Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2007

"ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ

Τελικά σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν οι "ανιδιοτελείς" και οι "αξιοπρεπείς" που κατά σύμπτωση είναι πολύ-πολύ "αριστεροί" και οι άλλοι.

Οι άλλοι είναι κατ΄όνομα άνθρωποι αλλά στην ουσία ζώα. Αυτοί οι άλλοι είναι, πάλι κατά σύμπτωση, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι οικονομικοί μετανάστες ή οι πολιτικοί πρόσφυγες.

Αυτοί οι άλλοι ως γνωστόν δεν έχουν αξιοπρέπεια, πουλάνε τα πάντα για λίγα ευρώ. Είναι παντού και πάντα εξαγοράσιμοι...

Όταν βλέπετε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος να ξέρετε ότι οπωσδήποτε κάτι πονηρό έχουν κάνει. Κι αν δεν το έχουν κάνει ακόμα να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν από ώρα σε ώρα.

Ποιος το λέει αυτό; Ο Καρατζαφέρης; Ο Πλεύρης; Όχι μόνο!

Το λένε και άλλοι, υπεράνω υποψίας. Το λένε άνθρωποι χαριτωμένοι, μορφωμένοι, πολιτισμένοι και κυρίως αριστεροί…

Διαβάστε εδώ τι πιστεύει για τους μετανάστες ο πρεζα tv ή διαβάστε εδώ τι λέει ένας Πασόκος, του "πατριωτικού" μάλιστα ΠΑΣΟΚ… ( Για να καταλάβετε πως εννοούν κάποιοι τον πατριωτισμό. )

"Η συμμετοχή μεταναστών,"φίλων" και κάθε λογής παρατρεχάμενων είναι επικίνδυνη και για το ΠΑΣΟΚ και για την δημοκρατία μας.Οι μετανάστες κινούμενοι από ιδιοτελή συμφέροντα φυσικό είναι να ψηφίζουν αυτόν που τους εγγυάται τα πάντα.Αλλοι πάλι κάτω από την καθοδήγηση των πρεσβειών τους,επιλέγουν τον λιγότερο επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους...."

Όσοι θέλουν να ξορκίσουν το ρατσισμό καλά θα κάνουν να μην κοιτάνε μόνο προς τη μεριά του Καρατζαφέρη. Να κοιτάξουν και σε άλλες κατευθύνσεις.

Γιατί συμβαίνει να ξέρω πολλούς από τους μετανάστες, κάθε χρώματος και φυλής που βρίσκονται στη χώρα μας.
Γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω τι σημαίνουν τα δύο ευρώ που έπρεπε να δώσουν πολλοί από τους συντρόφους μου μετανάστες για να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Είναι τα δύο ευρώ που κοστίζει ένα πακέτο μακαρόνια και η σάλτσα για το φαγητό της ημέρας για την οικογένεια τους.
Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν υπάρχει τίμημα που θα εξαγοράσει την αξιοπρέπεια και την ψυχή αυτών των ανθρώπων. Σε αντίθεση με μερικούς από μας που είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τα βρακιά μας κάθε στιγμή για να γίνουμε αρεστοί.

Γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Παλαιστίνιος που προσπάθησαν να εμποδίσουν να ψηφίσει κάποιοι «σύντροφοι» την Κυριακή, αποκαλώντας τον μάλιστα και ψεύτη, πέρασε για 42 μέρες τα πιο φρικτά βασανιστήρια, στις πιο βάρβαρες φυλακές του 20ου αιώνα και ΔΕΝ είπε ψέματα, δεν μίλησε, δεν πρόδωσε.

Ποιοί διεστραμμένοι εγκέφαλοι, ποιές ισοπεδωμένες συνειδήσεις ΤΟΛΜΟΥΝ να απαξιώσουν αυτούς τους ανθρώπους;

Ποιός είναι ο Τριανταφυλλόπουλος που από τη βίλα του στην Εκάλη καταγγέλλει χιλιάδες μετανάστες ότι πληρώθηκαν για να ψηφίσουν; Ποιοί είναι αυτοί που συμπλέουν μαζί του; Και κυρίως, γιατί;

Δείτε λοιπόν μερικές εκατοντάδες από αυτούς τους μετανάστες συντρόφους και συντρόφισσές μου στις φωτογραφίες από την εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο για την υποστήριξη του Γιώργου Παπανδρέου. Και σας διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν πληρώθηκε για να έρθει, σας ορκίζομαι ότι ήταν όλοι καθαροί, δεν έκλεψαν πορτοφόλια, δεν πήραν τα σερβίτσια από το τσάι που τους προσφέρθηκε...




Δείτε και τη φωτογραφία της φίλης μου της Στέλλας που ήρθε με την οικογένειά της, πολιτική πρόσφυγας, από την Κεντρική Αφρική πριν δεκαέξι χρόνια. Δουλεύει σε μεγάλο σουπερ μάρκετ ώρες ατέλειωτες για να συντηρήσει τον άρρωστο πατέρα της και τα μικρότερα αδέλφια της. Και σας διαβεβαιώνω επίσης ότι ποτέ μα ποτέ η Στέλλα δεν θα πουλήσει το κορμί και τη ψυχή της, όσο κι αν πεινάσει. Σε αντίθεση βεβαίως με κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν κάνει τη βίζιτα χόμπι.


Γιατί η Στέλλα ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ κι αυτό το πληρώνει με αίμα και ιδρώτα καθημερινά, δεν ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ την αριστερή.




ΥΓ. Η Ντίνα μου υπέδειξε και την ευχαριστώ θερμά, το άρθρο του Γκαζμεντ Καπλάνι στα χθεσινά ΝΕΑ για το ίδιο θέμα. Διαβάστε σας παρακαλώ τι γράφει αυτός ο εξαίρετος άνθρωπος.

11 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Στην διάρκεια αυτών των δυο μηνών, "κύρηξα πόλεμο" με ένα blog πολύ χειρότερο. Κατηγορούσε τον Παπανδρέου επειδή κάποτε είχε δηλώσει οτι αν δεν ήταν πολιτικός θα δούλευε σε γκέτο μαύρων. Τον κατηγορούσε επειδή θα ψηφίσουν οι μετανάστες (όσα είπες για αυτούς το προσυπογράφω), επειδή έχει σύμβουλο του τον Βαλιανάτο (έγραψαν ολόκληρο άρθρο κατά των ομοφυλοφύλων. Και άλλα πολλά.
Υποστήριζε Βενιζέλο, και έχει το βέβηλο όνομα "το πασοκ είναι εδώ".
Ειλικρινά, κάτι τέτοιους πολίτες δεν τους θέλω στο ΠΑΣΟΚ. Ας πάνε στον Καρατζαφέρη...
Το url του blog που ανέφερα δεν το γράφω. Σιγά μην τους κάνω διαφημιση...

scorpios είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ!ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΣ.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@σκορπιος
Μάλλον έχεις δίκιο...
Το είπε και ο Oscar Wilde, "Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη"...

Ανώνυμος είπε...

Για δες κι αυτό από τον Γκάζι:

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20071113&nid=6578927

An-Lu είπε...

Για να παραφράσω ένα κλισέ τους...
"εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με αυτούς, αυτοί είναι ρατσιστές"

alzap είπε...

@παπαχατζής παναγιώτης:
Συμφωνώ.

@σκορπιός:
Ίσως έχεις δίκιο αλλά απο την άλλη όταν το πράγμα παρατραβάει κάποιοι εκλαμβάνουν τη σιωπή μας ως συμφωνία...

@xpsilikatzoy:
Σε ευχαριστώ. Δεν το είχα δει.
Είναι όλα εκεί, σε αυτό το άρθρο.

@an-lu:
Ακριβώς έτσι, δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

"Toy patriwtikou malista pasok"
..yparxei arage kai mh patriwtiko pasok?kai afou einai mh patriwtiko giati einai pasok?ektos an to pasok einai mh patriwtiko genika opote oi kaloi patriwtes kakws bre8hkan egklwbismenoi entos tou.
Xairetismous stous mprizolomaxous aristerous ths epoxhs tou sidhrou.Timh kai do3a stous dwrieis kai toys patriwtes pasokous.Xronologika kai politismika outws h allws sta idia epipeda briskontai.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Έχεις δίκιο, το πατριωτικό έπρεπε να είναι σε εισαγωγικά γιατί έτσι αυτοαποκαλείται ο σύντροφος. Ασφαλώς και δεν υπάρχει μη πατριωτικό με την έννοια που το βάζεις. Ευχαριστώ για την διόρθωση.
Καλημέρα.

Στέλιος είπε...

Είναι συγκλονιστική η αφήγησή σου. Οι άνθρωποι είναι αρρωστημένοι, τί άλλο μπορεί κανείς να πεί? Να φαναστείτε ότι με τέτοιες ιδέες και ψήφισαν για αρχηγό τον Βενιζέλο που είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου, δηλ. του κατ'εξοχήν δικαίου των ατομικών ελευθεριών ! Να τους χαίρεται τους ψηφοφόρους του.

theodore είπε...

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

επειδή διαπίστωσα ότι αναφέρεστε στο πρόσωπο μου και στο blog που διατηρώ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς,θα ήθελα να πώ δύο λόγια πρίν με ρίξετε στην πυρά.

Κατ'αρχάς με αποκαλείτε ρατσιστή.
Το γιατί ειλικρινά δεν το κατάλαβα?
Εδώ παραθέτω ένα απόσπασμα από την έγκριτη εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
===================================

ΞΑΝΘΗ

Ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως άλλωστε αποδείχτηκε, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στη μειονότητα στην περιοχή της Ξάνθης.
Με ποσοστά που προσεγγίζουν το 90%, για την ακρίβεια 89,39% και 1.652 ψήφους, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ουσιαστικά περίπατο στις εννέα αμιγείς περιοχές που ψήφισαν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιορίστηκε μόλις σε 161 ψηφοδέλτια και 8,71% ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης με 35 ψήφους και 1,90% ήταν πολύ χαμηλά.
Από την άλλη πλευρά στην Κεντητή και τον Κύρνο, δύο οικισμούς του κάμπου της Ξάνθης καθαρά μειονοτικούς, ο Παπανδρέου πήρε 728 ψήφους, ο Βενιζέλος 54 και ο Σκανδαλίδης 7.
Η διαφορά των 674 ψήφων που εξασφάλισε υπέρ του ο νυν πρόεδρος έφτασε για να υπερκαλύψει την πόλη της Ξάνθης, όπου ο Ε. Βενιζέλος είχε 1.373 ψήφους, ο Γ. Παπανδρέου 786 και ο Κ. Σκανδαλίδης 127.
Με αυτό τον απλό τρόπο υπερκαλύφθηκε η διαφορά των 587 ψήφων και έτσι σε σύνολο 6.810 ψήφων ο Γ. Παπανδρέου πήρε 3.736, ο Ε. Βενιζέλος 2.824 και ο Κ. Σκανδαλίδης 250.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2007
===================================
Αραγε και η Ελευθεροτυπία είναι ρατσιστική επειδή τονίζει το αυτονόητο.Οτι το μουσουλμανικό στοιχείο της Ξάνθης ψήφισε μονοκούκι ΓΑΠ?
Κι αν εσείς είστε τόσο αθώοι που να πιστεύετε ότι οι Μουσουλμάνοι το έκαναν επειδή θεωρούν τον ΓΑΠ ικανότερο για αρχηγό,επιτρέψτε σε κάποιους άλλους να έχουν τους ενδοιασμούς τους,όσον αφορά τις προθέσεις τους.
==================================
Επίσης κατηγορούμαι γιατί όπως διατείνεστε χρησιμοποιώ τον όρο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.Οχι σύντροφοι,δεν τον χρησιμοποιω εγώ αυτόν τον όρο.Ο Ανδρέας τον χρησιμοποιούσε και εγώ τον αντιγράφω.
Από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος:

Εθνικός και λαϊκός ηγέτης με παγκόσμια ακτινοβολία και αναγνώριση. Επιστήμονας με διεθνές κύρος. Ανυποχώρητος πατριώτης και μάχιμος ειρηνιστής, με το κυρίαρχο σύνθημά του "η Ελλάδα στους Ελληνες".

Οπως βλέπετε ο Ανδρέας πίστευε στην πατρίδα του.Πίστευε στην εθνική ανεξαρτησία ως προαπαιτούμενο της ανάπτυξης.
==================================
Αντίθετα από την πλευρά του ΓΑΠ και των νεοπασόκων όπως εγώ τους αποκαλώ,ακούω να ψελλίζουν κάτι ασυναρτησίες περί "νέου πατριωτισμού",έκφραση που έχει ήδη χρησιμοποιήσει και ο Καραμανλής.
Ο πατριωτισμός αγαπητοί φίλοι είναι ένας.Δεν υπάρχει παλιός και νέος.Είτε αγαπάς την πατρίδα σου,είτε όχι.
Και σας παρακαλώ μην ξαναχρησιμοποιήσετε φαιδρά επιχειρήματα του στύλ "ας πάει στον Καρατζαφέρη".Την αγάπη μου για την Ελλάδα δεν την χαρίζω σε κανέναν σαλτιμπάγκο.
Μιά έκκληση μόνο.Μην ντρέπεστε να δηλώνετε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Οπως είπε κάποιος μεγάλος,"Πατριωτισμός σημαίνει η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους να έρχεται πρώτη.Εθνικισμός σημαίνει να έρχεται πρώτο το μίσος σου για τους ξένους."
Οταν μπορέσετε να διακρίνετε και εσείς και ο ΓΑΠ αυτήν την ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών,τότε θα μπορέσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσει και πάλι τις χιλιάδες των ανθρώπων που το εγκατέλειψαν.

