Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ...

...στις προκλήσεις για ουσιαστικό διάλογο εννοώ.

Με αφορμή τα σχόλια στο προηγούμενο ποστ διαπιστώνω ότι υπάρχει αντικείμενο συζήτησης ουσιαστικής για το θέμα που προέκυψε. Την "επίθεση" Παπουτσή κατά Σαχινίδη όπως πιστεύουν κάποιοι, την "επίθεση" Σαχινίδη κατά ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Ξυνίδη όπως πιστεύω εγώ. Και η ουσιαστική συζήτηση δεν αφορά ασφαλώς στα πρόσωπα Παπουτσή και Σαχινίδη. Αφορά στο ξεκαθάρισμα στο μέτρο του δυνατού της έννοιας της πολιτικής στην πράξη.
Αναδεικνύονται απο τα επικριτικά, για τη θέση που εκφράζω, σχόλια τρία κυρίως θέματα.

1) Ο Σαχινίδης εξέφρασε την πάγια κυβερνητική θέση και η απάντησή του δεν αφορούσε στο ΠΑΣΟΚ αλλά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν μαζί με τα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ενεργοποίηση αναπτυξιακών μέτρων. Πολύ περισσότερο όταν είναι σαφές ότι πρώτα περιορίζεις το έλλειμμα και μετά σκέφτεσαι την ανάπτυξη. Το επιχείρημα. του κ.Σαχινίδη μάλιστα πάει ένα βήμα παραπέρα γιατί ισχυρίζεται ότι χώρες που βρίσκονται στη δική μας θέση δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τους όρους δανεισμού, είναι υποχρεωμένες να αποδεχτούν τους όρους των δανειστών.

2) Ακόμα κι αν ο Παπουτσής είχε δίκιο δεν έπρεπε να απαντήσει στον Σαχινίδη μέσα στη Βουλή.

3) Στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει δυνατότητα πολλών επιλογών, κάνουμε αυτό που μας λένε και οι όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα είναι ασκήσεις πολυτελείας. Μπροστά στην καταστροφή, λέει το επιχείρημα, δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερή λύση, συντηρητική ή προοδευτική πολιτική.

Νομίζω ότι το πρώτο και κυρίως το τρίτο είναι θέματα που αξίζει  να συζητηθούν. Και το δεύτερο ασφαλώς αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με το επικοινωνιακό κομμάτι της ιστορίας και λιγότερο με την ουσία.

Για αρχή παραθέτω και πάλι το επίμαχο σημείο της τοποθέτησης Σαχινίδη στη Βουλή και αμέσως μετά τις δηλώσεις 5 Ησυχαστών χωρίς να αναφέρω προς το παρόν τα ονόματά τους. Θα αναφερθούν οι ημερομηνίες που έγιναν οι σχετικές τοποθετήσεις. Έχει ενδιαφέρον να εντοπίσετε ποιοί είναι οι "μεταφυσικοί ησυχαστές". Προκαταβολικά να σας πω ότι συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις τους,

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «... Όταν ζητάς να δανειστείς, δεν έχεις το περιθώριο να υποβάλεις εσύ τους όρους σου σε αυτούς που σε δανείζουν. Οι όροι δανεισμού υποβάλλονται από τους δανειστές. Εάν αρνηθείς αυτήν την αλήθεια, τότε δεν έχεις πρόσβαση στο δανεισμό, τότε παύεις να λειτουργείς και το δίλημμα «ανάπτυξη ή ύφεση» είναι μεταφυσικού περιεχομένου. Μοιάζει με το δίλημμα των Ησυχαστών που αναρωτιούνταν «αν το φως που περιβάλλει τους προσευχητές είναι κτιστό ή άκτιστο»....»

ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ 1 (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): "Άρα, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι, όταν κάνει κάποιος μια πολιτική αυτού του είδους, έχει τον κίνδυνο να πλήξει μια αναπτυξιακή διαδικασία, που τώρα ξεκινάει πάλι. Όμως πιστεύουμε ότι το είδος των κινήσεων που κάνουμε και οι αναπτυξιακού τύπου πολιτικές, που βάζουμε μπροστά, θα ακυρώσουν ακριβώς αυτό τον κίνδυνο". (4/Ο2/2010)

ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ 2 (ΞΥΝΙΔΗΣ): "Οι περιοριστικές πολιτικές δημιουργούν έλλειμμα επενδύσεων και κατανάλωσης και προφανώς ενέχουν τον κίνδυνο δημιουργίας οικονομικής ύφεσης. Η ανάπτυξη είναι η απάντηση σε ένα τέτοιο διαφαινόμενο αδιέξοδο." (6/2/2010)

ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ 3 (ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ): "Έχουμε, λοιπόν, την υποχρέωση, έχουμε την ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Βαθιά μας πεποίθηση και κεντρική πολιτική μας επιλογή είναι να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αγωνιζόμαστε και παίρνουμε όλες τις πρωτοβουλίες, που θα στηρίξουν αυτούς οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και ταυτόχρονα θα δώσουμε τη δυνατότητα η έξοδος από αυτήν την κρίση να γίνει μέσα από μια αναπτυξιακή διαδικασία. Καμία χώρα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, χωρίς να συνυπολογίσει και σε οφέλη τα οποία απορρέουν από την ανάπτυξη." (10/02/2010)

ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ 4 (ΞΥΝΙΔΗΣ): "Αυτός όμως είναι και ο φαύλος κύκλος όλης αυτής της κατάστασης, δηλαδή ότι τα μέτρα που περιορίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, με τα εισπρακτικά μέτρα -ας το πω- από πλευράς του κράτους, για να αυξήσει τα έσοδά του, περιορίζουν την κίνηση και τη ρευστότητα στην αγορά.
Αυτό με τη σειρά του περιορίζει την ανάπτυξη, περιορίζονται πάλι τα έσοδα του κράτους, και γι΄ αυτό λέμε ότι το ζήτημα δεν λύνεται αποκλειστικά και μόνο παίρνοντας κάποια ταμειακά και λογιστικά μέτρα και αντιμετωπίζοντας τη δημοσιονομική κατάσταση, υπάρχει και ο άλλος πυλώνας, της ανάπτυξης, και κάπου αυτό πρέπει να ισορροπήσει". (22/02/2010)

ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ 5 (ΚΑΤΣΕΛΗ): "...ότι το μίγμα οικονομικής πολιτικής είναι ότι η δημοσιονομική εξυγίανση συμβαδίζει με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κατέληξε, ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έμπρακτη στήριξή της για την προώθηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης." (01/03/2010)

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε αυτούς τους "μεταφυσικούς ησυχαστές" που ζητάνε μέτρα για την ανάπτυξη ταυτόχρονα με τα μέτρα για το δημοσιονομικό έλλειμμα και συνεχίζουμε.



ΥΓ  Τα bold δικά μου



UPDATE: Η ώρα είναι 22.45 και δεν βλέπω στριμωξίδι για διάλογο... Είπα κι εγώ να γίνω μια φορά πολιτισμένος... Δεν πειράζει μια άλλη φορά.
Θα προσθέσω όμως τα ονόματα των Ησυχαστών δίπλα στις δηλώσεις τους.
Καλά να είστε!

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Μην απελπίζεσαι για την έλλειψη συνωστισμού και (παρά)μεινε πολιτισμένος.

Θα τα πούμε μιαν άλλη στιγμή.

:-)

Ανώνυμος είπε...

Άρχοντας ο Πάγκαλος απόψε στην εκπομπή του φίλου σου του Πρετεντέρη!!!
Σαν νταβατζής με υπευθυνότητα και σαν παχύσαρκη Αντουανέτα,υπερασπίζεται το δικομματισμό,αναγάγοντάς τον σε επίπεδο πολιτειακού θεσμού(!) και δέχεται την αμέριστη υποστήριξη του Πρετεντέρη...


Πάντα τέτοια βρε!!!

;-)

alzap είπε...

Καλά με βρήκατε μικρό και παχουλό και με δουλεύετε ψιλό γαζί μου φαίνεται...
Ο ένας έρχεται για να μου πει ότι θα περάσει άλλη μέρα σαν αερικό κι ο άλλος θυμήθηκε τον Πάγκαλο στον πρετεντέρη.

Καλάαααα...
:-)

zepos είπε...

Είπαμε να μην το κάνουμε σήριαλ Αλέκο γι'αυτό και γω δεν θα "συμμετάσχω". Ήδη οι ανησυχούντες "ευαίσθητοι" έκαναν τις απαραίτητες διευκρινήσεις και το θέμα μάλλον πάει να λήξει (ελπίζω) ..
Καλημέρα!

ΒΑΣΩ είπε...

Aς συνεχίσω εγώ.Εχω καταρτίσει προυπολογισμούς στον φορέα που εργάζομαι και ξέρω πολύ καλά τι θα πεί περικοπή δαπανών.Και φυσικά οι δαπανες δεν περικόπτονται λέγοντας στα υπουργεία κοψτε το 10% των δαπανών σας.Μπαινει βαθειά το μαχαίρι σε ενα σωρό σπατάλες και πολλές φορές και σε δαπάνες που δεν ειναι ακριβώς σπατάλες αλλά και μπορούν και να μη γίνουν και αυτό διαγράφοντας η μειώνοντας ολόκληρους κωδικούς ,οχι από τον καθε υπουργό, άλλά από ενα επιτελείο που θα κάνει σκόνη τον προυπολογισμό κωδικό-κωδικό. Εδώ από την αρχή κατάλαβα οτι δεν εγινε κατι τέτοιο οπότε κατέληξαν στη λύση πού τους υπαγόρευσαν και φαίνεται οτι ηταν η πιο εύκολη και στο σημείο πού φτάσαν τα πράγματα η πιό πειστική για τους εταίρους μας.Μακαρι να κάνω λάθος και να μη δουλεύει ετσι ο κρατικός προυπολογισμός και το συγκεκριμένο οικονομικο επιτελείο.

ΒΑΣΩ είπε...

Και οχι οτι τα κονδύλια της μισθοδοσίας δεν ειναι διογκομένα .Ειναι και συνήθως αποροφούν απ' οτι μπορώ να αντιληφθώ το 70% των εσόδων τουλάχιστον του δικού μου φορέα και αυτό ειναι ενα μεγάλο ζήτημα και εχει να κάνει πολύ και με την ανάπτυξη και με την εξυγείανση του Δημοσίου.

Δημήτρης είπε...

Μα δεν είπε κανείς-τουλάχιστον όχι η ταπεινότητά μου-ότι δεν απαιτούνται μέτρα αναπτυξιακά κι αναθερμανσης της οικονομίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
Αυτό που σχολίασα ήταν η συμπεριφορά του κ. Παπουτσή. Επιμένω ότι ο δημόσιος ονειδισμός του Σαχινίδη και μάλιστα με ύφος Βισίσνσκι (οι παλαιότεροι εξ΄υμών και ημών γνωρίζουν), είναι απαράδεκτος. Πολύ περισσότερο που η χώρα δεν χρειάζεται, στην κατάσταση που βρισκεται, "ιδεολογικούς εισαγγελείς", αλλά αποφασισμένους ανθρώπους να την σώσουν.
Και επί της ουσίας: Όταν τα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο φθάνουν να καλύψουν την μισθοδοσία-στο δημόσιο-για μόλις δύο (2) μήνες-κι αυτό φίλτατε Αλεκο μπορείς να το πληροφορηθείς αρμοδίως-τότε το πρώτο που κάνεις, αν είσαι υπόλογος και υπεύθυνος, είναι να διασφαλίσεις ότι θα βρείς τρόπους να εξοικονομήσεις τα δανεικά που απαιτούνται, αμέσως. Αυτό που δεν επιτρέπεται να κάνει ο όποιος Σαχινίδης ή Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Παπανδρέου ακόμη, είναι να αδιαφορήσουν για το επιτόκιο αυτού του δανεισμού, γιατί η χώρα δεν θα βγεί ποτέ από το πηγάδι που την έχουν ρίξει. Η ιεράρχηση λοιπόν, των αναγκών που πρέπει να αντιμετωπισθούν και η συνακόλουθη υλοποίηση των πολιτικών είναι όρος εκ των ών ουκ άνευ, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Και συναφώς, δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Παπανδρέου αγωνίζεται να μην του μείνει η χώρα στα χέρια, να βγαίνουν διάφορα στυλάκια του ΠΑΣΟΚ, και με πολιτικό νεατερνταλισμό να προκαλούν τρικυμία στο ποτήρι΄. Τούτη την ώρα αυτό που χρειάζεται είναι ένα Πατριωτικό Σύμφωνο, για να βγεί η Πατρίδα από τα στενά. Μόλις αυτό συμβεί, μπορούμε να μιλήσουμε και για το απαραίτητο Κοινωνικό Σύμφωνο, την δίκαιη συμμετοχή όλων στα βάρη, αλλά και την αναδιανομή του πλούτου που πρέπει να παραχθεί, για να μπορεί να διανεμηθεί. Τώρα, τί να μοιράσεις; Τα χρέη και την χρεοκοπία; Και επειδή ο πατριωτισμός δεν ήταν χαρακτηριστικό της εγχώριας οικονομικής ελίτ-σε πλήρη αντίθεση, π.χ με την βρετανική-το καθήκον αυτό πέφτει και πάλι στους ώμους μας. Αλλά αυτή την φορά, δεν θα πρέπει να αποσυρθούμε, όταν η χώρα σωθεί,αλλά να επιβάλουμε την δικαιοσύνη, ως πρώτο και κύριο στοιχείο της πολιτικής και κοινωνικής λειτουργίας.
Αυτά, και πάντα στην διάθεση της φιλόξενης γωνιάς σου για συζητήσεις.

