Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

...για την ελευθερη διακίνηση των ιδεών και τα βασικα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης.

Διαβάστε την παρέμβαση-καταγγελία  του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή, Σταύρου Λαμπρινίδη.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, την ώρα που τα θεμελιώδη δικαιώματα εκατομμυρίων πολιτών διακυβεύονται σε μυστικές διαπραγματεύσεις. Είμαστε αντίθετοι στο "ξέπλυμα νομοθεσίας" σε διεθνές επίπεδο, την υιοθέτηση δηλαδή νόμων που θα ήταν πολύ δύσκολο να ψηφιστούν όχι μόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και από πολλά εθνικά κοινοβούλια.

Εδώ, φυσικά, αναφέρομαι στον διαβόητο νόμο των "three strikes". Το Κοινοβούλιο πιστεύει ακράδαντα πως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να προστατεύονται. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται παραδίνοντας σε ιδιωτικές εταιρίες το ολοκληρωτικό δικαίωμα να παρακολουθούν αδιακρίτως τις δραστηριότητες κάθε πολίτη στο διαδίκτυο - ένα δικαίωμα που αρνούμαστε να δώσουμε ακόμα και στις αστυνομίες σε περιπτώσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ούτε βεβαίως επιβάλλοντας ποινές δυσανάλογης βαρύτητας, όπως το να αποκόβουμε ολόκληρα νοικοκυριά από την πρόσβαση των μελών τους το διαδίκτυο.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι αυτή καθεαυτή ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Πρέπει να αντιμετωπίζεται και να προστατεύεται ως τέτοιο".

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Φυσικά το ΠΑΣΟΚ αγαπητέ Αλέκο έχει να αντιπροτείνει την σύλληψη των διαχειριστών ιστοσελίδας που απλά φιλοξενούσε links.

Ανώνυμος είπε...

ρε κρατικοδίαιτο λαμόγιο πασοκατζη...δε βλέπεις τι γίνεται στην κοινωνία; δεν είδες τι έπαθε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ;
Μάλλον με τα γιαούρτια και τις σάπιες ντομάτες πρέπει θα σας πάρουμε όλους του πασοκατζίδες...θα φάτε καλά...

λαμογια...

stefanos είπε...

@ανώνυμο (12/3, 9:19)
Και μόνον το ύφο σου και η αποδοχή των τραμπουκισμών κατά του Παναγόπουλου δείχνουν το ηθικό σου ανάστημα. Δεν δικαιούσαι να μιλάς για λαμόγια. Είσαι αλητοειδές άτομο.
(ειρήσθω εν παρόδω ότι υποστηρίζω τα κυβερνητικά μέτρα και καταδικάζω τις τακτικές των Παναγόπουλου - Παπασπύρου)