Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΕΝΤ...

Πριν ένα χρόνο, βαριά άρρωστος, μόλις εγχειρισμένος, πηγαίνει κατ΄ευθείαν απο το Cape Cod Hospital στο συνέδριο των Δημοκρατικών για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ομπάμα. Οι στιγμές για το Δημοκρατικό κόμμα είναι μοναδικές, συγκλονιστικές, ιστορικές. Δείτε την ομιλία του. Είναι η τελευταία.



Ο Τεντ Κέννετυ έφυγε οριστικά.

Όποιος παρακολουθεί και κρίνει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ ξέρει ότι ο Τεντ Κέννεντυ είναι μια μεγάλη απώλεια για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους άστεγους, τις μειονότητες στην Αμερική. Απο το 1964 μέχρι σήμερα όποιο νομοσχέδιο΄ πέρασε στη Γερουσία και αφορούσε στην προστασία των αδύναμων οικονομικά και κοινωνικά Αμερικανών, είχε την υπογραφή του αλλά και τη σφραγίδα της επιμονής του.

Οι Βορειοιρλανδοί είχαν στο πρόσωπό του έναν σταθερό και διαχρονικό σύμμαχο.
Η Κύπρος, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός το ίδιο.

Απο τους ελάχιστους γερουσιαστές που εναντιώθηκε δημόσια, έντονα και μαχητικά στον πόλεμο στο Ιρακ απο την πρώτη στιγμή.

Ξέρω ότι πολλοί σκέπτονται διαφορετικά. Κρίνουν τον Τεντ Κέννεντυ ως έναν ακόμα μεγαλοαστό πολιτικό του αμερικανικού συστήματος. Πιστεύω ότι κάνουν λάθος.

Πολύ περισσότερο το πιστεύουν, νομίζω, οι άνεργοι, οι μαύροι, οι μετανάστες, οι περιθωριοποιημένοι πολίτες στις ΗΠΑ.

Γιατί και με τον θάνατό του ο Κέννεντυ δίνει τη μάχη.
Τη στιγμή που η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και επιτίθεται στην προσπάθεια του Ομπάμα να δημιουργήσει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ο Κέννεντυ απο τους βασικούς εμπνευστές και υποστηρικτές της δωρεάν υγείας για όλους, θυμιζει σε όλους με την απουσία του ότι η μάχη πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: