Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

... την αλήθεια κάνουν πέρα.

Δεν υπάρχει περισσότερο αυταπόδεικτη, πιο άμεση εικόνα της κατρακύλας της δημοσιογραφίας από την εικόνα που παρουσιάζει το ANTIWEBLOG και ο Βασίλης Ζήσης.

Αν πάτε στο μπλογκ του θα διαπιστώσετε ότι η αιτία για τα κακά, τη διαφθορά και την οικονομική κρίση στη χώρα είναι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Ζήσης αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες της λάσπης κατά του Γ. Παπανδρέου. Έχει αναλάβει εργολαβία το παλληκάρι και αυτό είναι οφθαλμοφανές. Πως λέμε: Θέλει η …… να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει…

Το αντίτιμο της εργολαβίας είναι βεβαίως η κρατική διαφήμιση. Από τότε που ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαφημίζονται στο μπλογκ του και το παιδί εισπράττει, δεν έχει φραγμούς. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλάξει τη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο της SIEMENS και να το χρεώσει αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε όμως τι έγραφε πριν ένα χρόνο, όταν δεν είχε κρατική διαφήμιση, όταν δεν τον τάιζε η Ρηγίλλης. Τότε θεωρούσε με στοιχεία και υψηλού επιπέδου ανάλυση ότι τα σκάνδαλα της SIEMENS αλλά και των ομολόγων είναι ΓΑΛΑΖΙΑ.
Απολαύστε τον…Απο τις φούσκες, στα ομόλογα και τώρα την Ζημενς
(ANTIWEBLOG 19-7-2008)

Θυμάστε την εφοριακό και στέλεχος της ΝΔ Αντωνία Μάρκου, που εμφανίστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να καταθέσει ότι το 1993 το τότε μέλος της Κ. Ε. της Ν. Δ. Δημήτρης Νέγρης την έπεισε να ανοίξει έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης;

Αποκλειστικός χειριστής του λογαριασμού ήταν ο επί σειρά ετών διευθυντής τηλεπικοινωνιών της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου, προκάτοχος του Μ. Χριστοφοράκου και με στενές σχέσεις με την αγία οικογένεια. Σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα που συντάχθηκε μετά τη σύμβαση 8002 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Ζήμενς, στον λογαριασμό αυτό πιστώθηκαν 4.317.458 μάρκα, τα οποία ο κ. Γεωργίου έπαιξε στο Χρηματιστήριο.

Προσέξτε τώρα: Ο κ. Γεωργίου είναι ιδρυτής της offshore Plexus Corporation, η οποία εμπλέκεται αποδεδειγμένα στο μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (1999). Το ίδιο συμβαίνει και με μια άλλη offshore, την Vega International Corporation. Διαχειριστής στην Plexus και την Vega είναι ο Τρύφων Αποστολόπουλος που έχει προφυλακισθεί για χειραγώγηση των μετοχών Σιγάλα και ΑΤΤΙΚΑΤ. Η Vega είναι η εταιρεία που έστελνε εμβάσματα (300.000 ευρώ) σε λογαριασμούς της ανακρίτριας Μπουρμπούλια που βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Για την ίδια υπόθεση είχε προφυλακισθεί και ο κ. Πανούσης της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Με την Vega International και την Plexus Corporation, έχει συσχετισθεί όμως και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και στενός φίλου του Σάββα Τσιτουρίδη. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο εφέτης ανακριτής Γιάννης Σίδερης είχε ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου του κ. Παπαδόπουλου και ο κ. Καραμανλής είχε αναγκασθεί να ζητήσει την παραίτησή του,μαζί με εκείνη του κ. Τσιτουρίδη. Έτσι άρχισε το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Ζορμπάς αναζητούσε στοιχεία και αποδείξεις που ενδεχομένως να συνδέουν τον Ευγένιο Παπαδόπουλο με την κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με την Plexus εμπλέκεται και ο Πρόδρομος Μαυρίδης, το άλλο αστέρι των μαύρων ταμείων της Ζήμενς. Προκάτοχος του ιδρυτής της Plexus κ. Γεωργίου στην Ζήμενς ήταν ο κ. Φρίξος Λέτσας. Ο γιός του Αλέξανδρος Λέτσας είναι εκπρόσωπος της Fairways, της μιας δηλαδή εκ των δυο offshore μέσω των οποίων διακινούσαν το μαύρο χρήμα της Ζήμενς προς την Ελλάδα. Η άλλη είναι η Placid Blue.

Ο κ. Α. Λέτσας δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο κ. Μ .Χριστοφοράκος του είχε ζητήσει να ανοίξει λογαριασμούς, προκειμένου να διοχετεύονται εκεί χρήματα της Ζήμενς. Από εκεί ο ίδιος τα έστελνε σε εταιρείες όπως η Martechnic Bunkering και η Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η Martechnic ανήκει στον επιχειρηματία περί τα ναυτιλιακά, κ. Βασίλη Τυρογαλά που συνδέθηκε με την αγία οικογένεια. Μεγάλα ποσά από τα μαύρα ταμεία διαβιβάζονταν επίσης σε χρηματιστές, όπως οι κ. Νίκος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Σάββας Γιαννακάκης.

Ο κ. Σ. Γιαννακάκης είναι αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής Megatrust -Oλυμπιακή. Η εταιρία αυτή προήλθε από την συγχώνευση (Φεβρουάριος 2005) της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ (στην οποία είχε συμφέροντα η Interamerican του κ. Κοντομηνά) και Oλυμπιακή ΑΧΕΠΕΥ (που ανήκε στον κ. Γιαννακάκη).

Η Megatrust -Oλυμπιακή συνδέεται όμως και με την περίφημη Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ του κ. Πρινιωτάκη. Είναι η εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, το οποίο λίγο έλειψε να ρίξει πέρυσι τέτοιον καιρό την κυβέρνηση Καραμανλή.

Η Megatrust και η Ακρόπολις συναντιόνται και στην άλλη γνωστή από το σκάνδαλο των ομολόγων εταιρεία, την Hitech. Η «Ακρόπολις» είχε αναλάβει από το 2005 την ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών της Hitech. Πριν από την «Ακρόπολις» ειδικός διαπραγματευτής της Hitech ήταν η Megatrust. Ποια είναι η Hitech; Στο πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων Γ. Παπαμαρκάκης είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2007, τα περιβόητα τότε 4,2 εκατ. ευρώ στην υπεράκτια Forest Dove, που ανήκε στους Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θόδωρο Πρινιωτάκη, Χριστίνα και Αικατερίνη Πρινιωτάκη.

Μια οικογένεια δηλαδή αυτοκόλλητη στη ΝΔ.

Θέλετε και άλλα για να καταλάβετε για ποιο λόγο η κυβέρνηση εκπαραθυρώνει τον Ζορμπά;


Μπορεί η δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτές τις διαδρομές;ΥΓ Τα bold δικά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: