Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2009

ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ...

... των λιγούρηδων και της αρπαχτης με δικά τους, ολοδικά τους λόγια...

Λιάπης, Μαρκόπουλος, Μανώλης, Σπηλιωτόπουλος, Παπακώστα, Χατζηδάκης, Χατζηγάκης , Τσιτουρίδης, Ιωαννίδης κλπ … Όλοι τους μεγαλοστελέχη, υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουν βγει εδώ και μέρες στα κανάλια και στις εφημερίδες και κραυγάζουν, ωρύονται υστερικά. «Όχι εκλογές τώρα. Θα είναι αυτοκτονία για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ».

Τους είδατε, τους ακούσατε… Ούτε ένας, μα ούτε ένας δεν επιχειρηματολόγησε για το συμφέρον της χώρας, για πολιτικές, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Βγάζουν την αγωνία τους για την επερχόμενη απώλεια της εξουσίας.

Βγάζουν την αληθινή, την αυθεντική ψυχή της δεξιάς.

Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή εκβιάζουν τον παραπαίοντα αρχηγό τους για να κρατήσουν για λίγες ακόμα μέρες, λίγες ακόμα εβδομάδες τη δυνατότητα (κακο)διαχείρισης των κρατικών ταμείων.

Λιγούρια, αχόρταγοι και βουτηγμένοι στα σκάνδαλα , δίνουν το μέτρο της πολιτικής καταγωγής τους, το μέτρο των πεπραγμένων τους την τελευταία πενταετία, το μέτρο της προοπτικής τους.

6 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Kάνεις λάθος!


Ο Σουφλιάς ζήτησε οι εκλογές να γίνουν τώρα, επειδή το επιτάσει το εθνικό συμφέρον. Όπερ και σημαίνει πως ο σαρακατσάνος, και για όποιον δεν κατάλαβε, λέει πως εδώ κύριοι δεν χάσαμε απλώς τη μπάλα σαν κυβέρνηση της χώρας αλλά ζημιόνουμε και τον τόπο.

Το λογικό επόμενο της κυβερνητικής απραξίας είναι η αποσάθρωση των δομών του Κράτους (του όποιου υπάρχει).

alzap είπε...

Έχεις δίκιο σε ότι αφορά στον Σουφλιά, το έσωσε για τον εαυτό του, είπε δημοσίως σήμερα ότι οι προτασεις του αφορούν στο δημόσιο συμφέρον.

Δεν κάνω όμως λάθος για όσους αναφέρω παραπάνω.
Έτσι δεν είναι;

Άλλωστε δεν λέω να μην σκεφτούν το συμφέρον της παράταξης και του κόμματός τους, να δεχτώ ακόμα ως θεμιτή και τη σκεψη για το προσωπικό τους συμφέρον.

Οι τύποι όμως δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Κυνισμός στο τετράγωνο.

Και να σκεφτείς ότι είναι κατ΄εξοχήν η παράταξη που κάθε τρεις κουβέντες βάζουνε τη λέξη πατρίδα, εθνος κλπ
Φιλιά στη φίλη μου.
Χάσαμε το σαββατοκύριακο. Πάμε για το επόμενο;

kaltsovrako είπε...

Τις λέξεις πατρίδα, εθνος κλπ. τις έχουν οικιοποιηθεί αυτοί και οι δεξιότεροι αυτών με ISO λες και όλοι οι υπόλοιποι είναι στην καλύτερη χωρίς πατρίδα και στην συνηθέστερη πράκτορες Σκοπιανών, Αμερικανών, Τούρκων και δε ξέρω γω τί.

Επανεμποτίζουν τον κόσμο με λογικές του '50, αλλά για να επανέλθω στο θέμα του post, επιμένω πως ο Σουφλιάς ήταν ειλικρινέστατος, δείγμα της χειρότερης κυβέρνησης και ταυτόχρονα εξομολόγιση ανικανότητας.

(μέσα)

alzap είπε...

iso?
έγραψες!
:-))

Unknown είπε...

O Σουφλιάς ίσως σκέφτεται και την πάρτη του στη θέση του Κωστάκη...
Μην το ξεχνάτε! Γι'αυτό τον έπιασε κρίση "ειλικρίνειας"...
Καλημέρα σας...

alzap είπε...

Καλημέρααα
Παίζει κι αυτό.