Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ή ΓΕΛΟΙΟΣ; ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΣ…



Σε μια πραγματικότητα που έχει οδηγήσει όλο τον κόσμο σε απόγνωση και στα όρια της παράκρουσης, η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν την τιμητική τους. Όλοι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα σε μια καθημερινότητα δύσκολη έως απάνθρωπη. Οι αντοχές και οι δυνατότητες επεξεργασίας των πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά είναι μηδαμινές. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε όποιον είναι πολύ απατεώνας ή πολύ θρασύς ή και τα δύο μαζί να λέει ότι θέλει με την σιγουριά ότι ο κόσμος δεν θα το ψάξει, δεν θα το ελέγξει.

Μια κλασσική τέτοια περίπτωση είναι ο κ. Καμμένος εκλεκτό και αναπόσπαστο μέλος της γαλάζιας πολυκατοικίας. Αξίζει να θυμίσω εδώ, ότι πριν αρκετά χρόνια ο Καμμένος είχε εκδώσει ένα βιβλίο για την τρομοκρατία, γραμμένο από τον χουντικό Γεωργαλά, όπως αποδεικνύεται σήμερα, όπου κατονόμαζε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως μέλη της 17Ν και του ΕΛΑ… Την ίδια εκείνη περίοδο, ο Καμμένος έκανε στενή παρέα και ήταν κολλητός με γνωστό κοινοτάρχη βασικό κατηγορούμενο λίγους μήνες μετά για τον ΕΛΑ. Το ότι έγινε περίγελως της κοινωνίας τότε, δεν του έγινε μάθημα και συνεχίζει το ίδιο βιολί…

 Προσπαθεί εδώ και μήνες να ρίξει λάσπη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και της οικογένειάς του σε σχέση με τα διαβόητα, πλέον, CDS. Τα CDS που αφορούν σε κρατικά ομόλογα είναι ασφαλιστήρια συμβόλαια έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας μιας χώρας και επομένως, διασφαλίζουν στον επενδυτή την επιστροφή των χρημάτων του αν συμβεί η χρεοκοπία. Βεβαίως, η λειτουργία των CDS είναι πολύπλοκη, πολυπλόκαμη και υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Η βασική, όμως, ιδέα είναι αυτή που προείπα. Όσο μια χώρα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει η αξία των CDS παραμένει χαμηλή, όταν η χώρα κινδυνεύει να μπει στο κόκκινο, τότε η αξία τους πολλαπλασιάζεται. Όποιος, λοιπόν, έχει στα χέρια του CDS ασφάλισης απέναντι στην χρεοκοπία έχει κάθε συμφέρον να κάνει οτιδήποτε μπορεί προκειμένου η χώρα να χρεοκοπήσει.

Πολλαπλασιάζει με αυτό τον τρόπο με ασύλληπτους ρυθμούς τα κέρδη του. Η διαδικασία αυτή είναι το όνειρο κάθε κερδοσκόπου. Άκουσα τον Καμμένο στον ΑΝΤΕΝΝΑ και όχι μόνο να καταγγέλλει την κυβέρνηση Παπανδρέου, γιατί πούλησε λέει τα CDS που είχε αγοράσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άρα, κάποιοι έβγαλαν λεφτά… Έχει τεράστια σημασία ωστόσο να δούμε ΤΙ ΔΕΝ μας λέει ο κ. Καμμένος.

Δεν μας λέει ΓΙΑΤΙ τον Αύγουστο του 2009 η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπό τον κ. Φιλιππίδη αγόρασε CDS για Ελληνικά Ομόλογα αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ; Να θυμίσω ότι ο κ. Φιλιππίδης ήταν στενός φίλος του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Να θυμίσω, επίσης, ότι τον Αύγουστο του 2009, ΠΡΙΝ τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ και ο τότε Πρωθυπουργός. αλλά και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωναν ότι έλλειμμα κινείται γύρω στο 6-8% και άρα, κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Ποια εσωτερική πληροφόρηση και από ΠΟΙΟΝ είχε ο κ. Φιλιππίδης για να τρέξει να αγοράσει σε ανύποπτο χρόνο το περίπου το 13% των CDS στην παγκόσμια αγορά έναντι της χρεοκοπίας της χώρας;

