Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολύ θα το ήθελα..


Πολύ θα το ήθελα να σας πω για μουσικές και εικόνες. Για βιβλία και έρωτες παθιασμένους. Να σας μιλήσω για τις εμπειρίες μου, τα ταξίδια που αξιώθηκα, που είχα την τύχη να κάνω.

Δεν μπορώ όμως. Δεν μπορώ γιατί φοβάμαι. Δεν μπορώ γιατί ντρέπομαι.

Σήμερα το μεσημέρι στις 13.00 και με τη σταση εργασίας σε εξέλιξη, το προεδρείο της ΟΤΟΕ πήγε στη Βουλή, με προκαθορισμένο ραντεβού, για να παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.


Τους συνόδευαν κάποιοι εργαζόμενοι και μερικοί συνταξιούχοι, καμμιά τριανταριά όλοι κι όλοι. Μεσήλικες και ασπρομάλληδες οι περισσότεροι. Δείτε τους στη φωτογραφία. Στην πραγματικότητα είναι λιγότεροι γιατί η φωτογραφία περιλαμβάνει και περαστικούς.







Μόλις πατήσαμε στο πεζοδρόμιο, στην είσοδο της Βουλής, ήρθε η απάντηση.


Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, σωστά είδατε ΔΥΟ, εμφανίστηκαν για να προφυλάξουν τη δημοκρατία και τη δημόσια περιουσία από τους τρομοκράτες…
( Στη φωτογραφία βλέπετε τη μια που σπεύδει να λάβει θέσεις μάχης, η άλλη κρύφτηκε στο σπιτάκι πίσω από το φυλάκιο στην είσοδο της Βουλής.)






Και δυό λόγια για όσους φίλους βάζουν το ψευτοδίλημμα της επίλυσης πρώτα των προβλημάτων των Ελλήνων εργαζομένων και μετά των μεταναστών…



Έχετε δει πως κοιτάζουν οι αστυνομικοί τους μετανάστες στους οποίους κάνουν έλεγχο; Έχει τύχει να δείτε με τι βλέμμα περιφρόνησης και απαξίωσης και καχυποψίας τους κοιτούν, τον τόνο της φωνής τους όταν τους μιλάνε;


Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς αντιμετώπισαν σήμερα και μια χούφτα μεσήλικες και ηλικιωμένους που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Δεν ήταν οικονομικοί ή πολιτικοί πρόσφυγες, ήταν Έλληνες πολίτες εργαζόμενοι, ήταν συνταξιούχοι. Δεν έχει όμως σημασία.




Γιατί ο ρατσισμός τους δεν είναι φυλετικός, δεν έχει να κάνει με το χρώμα και την καταγωγή.




Ο ρατσισμός αυτής της κυβέρνησης είναι κοινωνικός και ταξικός.



Στην Ελλάδα του Καραμανλή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.



Αυτό όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους μας.

16 σχόλια:

scorpios είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

7Demons είπε...

Ενώ στην Ελλάδα του Πασοκ,ήμασταν όλοι πολίτες πρώτης κατηγορίας και οι μπάτσοι σε ανάλογες περιπτώσεις κρατούσαν κι απο ένα τριαντάφυλλο-όταν δεν σκότωναν εν ψυχρω δεκαπεντάχρονα στο Πολυτεχνείο του ΄85.

alzap είπε...

7demons:
Κοίτα αυτή η καραμέλλα έχει λιώσει, δεν το έχεις καταλάβει ακόμα;

Αν πιστεύεις ότι η δεκαετία του 80 σε θέματα δημοκρατίας ήταν χειρότερη απο σήμερα, πέστο καθαρά.
Για να κριθεί η κρίση και η αφετηρία προσέγγισής σου.
Μου θυμίζεις κάποιους "νοσταλγούς" που δικαιολογούσαν τη χούντα γιατί λέει η δημοκρατία προδικτατορικά δεν λειτουργούσε.
Ελεος αδελφέ, έλεος με τον αντιπασοκισμό σου.
Ούτε ο Μπότσαρης δεν έκανε και δεν έγραφε έτσι...

7Demons είπε...

Ξέρεις,είναι διαφορετικο πράγμα η κριτική αντίληψη των γεγονότων απο το κομματικο και ιδεολογικό "χάιδεμα" αυτιών και ματιών.
Δε νομίζω στα σχόλια που κατά καιρούς έχουμε κάνει να διαφαίνεται "μένος" που να απαιτεί "έλεος"-όπως γράφεις...
Και δεν νομίζουμε ότι το ύφος μας εναρμονίζεται με απαντήσεις-κλισέ περί καραμέλας...
Ειλικρινά λυπούμαστε διότι ήμασταν σίγουροι, ότι οι διαθέσεις εδώ μέσα ήταν Πολιτικές και όχι αυστηρά κομματικοποιημένες,ώστε ο διάλογος να καταντά αμυντική αντίδραση,διακτατεχόμενη απο το πνεύμα του "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους εχθρούς μας".

Την -στεναχωρημένη- καλημέρα μας.

υγ.Ο παραλληλισμός με τους νοσταλγούς της χούντας,ατυχής και προσβλητικός.
:-((

alzap είπε...

@7demons:
Αποσύρεται ο χαρακτηρισμός περί "νοσταλγών" ως υπερβολικός και προσβλητικός. Σε αυτό έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη.

Orelia είπε...

ξερω, αλλο ειναι το θεμα σου, αλλά εχεις δει πως εμεις οι άλλοι, οι απλοι πολιτες "κοιταζουμε" τους μεταναστες (και τους καθε λογης διαφορετικους προς τη φατσα μας, να συμπληρωσω);

κατα άλλα καλη δυναμη για τους αγωνες και κοιταξτε εκει στα πασοκοχωρια να ανασκουμπωθειτε
οι καιροι δε περιμενουν

καλη σου ωρα

υγ. επειδη την απορια την εχω κι εσυ δε κοιτας τα προηγουμενα.. ΚΟΠΠΕΡ, τι σημαινει;
αυτα
χαιρετω

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Είναι βέβαιο πως δεν είναι όλοι ίδιοι, φίλα 7, αλλά είναι επίσης βέβαιο, καλέ μου Alzap, ότι όλα τα Κόμματα - ακόμη και τα εξ ορισμού φιλολαϊκά και συχνά "λαογενή" κομμουνιστικά - όταν εγκαθιδρυθούν πλέον στην εξουσία, αντιμετωπίζουν διαφορετικά και μερικές φορές δυναμικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, του λαού, των συνταξιούχων - έστω κι αν είναι καταφανώς δίκαιες.
Έχω πολλές φορές υποστηρίξει ότι η πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, παρά τις κάποιες φυσιολογικές υπερβολές της, υπήρξε κοινωνικά δίκαιη και οπωσδήποτε αποπτελούσε μια κοινωνική αναγκαιότητα. Με την δεύτερη τετραετία, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν δρόμο λίγο στραβό - τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαίωναν προκαταβολικά τα όσα βιώσαμε με την διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της μέσα στην γενική χλεύη, αλλά, παρ' όλ' αυτά έστρωσε και τον δρόμο για την πολιτική του κ. Σημίτη και όσως πιστεύουν στην απόλυτη πρόσδεση στο άρμα της παγκοσμιοποιήσεως ή της Ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως, με κάθε κόστος - για τα χαμηλότερα στρώματα, φυσικά, μόνον!!!
Σήμερ, εδώ που βρισκόμαστε και όπως βρισκόμαστε, το ΠΑΣΟΚ έχει την ευκαιρία και, κυρίως, την υποχρέωση να φέρει μια καινούρια πρόταση - κοινωνικής αποκαταστάσεως θα την έλεγα - αν θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο, στην κοινωνική ισορροπία και συνοχή, στις γενιές των παιδιών μας. Αν δεν το κάνει επειγόντως, θα χάσει το τραίνο, όπως μαζί του θα το χάσουμε κι εμείς όλοι, καθώς μπορεί αργότερα να είναι πάρα πολύ αργά...
Περιμένουμε - όλοι μας περιμένουμε, αλλά δεν ξέρω για πόσο μπορούμε αντικειμενικά να περιμένουμε!..
Την καλημέρα μου!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Νομίζω πως ΚΟΠΠΕΡ (αγγλιστί για το «χαλκός» ή και «μπάτσος») είναι ο γλυκύτατος κεφάλας σκυλάκος που εικονίζεται στο παρακάτω ποστ.

Αγαπητέ Alzap χαίρομαι που το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε πώς νοιώθουν οι μετανάστες. Είστε, όμως, σίγουρος πως θα το θυμάται όταν (και αν) ξαναπάρει την εξουσία; Μην επεκταθώ σε κάτι συνταξιούχους, φοιτητάδες κλπ, που είχαν ήδη επί ΠΑΣΟΚ νοιώσει σαν μετανάστες.

alzap είπε...

@orelia:
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι οπωσδήποτε το Κοππερ. Είναι το όνομα του μπιγκλ στην ταινία κινούμενων σχεδίων του Ντίσνεϋ "The fox and the hound".
Ο κόρη μου βάφτισε το σκύλο μας.
:-)
Πολλά φιλιά.


@asteroid:
"Αν δεν το κάνει επειγόντως, θα χάσει το τραίνο, όπως μαζί του θα το χάσουμε κι εμείς όλοι, καθώς μπορεί αργότερα να είναι πάρα πολύ αργά...
Περιμένουμε - όλοι μας περιμένουμε, αλλά δεν ξέρω για πόσο μπορούμε αντικειμενικά να περιμένουμε!.."

Πολύ σωστά, συμφωνώ


@σκυλος της βαλια καλντα:
Αν ξαναπεις το σκύλο μου "μπατσο" θα έρθω να σε βρω και δεν σε σώζει τίποτα, ούτε καν η Λουίζα.
:-)

Orelia είπε...

χαλκος, ειναι πιο ωραιο!
γλυκο λοιπον το Κοππερ.. :)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ανακαλώ!

alzap είπε...

@orelia:
:-)

@ ο σκυλος της βαλια καλντα:
Ευχαριστούμε σύντροφε!
:-)

Matrix είπε...

Είμαστε όλοι μετανάστες.

Αρκεί να πας μια βόλτα στα Εξάρχεια με ένα φίλο σου με μακριά μαλλιά...
1 στις 2 θα σε σταματήσουν για εξακρίβωση...

scorpios είπε...

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ.

vangelakas είπε...

Ρέ παίχτη μου, είδα νά λές γιά τόν Μπότσαρη... Ήξερα ότι ήταν άρρωστος... Χρόνια πρίν... Τί κάνει;

alzap είπε...

@vangelakas:
Που να ξέρω αδελφέ τι κάνει; Την τελευταία φορά που τον συνάντησα τέλη δεκαετίας του 70 τον κυνηγούσα με γιαούρτια. Μετά ξαν'ακουσα για αυτόν απο αυτά που έγραφε, εκει που έγραφε.
Τέλος πάντων καλά να είναι ο άνθρωπος απο υγεία...


@scorpios:
Καθυστερημένες καλημέρες δέχεσαι;