Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2007

ΑΝΑΓΚΑΙΟ (;) ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Δεν έχω κρύψει ποτέ την πολιτική μου ταυτότητα. Είναι η ίδια εδώ και δεκάδες χρόνια. Το γεγονός αυτό είναι λογικό να κάνει επιφυλακτικό όποιον διαβάζει τις απόψεις μου για πολιτικά ή κοινωνικά θέματα.
Συνήθως οι μπλογκερς εμφανίζουν ένα ουδέτερο πρόσωπο. Ίσως αυτό να προσθέτει φίλους, αναγνώστες, κύρος, «αντικειμενικότητα» και σε κάθε περίπτωση σε καθιστά λιγότερο ευάλωτο. Σεβαστό αλλά δεν είναι αυτή η επιλογή μου.

Αυτές τις μέρες ιδιαιτέρως που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η επιφυλακτικότητα αυτή μεγαλώνει αφού ότι γράφει κάποιος, πολιτικά και κομματικά τοποθετημένος, μπορεί να μην είναι ειλικρινής και αυθόρμητη κατάθεση σκέψεων αλλά μόνο ψηφοθηρική προπαγάνδα. Ένα - δύο emails που έλαβα έθεσαν το ζήτημα, κομψά είναι η αλήθεια.

Δεν έχω τρόπο να πείσω ότι δεν είναι έτσι. Απο την άλλη δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι σε αυτά τα θέματα γράφω πάντα αυτό που σκέφτομαι χωρίς να υπολογίσω τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις. Άλλωστε δεν έχω φτάσει, ακόμα, στο επίπεδο της γελοιότητας που θα με κάνει να νομίσω ότι μπορώ με τα γραφόμενά μου εδώ να επηρεάσω κάποιον-α σε σχέση με την ψήφο του.
Κυρίως όμως δεν παρατηρείται τέτοια κοσμοσυρροή σε αυτό το μπλογκ ώστε να μπει κάποιος στον πειρασμό να στραμπουλίξει τις σκέψεις του και τον εαυτό του για να κάνει προπαγάνδα.

Αυτά τα λίγα ως επιβαλλόμενο ξεκαθάρισμα.

:-)


UPDATE: Καταγγέλλω στον ελληνικό λαό ότι μου αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για δέκα μέρες λόγω κράνους. ( Λόγω απουσίας του κράνους για να λέμε το πράγμα με το όνομά τους). Οπότε σήμερα, ίσως και αύριο θα είμαι σπίτι και θα σας ταράξω στα ποστάκια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den yphrxe logos ksekatharismatos, eilikrina. Eisai o pio dhmokratikos kai anoixtos pasokos pou exw gnwrisei. :)

alzap είπε...

@xpsilikatzoy:
Είμαι σε δίλημμα βρε συ. Απο τη μία κολακευμένος για τα καλά σου λόγια απο την άλλη προσπαθω να αποκωδικοποιήσω αυτό το "ανοιχτός Πασόκος". ( δηλαδή μπάζω απο παντού;)
:-))

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτός Πασόκος: εκείνος ο Πασόκος που δεν θεωρεί οτιδήποτε πέρα από το Πασόκ Προδοσία και τους μη Πασόκους Προδότες (παρεκτός κι αν είναι από την Κρήτη, χώνουν στην πολιτική παιδιά – σκυλιά – ανήψια - βαφτιστήρια και τους λένε Μητσοτάκη).

Ανώνυμος είπε...

:P

Orelia είπε...

Α! καλο αυτο!
που θα μας ταραξεις στα ποστακια