.

Λαικό παιδί με μπατζανάκη τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας(εκεί μάλλον κολλά το "φτωχολογιά" που αναφέρεις)

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Τι;
Δεν είναι τα παπούτσια τρύπια;
Οχι ρε γμτ!
Δημήτρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πασοκ ψήφισα.. Δεν φαίνεται;
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται.
Όπως και το fun του Benni(Hill) των express διαδικασιών.

Αυτά από μένα 50άρη πρώην ΚΚ νυν "εκσυγχρονιστή" πολιτικέ μηχανικέ με master (έχουμε ξαναμιλήσει στο blog του Αλέκου).

Καλή χώνεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Πάρε το ΠΟΝΤΙΚΙ. Έχει σχετική λεζάντα.


Άσπρος Λύκος

7Demons είπε...

Προς Δημήτρη Κ.

α.Γιατί δεν είναι?(περιφερόμενη χοληστερόλη.Και όχι,ότι εναπόκειται στο χειρισμό ενήλικων ατόμων, ΔΕΝ συνιστά ρατσισμό ή εξύβριση όταν σχολιάζεται).
β.Μα καλά,ποιός "κέρασε" καφέ τον Beni,σήμερα έξω απο την Χ.Τρικούπη???!!!
γ.Η Δεξιά πολιτική,είναι ΠΑΝΤΑ στην εξουσία.Είτε σαν Πασοκ,είτε σαν Ν.Δούλα.
Θεωρούμε δε,τουλάχιστον αλλαζονικό το να θεωρείτε τους ψηφοφόρους και τους ψήφους του κάθενος,κτήμα σας...
δ.Προφανώς η άνοδος της Αριστεράς σε έτσουξε.
Περαστικούλια βρέ!
ε.ΜΠΑ!!!Έγινε το Πασοκ ξανά τιμητής της φτωχολογιάς???
Απο πότε?
Διότι εαν εξαιρέσουμε την πρώτη τετραετία του Πασοκ σαν κυβέρνηση(όχι ότι ήταν άψογη,αλλά είχε καθαρά φιλολαικό χαρακτήρα),δεν ενθυμούμαστε τα δόλια και τίποτε το φιλολαικό απο τα επόμενα χρόνια.Μόνο κάτι γλέντια στο Sea Satin,στην Ιθάκη και στο Καστελόριζο,κάτι επαύλεις ΝΑ-με το συμπάθιο-,κάτι αλαμπρατσέτα βλαχαδερών υπουργίσκων με τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοκαρχαρίες,ένα μάτι πνιγμένο στην έπαρση και στην αλαζονία απο τη Βασούλα(που είναι άραγε αυτή η ψυχή?)κι ένα κοντό Πρωθυπουργό(όχι δεν σχολιάζουμε το ανάστημα...)

υγ.Που΄σαι Αντρέα απ΄το '74,να δείς τα χάλια των επιγόνων σου...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι 7Demons
Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση (ποιος το είπε..ποιος το είπε..)

Για την τελευταία παράγραφο.

Θα πρότεινα να αγοράστει το βιβλίο της Νάσιουτζικ "Τα μπλούζ της Μυκόνου"

Φωτοφραφίζονται κάποιοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ της "φτωχολογειάς" της Μυκόνου,παρέα με σολωμούς και κόκα.
Που φυσικά δεν είναι κόκα-κόλα.

Τα λέμε αύριο.

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις.. Εχετε πάρει χαμπάρι ότι έχουμε ΝΔούλα στην κυβέρνηση; Για έχετε κολλήσει στο πριν;
Ανοδος της αριστεράς;
Ποιάς αριστεράς;
Δεν είπε η Αλέκα να ψηφίσουν ΚΚΕ έτσι από αντίδραση; Τώρα τους κάνατε και μέλη σας;
Εχετε νοιώσει οτι συγκρίνετε ένα κόμμα του 38% με κομματίδια;

Την στην ευχή πάθατε;
Καλό είναι να υπάρχουν και άνθρωποι που μόνιμα αντιδρούν από χαρακτήρα σαν και σας. Πάντα υπήρχαν και μάλιστα λειτουργούν και σαν μικρό φρένο..
Καλημέρα σας..
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

1)
Ευτυχώς που υπάρχουν τύποι σαν και εσένα και διαπιστώνεται η αλλαζονεία των νεόπλουτων ΠΑΣΟΚτζήδων

Δείγμα της αδυναμίας και της έλλειψης πολιτική του "Κινήματος".

Απο πότε σας “ανήκουν” οι ψήφοι του ΣΥΝ και του ΚΚ δεν το κατάλαβα.
Ο χώρος της ΚεντροΑριστεράς είναι κατασκεύασμα της φαντασίας.Εκτός αν εννοούμε τους Μπίστηδες που παραμονές των εκλογών του 2000(τότε άνηκαν θεωρητικά στον ΣΥΝ)
έπαιρναν κόσμο απτην Κουμουνδούρου με σημαιούλες του ΠΑΣΟΚ στην συγκέντρωση του Σημίτη.

Το ότι λένε “Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην βγει η Δεξιά” δεν αποτελεί αρνητική ψήφο;

Αλλά πλέον η μπογιά αυτού του συνθήματος, πέρασε.

2)
-Όταν είσαι άνεργος ή είναι το παιδί σου άνεργο,
-όταν έχεις για τον Α ή Β λόγο “παρενοχλήσεις” από δημόσιες υπηρεσίες
(π.χ. Εφορία - Πολεοδομία - Εισαγγελία)
-Όταν το παιδί σου το στέλνουν να υπηρετήσει τη θητεία του στο συνοριακό Τριεθνές ( Πρέσπες ) αντί στο “Αθηναϊκό ” Τριεθνές “ ( Παπάγου - Χολαργός – Χαλάνδρι )
-Όταν στα νοσοκομεία περιμένεις πεταμένος στους διαδρόμους τους,
ενώ οι “γνωστοί”, “κομματικοί” εξυπηρετούνται αμέσως και με ειδική φροντίδα
-Όταν η επιδότησή της επιχείρησής σου “αργεί” υπερβολικά
-Όταν οι αποζημιώσεις του χωραφιού σου δεν έρχονται..

τι θα κάνεις;

Θα ψηφίσεις αυτόν που θα σου δώσει τη λύση στο “ατομικό” σου .
Και μαζί με εσένα μια μερίδα συγγενών(Μάνα Πατέρας Παιδιά Γιαγιά Παππούς Θείος Θεια Ανίψια Μπατζανάκης κλπ. κλπ).

Προφανώς αυτοί οι ψήφοι έρχονται από "ώριμη" σκέψη, ή από έγκριση του προγράμματος του "Κινήματος"..

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Όλοι λοιπόν (το 80%) είμαστε "πουλημένοι" και υποταγμένοι στο προσωπικό συμφέρον, εκτός από σας και κάτι ψιλά ακόμη καθαρούς ιδεολόγους και αγνούς αγωνιστές. Πολύ καλή ανάλυση!

Εσείς σε ποια εκτός από τις πιο πάνω κατηγορίες (τάξεις) ανθρώπων ανήκετε και δε "μασάτε";
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Παλιέ Κνίτη μην αλλάζεις τα πράγματα(παλιά τέχνη)
Υπάρχουν και Ιδεολόγοι Πασοκτζήδες παλιάς κοπής
Μπορώ να σου αναφέρω τον π.χ. τον Πεπονή που γαλουχήθηκαν μέσα από αγώνες.
Υπάρχουν και καρριερίστες αλεξιπτωτιστές όπως πολλοί πρώην Αριστερίζοντες και νυν "εκσυγρονιστές".

Πέρα από το ποσοτικό στοιχείο των εκλογών έχουμε και το ποιοτικό
Ο κόσμος που σας στήριξε με την ψήφο του κατά ένα μέρος
δεν έχει ούτε την θέληση ούτε την δυναμική να κατέβει "κάτω" και να αλλάξει.
Δεκάρα δεν δίνουν για άλλα ζητήματα και στα δύσκολα θα είναι πρώτοι που θα αλλάζουν "καράβι".
την κατάσταση. Θα τρέξει εκεί που θα λυθεί το πρόβλημά του. Και τώρα το υπόσχεται η Ν.Δ.
Αυτούς ψηφίσαν. Ως κόμμα εξουσίας(όπως η ΝΔ ) δίνει λύσεις στην "καθημερινότητα".
Μόνο που τα πολλά αντικρουόμενα μικροσυμφέροντα "φρακάρει" το σύστημα Oι εκλογές έθεσαν και θέμα κεντρικής πολιτικής και όχι "διαχείρησης".

