Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2007

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ



Είναι ίσως λίγο δύσκολο να το συνειδητοποιήσει κάποιος που δεν αναμιγνύεται αλλά αύριο τελειώνει για μένα μια τετράμηνη προεκλογική περίοδος. ( Βουλευτικές και εσωκομματικές εκλογές. )

Αύριο βράδυ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, μπαίνει και τυπικά η σφραγίδα στο τέλος μιας εποχής για το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια καινούργια που κανείς φαντάζομαι δεν μπορεί να προδικάσει τη θετική ή την αρνητική εξέλιξή της.

Όλα είναι ανοιχτά και εξαρτάται από τις αποφάσεις και τη στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, τη Δευτέρα 12/11/2007.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί ισχυρίζονται πως ουδόλως τους απασχολεί το θέμα και πως γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα. Νομίζω ότι είναι λάθος αυτή η προσέγγιση και αυτό είναι κάτι που θα φανεί σύντομα. Η κρίση δεν αφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ…

Τη Δευτέρα και στο μέτρο που επαληθευτούν οι προγνώσεις των δημοσκόπων για εκλογή Παπανδρέου από την πρώτη Κυριακή, το γνωστό συγκρότημα θα επιμείνει στη ίδια γραμμή με άλλο τρόπο. Θα αμφισβητήσει δηλαδή με διάφορους τρόπους το αποτέλεσμα.
Κι αν η γραμμή αμφισβήτησης της εγκυρότητας της διαδικασίας δεν περνάει εύκολα, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να πληγεί η σημασία του αποτελέσματος με όχημα τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Τα σχόλια στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του MEGA από τον Τσίμα έδωσαν μία πρόγευση για τη στάση του ΔΟΛ την επόμενη εβδομάδα. Είναι σίγουρο επίσης πως θα μεγαλοποιηθούν και θα δραματοποιηθούν όλα τα ενδεχόμενα τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα που μοιραία θα συμβούν σε κάποια από τα 1500 περίπου εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Το θετικό αυτής της στάσης από τους Λαμπράκη- Μπόμπολα κλπ. είναι ότι δείχνει καθαρά πλέον και στους πλέον δύσπιστους, ότι το μέτωπο Παπανδρέου απέναντί τους είναι πραγματικό και όχι εικονικό.

Αύριο λοιπόν για όσους πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο, δίνεται η ευκαιρία να πιστοποιήσουν με τη δική τους παρουσία και ψήφο, την αναγκαιότητα να εκλέγονται οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων από τα μέλη και τους φίλους των ίδιων των κομμάτων και όχι από εξωθεσμικά κέντρα.

Αυτός από μόνος του είναι επαρκής λόγος για να στηρίξει κάποιος τον Γ. Παπανδρέου στην αυριανή διαδικασία. Εγώ έχω και άλλους λόγους, έχω αναφερθεί σε αυτούς λίγο καιρό πριν.
Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν...

:-)



ΥΓ Έλεγα στις 29/10/2007 ότι κάποια στιγμή, ελπίζω σύντομα, θα έρθουν στην επιφάνεια όλες οι αθλιότητες και οι πιέσεις που άσκησαν, όλη αυτή την περίοδο, τα γνωστά αφεντικά στους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ.
Λίγες μέρες μετά, η απομάκρυνση του Βασίλη Σκουρή από το ΕΘΝΟΣ ήρθε δυστυχώς για να με επιβεβαιώσει…

11 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η σφραγιδα για τη νεα εποχη στο Πασοκ δεν θα μπει αυριο,αλλα μετα απο 4 χρονια,οπου ο Γιωργος δεν θα ειναι πλεον προεδρος του Πασοκ.Τουλαχιστον αυτο εκτιμω εγω...
Τις καλημερες μου.

Matrix είπε...

"...Το θετικό αυτής της στάσης από τους Λαμπράκη- Μπόμπολα κλπ. είναι ότι δείχνει καθαρά πλέον και στους πλέον δύσπιστους, ότι το μέτωπο Παπανδρέου απέναντί τους είναι πραγματικό και όχι εικονικό..."

Και αυτό είναι και το ισχυρότερο χαρτί κατά την άποψη μου.

Ανώνυμος είπε...

re to giwrgakh...3afnika mas proekypse kai rompen twn daswn,3afnika anakalypse ta megala symferonta,3afnika kyrh3e anendoto (an oxi anekdoto) kata twn diaplekomenwn.8umizei ligo karamanlh h olh istoria...toulaxiston o George de 8a ginei pote prw8ypourgos gia na ekplhrwsei ton kataggeltiko tou logo me 5 soublakia sto mpairaktarh kai mia aforistikh rhsh peri ntabatzhdwn...

alzap είπε...

@πρεζα tv:
Διαφωνώ. Άλλωστε σύντομα θα δείξει...
Καλημέρα.

@matrix:
Και το μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για τη συνέχεια επίσης.
Να είσαι καλά.

@ανώνυμος:
Βλέπεις δεν είναι μόνο ότι το ανακάλυψε αλλά ότι έπεισε και τους περισσότερους για όσα λέει. Νομίζω το βράδυ θα έχεις την απόδειξη γι΄αυτό.
Επίσης φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι το θέμα δεν είναι ποιός θα γίνει πρωθυπουργός αλλά οι προΎποθέσεις που γίνεται κάποιος πρωθυπουργός.
Βεβαίως σέβομαι ότι αυτά ενδεχομένως να είναι για σένα δευτερεύοντα...

manosantonaros είπε...

Alzap μου, μια χαρά τα λες. Εχω μόνο μια απορία σε ένα κλισέ(που σου ξέφυγε): "στο τέλος μιας εποχής"... Μωρέ, εγώ βαρέθηκα να την ακούω αυτη την έkφραση. Τέλος εποχής εδώ... τέλος εποχής εκεί (δεν εννοώ μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά γενικά)... αλήθεια, Αλέκο μου, έχεις δει εσύ τόσα χρόνια που είσαι σ' αυτον τον πλανήτη "την αρχή μιας εποχής;"....
Εχουμε μια μανία με το τέλος, βρε παιδί μου...
Δεν το βρίσκεις (χαχαχαχαχα) ελαφρώς νεκροφιλικό?
Καλημέρες

code: Τωρα που σουγραψα comment, θα μας (μου) την πέσουν τα "κορίτσα"... αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί σε είχα πεθυμήσει.... Χαχαχαχαχαχαχα

scorpios είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ,ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

scorpios είπε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ,Α,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να σε "χαλάσω" Αλέκο μετά από τέτοιο θρίαμβο, έχω να σε πληροφορήσω (αν δεν το ξέρεις) ότι ο Γ.Παπανδρέου είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται ΚΑΙ με τις ψήφους της δεξιάς!
Γιωργος

alzap είπε...

@manosantonaros:
:-))
Λοιπόν νομίζω ότι έχεις πολύ δίκιο.
Προσπάθησα να θυμηθώ "την αρχή μιας εποχής" και δεν τα κατάφερα.
Πάντα το τέλος διαπιστώνουμε...

Όσο για το άλλο η Παναγιά η εκδότρια να βάλει το χέρι της, να κάνει την έκδοση μπας και γλυτώσουμε.

Υπόσχομαι ν΄αγοράσω τόσα αντίτυπα όσα και τα κιλά μου
:-)

alzap είπε...

@skprpios:
Έτσι ακριβώς, όπως το λες!
:-)

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Ψυχραιμία αδελφέ, ψυχραιμία...