 Πως εξηγεί ο κ. Καμμένος την παγκόσμια πρωτοτυπία κρατική τράπεζα να αγοράζει ασφάλιστρα έναντι της επικείμενης χρεοκοπίας του κράτους στο οποίο ανήκει. Να στοιχηματίζει δηλαδή το Ελληνικό κράτος εναντίον του εαυτού του ότι όπου να΄ναι χρεοκοπεί. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει το ελληνικό κράτος στην παγκόσμια αγορά όταν ξαφνικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όπως μας διαβεβαίωναν επισήμως μέχρι τότε, μια κρατική τράπεζα θωρακίζεται εν όψει πιθανής χρεοκοπίας του Ελληνικού κράτους; Ποιοι ΑΛΛΟΙ ιδιώτες αγόρασαν την ίδια περίοδο παρόμοια CDS; Σε ποια εσωτερική ενημέρωση βασίστηκαν και κυρίως ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; Τον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή; Τον κ. Προβόπουλο; Τον κ. Παπαθανασίου; Από άλλον κυβερνητικό παράγοντα;

 Τέλος ΔΕΝ έχει πληροφορηθεί ο κ. Καμμένος ότι το 80% των αγορασμένων από τον Φιλιππίδη CDS πουλήθηκαν από την γαλάζια Διοίκηση; Και ότι η νέα Διοίκηση που ορίστηκε μετά τις εκλογές πούλησε την πρώτη κιόλας εβδομάδα το εναπομείναν 20% εφαρμόζοντας την απόφαση Φιλιππίδη; Γιατί καταγγέλλει την υποτιθέμενη ζημιά για το 20% και κάνει την πάπια Πεκίνου για το 80%; Ποιους και γιατί ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ άραγε;

 Αυτά τα ερωτήματα ο κ. Καμένος ΔΕΝ τα έχει θέσει μέχρι σήμερα. Και ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Καμένος ξέρει τι έγινε και τι παίχτηκε από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της οποίας ήταν εκλεκτό και προβεβλημένο στέλεχος. Ξέρει ότι το καλοκαίρι του 2009 η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Κώστας Καραμανλής είχαν τινάξει την μπάνκα στον αέρα και το έκρυβαν επιμελώς λέγοντας μισές αλήθειες και παραποιώντας με την ανοχή των πολιτικών τους φίλων στην Ε.Ε τα στατιστικά στοιχεία. Απασφάλισαν την χειροβομβίδα και το έβαλαν στα πόδια ελπίζοντας ότι θα σκάσει στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου.

 Παράλληλα, κάποιοι γαλάζιοι είχαν φροντίσει να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της πατρίδας τους αγοράζοντας CDS προσδοκώντας και δουλεύοντας για την χρεοκοπία της Ελλάδας, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη τους. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτά είναι τα στοιχεία, αυτά είναι τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Και ο ισχυρισμός Καμένου ότι ΔΕΝ έπρεπε να πουληθούν τα CDS είναι ισχυρισμός που μόνο ένας τυχάρπαστος κερδοσκόπος, ένα λαμόγιο της αγοράς μπορεί να κάνει, και όχι πατριώτης πολιτικός.

Γιατί ο πατριώτης πολιτικός θα πουλούσε τα CDS που η ΝΔ αγόρασε δίνοντας το μήνυμα ότι η χώρα του ΔΕΝ θα χρεοκοπήσει και επομένως ΔΕΝ τα χρειάζεται. Όπως και έγινε τελικά και πολύ σωστά έγινε έτσι.. 



Αν ο κ. Καμμένος λέει συνειδητά όσα λέει είναι καραμπινάτος και αυταπόδεικτος απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου συγκαλύπτοντας ένα οικονομικό έγκλημα κατά της χώρας το 2009 . Αν δεν έχει επίγνωση του τι λέει τότε πρόκειται για την πιο γελοία και επικίνδυνη περίπτωση πολιτευόμενου.


ΥΣ. Αναδημοσίευση απο το ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: