Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

ΑΠΟ ΕΥΦΥΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΦΥΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...



...ΓΙΝΕΤΑΙ;

Το κακό με την πολιτική είναι ότι πολλές φορές είναι σαν το κακομαθημένο παιδί. Τα θέλει ΟΛΑ και τα θέλει ΤΩΡΑ. Το χτεσινό εκλογικό αποτέλεσμα  είναι κλασσικό παράδειγμα. Χρόνος ΔΕΝ υπάρχει..

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έστειλε σε όλους μας ένα μήνυμα.. Όποιος θέλει το μελετάει και βγάζει τα συμπεράσματα που πρέπει. Αρκεί βεβαίως να το διαβάσει σωστά. Γιατί αν και ΠΑΛΙ το διαβάσει λάθος τότε μιλάμε για αθεράπευτη περίπτωση…

Οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες ήττες  δίνουν ένα μεγάλο και μοναδικό πλεονέκτημα στον ηττημένο. Να κάνει το μεγάλο άλμα και την υπέρβαση. Να χάσει αποκλείεται. Να κερδίσει μπορεί.
Αρκεί να ζυγίσει καλά με ποιους και για ποιους θα κάνει το άλμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μια χρυσή και μοναδική ευκαιρία. Τέτοιες ευκαιρίες οι πολιτικοί έχουν μία άντε δύο φορές στην πολιτική τους ζωή. Μπορεί να την εκμεταλλευτεί, μπορεί να την κλωτσήσει. Στο χέρι του είναι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να μετατραπεί αν κάνει την υπέρβαση από ευφυής ηλίθιος ηγέτης μιας ανίκανης και ανιστόρητης φράξιας σε ευφυή ηγέτη μιας παράταξης, της δημοκρατικής παράταξης.

Είναι στο χέρι του να απομακρύνει άμεσα από το περιβάλλον του τα γλοιώδη υποκείμενα που μοναδικό τους έργο και απασχόληση ήταν να βρίζουν ή να ψάχνουν τα προσωπικά αντικείμενα του Γιώργου Παπανδρέου, και να καλέσει σε πανστρατιά ΟΛΟΥΣ εκείνους  που μοναδική τους έγνοια είναι η αναζήτηση λύσεων για τη χώρα, το λαό και την δημοκρατική παράταξη.
Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του δημιουργική, χωρίς συγγνώμες υποκριτικές, και να στηριχτεί σε ΟΛΕΣ τις  αστείρευτες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ του χθες, του σήμερα και του αύριο. Με τρόπο  ενιαίο και ακατάλυτο.

Αρκεί να καταλάβει ότι τα ποσοστά είναι δευτερεύον στοιχείο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το πρωτεύον είναι η ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία  Όταν έχεις αυτό τα ποσοστά έρχονται. Όταν δεν το έχεις τα ποσοστά συρρικνώνονται. Αυτή είναι η σειρά...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον βοηθά η συγκυρία, έχει την μεγάλη ευκαιρία να μεταβληθεί σε ηγέτη παράταξης.
Πρέπει να το κάνει τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Άλλη ευκαιρία ΔΕΝ θα έχει.

Θα το κάνει; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: