Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

... ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Τον έχουν ρίξει στην αρένα και ξαμόλησαν τα άγρια θηρία, τις ύαινες. Δεν έχουν φραγμό πια.

Άκουσα στις ειδήσεις τον κ.Λεβέντη να ισχυρίζεται, «ως γιατρός» μάλιστα, ότι ο Κοροβέσης είναι σε μόνιμη κατάσταση ευφροσύνης και ότι στα νομοσχέδια δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι πρέπει να ψηφίσει.

Είναι το αποκορύφωμα στην αθλιότητα του τελευταίου 48ωρου.

Φρίκαρα! Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν του επιτίθενται πολιτικά αλλά σε προσωπικό επίπεδο, κάτω από τη ζώνη. Κάνουν ότι δεν έχει τολμήσει να κάνει ο Καρατζαφέρης.

Έχω φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερους στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους στον ΣΥΝ.

Πήρα έναν από αυτούς, στέλεχος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τριάντα και βάλε χρόνια φίλοι. Τον πήρα για να του πω ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, αυτή η προσπάθεια δημόσιου διασυρμού ενός ανθρώπου με την προσφορά, το ήθος, την εντιμότητα του Περικλή Κοροβέση. Διαμαρτυρήθηκα έντονα για αυτές τις πρακτικές, γι αυτές τις συμπεριφορές που μας γυρνάνε δεκάδες χρόνια πίσω στις πιο σκοτεινές και άθλιες στιγμές του αριστερού κινήματος.

Μου απάντησε με την μοναδική απάντηση που δεν περίμενα να ακούσω:

« Τα ήθελε ο κώλος του» !!!!! Έμεινα άναυδος!

Δεν θα πω το όνομα του φίλου μου γιατί ελπίζω ότι μια μέρα θα μετανιώσει πικρά γι΄αυτά που γίνονται.

Θα πω όμως ότι είμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Και θα επαναλάβω αυτό που απάντησα πριν του κλείσω το τηλέφωνο.

«ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ για τα χάλια και τα κατάντια σου και καλή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά στον Σταλιν»

Λοιπόν πείτε ότι θέλετε, χαρακτηρίστε με όπως νομίζετε. Θα εκφραστώ όμως όπως νοιώθω και θα ρωτήσω τις πολιτικές αδελφές :

Μέχρι πριν δύο μέρες, πριν δηλαδή κάνει τη γνωστή δήλωση του, ο Κοροβέσης μπορούσε και ξεχώριζε ΤΙ ψήφιζε; Ήταν υπεύθυνος; Ήταν αριστερός; Μόλις έκανε τη γνωστή δήλωση έγινε ο Κοροβέσης όλα αυτά που του καταλογίζετε;

Είχε τέτοιο πρόβλημα δυόμιση χρόνια ένας βουλευτής σας και δεν μιλάγατε, δεν κάνατε κάτι; Ψηφίστηκαν νομοσχέδια που επηρέασαν τη ζωή των εργαζομένων και ένας βουλευτής σας ψήφιζε άλλα αντί άλλων και σεις μούγκα στη στρούγκα άθλια ανθρωπάκια;

Για να αποφύγετε το πολιτικό κόστος; Αυτό δεν μας είπες σήμερα γελοίε Λεβέντη; Αυτό δεν μας είπες ως πολιτικός στέλεχος και όχι ως γιατρός. Γιατί στη Βουλή φτηνό ανθρωπάκι πήγες για να κάνεις πολιτικούς αγώνες και όχι για να ασκήσεις το ιατρικό επάγγελμα.

Και κάτι ακόμα για την ιατρική σου ιδιότητα. Από πότε οι γιατροί βγαίνουν στις τηλεοράσεις και ανακοινώνουν τις διαγνώσεις τους για συνανθρώπους τους; Από πότε ρε καταχραστή του όρκου που έδωσες στον Ιπποκράτη;

Θέλω να θυμίσω σε αυτά τα ανθρωπάκια ότι όταν ο Ζαχαριάδης ισοπέδωνε κόσμο το έκανε τουλάχιστον από τη «Φωνή της Αλήθειας», δεν το έκανε από το σταθμό του Πρετεντέρη… θέλετε να μιμηθείτε τον Ζαχαριάδη αλλά ούτε για αυτό δεν είσαστε ικανοί. Ζαχαριαδικό ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ είσαστε. Μέχρι εκεί μπορείτε, μέχρι εκεί…

Και μη μου πει κανένας "και συ γιατί νοιάζεσαι, άστους να σφαχτούνε". Γιατί θα του πω να πάρει τα κομματικά κουτάκια του και να τα βάλει εκεί που ξέρει. Εγώ έμαθα στη ζωή μου και στο κόμμα μου ότι οφείλω να στέκομαι αλληλέγγυος σε κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να τον τσακίσει η όποια σκοπιμότητα, όποιου χρώματος, κόμματος ή εθνότητας. Αυτό είναι κατάκτηση, είναι δικαίωμα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

Και μη μου πει κάποιος για το περιεχόμενο της δήλωσης του. Γιατί πλέον αυτό είναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ. Σε πρώτο πλάνο έχει μπει ο φασισμός τους που προσπαθεί να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ από το κάδρο, να ισοπεδώσει ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά τον συμπολίτη μου, τον συνάνθρωπό μου, τον συναγωνιστή ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ .

Και ασφαλώς ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από τα φασίζοντα ερπετά που βγήκαν από τη φωλιά τους αυτές τις μέρες και κάνουν αυτά που κάνουν και λένε αυτά που λένε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξαναμιλήσει για αριστερά και κοινωνική ανατροπή.

Ας ανοίξει το σούργελο ο Τσίπρας με το Λεβέντη και τους λοιπους ένα ιατρείο στο ισόγειο της Κουμουνδούρου να περνάνε τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους, να τους εξετάζουν, να τους δίνουν πιστοποιητικό καταλληλότητας για πολιτική δράση.

Λοιπόν επειδή τις βαριές κουβέντες και τις εννοώ και τις υπογράφω, όποιος θίγεται να κάνει ότι νομίζει. Και μηνύσεις και αγωγές δεχόμαστε.

Θα κλείσω λέγοντας ότι αισθάνομαι και είμαι απολύτως αλληλέγγυος με τον Περικλή Κοροβέση. Δηλώνω ότι είμαι μονίμως σε κατάσταση ευφροσύνης, είμαι ανεύθυνος και πάντα σε μακαριότητα. Κάθε ύβρις που εξαπολύεται προς τον Κοροβέση τη μοιράζομαι μαζί του και με αφορά όσο τον αφορά.

Δηλώνω επίσης οτι δέχομαι οποιονδήποτε γιατρό ή μη γιατρό, τσουτσέκι της Κουμουνδούρου, να με εξετάσει ιατρικά και μετά να δημοσιοποιήσει τη γνωμάτευση του για το αν μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω πολιτικές δηλώσεις.

24 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Εύγε Αλέκο. Χίλια μπράβο και δεν φτάνουν να εκφράσουν τα αισθήματα μου, για την υπέροχη κατάθεση ψυχής που κάνεις με το κείμενο σου.
Ο Λεβέντης και οι όμοιοι του από την ίδια μήτρα που γέννησε τον στρατοκρατικό κομμουνισμό έχουν βγεί. Απάνθρωποι, μισάνθρωποι ονειρεύτηκαν έναν "νέο τύπου ανθρώπου" βγαλμένο από τα ψυχιατρεία και τα γκουλάγκ κι έκαναν την κόλαση καθημερινότητα των ανθρώπων. Αυτοί είναι. Άξιοι απόγονοι εκείνων, των άλλων που δεν τους αρκούσε η φυσική εξόντωση του Αρη και του Μπλουμπίδη. Έπρεπε ο πρώτος να είναι και "μιζέριας", "δηλωσίας", "κίναιδος" και ο δεύτερος "πράκτορας των Άγγλων" και "φυγάς στην Αμερική".
Τουλάχιστον ο Στάλιν θεωρούσε τραγωδία την απώλεια ενός ανθρώπου κι απλώς στατιστική την εξόντωση ενός εκατομμυρίου...
Ούτε σε αυτό δεν μπορούν να μοιάσουν στον... Πατερούλη τους. Να σεβασθούν την μοναδικότητα του κάθε, του ΕΝΑ, ανθρώπου.
Ευτυχώς, έστω κι άθελα του, ο ΄Κοροβέσης τους αποκάλυψε και οι μάσκες έπεσαν.

Evripidis Aggelopoulos είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας. Αν θέλετε μπορείτε να ακούσετε την επίμαχη συνέντευξη εδώ http://www.radiobubble.gr/korovesis . Επιβεβαιώνει το πνεύμα όσων λέτε...

Rodia είπε...

Μπράβο Αλέκο! Respect.

Rodia είπε...

Κάποτε πρέπει να ξεχωρίσουμε τη πολιτική απο τον... πολιτικαντισμό!
..βαρέθηκα πια τα φτηνιάρικα κολπάκια..

Βασίλης Αξελής είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ.
Τους τα είχα πει από χθες εδώ http://pelasgia.blogspot.com/2009/08/blog-post_7667.html

Στέλιος είπε...

Δε θέλω να υπερασπιστώ τον Κοροβέση (όλοι οι σκύλοι-μία γενιά, έλεγε η γιαγιά μου!) αλλά οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν αυτό που πάντα φώναζα για τον Συνασπισμό: ότι οι ψηφοφόροι του και τα στελέχη του είναι μόνον "αριστεροί" του σαλονιού, τους το είπε κατάμουτρα και ο Ανδρέας μέσα στη Βουλή αναφερόμενος στην ΕΑΡ!

Dark Angel είπε...

respect για το ποστ brotha!

ANemos είπε...

Μαζί σου Αλέκο. Ολόψυχα! Η Αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με τους χυδαίους και τους χολερικούς...

alzap είπε...

Σας ευχαριστώ.
Είναι μεγάλη ικανοποίηση, είναι ανακούφιση να νοιώθεις ότι δεν είσαι τρελός και ιδιόρρυθμος που νοιώθεις έτσι.
Είναι ελπιδοφόρο να αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες αξίες της αριστεράς ζουν στις καρδιές και τα μυαλά πολλών, πάρα πολλών συμπολιτών μας.
Άσχετα με τη διαδρομή. τις κομματικές επιλογές, την πορεία που επιλέγει ο κάθε ένας και η κάθε μια.
Η χυδαία επίθεση στον Περικλή κατάφερε να φέρει πιο κοντά ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αφετηρίες και επιλογές.

nessim είπε...

ρε γαμώτο και είχα σε εκτίμηση τον Λεβέντη απ'αυτά που άκουγα γι'αυτόν, τελικά αν μπορούσαν θα κλείναν τους "αποκλείνοντες" σε ψυχιατρία, γαμώ τον ανανεωτικό σταλινισμό τους,και που τους ψήφισα!

Orelia είπε...

σε "συναντησα" τον Οκτωβρη του 2006 σε 'κεινο το ποστ σου -προφητικό;- που "οραματιζοσουν" το κατεβασμα του Αρη στο κεντρο της Αθηνας.. εχω λογους λοιπον, ακομη και που δεν ανηκω στο ΠΑΣΟΚ, να πιστευω τις προθεσεις σου και τις παρορμητικες σου αντιδρασεις αφου απο τοτε σε διαβαζω σχεδον καθημερινα
θα ηθελα λοιπον να σου πω, πως χτες ταξιδευοντας απο Χανια, Αθηνα, έπεσαν στα χερια μου τα "Χανιωτικα Νέα"
εφημεριδα που ισως γνωριζεις μια και κατεβαινεις Κρητη
αξιζει να διαβασεις τις δηλωσεις του Αλαβανου
αξιζει
πιστεψε με

αυτα
ελπιζω σε μια καλή ημερα

Ανώνυμος είπε...

poy einai o Markogiannakis na mas ta pei tora;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρκογιαννακης ειναι ο αρμοδιος υπουργος για την Πυροσβεστικη και τον συναρμοδιων υπηρεσιων, για τον συντονισμο τους. Μεχρι πριν εναν μηνα μας ελεγε πως βρεχει και ολα ειναι καλα! Παρακαλουσαν οι Πυροσβεστες να συναντηθουν κ να συντονιστουν. Τωρα τι εχει να μας πει αραγε; μηπως εβαλε την ουρα στα σκελια; γιατι τα καναλια και οι δημοσιογραφοι σωπαινουν; σκεφτηκε για να καταλαβετε το ποιος ειναι και τι ηθος εχει, εστειλε την Διαχειριση Κρισεων στα Χανια σε ασκηση επι χαρτου για ψηφοθηρικους λογους και τους εδωσε λιστα με σημειωμενες τις ταβερνες των ψηφοφορων του εκει για να φανε οι Αξκοι του. 50 ευρώ το "κεφαλι" Γιατι τον κρατατε κ. Καραμανλη ακομα;

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός ο Κοροβέσης πιο γρήγορος κι από τη σκιά του μπρε!!
Έκανε 20 χρόνια να τα πει !!!!
Μα, που κολούσε?? Τώρα του τα σφύριξαν? Δεν τα είχε μυριστεί τόσα χρόνια?
Δεν είναι περίεργο ο συναγωνιστή σας να έχει τέτοια διαφορά φάσης?
Όχι αφασία, διαφορά φάσης!

g vrettos είπε...

Πονανε ωρε τα παλικαρια?
Η αληθεια ποναει,αυτες οι γενιες της αντιστασης οι αριστερουληδες του..ολου φερανε αυτο το χαλι στην Ψοροκωσταινα.Ο αγωνιστης ταδε και δεινα,αυτοι που ο παπατζης τους ξεχρεωσε με μια συνταξη εθνικης αντιστασηε,η συνεχιση του εμφυλιου,οι αλλοι οι πιο...καλτουρα να φυγουμε γιναν βολευτες.Η εξαθλιωση,το ξεπουλιμα,για το ξεπουπουλιασμα,των ευρο.
Και αυτος ειναι μεσα στα 300 λαμογια,τωρα ξυπνησε??Και αν δεν ειναι τιουτος τι δουλεια εχει με τους εθνοπατερες??
Μαστουρης η οχι,κανεις δεν δινει δεκαρα,μονο οι νοσταλγοι του rock and roll,χτυπανε πιρακια.
Ξεχρεωσαναι,σας εχουναι χρυσοπληρωση,με αιμα,και χρημα,διαχρονικα,η ριμαδα η δημοκρατια, αιμοραγει με ανθρωπακια του ηθους,και του πλατους σας.
Ευχαριστω.

alzap είπε...

@vrettos:
Σε καταλαβαίνω, προφανώς έχεις χύσει το αίμα σου για τη δημοκρατία. έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία σου στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας, έχεις φάει τα μισά σου χρόνια στα ξερονήσια, για αυτό και μπορείς να είσαι τιμητής και απαξιωτικός για όλους αυτούς που βρίζεις...
Βρε ουστ απο δω μέσα χλεχλε.
Μην ξαναπατήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Eίμαι ο ανώνυμος πριν τον @vrettos!
Επειδή τ'άκουσες πιο σκληρά από αυτόν και ξέφυγες... δεν μας είπες, ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ???
20 χρόνια ήταν αυτοεξόριστος στη χώρα της σιωπής?? Αν δε σου φαίνεται περίεργο αυτό μάλλον κάτι δε πάει καλά!!
Εκτός κι αν έχουμε χαρτί από το γιατρό που να δικαιολογεί τέτοια διαφορά φάσης!

Ό,τι και να συμβαίνει είναι ανάξια λόγου τέτοια συμπεριφορά, δε νομίζεις??! Αλλά κι εσύ σε λίγο θα μας τον βγάλεις και ήρωα??!

ΚΚ

g vrettos είπε...

Καντο πριβε το μαγαζακι,να μην σου χαλαμε τη σουπα,για τη δημοκρατια σας,αυτοι που σας κυβερνανε ειναι το αναλογο του υφους και του ηθους σας.Κ.Αλεκο η γενια σας ειναι αυτη που τα εκανε και τα κανει ...τα.
Αγωνιστικαν στενα μου προσωπα για τη δημοκρατια, κατι που εσεις ξεπουλατε,αλλα η ιστορια γραφεται απο τους πουλημενους οχι τους νεκρους.
ΤΕΛΟΣ

alzap είπε...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

και εσύ από τη χώρα της σιωπής??

Άντες, καλή ξεκούραση τώρα κι άλλη φορά να είστε λιγάκι γρηγορότεροι! Εντάξει?! Όχι, ό,τι θυμάμαι χαίρομαι και το φωνάζω! Στην ώρα τους να λέγονται όσα λέγονται, τι έχουν να φοβηθούν εξάλλου οι….. ήρωες σαν τους συναγωνιστές σου!

ΚΚ

alzap είπε...

Αντε γεια είπαμεεεε...

μ είπε...

Φασιστική νοοτροπία από ένα χώρο που μόνο αυτό δεν αναμένει ο πολίτης, ο αριστερός, ο νέος ψηφοφόρος.
Προσωπικά έχω κάποιες ενστάσεις για το timing των δηλώσεων του κου Κοροβέση, όπως και για τα μισόλογα των σχετικών δηλώσεων του. Και ο λόγος που έχω αυτές τις ενστάσεις σχετίζεται και με τη βαθιά εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο του. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα λεγόμενα σας και μοιράζομαι το θυμό σας.
Καλημέρα.

alzap είπε...

Καλημέρα Μάνο.
Ευχαριστώ.

Kimon Nanassis είπε...

Μπορεί να διασπάστηκε η σχολή το 1968, αλλά η σταλινική χρόνια ηπατίτιδα τους ακολουθεί όλους. Το ΚΚΕ τουλάχιστον δεν το κρύβει. Άλλωστε ψυχιατρεία για αντιφρονούντες υπήρχαν και στην ''ευρωκομμουνιστική'' Ρουμανία, αλλά μάλλον δεν το πρόσεξε ο Τσαουσέσκου, γιατί ήταν σε μόνομη κατάσταση μεγαλείου, όπως όλοι οι δικτάτορες. Ελπίζω να μην ζητήσει η Ρουμανία, λόγω της οικονομικής κρίσης τα χρήματα των χορηγιών προς την ''ανανεωτική'' Αριστερά και δούμε τον κ. Κύρκο να παίζει φυσαρμόνικα με ιλιγγιώδη μαεστρία στην Ομόνοια. Δυστυχώς τους πίστευα και εγώ από το 1973 μέχρι το 1996.Επιτέλους πρέπει να τεθεί και στον τόπο μας το ερώτημα-ταμπού: πόση και ποιά σχέση έχει η παραδοσιακή Αριστερά με την Δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες!