Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ...

...κάτω τα χέρια σας απο τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 
Ευτυχώς που η παρουσία, η προσφορά, ο αγώνας του Ανδρέα Παπανδρέου έχει καταγραφεί τόσο ανεξίτηλα στη συλλογική ιστορική μνήμη και συνείδηση. Ευτυχώς.


Γιατί ο πόλεμος που γίνεται εναντίον του, ακόμα και σήμερα πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, δεν έχει προηγούμενο. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ευτελίσει την πολιτική του παρουσία, το κάνει. Με ψέμα, με παραχάραξη, με δολιότητα ανάλογα με την συγκυρία.

Η Ν.Δ μόλις προχθές καμάρωνε και διοχέτευε παραπολιτικά σχόλια στις εφημερίδες για το πώς ο Καραμανλής θαυμάζει και κάποιες φορές αντιγράφει τον Ανδρέα. Σήμερα μας λέει ότι υπεύθυνος για το έλλειμμα είναι ο Πρωθυπουργός του 1981. Θέλει μάλιστα να τον δικάσει σε Εξεταστική Επιτροπή…

Η παραδοσιακή αριστερά προσπάθησε να τον βάλει φυλακή και έστησε από κοινού με τον Μητσοτάκη το ειδικό δικαστήριο. Στις μέρες μας, ο ίδιος πολιτικός χώρος, παρουσιάζει τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ ως πρότυπο ριζοσπαστικού και ανατρεπτικού πολιτικού σχηματισμού που κατάφερε σε λίγα χρόνια να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Κι αυτό δια στόματος του Προέδρου του κ.Τσίπρα.

Από τους αντιπάλους του Ανδρέα Παπανδρέου όλα αυτά είναι μάλλον αναμενόμενα. Τους έχει στοιχειώσει η πολιτική του εμβέλεια, η ακατάλυτη και διαχρονική σχέση του με την λαϊκή συνείδηση και μνήμη. Πασχίζουν με λύσσα, με νύχια και με δόντια, να παραχαράξουν την ιστορία γιατί ξέρουν ότι η ιστορία εκδικείται.

Αυτό όμως που έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις κακόγουστου αστείου στην καλύτερη περίπτωση ή ξεδιάντροπης καπηλείας στην χειρότερη, είναι η συμπεριφορά κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είναι ένας από εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, στον Ανδρέα και στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν πάντα παρών στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Δεν κιότεψε, δεν φυλάχτηκε, δεν σκέφτηκε ποτέ υστερόβουλα όταν τα σύννεφα μαζεύονταν στον πολιτικό ουρανό. Στάθηκε όρθιος, στην πρώτη γραμμή, στις καταιγίδες που ξεσπούσαν εναντίον του Ανδρέα. Υπήρξε εργάτης αθόρυβος, σεμνός και διακριτικός τις ώρες της νίκης και της γαλήνης. Όλα αυτά είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια που την έχω ζήσει, την έχω βιώσει, την ξέρω. Και αυτή την αλήθεια θα την υπερασπιστώ μέχρι «να βγάλει ο ήλιος κέρατα», που έλεγε ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Αλλά ως εδώ.

Γιατί το καλαμπούρι με την αριστερή υστεροβουλία παρατράβηξε.

Καλά τον εαυτό τους δεν τον σέβονται, ούτε την ιστορία τους. Αυτοί οι λίγοι εκεί μέσα που έχουν ιστορία δηλαδή γιατί οι περισσότεροι από το σινάφι είναι όψιμοι και έχουν γυρίσει όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα ανάλογα με την συγκυρία. Εδώ είμαστε να δώσουμε ονόματα και διευθύνσεις αν χρειαστεί.