Σχολιάσα την "αρνητική" ψήφο.
Επιχείρημα που το επικαλείται προτίστως το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας(Ψηφίστε μας για να μην βγει η Δεξιά)!
Μόνο που ο λαός θέλει αυθεντική Δεξιά και όχι εκσυγχρονιστικό υβρίδιο που βρίθει έλλειψη αυτοκριτικής και αλλαζονείας
Και σχετικά με το τελευταίο χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα στο ΠΑΣΟΚ ώστε να πηγαίνει ο κόσμος προς τα αριστερά


Και πάλι καλημέρα.

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Παλιέ Κνίτη μην αλλάζεις τα πράγματα(παλιά τέχνη)
Υπάρχουν και Ιδεολόγοι Πασοκτζήδες παλιάς κοπής
Μπορώ να σου αναφέρω τον π.χ. τον Πεπονή που γαλουχήθηκαν μέσα από αγώνες.
Υπάρχουν και καρριερίστες αλεξιπτωτιστές όπως πολλοί πρώην Αριστερίζοντες και νυν "εκσυγρονιστές".

Πέρα από το ποσοτικό στοιχείο των εκλογών έχουμε και το ποιοτικό
Ο κόσμος που σας στήριξε με την ψήφο του κατά ένα μέρος
δεν έχει ούτε την θέληση ούτε την δυναμική να κατέβει "κάτω" και να αλλάξειτην κατάσταση.

Δεκάρα δεν δίνουν για άλλα ζητήματα και στα δύσκολα θα είναι πρώτοι που θα αλλάζουν "καράβι".
Θα τρέξει εκεί που θα λυθεί το πρόβλημά του. Και τώρα το υπόσχεται η Ν.Δ.
Αυτούς ψηφίσαν. Ως κόμμα εξουσίας(όπως η ΝΔ ) δίνει λύσεις στην "καθημερινότητα".
Μόνο που τα πολλά αντικρουόμενα μικροσυμφέροντα "φρακάρει" το σύστημα Oι εκλογές έθεσαν και θέμα κεντρικής πολιτικής και όχι "διαχείρησης".

Σχολιάσα την "αρνητική" ψήφο.
Επιχείρημα που το επικαλείται προτίστως το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας(Ψηφίστε μας για να μην βγει η Δεξιά)!
Μόνο που ο λαός θέλει αυθεντική Δεξιά και όχι εκσυγχρονιστικό υβρίδιο που βρίθει έλλειψη αυτοκριτικής και αλλαζονείας
Και σχετικά με το τελευταίο χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα στο ΠΑΣΟΚ ώστε να πηγαίνει ο κόσμος προς τα αριστερά


Και πάλι καλημέρα.

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια.. Ανάλυση στο γόνατο!
Πάει ο κόσμος αριστερά.. Ψήφισε δεξιά κλπ.. Ξανακοίτα τα αποτελέσματα προσεκτικά. Και άσε την ψυχανάλυση παρακαλώ. Μιλάς με ένα οικογενειάρχη εργαζόμενο και απλό υπάλληλο, (ηλεκρολόγος) γεννημένο και μεγαλωμένο στις αλάνες του Ρέντη..
Εγώ σχολιάζω τις απόψεις σου (γραφόμενα) και συ επιχειρείς συνεχώς να με ψυχαναλύσεις και γι'αυτό θα κάνεις πάντα λάθος.
Είναι τόσο ανόητα (επιεικώς) αυτά τα περί κνίτη κλπ που είναι περιττό να συνεχίσουμε την συζήτηση.
Σε καλώ να κατέβεις από το ιπτάμενο καλάμι.
Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι σαν την Φώφη δεν γνωρίζεις ανάγνωση.Ανέλυσα τον τρόπο με τον οποίο ψήφισε η κοινωνία.Αλλά μάλλον ξεγελάστηκε όπως κάθε φορά που ψηφίζει Δεξιά

Άλλοι ήταν στο καλάμι που έσπασε
Δες και τα αποτελέσματα των εκλογών. Είναι οι ίδιοι που στα δύσκολα βγάζουν το επιχείρημα περί "Κακιάς(σαν την κακή μάγισσα) Παλιάς Δεξιάς" όπως έλεγε προεκλογικά η Φώφη

Αλλά και εσείς (Ευρωπαική Φιλελεύθερη)Δεξιά!Ο λαός προτιμά την ντόπια αυθεντική και όχι κιτς υβρίδια

Υ.Γ.
Τα επιχειρήματα περι Ρέντη και οικογένειας είναι αστεία.
Πρώτον γιατί την οικογένεια την διάλεξες δεν στην επέβαλε κανένας.
Δεύτερον υπάρχουν πολλοί και οικογενειάρχες που επωμίζονται τα βάρη της οικογενειακής ζωής. Άρα δεν αποτελείς εξαίρεση.
Τρίτον Οι υπόλοιποι δεν έχουν γάτες και γατάκια στο σπίτι τους.
Τέταρτον Όσο για το "αλάνες του Πειραιά" "μαγκιά κλανιά και κ**ς φυλιστρίνι" που λέγαμε εις το Π.Ν.

Μάγκας και πολλά βαρύς μας το έπαιζε προεκλογικά του 2004 ο Beni(Hill) σε παράθυρο με τον Mειμαράκη. Ας πιεί τώρα τον πολλά βαρύ φραπέ που του πέταξαν στη Χαριλάου Τρικούπη.


Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Πατήστε εδώ

Ενας φραπές για τον "μελλοντικό ηγέτη του Κινήματος"...

Εχει και link για το επίμάχο video..

Άσπρος Λύκος

Σκορπινα είπε...

Παραβλέπωντας όλα τα προηγούμενα comments (που θυμίζουν λίγο διαμάχη για το ποιός είναι ο επικρατέστερος...), Θέλω να αφήσω και εγώ το σχόλιό μου, που αφορά το κείμενο και όλα όσα θίγει...

Είναι γεγονός ότι αυτό που λείπει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η ουσία.Ούτε αρχηγό χρειάζεται να αλλάξουμε, ούτε χρώμα...Αυτό που χρειάζεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι απλά ένας επαναπροσδιορισμός των θέσεων του. Όπως έγραψα και σε ένα σχόλιο στο blog του κ. Βενιζέλου, ο λαός του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν ψηφίζει σε καλλιστεία...Πρέπει να μας δώσουν σοβαρούς λόγους για να τους ξαναψηφίσουμε. Δεν θέλουμε να δούμε άλλα κοστούμια.. Θέλουμε να δούμε ουσία. Και πραγματικά χαίρομαι, γιατί αν και πολύ μικρότερη απ'όλους εδω, βρίσκω ότι το συγκεκριμένο κείμενο εκφράζει απόλυτα "αυτό που φταίει" και χάσαμε...

Προς γνώση και συμόρφωση λοιπόν...
Για ένα καλύτερο αύριο.

alzap είπε...

@σκορπίνα:
Μάλλον τα είπες όλα σε ότι με αφορά.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη μεταπολιτευτική φορά όπου η αξ.αντιπολίτευση μειώνεται σε δύναμη. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν πείθει.

Όπως είχα πει και παλαιότερα στο ίδιο μπλοκ, έχουμε τραγική κυβέρνηση και γελοία αξιωματική αντιπολίτευση


Υ.Γ.
Το παλαιότερο του Λαλίωτη "για ακόμα καλύτερες μέρες" το ξεχάσατε. Δεν μας λέτε το "καλύτερο αύριο" σε ποιους ή σε ποιες τάξεις/στρώματα απευθύνετε.

Ο Καραμανλής απλά ακολουθεί και πολιτικά και επικοινωνιακά, την πορεία που χάραξε ο Μέγας Τιμονιέρης(ελέω των πρώην Μαοικών - ΕΚΚΕτζήδων Συμβούλων του) Σημίτης..

Καλή σας Μέρα

Άσπρος Λύκος