Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΝΤΕΛ...

... όποιες κι αν είναι οι στροφές της ιστορίας, σκέπτομαι, αγαπώ και εμπνέομαι απο τον αγώνα και την πορεία τη δική σου και του Κουβανικού λαού.

Πηγή της είδησης και του βιντεο το TVXS
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε χθες στην κουβανική τηλεόραση, μετά από 14 μήνες αποχής από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο 83χρονος Φιντέλ εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένες εικόνες να συζητάει ευδιάθετα με μια ομάδα μαθητών από τη Βενεζουέλα.



Με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο, ο νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, έγραψε ένα άρθρο στην κουβανική εφημερίδα Granma.Διαβάστε ένα απόσπασμα:

...Ονειρεύεται πως οι επιστήμονές του τελικά θα βρουν το φάρμακο για την απόλυτη θεραπεία του καρκίνου. Είναι πεπεισμένος πως η η σωστή καλλιέργεια της συνείδησης είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ανθρωπότητας και πως τα ηθικά κίνητρα υπερνικούν τα υλικά αγαθά στον αγώνα για αλλαγή του κόσμου και της ιστορίας. Στις ελάχιστες στιγμές που νοσταλγεί τη ζωή, τον έχω ακούσει να συλλογιέται τα πράγματα που θα μπορούσε να είχε χειριστεί διαφορετικά, ώστε να είχε προσωπική ζωή. Βλέποντάς τον φορτωμένο με το βάρος της μοίρας τόσων ανθρώπων, τον ρώτησα τί θα ήθελε περισσότερο να κάνει στη ζωή του. Μου απάντησε αμέσως: "Να σταθώ στη γωνία ενός δρόμου."

Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ

4 σχόλια:

Orelia είπε...

"η σωστή καλλιέργεια της συνείδησης είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ανθρωπότητας ..."
την πνίξαμε στα ζιζανιοκτονα Αλεκο!

αυτο το αίτημα της τελευταιας γραμμης.. εγω θα στο πω κι ας βγάλεις καντήλες.., μου θυμισε την μεγαλωσύνη μέσα αποτην απλότητα της τής πολιτικής διαθήκης του Φλωράκη
κάτι τετοια κειμενα, θα τα εβαζα θεμα εκθεσης στα παιδια στο σχολειο αν ημουν φιλολογος, αλλά δεν ειμαι

καλη σου ωρα

alzap είπε...

Καλημέρα ολόθερμη.
θα με υιοθετήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά θαυμάζεις,Δεξιά(δηλ.Πασοκ) ψηφίζεις.
Ωραίος ο παίχτης!

;-)

Orelia είπε...

υιοθετημενο σε εχω χρονια
εσυ δεν το καταλαβαινεις.. :)