Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Επειδή με συγκλόνισε αυτή η ιδέα του Πάγκαλου για περιπολίες αστυνομικών μέσα στα Πανεπιστήμια, προσπαθώ να βρω ένα τρόπο διαφυγής. Είπα να ξεφύγω προς το μέλλον αλλά μου ήρθε κάπως.
Φαντάζομαι σε καμιά δεκαριά χρόνια να έχουμε σταθμούς χωροφυλακής σε κάθε πανεπιστήμιο, και μικρά κρατητήρια. Πού να στοιβάζονται όλοι οι φοιτητές και καθηγητές στον Κορυδαλλό;
Τη φύλαξη της Γεωπονικής θα την αναθέσουμε στην υπό επανα-σύσταση Αγροφυλακή.

Ασφαλέστερη μου μοιάζει η φυγή προς το παρελθόν όπου μου επιτρέπεται να λειτουργήσω ως μαρτυριάρης. Άλλωστε 25 περίπου χρόνια μετά, όλα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Η ιστορία στην οποία συνοπτικά θα αναφερθώ είναι πραγματική. Με έχει στοιχειώσει και έχω χρέος κοινωνικό να την διηγηθώ γιατί πρέπει κάποιοι τύποι με αγγελικό πρόσωπο που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, να αποκαλύπτονται.

Πριν 25 χρόνια λοιπόν ευρισκόμενος στα βόρεια της Αγγλίας, είχα ερωτευθεί μια ασιατικής καταγωγής πριγκίπισσα. Να διευκρινίσω ότι ο τίτλος ήταν πραγματικός και το κορίτσι πανέμορφο. Η πολιορκία επίμονη και πολύμηνη και κοπιώδης. Είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου και όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν όταν αποφάσισε να με επισκεφθεί ο φίλος –τι να τους κάνεις τους εχθρούς με τέτοιους φίλους.
Αγαθός και καλοπροαίρετος όπως πάντα δεν φύλαξα τα ρούχα μου για να έχω τουλάχιστον τα μισά. Πήρα μαζί τον φιλοξενούμενο φίλο στην εκδρομή με την πριγκίπισσα.

Καταλήξαμε οι τρεις μας σε μια βάρκα όπου, εγώ και μόνον εγώ, τραβούσα κουπί και η πριγκίπισσα με το φίλο θαύμαζαν ο ένας τον άλλο και ενίοτε το τοπίο. Και παρά το γεγονός ότι η κωπηλασία δεν ήταν ποτέ το καλύτερό μου και είχα ξεθεωθεί και ιδρώσει, ό φίλος ζητούσε να συνεχίσουμε τις βόλτες γιατί δεν είχε ολοκληρώσει τις εκμυστηρεύσεις του…

Το έκανα γιατί με είχε αιφνιδιάσει τόσο με το θράσος του όσο και με το αθώο ύφος του.
Το αποτέλεσμα το μαντεύετε.

Με το ίδιο αθώο βλέμμα περιφέρεται ανάμεσα μας και σήμερα.
Είναι φίλος μου βεβαίως ακόμα. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά γιατί μου έχει υποσχεθεί ότι κάποια στιγμή πριν πεθάνω θα μου πει λεπτομέρειες για τη πριγκίπισσα.
Πρέπει μέχρι τότε να έχω καλές σχέσεις μαζί του.

Εσείς πάντως προσέχετε.


ΥΓ. Διαψεύσεις δεν γίνονται δεκτές γιατί υπάρχουν τα σχετικά ντοκουμέντα.

9 σχόλια:

Λουΐζα Κορνάρου είπε...

Eντάξει. Τον ήπια τον καφέ, βιαστικά. Διαβάζοντάς σε. Στο κομμάτι που με αφορά ως αναγνώστη -και μόνο- έχω να ρωτήσω το εξής:
Ο Πάγκαλος πως χώρεσε σ' αυτή τη βάρκα, καλέ;

:-DDDD

alzap είπε...

Ναι τρέχα να τον υπερασπιστείς, όχι τον Πάγκαλο, τον άλλο τον πριγκιποφάγο...
:-ΡΡΡΡ

An-Lu είπε...

Αφού ξεκίνησες με πριγκίπησα, σήμερα θα έχεις σίγουρα μια βασίλισα στα πόδια σου ;-)

Αλεπού είπε...

Δηλαδή δεν ξέρεις σήμερα τι απέγινε η πριγκήπισσα;

VITA MI BAROUAK είπε...

Νομίζω ότι την πριγκηπέσσα την έφαγε ο Πάγκαλος~!

dimitris-r είπε...

Επιρρεασμένος από το κλίμα της Σκωτίας (τέτοια τσιγκουνιά συναισθημάτων πια), ούτε μια πριγκήπισσα δεν χαλαλίζεις στον κολητό σου.
Θα ΄ρθει μια μέρα που θα σου πω για την πριγκήπισσα όσα ξέρω. Μόνο που θα πρέπει να κάνεις υπομονή να συναντηθούνε τα ΚΑΠΗ μας σε καμμιά εκδρομή.
Ομολογώ ωστόσο ότι αν ήξερα ότι θα σου άφηνε τέτοιο τραύμα το ...κουπί, θα ζητούσα από την πριγκήπισσα να αποβιβαστούμε και θα χανόμασταν στο δάσος καβάλα στ' άλογο.
Εσύ εξάλλου από ιππασία δεν κατέχεις πράμα!

alzap είπε...

@an-lu:
Το μάντεψες!
Περίπου.
Έχω μια βασίλισσα, την κόρη μου, μόνο που είμαι εγώ στα πόδια της και όχι το αντίστροφο.
:-)

@Αλεπού:
Όχι δεν ξέρω. Ο μόνος που ξέρει είναι ο "σας είπα ποιός" και με είρωνεύεται όπως μπορείς να διαβάσεις παραπάνω.

@vita mi barouak:
Θα το ψάξω!
:-)

@dimitris-r(πριγκηποφαγάνα):
Έχει ο καιρός γυρίσματα...

:-ΡΡΡΡΡ

bebelac είπε...

Τι θράσος -τι θράσος κυκλοφορεί στον κόσμο! Νευρίασα για λογαριασμό σου!

N.Ago είπε...

Πάγκαλος και πριγκίπισσα.
Πως πάνε αυτά τα πράγματα μαζί;