Τη μνήμη, τους αγώνες και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου δεν καταλαβαίνουν ότι δεν πρέπει να τα καπηλεύονται;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ξεπερνάνε τα όρια της ανοχής;

Τι στο διάολο, τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ δεν έμαθαν ότι αριστερά σημαίνει κίνημα στη πράξη και στους δρόμους και όχι στα μπουζουξίδικα και στις χιλιοφωτογραφημένες "αγωνιστικές"  πασαρέλες;

Δεν ξέρουν ότι αριστερά σημαίνει συγκεκριμένες προτάσεις για τους εργαζόμενους και όχι επαναστατική γυμναστική; Δεν πήραν είδηση ότι πέρασαν οι εποχές της εκ του ασφαλούς επανάστασης στα καφενεία;

Επειδή παρουσιάζονται  ως υπερπατριώτες και υπερασπιστές του Κυπριακού Ελληνισμού και αντίθετοι στο σχέδιο Ανάν και θαυμαστές του συγχωρεμένου Τάσου Παπαδόπουλου, δεν ρωτάνε να μάθουν την πραγματική ιστορία; Για τον βρώμικο ρόλο του ινδάλματός τους και τις συνέργειές του με ότι πιο φασιστικό και αντεθνικό έγινε στο νησί; Για τα οικονομικά πάρε – δώσε του γραφείου του δεν ξέρουν τίποτα;

Δεν τους είπε κανένας ότι πατριωτισμός και διεθνισμός είναι ένα και το αυτό; Δεν μάθανε ότι οι αριστεροί στοιχειωδώς βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι με τους μετανάστες και όχι με τον ρατσισμό;

Δεν έμαθαν ότι αριστερά και Κουρήδες και μεγαλοδημοσιογράφοι και συγκροτήματα τύπου για να περνάνε μικροπολιτικά σχολιάκια, δεν γίνεται να συνυπάρχουν;

Δεν ήξεραν εντάξει. Γιατί δεν ρώτησαν να τους πουν ότι ο Ανδρέας το ΠΑΣΟΚ το έφτιαξε με ανθρώπους από το "πουθενά", ανθρώπους που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους; Τι σόι πολιτικοί απατεώνες είναι αυτοί που επικαλούνται τον Ανδρέα προκειμένου να μείνουν με το ζόρι στο προσκήνιο των κομματικών εξελίξεων και στο επίκεντρο της κρατικής και κομματικής εξουσίας, τι είδους παραχαράκτες της ιστορίας είναι όσοι στο όνομα του Ανδρέα ζητάνε αλλαγές παντού εκτός από τους εαυτούς τους και το σινάφι τους;

Έχουμε τα προβλήματα μας έχουμε και τους μαλάκες ή τους τυχοδιώκτες.
Ας διαλέξουν και ας πάρουν …αυτό που τους ταιριάζει.



ΥΓ  Και ένα παράδειγμα ...σημερινό για το τι εννοώ σχετικά με τις σχέσεις με τα συγκροτήματα τύπου...

1) Ο Χρήστος Παπουτσής και ο Σωκράτης Ξυνίδης στο στόχαστρο απο τα ΝΕΑ του Πρετεντέρη πια, με όχημα τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

20 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Καλό μήνα σύντροφε και συνοδοιπόρε…

alzap είπε...

Καλό μήνα και σε σένα και καλή εβδομάδα σύντροφε.
Να είσαι καλά.

typhoon είπε...

H Ελλάδα βοά για την εσωκομματική κόντρα Παναγιωτακόπουλου – Ξυνίδη. Όσοι έχουν αυτιά και μάτια, ακούν και βλέπουν. Τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις οργανωτικές ευθύνες έχουν σχεδόν κηρύξει "λευκή απεργία".

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται,ο Γιωργάκης μας οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου υποδούλωση σε ξένα συμφέροντα(αφού δεν του έβγαινε να κυβερνήσει το στο καλό το επεδίωξε;Για να εισπράξει αυτός τη χλέυη στο τέλος; Άδικο είναι..),ο κόσμος ετοιμάζεται να πεινάσει ακόμη περισσότερο(θα χορτάσει βέβαια θαυμάζοντας τα σινιέ συνολάκια της Άννας και της Άντζελας)κι εσείς εκεί,να εθελοτυφλείτε με τα εσωκομματικά σας.

Λίγη πολιτική τσίπα ίσως;

Κατά τα λοιπά(και από καρδιάς),καλό μήνα νά΄χουμε σύντροφε Αλέκο.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Έτσι είναι το ήθος και το ύφος της δεξιάς. Έτσι ήταν πάντα.
Διάβασε λίγο ιστορία.
Πρώτα καταστρέφει τη χώρα και μετά ζητάει τα ρέστα γιατί ο Παπανδρέου τρέχει σαν τον Βέγγο να περισώσει ότι μπορεί.΄
Μια παραλλαγή δοσιλογισμού με σύγχρονο μανδύα. Όπως τότε. Συνεργάτες των ναζί, κουκουλοφόροι και γερμανοτσολιάδες κατέδιδαν και οδηγούσαν στο απόσπασμα τους πατριώτες. Και μετά την απελευθέρωση έβαλαν τα κοστούμια και δίκαζαν τους Ελασίτες με τις πλάτες των αμερικανών.
΄Ετσι και συ τώρα. Αφου εγκληματ'ησατε και ασελγήσατε τώρα βρίζετε.
Και θρασείς και δειλοί. Κοινώς θρασύδειλοι.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@anonimos,
Πάντα υπόγεια όλοι οι «ανώνυμοι».

Συγγνώμη Αλέκο, Καλό μήνα και καλή δύναμη!
Δες λίγο και αυτό αν θες:
http://agapiaxies.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Σου είπε κανείς ότι είμαι Δεξιός;;;

Βέβαια,κάτι τέτοιο σε βολεύει για να απαντάς άλλα αντ΄άλλων...

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν ξέρω τι ψηφίζεις αλλά τέτοιες απόψεις για ξέπλυμα της δεξιάς μόνο πορωμένος δεξιός μπορεί να έχει. Κι ας είναι κομματικά ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αποφεύγεις να τοποθετηθείς στο ζήτημα που ονομάζεται διασυρμός και φτώχια.
Μείνε με τα αφιόνια σου και τους αυτοπροσδιορισμούς σου.
Μέρος του συστήματος που οδήγησε τα πράγματα εδώ είσαι κι εσύ, και μάλιστα αναπόσπαστο, σαν πράσινος ζηλωτής που δε βλέπει τίποτα άλλο πέρα από την προπαγάνδα του.

Καληνύχτα.

alzap είπε...

@Ανωνυμος:
Μου θυμίζεις τον φονιά που αφού εκτέλεσε τους γονείς του επικαλείται στο δικαστήριο την ορφάνια του.
Ληστέψατε και πλιατσικολογήσατε στη χώρα και τώρα μιλάτε για φτώχια και διασυρμό...
Καλά κάνεις και παραμένεις κρυμμένος στην κουκούλα σου!

alzap είπε...

@Ανωνυμος:
Μου θυμίζεις τον φονιά που αφού εκτέλεσε τους γονείς του επικαλείται στο δικαστήριο την ορφάνια του.
Ληστέψατε και πλιατσικολογήσατε στη χώρα και τώρα μιλάτε για φτώχια και διασυρμό...
Καλά κάνεις και παραμένεις κρυμμένος στην κουκούλα σου!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Το αστείο είναι η δήλωση του κοντότατου Παναγιωτόπουλου, "εμείς πολεμήσαμε και διώξαμε τους Γερμανούς", (χωρίς να γελά!). Βέβαια πολέμησαν, με τον πατέρα Ράλλη, πρωθυπουργό των Γερμανών, τον πατέρα Έβερτ υπουργό των γερμανοτσολιάδων, τον πατέρα του Μανώλη, του Μαντούβαλου, του Σταικούρα και όλη την τάξη των "ευγενών πατριωτών" που εκπροσωπούν. Αυτοί που βάπτισαν τους μαυραγορήτες αστική τάξη... Καλημέρα σύντροφε!

Ανώνυμος είπε...

τριαλαλί τριαλαλό ζήτω η Δημοκρατία..
Εδώ ο κόσμος καίγετε και ο alzap χτενίζεται, βοούν οι πάντες για κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και εμείς θα ασχοληθούμε με την υστεροφημία του Ανδρέα..
Φαντάζομαι η επόμενη ανάρτησή θα έχει να κάνει με την πιθανότητα του ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα..

Ανώνυμος είπε...

"Δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η περικοπή επιδομάτων σε δικαστικούς, εφοριακούς, τελωνειακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, καθηγητές κ.ά. σε ποσοστό ώς 5% (αντιστοιχούν σε 600 εκατ. ευρώ), οι συνολικές απώλειες για τους εργαζομένους στο Δημόσιο θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ, ποσοστό 7%, που ισοδυναμεί με την κατάργηση ενός ολόκληρου μισθού.

Ειδικά για τον 14ο μισθό στο Δημόσιο, προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και μελετώνται διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών είναι η περικοπή τμήματος του δώρου των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με πρόσθετες μειώσεις στα επιδόματα, ή περικοπές κατά 20% σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Όσον αφορά στα έσοδα (στόχος είναι η αύξησή τους κατά 1,4 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά δύο μονάδες (από 19% στο 21%) με τον οποίο επιβαρύνονται όλα τα αγαθά (πλην των τροφίμων) και οι υπηρεσίες.

Ιδιαίτερα μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις στα καύσιμα καθώς από τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου η κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, επιπλέον του 1 δισ. ευρώ με την τελευταία αύξηση του φόρου κατά 26%"
από το in.gr.

Πάλι ο κοσμάκης θα πληρώσει τα φαγοπότια Κεφαλαίου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Κι είσαι και συνδικαλιστής και το παίζεις και Αριστερός,τρομάρα σου...
Συγχαρητήρια.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν σου κάθισαν οι προμήθειες, ξέρεις εσυ τι λέω, και ανακάλυψες τα βάσανα της φτωχολογιάς;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβα!
Τα ανακαλύψατε εσείς οι "αριστεροί" του Πασοκ πρώτα και τους αλλάξατε τα φώτα.

Αλήθεια, που είπαμε ότι διαφέρεις από έναν Νεοδημοκράτη;

;-)

υγ.Σε ποιόν απ΄όλους τους ανώνυμους ανα΄φερεσαι πιο πάνω;

alzap είπε...

@ανωνυμος:
:-)
Α, αυτός είναι ο πόνος σου. Οτι δεν πρόλαβες... Μάλιστα.

Βρε συ και με κουκούλα εκτίθεσαι...

Να είσαι καλά να μας κάνεις κριτική.

Είναι αυτή ακριβώς η κριτική απο τους ΦΡΙΤΣ που μας δίνει κουράγιο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ alzap:
Μάλλον είσαι πολύ εκνευρισμένος και έβαλες ένα σχόλιό σου δύο φορές!Ο εκνευρισμός δεν είναι κακό. Κακό είναι να το δείχνεις!
Σου έχω μια αποκλειστική πληροφορία! Ένας προ-προ-προ πάππος του ανώνυμου που σου κόλησε πιο πάνω φέρεται να είναι αυτός που έδειξε στον Εφιάλτη το μονοπάτι που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα του Λεωνίδα!Η πληροφορία δεν έχει διασταυρωθεί ακόμα αλλά, αν σου την πέσει ξανά, δείξε οτι γνωρίζεις απο πού κρατάει η σκούφια του !Ο άθλιος!!!

alzap είπε...

@οφις:
Δυό φορές είναι έχεις δίκιο. Αλλά σέρνεται η σύνδεσή μου και καμμιά φορά κάνω κλικ δυό φόρές για να πάρει το σχόλιο. Αυτή τη φορά όμως το πήρε στ΄αλήθεια δυό φορές.
:-)

Για τον εφιάλτη και τον προπάππο του συμφωνώ. Τις ίδιες πληροφορίες έχω κι εγώ. 'Αλλωστε ο Εφιάλτης ηταν γνωστός δεξιός, παιδί της παράταξής σου δηλαδή. Σου θυμίζω ότι ο Ανδρέας αναγνώρισε έναν απόγονό του το 1985 στο τιμημένο κόμμα σου τη Ν.Δ.
"Τους μα....ς, έκαναν αρχηγό τον Εφιάλτη της Δημοκρατίας", αναφώνησε μόλις έμαθε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είχαν εκλέξει για αρχηγό τους τον Μητσοτάκη...

Αυτά για την ιστορία γιατί καταλαβαίνω ότι μόνο Γκαουρταρζαν διαβάζεις...

Καλή σου νύχτα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ alzap:
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα!Ο Μητσοτάκης ήταν ο εφιάλτης του Ανδρέα!