Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ...

...στο όνομα, δυστυχώς, της "αριστεράς".Εδώ και δύο μήνες παρακολουθούμε το έργο. Το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τέτοια που ικανοποιούν το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Τότε και μόνο τότε, μας είπαν, μπορούμε να συζητήσουμε τρόπους δανειοδότησης ή εξασφάλιση δανειοδότησης με χαμηλά επιτόκια.

Η χώρα πρέπει να δανειστεί σε λίγες μέρες κάποια δισεκατομμύρια ευρώ και επιδιώκει χαμηλά επιτόκια. Οι πηγές είναι δύο. Η ΕΕ ή το ΔΝΤ. Είναι γνωστό από την ιστορία του ότι το ΔΝΤ δανείζει χώρες με ανεκτά επιτόκια αλλά ταυτόχρονα επιβάλλει όρους στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και όχι μόνο στη χώρα που δανείζει. Στην περίπτωσή μας όμως τα μέτρα που πήρε ήδη η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτά που συνήθως ζητάει το ΔΝΤ. Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ευρωκοινοβούλιο στις 18/03/10:

«Αν δεν ήμασταν - ας πούμε - στην Ευρωζώνη, σήμερα, αυτά τα μέτρα που πήραμε, θα μας είχε ζητήσει να τα πάρουμε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Commission, που τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούσε τη χώρα μας, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συμφώνησε με αυτά τα μέτρα, όπως συμφώνησε και το ΔΝΤ.

Ουσιαστικά, είμαστε στο πλαίσιο μιας - ας πούμε - επιτήρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρότι δεν το λέμε έτσι. Από την άλλη, δεν έχουμε τις διευκολύνσεις που δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα χρήματα, παραδείγματος χάρη, αν τα χρειαστούμε, που εμείς λέμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε, αλλά αν τα χρειαστούμε, δεν τα έχουμε.»

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε τα μέτρα που της ζητήθηκαν εκπληρώνοντας το δικό της μέρος της πολιτικής συμφωνίας στη Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. Η Ε.Ε μένει να εκπληρώσει τη δική της δέσμευση αλλά  φαίνεται να υπαναχωρεί. Ο Πρωθυπουργός διαβλέποντας την δυστοκία, φέρνει στο προσκήνιο την μοναδική αυτή τη στιγμή εναλλακτική λύση, το ΔΝΤ.

Τι σημαίνει αυτό; Για τη χώρα μας βραχυπρόθεσμα δύσκολα να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Τα δύσκολα μέτρα έχουν ήδη παρθεί, ο δανεισμός θα είναι σίγουρα ευνοϊκότερος. Για την Ευρωζώνη ωστόσο και για το ευρώ η απειλή και το ξήλωμα του πουλόβερ θα αρχίσει. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσει. Μεσοπρόθεσμα επομένως ΟΛΟΙ θα χάσουν και ασφαλώς και η Ελλάδα αν συμφωνήσουμε ότι η Ευρωζώνη και το Ευρώ είναι επιθυμητή προοπτική.

Στο δίλημμα επομένως που βάζει ο Παπανδρέου προς τους Ευρωπαίους: «Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, εμείς ανταποκριθήκαμε στις δικές μας, γιατί δεν έχουμε άλλη λύση από το ΔΝΤ με συνέπειες καταστροφικές για ΟΛΟΥΣ…» , στην αυτονόητη δηλαδή γραμμή υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, θα περίμενε κανείς τις πολιτικές ηγεσίες να συμπαραταχθούν σε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο.

Κι όμως υπάρχει ένας ψάλτης, άθελά του ελπίζω και εύχομαι,  της πολιτικής και κερδοσκοπικής διεθνούς αλητείας. Υπάρχει ένας κολαούζος της Μερκελ, έτσι εμφανίζεται με όσα λέει, στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αγωνίζεται να στείλει το μήνυμα ότι η απειλή Παπανδρέου δεν έχει βάση. Γιατί αυτός και τα κόμμα του είναι στη γραμμή πως ότι κι αν γίνει, όσο και να μας πηδήξει η διεθνής κερδοσκοπία εμείς θα παραμένουμε δουλικά υποταγμένοι στην κ. Μερκελ.

Είναι …«αριστερός», είναι  ο κ Τσίπρας. Διαβάστε και ξαναδιαβάστε τι είπε στη Βουλή. Αποκαλεί το μοναδικό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας …έγκλημα.

« Μέχρι πρότινος λέγατε σε δημόσιο επίπεδο και διεθνώς ότι η χώρα μας δεν ζητάει βοήθεια, ζητάει να μη δανείζεται με υπερβολικό επιτόκιο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και χθες, ο Πρωθυπουργός, πήγε και είπε αν δεν μας δώσετε βοήθεια θα πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τι είδους απειλή ήταν αυτή; Αλήθεια το εννοείτε ότι θέλετε να κάνετε αυτό το έγκλημα; Λέγατε εσείς ότι θέλατε να έχουμε γεμάτο το πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Και χθες ο Πρωθυπουργός πήρε το πιστόλι και πυροβόλησε το πόδι του.»

Ο κ. Τσίπρας που αναρωτιέται κανείς που και με ποιους ετοιμάζει τις τοποθετήσεις του στη βουλή.

Αναρωτιέται κανείς αν κάποιος εκεί στον ΣΥΝ καταλαβαίνει τις συνέπειες όσων λέει ο αρχηγός τους.
.
Τέλος αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Τσίπρας διάβασε την εισήγηση που κατέθεσε ο Λαφαζάνης και οι δικοί του στην τελευταία ΚΕ του κόμματός του...

Τί να πω;
Και μη χειρότερα...

6 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα !
Δέν καταλαβαίνει από αυτά το παιδί ! Η πολιτική του αντίληψη φτάνει μέχρι κάνα πανώ στη Βουλή ή την Ακρόπολη ! αι μετά να χαίρεται με τα άλλα παιδιά στο μπαράκι !

. Αλλά σωστά αναρωτιέσαι : Οι άλλοι ; Τί έγινε το κομμάτι τής Αριστεράς που τροφοδοτούσε όλη την Ελληνική κοινωνία με Ιδέες και γόνιμο προβληματισμό, στα πρώτα χρόνια τής Μεταπολίτευσης ;

. Φαίνεται σαν να γαντζώθηκαν σε κομμάτια αυτού τού προβληματισμού, όπως ο ναυαγός στην σανίδα που βρήκε μπροστά του.

. Πεισματικά, με φόβο, χωρίς να κοιτά γύρω του. Μόνο την σανίδα του· την συνιστώσα του. Αλλά αυτές οι σκόρπιες πιά συνιστώσες, δε θα μπορέσουν ποτέ ξανά να κάνουν ένα καράβι. Το πολύ μιά αβέβαιη και ανασφαλή σχεδία !

. Αλλά και αυτό θέλει κόπο και όραμα που δεν το διαθέτουν και δεν το καταλαβαίνουν οι συνιστώσες και θα πεθάνουν συνιστώσες ! Συνισταμένη δεν πρόκειται να κάνουν !

Stefanos είπε...

Αναδημοσίευσα το άρθρο σου στο 1klik-aristera και ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα.

Δημήτρης είπε...

Στον κ. Τσίπρα, φίλε Αλέκο, προσωποποιείται η τραγωδία του πολιτικού μας συστήματος.
Εξηγώ: Ένας νέος πολιτικός, με καθόλου μνήμες της ανώμαλης προ-δικτατορικής περιόδου κι ελάχιστες από τα πρώτα μετα-πολιτευτικά χρόνια, αποδεικνύεται δυστυχώς στην πρωτοπορία υπεράσπισης και διαιώνισης του τυμπανιαίου πιά "πτώματος" όλης αυτής της περιόδου, που ονομάσαμε "μεταπολίτευση και μεταπολιτευτικό σύστημα".
Ο κ. Τσίπρας είναι η επιτομή, η ζωντανή και καθημερινή απόδειξη της χρεοκοπίας αυτού του συστήματος, υπό τις στοργικές φτερούγες του οποίου ανδρώθηκαν, έθαλλαν κι αρδεύθηκαν απίθανοι τύποι, που κυβέρνησαν ή φιλοδόξησαν να κυβερνήσουν τον τόπο, με τα γνωστά πλέον σε όλους μας αποτελέσματα, τους καρπούς των οποίων δοκιμάζουμε, με τόσο σκληρό τρόπο, σήμερα.
Ο κ. Τσίπρας είναι η κλασσική περίπτωση ενός φιλόδοξου μεν,δομικά αγράμματου δε,δημόσιου άνδρα, ο οποίος δεν θα αναχθεί ποτέ σε περιωπή πολιτικού ανδρός.
Τόσο βολεμένος στις στερεοτυπικές προκαταλήψεις του, τόσο ικανοποιημένος στο ναρκισσιστικό εγώ του.
Στην περίπτωσή του συμπυκνώνεται η τραγωδία της καθ΄ημας Αριστεράς: Από τον ωμό βολονταρισμό μπαρουτοκαπνισμένων αγωνιστών και τον επαγγελματικό οππουρτουνισμό ευσπλαχνικών αστών, στον ντιντιδισμό, που καμώνεται ότι είναι αριστερή πράξη.
Αυτή η παρενδυματική-δηλαδή τραβεστί-Αριστερά, δεν θα μπορούσε να βρεί καλύτερον εκφραστή.
Απ΄αυτόν τον εφιάλτη, που υποδύεται την ηθική συνείδηση της κοινωνίας,πρέπει να απαλλαγούμε τώρα, όχι αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν έχετε ΤΣΙΠΑ πανω σας... Τα έχετε κάνει σκατά σε όλα και σας φταίει η αριστερά και ο Τσιπρας...
Τολμάτε ακόμη και μιλάτε για αριστερά.

Τέτοια στήριξη από σένα Αλέκο για την απίστευτης βαρβαρότητας πολιτική τόυ ΠΑΣΟΚ δεν την περίμενα.

Αντί να αποδέχεσαι τις ανθρωποθυσίες των εργαζομένων «για να βγει η Ελλάδα από την κρίση» ως αναγκαίες, αντί να προσπαθείς να καταλάβεις νούμερα για ισοτιμίες, ελλείμματα, ανταγωνιστικότητα, προσπαθησε να καταλάβεις πώς καταφέρνουν και επιβιώνουν σήμερα οι άνθρωποι.

Η εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη για μια "σοσιαλιστική" κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση της δεξιάς.

Τελικά από το σοσιαλισμό προτίμησε την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Τα άλλα είναι για τον Πρετεντέρη.

Υγ. όταν μου λένε Αλέκο...
«ως χώρα χρωστάμε…» εγώ τους
ρωτάω τους «γιατί, μαζί τα φάγαμε;»

Επίσης Αλέκο μου δεν μας λέει το κόμμα σου τι θα πληρώσουν αυτοί που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ την κρίση…
Οι πλούσιοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μιζαδόροι, οι αεριτζήδες, η εκκλησία με την τεράστια περιουσία, η πολεμική βιομηχανία των “δανειστών” και «συμμάχων” μας, αυτοί που τους χαρίστηκαν τεράστιες κρατικές περιουσίες (ΟΤΕ, Oλυμπιακή, Ολυμπιακά ακίνητα, Mall) κ.λπ

Καληνύχτα και κυριολεκτικά

Αλέκος Λύτρας

Ανώνυμος είπε...

Άργησες,αλλά "ζωγράφισες" πάλι...
Ατιμούλικο πασοκάκι!!!
;-)))

alzap είπε...

@Λυτρας:
Σε καταλαβαίνω αλλά δεν σε δικαιολογώ.

Στο συγκεκριμένο αποφεύγεις πάντα, όπως και τώρα, να απαντήσεις και καταφεύγεις στα αόριστα τσιτάτα...

Αφήστε το αυτό το παιχνίδι γιατι η Παπαρήγα το παίζει καλύτερα και θα έλεγα πιο τεκμηριωμένα.

Προς το παρόν σου αφιερώνω τη χθεσινή θλιβερή εμφάνιση του αρχηγού σου στη Βουλή.