Παρασκευή, Απριλίου 13, 2007

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" δεν είναι η εφημερίδα της αρεσκείας μου.
Ωστόσο παρά την σκληρή κυβερνητική της γραμμή, γράφουν στην εφημερίδα αυτή κάποιοι αξιόλογοι δημοσιογράφοι.

Ένας από αυτούς, ο Γ. Δελαστίκ, απολύθηκε πριν λίγες μέρες για όσα γράφτηκαν ή έγραψε σε άλλη εφημερίδα , στο «ΠΡΙΝ», για αμερικανική ανάμιξη στα ελληνικά ΜΜΕ.

Παρακολουθώ τα άρθρα του κ. Δελαστίκ πολλά χρόνια. Συχνά διαφωνώ με τις εκτιμήσεις του. Είναι όμως πάντα ενημερωμένος, τεκμηριώνει τις θέσεις του, σέβεται τον αναγνώστη.

Αναδημοσιεύω την επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ. Νομίζω ότι άλλα σχόλια μου περιττεύουν.



Aθήνα, 12 Απριλίου 2007

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Απολύθηκα από την «Καθημερινή», όπως ήδη γνωρίζετε από επιστολή του εκπροσώπου μας στην εφημερίδα, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 5 Απριλίου 2007.

Οι λόγοι της απόλυσής μου είναι καθαρά πολιτικοί.

Tο μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, 2 Απριλίου, μου ζητήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας να υποβάλω παραίτηση λόγω ανυπόγραφου σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πριν», της οποίας είμαι διευθυντής, αναφερόμενου στη διασπορά ανθρώπων των Αμερικανών στα ΜΜΕ.
Μου δηλώθηκε πως η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Καθημερινής» θεώρησαν ότι το σχόλιο τους αφορά, αν και πουθενά σε αυτό δεν αναφερόταν το όνομα της «Καθημερινής», όπως άλλωστε δεν αναφερόταν κανένα όνομα εντύπου, καναλιού ή προσώπου. Επρόκειτο περί σχολίου καταγγελίας πολιτικού φαινομένου.

Γνωστοποίησα προφορικά και εγγράφως στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της «Καθημερινής» τα εξής:
Πρώτον, εφόσον αυτοί δεν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας μας, εγώ δεν έχω καμιά απολύτως πρόθεση να επιδιώξω τη συνέχισή της.
Δεύτερον, αρνούμαι κατηγορηματικά να υποβάλλω παραίτηση στη βάση της πολιτικής αιτιολογίας που μου ζητήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε αποδοχή και νομιμοποίηση εκ μέρους μου μιας διαδικασίας την οποία θεωρώ πολιτικά απαράδεκτη.
Τρίτον, επειδή η ζητηθείσα παραίτηση ισοδυναμεί με απόλυση, πρέπει να με απολύσουν ευθέως, αναλαμβάνοντας και τις όποιες πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής.
Τέταρτον, δεν έχω καμιά πρόθεση διεκδίκησης επαναπρόσληψης από τη στιγμή που διέρρηξαν τις σχέσεις μας.

Περί αυτών των θέσεων μου ενημέρωσα τον πρόεδρο και όσα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μπόρεσα το πρωί της Μ.Τρίτης. Σε επικοινωνία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον από τη Μ. Δευτέρα διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, όπως γνωρίζετε, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Μ. Τρίτης, αυτός δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία απόλυση, πράγμα τυπικά αληθές, αφού η απόλυσή μου είχε ημερομηνία της επόμενης ημέρας, 4 Απριλίου, και εμένα μου κοινοποιήθηκε τη μεθεπόμενη, 5 Απριλίου.

Η απόφασή μου να μη διεκδικήσω επαναπρόσληψη στην «Καθημερινή» είναι ειλημμένη. Πέρα όμως από την προσωπική μου στάση, έχω την άποψη ότι υφίσταται σοβαρό πολιτικό ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος στηνπερίπτωσή μου. Νομίζω ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να καταδικάσει τον πολιτικό χαρακτήρα της απόλυσής μου και να λάβει όλα τα κατά την κρίση του αναγκαία μέτρα που θα αποτελέσουν φραγμό στην επέκταση απολύσεων συντακτών για πολιτικούς λόγους. Αυτό, κατά την άποψή μου, έχει τεράστια σημασία για τον δημοσιογραφικό κλάδο και πάνω απ’ όλα για την ελευθεροτυπία και τη δυνατότητα έκφρασης και προβολής όλων των απόψεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφεθεί να περάσει ένα κλίμα πολιτικής τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, η χειραγώγηση της ενημέρωσης θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.
Ευελπιστώ στην ηθική αλληλεγγύη σας.

Με αξιοπρέπεια,
Γιώργος Δελαστίκ

14 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Όπως έχω βρει επανειλημμένα την ευκαιρία να δηλώσω, αυτού του είδους οι ενέργειες πονάνε περισσότερο όσους για τον α' ή β' λόγο πιστεύανε ή στηρίζανε έναν πολιτικό χώρο, ένα δημοσιογραφικό μέσο ή, απλώς, έναν άνθρωπο.
Διάβαζα την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", συνεχίζοντας, άλλωστε, μακρά οικογενειακή παράδοση, σε εποχές, όπου ένας νέος άνθρωπος κινδύνευε εύκολα να γίνει αποσυνάγωγος, επειδή την κρατούσε στα χέρια του. