Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΚΟΥΖΕΙ...

...κατα το : "γάτος γαμεί και γάτος σκούζει".

(Μαζί του σκούζουν και οι διάφοροι Πρετεντέρηδες αλλά αυτό είναι αναμενόμενο)
 
Μέσα στο γενικό χαμό για τις διαδηλώσεις, τα μέτρα, τα επεισόδια αναδείχτηκε από τα ΜΜΕ ως μείζον ζήτημα η επίθεση, έτσι χαρακτηρίστηκε, του Παπουτσή στον αθώο πλην τίμιο υφυπουργό οικονομικών. Ο ίδιος χαμός και στις σημερινές εφημερίδες. Τα αποσπάσματα που είδα στην τηλεόραση ήταν λίγο έως καθόλου διαφωτιστικά ως προς την αιτία της αντιπαράθεσης. Είπα να το ψάξω λίγο.

Από τα πρακτικά της Βουλής λοιπόν διαπίστωσα ότι, για μια ακόμα φορά, η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από εκείνη που παρουσιάζει η πρωκτοδημοσιογραφία.

Επίθεση στη Βουλή έγινε. Επίθεση ανοίκεια με ύφος ειρωνικό και απαξιωτικό. Μόνο που δεν την έκανε ο Παπουτσής εναντίον του Σαχινίδη. Την έκανε ο Σαχινίδης εναντίον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εναντίον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν επίμονα τον τελευταίο καιρό ότι πέρα από τα αναγκαστικά μέτρα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί το νέο δικαιότερο φορολογικό σύστημα αλλά και να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα βήματα ώστε να κινηθούν άμεσα οι μηχανισμοί ανάπτυξης της οικονομίας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στις 2 Μαρτίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα:

«…Η απώλεια εισοδημάτων από αυτή την επιθετική δημοσιονομική προσαρμογή, που σήμερα επιβάλλεται, και ακολουθούμε, πρέπει γρήγορα να αντισταθμιστεί από διαρθρωτικά μέτρα, από δημόσιες επενδύσεις και από κίνητρα, ώστε και η χώρα επιτέλους να αρχίσει ξανά να παράγει.

Να παράγει νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες αξίας, να στραφεί σε νέους δρόμους με την πράσινη ανάπτυξη, στην οποία η χώρα μας διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα…»

Δείτε επίσης τι είπε σχετικά ο Χρήστος Παπουτσής στην πρωτολογία του στη βουλή:

«…Και αναφέρομαι στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι αυτή η πορεία έχει τρεις βασικές συνιστώσες. Η μια είναι αυτή η οποία αφορά τα πρώτα, τα επείγοντα μέτρα της έκτακτης ανάγκης, που είναι μέτρα σκληρά, είναι μέτρα αναγκαία. Η δεύτερη είναι η χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, μιας τολμηρής και γενναίας δέσμης αναπτυξιακών μέτρων, που πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

Γιατί εάν δεν υπάρξει η δέσμη των αναπτυξιακών μέτρων και εάν έχουμε καθυστέρηση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό, το οποίο και ο Υπουργός και όλοι μας και εγώ πολλές φορές έχουμε πει ότι η χώρα θα βυθιστεί στην ύφεση και θα δυσκολευτούμε πολύ να βγούμε…»

Δείτε τώρα ΤΙ απάντησε στην ίδια συνεδρίαση ο Σαχινίδης :

«... Όταν ζητάς να δανειστείς, δεν έχεις το περιθώριο να υποβάλεις εσύ τους όρους σου σε αυτούς που σε δανείζουν. Οι όροι δανεισμού υποβάλλονται από τους δανειστές. Εάν αρνηθείς αυτήν την αλήθεια, τότε δεν έχεις πρόσβαση στο δανεισμό, τότε παύεις να λειτουργείς και το δίλημμα «ανάπτυξη ή ύφεση» είναι μεταφυσικού περιεχομένου. Μοιάζει με το δίλημμα των Ησυχαστών που αναρωτιούνταν «αν το φως που περιβάλλει τους προσευχητές είναι κτιστό ή άκτιστο»....»

Μας λέει δηλαδή ο υφυπουργός οικονομικών ότι ο Πρωθυπουργός, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είναι στο κόσμο τους, δεν βλέπουν την αλήθεια που ΕΚΕΙΝΟΣ κατέχει. Τους ειρωνεύεται μάλιστα ότι ανήκουν στη σχολή των Ησυχαστών και ασχολούνται με το αν το φως που περιβάλλει τους προσευχητές είναι κτιστό ή άκτιστο…

Μας λέει όμως και κάτι άλλο χειρότερο. Μας λέει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας ψεύδεται όταν λέει ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι αναγκαία ώστε να ΑΛΛΑΞΟΥΝ οι όροι δανεισμού, να πέσουν τα επιτόκια κλπ. Γιατί κατά τη γνώμη του τους όρους του δανεισμού τους υποβάλλουν έτσι κι αλλιώς οι δανειστές σου… Μας λέει δηλαδή ότι οι θυσίες των εργαζομένων πάνε χαμένες γιατί δεν αλλάζει κάτι αν οι δανειστές δεν θέλουν να αλλάξει, (που ασφαλώς δεν θέλουν). Μας λέει ακόμα ότι τα ταξίδια του Παπανδρέου και οι επαφές του με του ηγέτες της Ευρώπης δεν αλλάζουν κάτι, είναι ταξίδια αναψυχής γιατί έτσι κι αλλιώς οι όροι είναι δεδομένοι από τους δανειστές.

Μας λέει τέλος ότι ο ίδιος δεν είναι υφυπουργός κυβέρνησης που χαράζει και εφαρμόζει πολιτική αλλά κλητήρας πολυτελείας. Πάει δηλαδή κάθε πρωί στο γραφείο του και περιμένει τους όρους και τις οδηγίες των δανειστών για να τις εφαρμόσει.

Η απάντηση που πήρε επομένως από τον Χρήστο Παπουτσή είναι, κατά τη γνώμη μου, πέραν του δέοντος κόσμια και ήπια. Εγώ θα εκφραζόμουν κάπως αλλιώς… Δείτε την:

«Κύριε Υφυπουργέ, είμαι βέβαιος ότι κανείς μέσα στην Αίθουσα αυτή δεν θα ήθελα να βρίσκεται στη θέση ούτε στη δική σας ούτε στου Υπουργού. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι, τουλάχιστον του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συναισθάνονται τη μεγάλη ευθύνη την οποία έχετε αναλάβει. Αλλά θέλω να σας παρακαλέσω κάτι. Θέλω να σας παρακαλέσω να μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε εμείς οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς την κοινωνία και τον κόσμο που μας εξέλεξε, προς την αγωνία των πολιτών, η οποία μας έχει φέρει εδώ και μας δίνει τη δύναμη και το δικαίωμα να απευθυνόμαστε σε εσάς, στην Κυβέρνηση, παντού, προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα. Ακριβώς αυτή τη δική τους αγωνία για τη ζωή. Και ως εκ τούτου, θέλω να σας παρακαλέσω, στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και φιλοσοφίες και διλήμματα, τα οποία μπορούσε να απαντήσει μόνο η Financial Times. Αυτό το δίλημμα, δηλαδή, ανάμεσα στην ανάπτυξη και στην ύφεση.

Κύριε Υφυπουργέ, ο Υπουργός σας και ο Πρωθυπουργός, όπως γνωρίζετε και οι πάντες, έχουν αναγνωρίσει ότι τα μέτρα αυτά εάν δεν συνοδευτούν άμεσα με φορολογικά μέτρα, τα οποία έχετε καθυστερήσει, άμεσα με μία δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, τα οποία, επίσης, έχετε καθυστερήσει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Και επιπλέον, οφείλετε να μην ξεχνάτε ούτε για μία στιγμή ότι σε αυτή τη θέση στην οποία εσείς κάθεστε, έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί, προερχόμενοι από την παράταξή μας, δίνοντας τον αγώνα τους και τη ζωή τους, ακριβώς υπερασπίζοντας τις ιδέες της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής και της αλληλεγγύης στην κοινωνία. Και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να τις υποστηρίζουμε, γιατί αυτή είναι η δέσμευση μας προς τον ελληνικό λαό, που μας έφερε στο Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία στην Ελληνική Βουλή και εσάς στη θέση του Υπουργού.

Παρακαλώ, λοιπόν, άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Οι αγορές είναι αγορές. Οι δανειστές είναι δανειστές. Ξέρετε κανένα δανειστή, ο οποίος είναι τοκογλύφος, διεθνής, λέει, τοκογλύφος, αλλά και εγχώριος τοκογλύφος, να ενδιαφέρεται να σωθεί αυτός που τον δανείζει; Ξέρετε κανέναν ο οποίος να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξή του και για να σταθεί στα πόδια του; Εκείνο που τον ενδιαφέρει, είναι πώς θα τον γονατίσει για να του πάρει περισσότερα από την περιουσία του, από τη ζωή του. Τι είναι αυτά που ακούμε εδώ; Σε ποια Κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε Υφυπουργός;

Επαναλαμβάνω, οι δανειστές είναι μία πραγματικότητα σε ολόκληρη την υφήλιο. Δεν υπάρχει, όμως, καμία χώρα, η οποία να λειτουργεί χωρίς ελλείμματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα, η οποία να λειτουργεί χωρίς χρέος. Και εδώ, είμαστε μία χώρα με απόλυτη ευθύνη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία είμαστε ισότιμο μέλος. Έχουμε εμείς την ευθύνη για την προστασία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος, όπως και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.»



Λοιπόν κ.Σαχινίδη άθελά σας ή όχι βρίσατε από το βήμα της βουλής με χυδαίο και ειρωνικό τρόπο τον Πρωθυπουργό της χώρας και το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Έχετε το δικαίωμα του λάθους, όλοι το έχουμε. Δεν έχετε όμως το δικαίωμα της αντιστροφής της πραγματικότητας και της παραπληροφόρησης μέσω των, εν πολλοίς εξαρτημένων από το υπουργείο σας, ΜΜΕ.


Διαβάζω κ. Σαχινίδη ότι για αυτά που σας είπαν στη Βουλή υποβάλλατε την παραίτησή σας αλλά δεν έγινε αποδεκτή . Λάθος σας μεγάλο. Υποβάλλατε την παραίτησή σας για λάθος λόγους. Την παραίτησή σας πρέπει να την υποβάλλετε και να επιμείνετε όχι για όσα σας είπε ο Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή αλλά για ΟΣΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ.

29 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Επειδή για την "κόντρα" αυτή πράγματι το μόνο που διαβάζουμε είναι ότι υπήρξε, αλλά δεν μας διαφωτίζουν για το περιεχόμενό της, κάνεις πολύ καλά που την τεκμηριώνεις.
Δείχνει, όμως, όλη αυτή η ιστορία πόσο πελαγοδρομούν και πόσο χαμένοι μεσοπέλαγα είναι στην Κυβέρνηση. Από μιαν άποψη μεταφυσικές είναι οι προσεγγίσεις του κ. Υφυπουργού και των κυβερνώντων, στον βαθμό, που θεωρούν ότι άλλες ανώτερες δυνάμεις ορίζουν αποκλεισατικά το παιχνίδι.
Χωρίς να αμφισβητώ την ισχύ αυτών των δυνάμεων, που Θεό δεν έχουν, θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι, ότι πάντα παίζει ρόλο και το τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι, ακόμη κι αν είμαστε αδύναμοι, τι θέλουμε, δηλαδή, να κάνουμε και πόσο ξεκάθαροι και αποφασισμένοι είμαστε, πώς το προβάλλουμε και πώς το διεκδικούμε. Με δυό λόγια, δηλαδή, το ζήτημα δεν είναι μεταφφυσικό ποτέ - το ζήτημα εξαρτάται από την πολιτική διαχείριση, που κάνουμε, αν την κάνουμε, αν θέλουμε να την κάνουμε και προς ποιά κατεύθυνση!

alzap είπε...

@asteroid:
Ακριβώς, μα ακριβώς!

Αναζήτηση είπε...

Αδικείς κατάφωρα τον υφυπουργό.Άλλο οι λεκτικές επιλογές και άλλο η ουσία.Δηλ. ο υφυπουργός αποφάσισε για τα μέτρα και ο υπουργός και ο πρωθυπουργός σέρνονται από πίσω του; Αν ατύχησε ο υφυπουργός στην επιλογή της διατύπωσης μιας φράσης μην τον κάνουμε και κύριο υπεύθυνο των απαράδεκτων μέτρων της κυβέρνησης.Δεν είναι πιο ουσιώδες να δούμε γιατί πληρώνουν πάντα οι ΄΄συνήθεις ύποπτοι΄΄ και ποτέ οι πραγματικοί ένοχοι; ή πιστεύει κανείς ότι και στην σημερινή δραματική συγκυρία θα πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι;

alzap είπε...

@αναζητηση:
Δεν μέμφομαι τον υφυπουργό τόσο για το λάθος του. Όλοι κάνουμε λάθη. Τον μέμφομαι γιατί προσπαθεί να καλύψει το λάθος του παριστάνοντας το θύμα. Αντί να ζητήσει συγνώμη βάζει εξαρτημένους κονδυλοφόρους να λένε αυτά που λένε.
Και βεβαίως αυτή είναι η καλή εκδοχή.
Γιατί την χειρότερη ούτε θέλω να την σκέπτομαι...
Να είσαι καλά.

constantinos alexacos είπε...

