Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2007

ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ...

... η απεργία πήγε πολύ καλά.

Το ίδιο και η συγκέντρωση. Ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη που έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο Γιαννίτση. Κι αυτό γιατί τότε το ΠΑΜΕ δεν είχε αρχίσει τα διασπαστικά «παιχνίδια» του και η συγκέντρωση ήταν ΜΙΑ και όχι ΔΥΟ όπως σήμερα…

Κατά τα άλλα έγιναν συλλήψεις γιατί διαδηλωτές κουκούλωσαν συμβολικά μια κάμερα. Μέχρι πριν λίγη ώρα οι συλληφθέντες κρατούνταν στη ΓΑΔΑ και αναμένονταν η μεταφορά τους στον εισαγγελέα. Εκτός του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Αθανασάκη, συγκεντρωμένος κόσμος στη ΓΑΔΑ αλλά και στην Ευελπίδων συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες.

Για μας, στη δική μου δουλειά εννοώ, δεν τέλειωσαν οι απεργίες.
Μάλλον δεν άρχισαν ακόμα γιατί ελπίζουμε ότι από τις 20/12 έως τις 3/1/08 η τράπεζα θα παραμείνει κλειστή. Είναι πολύς καιρός από τότε που έγινε απεργία συνεχόμενη τόσων ημερών και το πράγμα θέλει την ανάλογη οργάνωση.

Τα ξημερώματα πετάω για Κέρκυρα για τους συναδέλφους στο υποκατάστημα εκεί. Δύο ώρες μετά Ηγουμενίτσα και ελπίζω μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα να έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

Σάββατο πρωί η μεγάλη, πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Άρα τα λέμε την Κυριακή.

Καλά να είστε!

9 σχόλια:

blogger είπε...

Δες εδώ μια άλλη πλευρά της απεργίας. Για εμένα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό...
Και νομίζω ότι ο δικός σου αγώνας γίνεται και για να εξαλειφθούν τέτοιες καταστάσεις.
Καλή δύναμη και καλό αγώνα Αλέκο.

scorpios είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΕΚΟ......

Orelia είπε...

η συμμετοχη του κλαδου μου εφτασε τα 80% στη τοπικη ΕΛΜΕ που ανηκω και περι τα 80% πανελλαδικα

διαβασα το λινκ που εδωσε ο κρογιας
κατα συμπτωση οπως καθομουν κουρασμενη στα παγκακια του ηλεκτρικου, σκεφτηκα σαρκαζοντας: ετυχως που δουλευω στο δημοσιο και μπορω να κανω απεργια..
ο σαρκασμος δεν ηταν προς τα προσωπα που δε μπορεσαν να απεργησουν αλλά προς την κατασταση που μας σπρωχνουνε
στα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια, το πραγμα ειναι εντελως αναλογο με αυτο που περιγραφεται στο λινκ που εδωσε
μαζι με το γεγονος πως περιμενουν αδιοριστες στρατιες νεαρων επιστημονων που θα αμοιβονται και φτηνοτερα, το θεμα ειναι σκληρο και δυσκολο

καλη δυναμη Αλεκο

Ermis Tsk είπε...

Αρκετά καλή σε παλμό και σε κόσμο η χθεσινή η πορεία που όμως αμαυρώθηκε από την προκλητική στάση της αστυνομίας και την απρόκλητη σύλληψη (μετά από παρακολούθηση κιόλας!!) των δύο εργαζομένων της ΔΕΗ!! Τελικά ευτυχώς μετά τις πιέσεις αφέθηκαν ελεύθεροι… Κατά τα άλλα οι «αγωνιστές» του ΠΑΜΕ για ακόμη μία φορά συνέχισαν τις διασπαστικές τους κινήσεις… Μάλιστα στην σχολή μου, έφτασε η ΚΝΕ να ισχυρίζεται πως η πορεία του ΠΑΜΕ είχε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτή της ΓΣΕΕ!! Δυστυχώς το μόνο που μπορείς να πεις για αυτούς τους ανθρώπους είναι ντροπή και κρίμα στην ιστορία που κουβαλούν!!

Αλέκο κουράγιο και καλή δύναμη στον αγώνα που ξεκινάτε!!

Υ.Γ. Προς το παρόν ευτυχώς είμαι φοιτητής και έχω τη δυνατότητα να κατεβαίνω στις πορείες. Ας ελπίσω πως στο μέλλον θα συνεχίσω να μπορώ…

alzap είπε...

@krogias: Το είδα. Ασφαλως και δεν πρέπει να ντρεπεται ο ανθρωπος. Εμεις πρέπει να ντρεπόμαστε γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα, χρόνια τώρα, έριξε το βαpος του κυρίως στις ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα.

alzap είπε...

@scorpios: Δυναμη υπάρχει, και οι συναδελφοι μου στην περιφερεια εχουν περισσοτερη απο μας στο κεντρο. Εχουν ομως και το φόβο, δικαιολογημένο ως ένα βαθμο, μηπως αδειαστούν στην πορεία. Το συνδικαλιστικό κίνημα εξακολουθεί να έχει πρόβλημα αξιοπιστίας...

alzap είπε...

@οrelια: Εχεις δικιο. Ευχαριστώ.

alzap είπε...

@erxxx: Ντροπη δεν λες τιποτα... Να ξέρεις ομως οτι εγω ειμαι αισιόδoξος για το μελλον. Πιστευω οτι η δική σας γενιά ειναι πολύ καλυτερη, πιο καθαρή, απο τη δικη μας..

alzap είπε...

Απανταω ενα-ενα τα σχολια γιατί το κανω μεσω κινητού. Εχει ελευθερο wi-fi το ξενοδοχείο. :-))