Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΛΙΓΟ...

...και προσπάθησε να ακούσεις.

Μιλάει η divaynne και εγώ αναπαράγω όσα λέει. Γιατί τα ίδια περίπου θα σου έλεγα κι εγώ. Γιατί νομίζω ότι έχει δίκιο! Άκου λοιπόν:


"Ok,κέρδίσαμε..Τα κάναμε λίγο αχταρμά στις εκλογές αλλά τα πήγαμε πάρα μα πάρα πολύ καλά τολμώ να πω..Μετά μας την είπαν για όλα φυσικά,για το σύστημα,για τους μετανάστες όλα,δεν έχουμε παράπονο προσπάθησαν αρκετά να μας ακυρώσουν αλλά κι εκεί τα καταφέραμε.Όχι γιατί είχαμε καμιά εντολή αλλά επειδή το θέλαμε (μην το ξεχνάμε…).

Και μετά είπες να αυτο-οργανωθούμε.Οι μισοί είναι ήδη οργανωμένοι οι άλλοι μισοί το ίδιο και ο καθένας αυτο-οργανώνεται γενικώς.Είπες για αυτο-οργάνωση παντού.“Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό, στους χώρους εκπαίδευσης, στα Κινήματα, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό. Στον χώρο των τεχνών, των μικρομεσαίων, των γυναικών, των νέων. Στον κυβερνοχώρο, στο διαδίκτυο, στους bloggers, στα Κινήματα για το περιβάλλον”.

Αρκετοί bloggers είμαστε οργανωμένοι και σε κινήματα για το περιβάλλον βέβαια και στην αυτοδιοίκηση και σε χώρους δουλειάς και κυρίως στο skype!Εκει να δεις αυτο-οργάνωση!

Πόσοι είμαστε όμως ρε πρόεδρε?Άκουσα σχόλια να λεν οτι είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι παντού..Γιατί δεν πολλαπλασιαζόμαστε? (gremlins).Τι ξεχάσαμε?Μήπως πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ξεκολλήσουμε τη ρημάδα την αυτο-οργάνωση απο τον διαδύκτιο?
Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει.Το βλέπεις κι εσύ ειδικά τώρα που ακούω να γίνονται ακόμα και τώρα (άκουσον άκουσον) κινήσεις και blog υπέρ Βεννυ!Δεν χρειάζεται εντολή για την αυτο-οργάνωση!Απλά για να ξέρουμε ίσως οτι έχουμε το ελεύθερο “Αφού το είπε ο πρόεδρος και το εγκρίνει”.

Το μήνυμα εμείς το έχουμε πάρει.Οι άλλοι εκεί έξω το έχουνε πάρει?
Στις γειτονιές δεν χρειάζεται ο blogger.
Eμείς κατα κάποιο τρόπο είμαστε “φτιαγμένοι”.Κατα τη γνώμη μου πάντα πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς.Και αυτό να γίνει τοπικά σε κάθε πόλη,κάθε νομό.
Όχι με τους εκλεγμένους.Για μένα το 80% των εκλεγμένων που δουλεύουν και συμμετέχουν είναι είδος προς εξαφάνιση και πραγματικά τους έχω ξεγραμμένους.Το σταυρό τις περισσότερες φορές τον βάζω από συνήθεια όπως το τσιγάρο ένα πράγμα.
Μια ομάδα με απλούς ανθρώπους και bloggers φυσικά (μια που η Λάρισα από μόνη της είναι μια blogosfaira!) που να αναλάβουν περάσουν το μήνυμα σε νέους και να φύγει η καχυποψία.

Με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις και όλα τα συναφή που θα έχουν κεντρικό θέμα προβληματισμούς της εποχής μας.Που να ενδιαφέρουν άμεσα.Εκδηλώσεις για το περιβάλλον,συγκεντρώσεις-ενημερώσεις για θέματα που πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει πλήρως αλλά τους αφορούν όπως η εργασία στος νέους και τι ευκαιρίες έχουν ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ!
Οχι εκδηλώσεις όμως του στύλ μαζεύομαστε σε μια αίθουσα με ένα πάνελ σαν εκπομπή του Μάκη (μπλιαχ!) με το κοινό απο κάτω να βαριέται που ζει ή να παίζει ufo attack στο κινητό (με πιάσατε..έγω το κάνω συνέχεια..) και να ακούει 2-3 μεσήλικες να απαγγέλουν λόγους και μακρυνάρια καρμπον όλα μεταξύ τους και να παρακαλάν να τελειώσει για να φύγουν.
Εχω παραστεί σε εκδήλωση τέτοια όπου ήταν 4 άτομα καθισμένα και ο καθένας ανέβαινε στο βήμα και έλεγε τα ίδια με διαφορετικά λόγια ξεχνώντας οτι μιλάει για τον κόσμο κάτω και ΟΧΙ για τον εαυτό του!
Δεν βγάζεις προεκλογικό λόγο κύριέ μου πάρτο χαμπάρι!Σε πληροφορώ οτι δεν πρόσεξα ούτε λέξη.Πιο σημαντικό ήταν να προσέξω στο κινητό να μη με φάει το μεγάλο τέρας που βγαίνει στο τέλος του παιχνιδιού…(πάντα με τρώει..)

Δεν είναι τρομαχτικό ή κατώτερο ή δεν είναι ντροπή να ανήκεις σε ένα κόμμα και ειδικά ένα όπως το πασοκ με εσένα πρόεδρο.Δεν θα τους ζητήσουμε τίποτα διαφορετικό από να να τους δώσουμε να καταλάβουν οτι η αυτο-οργάνωση είναι το μέσον για να διεκδικήσουν και να ακουστούν (καλά μιλάμε τα δίνω κανονικα..).Το μέσο να ενσωματωθούν με τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη.(ακόμα καλύτερο αυτό!).

Με απλά λόγια ρε πρόεδρε λέω να μην είμαστε σκορπιοχώρι….."



Και για την αντιγραφή και προσυπογραφή, Αλέκος Στάμου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ

7Demons είπε...

Τι είν΄το αποπάνω?
Πάμε να το ψάξουμε κι επανερχόμαστε...

7Demons είπε...

Χμμμ,αρκετό ενδιαφέρον δείχνει να έχει...

Στα δικά μας τώρα.
Βρε συ Αλέκο,εκτός απο την εσωστρέφεια(κατανοητή διότι μετά απο κάθε μεγάλο shock,συμβαίνει),υπάρχουν και τα τρέχοντα ζητήματα.
Οι κυβερνώντες Απέναντι αλωνίζουν ανενόχλητοι(κάμερες,έμμεση φορολογία,καταστροφή λεηλατημένων βιότοπων,κλπ) και το Πασοκ ακόμα περι άλλων τυρβάζει...

Ανώνυμος είπε...

Η αυτοργανωση θελει ψυχη και ανενταχτοι βημα για να μιλησουν φιλε Αλεκο