Ενδέχεται να έχω αδικήσει στο μυαλό μου την τοποθέτηση Παπουτσή.
Έχω μία ερώτηση Αλέκο, σεβόμενος την εμπειρία και την πορεία σου: η τοποθέτηση Παπουτσή σε ικανοποίησε, με τον τρόπο που έγινε;
Σημ: δεν ρωτάω για το αν έπρεπε αν γίνει μέσα στην Βουλή. Αυτό το χαιρετίζω και το επικροτώ, εφόσον για πρώτη φορά η Βουλή φαίνεται να λειτουργεί, ακόμα κι αν αφορά (προσωρινά ελπίζω) μόνο την συμπολίτευση.

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

1ον. το απόσπασμα του κ.Παπουτση δεν έχει καμία σχέση με τα περιεχόμενα (και τους αποδέκτες) του αποσπάσματος του κ.Σαχινίδη

2ο. Όταν λες «πληρωμένοι κονδυλοφόροι» (α) μπορείς να το τεκμηριώσεις και (β) υπονοείς ότι ο κ.Παπουτσής έχει μικρότερη πρόσβαση σε ΜΜΕ (και «πληρωμένους») ή ότι οι αξίες του δεν του επιτρέπουν να το κάνει αυτό;

Η συλλογιστική και η τεκμηρίωση υπολείπονται

Ορέστης είπε...

Όπως είπα και αλλού, "Ο ξεπερασμένος “ψυχοπονιάρης” λαϊκισμός τύπου Παπουτσή είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να μας δώσει ελπίδα για αυτό που ζούμε σήμερα…". Στο κάτω κάτω o κόσμος που υποφέρει αμφιβάλλω αν βλέπει ευχάριστα τέτοιου είδους επικοινωνιακά κοινοβουλευτικά καβγαδάκια, αυτή τη στιγμή που σήμερα υπάρχουμε αύριο ίσως όχι.

giorgio είπε...

Aναγαστικα μετρα;;;;
θα ελεγα....ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.....ΚΑΙ ο λογοΣ ειναι απλος.
1992...καθε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ,ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.....ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟΤΟ 1992 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΕΥΡΩΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.....
ΨΑΞΤΕ ΤΟ.....

zepos είπε...

Η "έκρηξη" του Παππυτσή μέσα στη βουλή και την ώρα που ο Παπανδρέου "αναγκαζόταν" να επαναλαμβάνει σχεδόν "ταπεινωτικά" τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη, ήταν ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ..Ήταν απροκάλυπτα προβοκατόρικη, όπως το συνηθίζει άλλωστε, και στόχευσε στην δική του ανέλιξη μέσα και έξω από το Πασοκ. Ακόμη ήταν και τελείως έξω από το "πνεύμα" της τοποθέτησης του Σαχινίδη ο οποίος είπε οτι ΤΩΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ έχουμε άμεση ανάγκη από δανεικά και δεν θα βρούμε αν συνεχίσουμε ΤΩΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ να αυξάνουμε δαπάνες για "ανάπτυξη". ΓΙ'ΑΥΤΟ ματαιώθηκεαν και οι προσλήψεις, δυστυχώς ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των δανειστών. Το είπε και το γνωρίζει αυτό πολύ καλά ο Παπουτσής.. ΉΤΑΝ μικροπολιτική και έξω από τα "ηθη" του Πασοκ...
Με τέτοια ΔΕΝ πρόκειται να πάμε πουθενά.. Τα όποια "κομματικά ωφέλη" προσκόμισε θα χαθούν σύντομα..

alzap είπε...

@c.alexacos:
Καλησπέρα.
Η γνώμη μου είναι νομίζω σαφής. Περιλαβάνεται στο ποστ:
"...Η απάντηση που πήρε επομένως από τον Χρήστο Παπουτσή είναι, κατά τη γνώμη μου, πέραν του δέοντος κόσμια και ήπια."
Να είσαι καλά.



@ανδρέας τριανταφυλλίδης:
1) Λυπάμαι αλλά αν δεν βλέπεις τον συσχετισμό ανάμεσα στις τοποθετήσεις που παραθέτω και που έγιναν την ίδια μέρα στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, στην συζήτηση για το ίδιο νομοσχέδιο, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

2) Αντιλαμβάνομαι την συναδελφική αλληλεγγύη και τη γνώση σου γύρω απο το ποιός έχει ή δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ. Αυτό όμως σημαίνει ότι ξέρεις καλύτερα απο μένα τι εννοώ με τη φράση "εξαρτημένους κονδυλοφόρους". 'Ετσι δεν είναι;

Τέλος σέβομαι την άποψή σου ότι η συλλογιστική και η τεκμηρίωση πάσχει αλλά προφανώς διαφωνώ. Ειδικά η τεκμηρίωση βγαλμένη απο τα πρακτικά της Βουλής είναι μάλλον αυταπόδεικτη...

alzap είπε...

@ορεστης:
Αν θέλεις δώσε μας το λινκ για το "αλλού" που τα ξαναείπες.
Εγω μόνο να σου πω πως αν χαρακτηρίζεις "ψυχοπονιάρη λαϊκισμό" όσα είπε ο Παπουτσής στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα τότε μάλλον διαφωνούμε ριζικά.
Γιατί εμένα με εκφράζουν απολύτως.
Άσχετο αλλά μιας και βρεθήκαμε...Με τον Πυλάδη έχεις καμμιά συγγένεια;



@giorgio:
Σε λάθος μπλογκ ήρθες βρε συ.
Τα μπλογκ εναντίον του ευρωσιωνισμού είναι πολύ πιο κάτω δεξιά. ακολούθησε τη μαύρη γραμμή και θα τα βρεις.
Στο καλό!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα χεράκι στις offshore και στις τράπεζες,γιατί δεν βάζει ο ΓΑΠ και το μόνο που ξέρει είναι να τα παίρνει από τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικοοινομικά στρώματα;

Αλλά τι ρωτάω έναν Δεξιό, τέτοιες απορίες...

alzap είπε...

@zepos:
Κοίταξε εγω δεν αποδέχομαι ότι ο Παπανδρέου πριν τρεις μέρες στη Βουλή είπε ψεμματα. Ούτε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Παπακωνσταντινου.
Είναι απλό νομίζω.
Το τι ειπώθηκε είναι γραμμένο στα πρακτικά, παραθέτω το λινκ.
Περιθώρια πολλά παρεξηγήσεων δεν υπάρχουν.
Άλλωστε ο ASTEROID έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Αν βέβαια θέλουμε να το δούμε.
Καλησπέρα.

Αθανασία είπε...

Χαααααααχααχααχαααααα!βρε Αλέκο μου καλησπέρα...πάντως παρά το σοβαρό της υπόθεσης για την οποία μιλάς κ καλά κάνεις,κ το θίγεις..ε,έχω να πώ..ο τίτλος τα σπάει πραγματικά...έτσι είναι καλέ μου Αλέκο..γ...μάει ένας κ σκούζουν εκατό χααααααχααααααααχα! καλησπέρες και πάλι..κ...φιλάκια..

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν κάνω λάθος, θα κατατεθεί το φορολογικό. Απο ότι μαθαίνω κι εγώ ρωτώντας αριστερούς θα περιλαμβάνει διαταξεις που αφορούν σε offshore και τα μεγάλα εισοδήματα. Να θυμίσω επίσης ότι ήδη οι 200 ΄πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουν καταβάλλει έκτακτη εισφορά.
Επίσης νομίζω ότι με το υπο κατάθεση νομοσχέδιο φορολογούνται και τα μερίσματα.
Κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα.
Στείλε μου διεύθυνση να ενημερώσω αν προκύψει κάτι άλλο.
Καλησπέρα.

alzap είπε...

@Αθανασία:
:-)

zepos είπε...

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τονίζω και πάλι ότι σε αυτήν εδώ τη θέση, στην οποία βρισκόμαστε, δεν κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις. Το δίλημμα σήμερα δεν είναι «ανάπτυξη ή ύφεση», το δίλημμα είναι «εάν θέλουμε να έχουμε μία χώρα που λειτουργεί ή μία χώρα που δεν λειτουργεί». Και για να λειτουργήσει σήμερα η χώρα μας, μια χώρα που έχει τεράστια ελλείμματα, θα πρέπει να δανειστεί. Όταν ζητάς να δανειστείς, δεν έχεις το περιθώριο να υποβάλεις εσύ τους όρους σου σε αυτούς που σε δανείζουν. Οι όροι δανεισμού υποβάλλονται από τους δανειστές. Εάν αρνηθείς αυτήν την αλήθεια, τότε δεν έχεις πρόσβαση στο δανεισμό, τότε παύεις να λειτουργείς και το δίλημμα «ανάπτυξη ή ύφεση» είναι μεταφυσικού περιεχομένου. Μοιάζει με το δίλημμα των Ησυχαστών που αναρωτιούνταν «αν το φως που περιβάλλει τους προσευχητές είναι κτιστό ή άκτιστο»."

Ασφαλώς και ΔΕΝ υπάρχει από τον Σαχινίδη καμία "άρνηση" για μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη.. Ούτε φυσικά καμία "διαφοροποίηση" από τον Παπαντρέου.. πως θα μπορούσε άλλωστε. Λέει καθαρά οτι για να βρούμε δανεικά (όπως έγινε) πρέπει να επισπεύσουμε σε πρωτεραιότητα αυτά τα μέτρα.. Τα "άλλα" 'επονται.

Ήδη ο Παπουτσής δέχτηκε οτι η αντίδρασή του ήταν λίγο υπερβολική και κάτω από συνθήκες "φορτισμένες" λόγω των διαδηλώσεων ..

alzap είπε...

@zepos:
Είναι ενδεχομένως άχαρο αλλά καταντάει αναγκαίο. Κανείς δεν αρνήθηκε την προτεραιότητα των μέτρων για το έλλειμμα.
Εχω το λινκ της Βουλής. Αυτό που επισημάνθηκε απο τον Παπουτσή είναι η αναγκαιότητα της άμεσης ενεργοποίησης των μέτρων για την ανάπτυξη αλλά και το φορολογικό.
Επίσης ΣΗΜΕΡΑ πριν απο λίγο απο τη Γαλλία αποδείχτηκε ότι οι όροι του δανεισμού, τα επιτόκια δηλαδή, μπορούν να αλλάξουν με πολιτικές αποφάσεις.
Τέλος ο Παπανδρέου στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τα αμέσως επόμενα βήματα που είναι αναπτυξιακά μέτρα.
ΕΞΗΓΗΣΕ μου σε παρακαλώ ΤΙ νόημα έχουν τα περί ησυχαστών.
Δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε αλλά οι σημερινές εεξλίξεις επιβεβαιώνουν κατά τη γνώμη μου όσα γράφω στο ποστ.
Δεν ξέρω τι είπε σήμερα ο Παπουτσής

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

@alzap

περί «συναδελφικής αλληλεγγύης και γνώσης γύρω απο το ποιός έχει ή δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ»:

με μπερδεύεις με κάποιον άλλον Τριανταφυλλίδη. Δεν έχω καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή τα ΜΜΕ γενικά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με αντικείμενο τη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα

Επιπλέον, δε χρειάζεται να είναι κανείς ούτε το ένα ούτε το άλλο για να αντιλαμβάνεται τι σημαίνει «εξαρτημένος κονδυλοφόρος».

Από την άλλη *χρειάζεται* να τεκμηριώσεις τις υπόνοιες που αφήνεις.

Ήτοι, ο κ.Σαχινίδης έχει στη διάθεση του τέτοιους κονδυλοφόρους (και ο κ.Παπουτσής όχι) και «τους βάζει να λένε αυτά που λένε»;

Οπότε, άσε τις υπόνοιες (και) για μένα, και τεκμηρίωσε ή -καλύτερα- δώσε αποδείξεις για αυτά που υπονοείς

Τέλος, το λέει και ο @zepos, ούτε αυτός βλέπει συσχετισμό ανάμεσα στις τοποθετήσεις

με εκτίμηση

τριαντα

zepos είπε...

"ησυχαστές", απεκάλεσε τους συριζαίους ο Σαχινίδης στους οποίους ΚΥΡΙΩΣ απευθυνόταν την ώρα εκείνη και οχι στον Παπουτσή.

Συμφωνώ οτι δεν θα πρέπει να το κάνουμε σήριαλ, αλλά αν δεχθούμε οτι η αποστροφή των.. ησυχαστέων ήταν υπερβολή, τι να πούμε και για την ερώτηση "σε ποια κυβέρνηση νομίζετε οτι είστε;"...

Συμφωνώ επίσης οτι τα υπάρχει κάποια "κωλυσιεργία" στην παραγωγή νομοθετημάτων, και ειδικά αυτό του φορολογικού, όπως και στην στελέχωση - οργάνωση του χάους που βρήκαν. Όμως δεν ξεχνώ οτι η καθυστέρηση οφείλεται στην συνεχή προσθήκη-αλλαγή μέτρων που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ (δυστυχώς) από την κομισιόν, και δεν θα ήταν και τόσο "ωραίο" να βλέπαμε "προσθήκες" σε επόμενα νομοσχέδια.. Τότε να δεις τι θα έγραφαν!
Καλημέρα!

alzap είπε...

@trianta:
Όντως σε μπέρδεψα με φίλο μου δημοσιογράφο που αλλάζοντας ονόματα μπαίνει και σχολιάζει επιμένοντας ότι θα μου κάνει τα νεύρα ρετάλια... ;-)
Γράψε λάθος αδελφέ.
Απο την άλλη δεν ξέρω τι αποδείξεις χρειάζεσαι για τη διασύνδεση πολιτικών γραφείων και υπουργείων με δημοσιογράφους. Για σκέψου το.

Αρνείσαι να δεις τον συσχετισμό που είναι ολοφάνερος κατά τη γνώμη μου απο τα πρακτικά της Βουλής. Νομίζω ότι ο Asteroid στο πρώτο σχόλιο βάζει τα πράγματα στις σωστές του διαστάσεις.




@zepos:
Ησυχαστές αποκάλεσε όσους ζητάνε να επιταχυνθούν τα αναπτυξιακά μέτρα. Ανάμεσα σε αυτούς, εκτός του Παπουτσή, είναι ο Πρωθυπουργός αλλά και η κοινή λογική.
Είναι ίσως χρήσιμο, ξαναλέω, να θυμηθούμε τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Όπως επίσης είναι χρήσιμο να λέμε απο τώρα ότι τα όποια μέτρα έχουν τα όριά τους. Διαβάζεις και εσύ διάφορα για απελευθέρωση απολύσεων κλπ...

ΒΑΣΩ είπε...

Eπειδη ολως τυχαία ετυχε να παρακολουθώ απ' ευθείας από το κανάλι της βουλής τη συγκεκριμένη συνεδρίαση απορώ πως ο Σαχινίδης δεν σηκώθηκε να τον πλακώσει στο ξύλο τον "ψυχοπονιαρη και φιλολαικο" Παπουτση. Η επίθεση ηταν τόσο υβριστική που κόντεψα εγώ να πάθω εγκεφαλικό οχι γιατί γινόταν η επίθεση στον Σαχινίδη αλλά γιατί κανένας δεν μπορεί να προσβάλει τοσο κατάφορα εναν ανθρωπο και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο. Οσο για τα οσα λέτε οτι υπονοούσε ο Σαχινίδης στο απόσπασμα που αναφέρεται δεν νομίζω οτι ειναι σωστά .χρειάζεται πολύ φαντασία για να τα εξηγήσει κανείς ετσι.Οσο για τον Παπουτσή εχω να του πώ οτι ευτυχώς΄για μας δυστηχώς για αυτόν ποτέ δεν έκατσε στα εδρανα στα οποία κάθεται ο άμοιρος Σαχινίδης.

Unknown είπε...

Έχω μιαν απορία: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή επεξεργασμένα αναπτυξιακά μέτρα -εννοώ νομοθετικά επεξεργασμένα και όχι διακηρύξεις- τα οποία τα κρατά η κυβέρνηση στο συρτάρι, περιμένοντας πότε θα καλμάρει η αναλγησία των δανειστών μας;
Αν υπάρχουν, γιατί δεν ανακοινώνονται, έστω με την ένδειξη "προσεχώς", για να ξέρουμε κι εμείς τι μας ξημερώνει;
Αν δεν υπάρχουν, πότε σκοπεύουν να τα επεξεργαστούν στην κυβέρνηση; Ήδη η 4ετία έχει μειωθεί κατά 6 μήνες!

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά όποιο "σχέδιο" και να είχε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, μπροστά σε αυτό που βρήκε μπροστά του, όλα έγιναν σκόνη. Οι ισχυρισμοί του κ. Σαχινίδη περί μεταφυσικής, μου αποκαλύπτουν ότι τρέχουν τόσο πολύ για τα τρέχοντα προβλήματα του δανεισμού που δεν προκάνουν να ασχοληθούν με την επεξεργασία μέτρων ανάπτυξης. Είναι σαν να αναρωτιέται ο κ. υφυπουργός: "ποιος να το κάνει ρε παιδιά;"
Προσωπικά δεν συγκινούμαι. Να βρουν τρόπο και ανθρώπους να το κάνουν. Άμεσα και τώρα. Είναι αδήρητη ανάγκη!

Από την άλλη πιστεύω ότι η αντίδραση του κ. Παπουτσή ήταν απαράδεχτη. Μπορεί να είχε δίκιο και να εξοργίστηκε, αλλά δεν είχε δικαίωμα να αντιδράσει έτσι. Όχι για να μη στεναχωρήσει τον κ. Σαχινίδη ή για να μη δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί η διαφύλαξη, της εικόνας έστω, μιας κυβέρνησης ενιαίας και αρραγούς είναι πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνία μας στη σημερινή συγκυρία. Ο κ. Παπουτσής χτύπησε αυτήν την εικόνα με τη φράση "ποιας κυβέρνησης υπουργός νομίζετε ότι είστε:"

Καλή σας μέρα :-)

Δημήτρης είπε...

Εκτός από το απόσπασμα του Παπανδρέου που παραθέτεις, ο ίδιος είπε και κάτι άλλο, στην ίδια πάντα ομιλία. Ότι, στην παρούσα φάση, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η ύφεση στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά η δυνατότητα της χώρας να βρεί δανειστές. Η δε, αναφορά του σε 4ο, 5ο ή 6ο μισθό δεν ήταν καθόλου προσχηματική, καθώς όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια.
Παρακολούθησα την συζήτηση στη Βουλή. Ο τρόπος αντίδρασης Παπουτσή-δεν αποτυπώνεται ασφαλώς στο παράθεμα,καθώς τεράστια η διαφορά προφορικού και γραπτού λόγου-ισοδυναμεί με λιντσάρισμα του Σαχινίδη.
Επί ημερών Μπούς-νεότερου, η Αμερική και ο κόσμος γνώρισε τον "συμπονετικό συντηρητισμό"- compassion conservatism-δεν χεριάζεται ο κάθε Παπουτσής να μας παραμυθιάζει με τον αντίστοιχο σοσιαλιστικό. Κι ύστερα, τί θα πεί η πρόσκληση στον Σαχινίδη να μην ξεχνά ποίά παράταξη και ποιούς ακριβώς ψηφοφόρους εκπροσωπεί. Δηλαδή, κατά την λογική του το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση όχι της χώρας, αλλά των οπαδών του. Μα, ακριβώς αυτή η λογική μας έφερε σε αυτή την κατάντια.
Ο μέγιστος Ανδρέας, κάθε φορά που κέρδιζε εκλογές, το πρώτο πράγμα που έλεγε στους συνεργάτες του ήταν "να σκέφτεστε την χώρα. Τώρα είμαστε η κυβέρνηση του τόπου". Και υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής για το Κίνημα από το να σώσει τώρα την Ελλάδα, κι ας δυσαρεστήσει,πρόσκαιρα, τους οπαδούς του;
Υπάρχει άλλο, υπέρτερο, πατριωτικό καθήκον ή είναι κάποιος από όλους εμάς εδώ ευτυχής που θα υποστεί τις συνέπειες των μέτρων κι ανέλαβε ο Παπουτσής να μας... παρηγορήσει, ως ο πλέον ευαίσθητος στα βάσανα μας; Και μια και ο λόγος: Πού απέκτησε βιωματική, ενσωματωμένη κοινωνική ευαισθησία ο κ. Παπουτσής; Στα αμφιθεατρα της ΕΦΕΕ, στα κομματικά γραφεία ή στα σαλόνια της Ε.Επιτροπής;
Είναι μικρή χώρα η Ελλάδα και ευτυχώς, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, για να μπορούμε να τρώμε κουτοχορτο.

alzap είπε...

@βασω, αερικό,δημητρης:
Βάζετε πολλά θέματα και νομίζω ότι πρέπει να ανοιξει μια συζήτηση. Καλό θα κάνει σε όλους μας. Επανέρχομαι λοιπόν με ποστ μετά τη δουλειά το απόπγευμα και όχι με σχόλιο γιατί η πρόκληση, με τη θετική της έννοια, είναι ενδιαφέρουσα.
Φιλιά.

zepos είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ. Την επόμενη βδομάδα καταθέτουν το σημαντικό αναπτυξιακό νόμο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Ψάξε και θα δείς πόσα εισάγονται..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Νομίζω οτι έγινε πολλή κουβέντα για κάτι που είναι πολύ απλό!Η παρέμβαση Παπουτσή, όπως και αυτή του Σκανδαλίδη είχαν στόχο την "επόμενη μέρα" !Χεστήκανε και οι δύο για τον δεινοπαθούντα Έλληνα! Προωθούνται εσωκομματικά!Το έργο στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε ξαναδεί, αλλά, στο θεό που πιστεύετε: Σας δίνει αυτός ο λαπάς ο Παπουτσής την εντύπωση ενός συγκροτημένου manager;Με τί προσόντα και με ποιές πλάτες έχει αυτό το ύφος;Δεν έχει αντιληφθεί οτι οι θέσεις σαν τη δική του, του Σκανδαλίδη του Παναγιωτακόπουλου και άλλων παλαιότερα , έφτασαν την Ελλάδα εδώ που είναι;Εκτός πια άν παιζεται το σικουελ "καλός μπάτσος-κακός μπάτσος"!Αμα δεν αναγνωρίζουν οι κύριοι αυτοί το σημερινό ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και η έξοδος!Δεν θα πληρώνει όλη η Ελλάδα τα πολιτικά υπαρξιακά τους προβλήματα!

alzap είπε...

@OFIS:
Μετά τον Μητσοτάκη έρχεσαι και συ να στηρίξεις, μαύρο φίδι που μας έφαγε που λένε και στο χωριό μου το Μενίδι...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δε σε φοβάμαι, σε στηρίζει ο Καρατζαφέρης!!!