Unknown είπε...

Κανείς δεν σε δουλεύει. Φαντάσου κι εσύ λιγάκι: κοντά μεσάνυχτα, κούραση, μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει... ένα σωρό λόγοι.
Να είσαι καλά.

Πιστεύω ότι εξ αρχής ήσουν απόλυτα σαφής και κατά κάποιον τρόπο οι αναφορές σου σχετικά με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του σήμερα με βρίσκουν σύμφωνο, όπως φαίνεται και στο αρχικό μου σημείωμα. Να επαναλάβω χάριν σαφήνειας ότι θεωρώ πως η κυβέρνηση μας καθυστερεί και δεν έχει παρουσιάσει επεξεργασμένα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Έπρεπε να το είχε κάνει ήδη. Κάθε μέρα που δεν το κάνει χάνει σε πολιτική επιρροή και αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η καθυστέρηση φουντώνει την ανασφάλεια του κόσμου και πυροδοτεί την κοινωνική αναταραχή. Εδραιώνεται η πεποίθηση στον κόσμο ότι η κυβέρνηση δεν έχει "σχέδιο", κινείται στη λογική "βλέποντας και κάνοντας" και εμείς δεν ξέρουμε τελικά αν θα πληρώσουμε όσα πληρώνουμε για να ωφεληθούμε εμείς ή αυτοί που μας κύλισαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

Σε ότι αφορά στην "έκρηξη" του κ. Παπουτσή, την βρήκα εξόχως θεατρική και αποκαλυπτική. Ο κ. Παπουτσής είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Κατέχει θεσμικό ρόλο μέσα στο κίνημα και έχει άμεση πρόσβαση σε κάθε βαθμίδα της κυβέρνησης. Τις όποιες αντιρρήσεις και τις όποιες ανησυχίες του στην πολιτική της κυβέρνησης μπορεί -έχει τη δυνατότητα- να τις εκφράσει άμεσα και να πείσει ή να πειστεί. Και αν παρ' όλα αυτά δεν πείθεται και επιμένει στην άποψη του και, ακόμα πιο πολύ, πιστεύει ότι κινδυνεύει με "απώλεια της ψυχής" του, ας παραιτηθεί. Θα το εκτιμούσα. Δεν κρίνεται η επίθεση του προς τον κ. Σαχινίδη αλλά ο τρόπος που την έκανε στον χώρο που την έκανε. Μεγάλη τηλεθέαση και πολιτική κουτοπονηριά. Το όνομα του συζητιέται μια εβδομάδα τώρα, χθες (χαμογελώντας) έκανε κάποιες διορθωτικές δηλώσεις προετοιμάζοντας, είμαι σίγουρος, την επόμενη αυτοδιαφημιστική του πιρουέτα. Και ερωτώ: πρόσφερε κάποια υπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία με την επίθεση που εξαπέλυσε μέσα στο κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα εναντίον του υφυπουργού του κόμματος του;

Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου. Με ειλικρινή εκτίμηση

alzap είπε...

Άντιλαμβάνομαι ότι επι της ουσίας, στην αναγκαιότητα δηλαδή της άμεσης λήψης μέτρων για την ανάπτυξη μαζί με εκείνα για το έλλειμμα δεν υπάρχει διαφωνία.

Αν είναι έτσι τότε ΄δεν καταλαβαίνω το "ευφυολόγημα" περι "ησυχαστών". Και η δικαιολογία ότι ήταν απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν με καθησυχάζει. Γιατί θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζεται με ειρωνείες όταν επισημαίνει κάτι σωστό;

Μένει η παρέμβαση Παπουτσή που λίγοι διαφωνούν με την ουσία της παρέμβασής του, οι περισσότεροι αναφέρονται στο ύφος και στο "ακαιρο" αυτής της τοποθέτησης.

Σέβομαι αυτές τις απόψεις αλλά διαφωνώ χωρίς να διεκδικώ το παπικό αλάθητο. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι στο ύφος και όχι στην ουσία της παρέμβασης με την οποία συμφωνώ απολύτως.

Τέλος γίνονται χαρακτηρισμοί, γίνεται και δίκη προθέσεων σε ότι αφορά στον Χρήστο Παπουτσή.
Εδώ θα με βρείτε απολύτως και φανατικά απέναντι στην ευκολία να αρχίζουμε την εκτόξευση ψυχιατρικών διαγνώσεων, λάσπης, εικασιών εναντίον όποιου κατά τη γνώμη μας στενοχώρησε τον Πρόεδρο.
Και βεβαίως η προσωπική μου άποψη βρίσκεται στον αντίποδα της άποψης για "θέατρο", "λαϊκισμό" κλπ.που βάζουν κάποιοι. Ενδεχομένως να γίνεται λόγω φόρτισης αλλά αυτό δεν τους δίνει δίκιο.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Αυτή τη γελοιότητα της έκδοσης ανακοινωθέντων με έμμεσο ή άμεσο τρόπο για την ψυχολογική κατάσταση του Πρωθυπουργού, τη ζήσαμε έντονα με τον Ρουσόπουλο και τον Καραμανλή. Τα θυμόσαστε υποθέτω... "Θυμωμένος ο Καραμανλής", "Δυσαρεστημένος ο Πρωθυπουργός", "Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Καραμανλής". "Στενοχωρήθηκε ο Καραμανλής" κλπ.κλπ.

Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναδούμε τις ίδιες παπαριές και πάλι...

Αδιαφορούν πλήρως οι πολίτες για την ψυχολογική κατάσταση του Πρωθυπουργού τους. Δεν θέλουν γι΄αυτό ενημέρωση.
Ενδιαφέρονται όμως απολύτως να δουν τις ΠΡΑΞΕΙΣ του Πρωθυπουργού αν πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τα υπόλοιπα είναι φτηνές γελοιότητες που δεν ταιριάζουν στο πολιτικό πλαίσιο tου Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Unknown είπε...

Αγαπητέ φίλε

Κατ' αρχάς έχεις κάθε δικαίωμα να συνταχθείς και να υποστηρίξεις τον κ. Παπουτσή. Εσύ ξέρεις γιατί το κάνεις, εξέθεσες μάλιστα επαρκώς και γιατί κατά τη γνώμη σου στο συγκεκριμένο ζήτημα, νιώθεις την ανάγκη να συνταχθείς πολιτικά και ιδεολογικά με τον κ. Παπουτσή. Δικαίωμα σου και κανένα πρόβλημα.

Εγώ από την πλευρά μου κατηγόρησα τον κ. Παπουτσή για υποκρισία. Εξήγησα επί μακρόν το γιατί και, τέλος, έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα: "ο κ. Παπουτσής πρόσφερε κάποια υπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία με την επίθεση που εξαπέλυσε μέσα στο κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα εναντίον του υφυπουργού του κόμματος του;"

Στην απάντηση όμως του ερωτήματος αυτού θεωρώ ότι βρίσκεται η "ουσία" της παρέμβασης του κ. Παπουτσή. Στο ερώτημα αυτό, όμως, δεν απάντησες. Και ακόμα χειρότερα, το παρέκαμψες και μίλησες για "λάσπη" και "εικασίες".

Τέλος πάντων. Κανείς μας δεν είναι τέλειος ούτε αθώος. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην ήμαστε έντιμοι μεταξύ μας...

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Για να αφήνω σχόλια εδώ,μετά από τόσα και τόσα προκλητικά που γράφεις,μάλλον σε εκτιμώ παραπάνω απ΄όσο νομίζεις και μετρά για μένα η πολιτική οπτική σου(όταν δεν γράφεις με παρωπίδες).
Άσχετα εάν διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως μαζί σου τις περισσότερες φορές στα πολιτικά,άσχετα με το ότι οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι αλλού για αλλού και σίγουρα στα όρια της ύβρεως (κάποιες) φορές,εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα,ότι εκτός από μικρός,παχουλός και ακραιφνής προπαγανδιστής ενός Πασοκ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό κομμάτι της πολιτικής(δηλ.απόλυτα εξιδανικευμένο από εσένα),είσαι ένας πολύ ενδιαφέρον άνθρωπος με καλλιέργεια και ευαισθησίες που σπανίζουν σήμερα γύρω μας.
Εάν δεν ήσουν τόσο,μα τόσο Πασόκος,ειλικρινά θα το θεωρούσα προσωπική μου τιμή το να επικοινωνώ από εδώ μαζί σου και να ανταλλάσουμε απόψεις.
Επειδή όμως εσύ είσαι αμετάπιστα "πράσινος" κι εγώ αγύριστα "κόκκινος",αρκούμαι στο επίπεδο του διαδικτυακού διαλόγου που εσύ καθορίζεις μέσα από το ιστολογιό σου...
;-)