Υ.Γ. Διαβάστε ξανά την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.Ισως σας θυμίσει αμυδρά έναν μεγάλο ηγέτη και ένα μεγάλο κόμμα που κατάντησε πλέον κομπάρσος της Ελληνικής πολιτικής ζωής.

alzap είπε...

@theodore:

"Η συμμετοχή μεταναστών,"φίλων" και κάθε λογής παρατρεχάμενων είναι επικίνδυνη και για το ΠΑΣΟΚ και για την δημοκρατία μας.Οι μετανάστες κινούμενοι από ιδιοτελή συμφέροντα φυσικό είναι να ψηφίζουν αυτόν που τους εγγυάται τα πάντα.Αλλοι πάλι κάτω από την καθοδήγηση των πρεσβειών τους,επιλέγουν τον λιγότερο επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους...."

Αγαπητέ μου αν τα παραπάνω εξακολουθούν να βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου, αν τα παραπάνω είναι γραμμένα απο σένα τότε λυπάμαι αλλά εξακολουθώ να τα κρίνω ιδιαιτέρως ρατσιστικά. Το γιατί φοβάμαι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση.

Δεν αντιλαμβάνομαι την επιχειρηματολογία σου ότι το "έγραψε και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Και λοιπόν; Η εφημερίδα έγραψε την είδηση δεν έβγαλε το συμπέρασμα ότι όσοι μετανάστες και μουσουλμάνοι ψήφισαν είναι πληρωμένοι και πράκτορες.

Σε άλλο μπλογκ ίσως, με άλλους φίλους σου ίσως, όχι όμως εδώ. Όχι εδώ Ανδρεοκαπηλεία. Είναι βλέπεις προσωπικό λίγο το ζήτημα. Μου θυμίζεις τον Ευάγγελο που σε κάθε πέντε κουβέντες έβαζε και τη λέξη Ανδρέας για να τον πιστέψουμε ότι είναι Ανδρεϊκός. ( Δεν κρατήθηκε όμως αυτός ο "γνήσιος" Ανδρεϊκός και την πέταξε τη μαλακία του σε συνέντευξη: Εγώ, είπε, όταν μιλούσα με τον Ανδρέα ήμουν ΙΣΟΤΙΜΟΣ συνομιλητής...) Κατάλαβες τώρα;
Με δυό λόγια θα στο πω όσο πιο ευγενικά γίνεται:
"Οταν αναφέρεσαι στον Ανδρέα σε αυτό το μπλογκ, παραβιάζεις ανοικτές θύρες."

Και κάτι ακόμα. Τα καλλιστεία πατριδογνωσίας και πατριδοκαπηλείας δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στον τυφλό φανατισμόν.
Κανείς δεν σε κατηγόρησε επειδή χρησιμοποιείς τον όρο "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως επισημαίνω την διαστροφική χρήση του όρου με τρόπο τέτοιο που να παραπέμπει σε εθνικιστικές απόψεις.

Και μπορώ να σου πω με κάθε βεβαιότητα ότι αν έλεγες αυτά που λες τώρα κατά των μεταναστών στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θα είχες διαγραφεί σε 10 λεπτά με συνοπτικές διαδικασίες. Θα είχαν αναζητηθεί επίσης ευθύνες και απο αυτούς που είχαν υπογράψει για να γίνεις μέλος.

Τέλος η 3η Σεπτέμβρη δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Αν οι προθέσεις σου είναι ειλικρινείς και άδολες να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση για τον πατριωτισμό, τί είναι και τι δεν είναι.
Βλέπεις ως μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα-πρώτα του χρόνια, φανατικός
Ανδρεϊκός, ως συνειδητός πατριώτης θεωρώ ότι γνωρίζω τι ΑΚΡΙΒΩΣ έλεγε ο Ανδρέας αλλά και η 3η του Σεπτέμβρη...
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κάνω μαζί με άλλους όπως ο σύντροφος και φίλος μου Αντώνης Καρράς, κάθε τι ώστε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην πατρίδα μου να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με μένα.
Αυτά έλεγε ο Ανδρέας, αυτά λέει και η 3η Σεπτέμβρη.

Κάνε μια δεύτερη προσπάθεια ανάγνωσης και νομίζω ότι ίσως συμφωνήσεις.

Καλή σου μέρα.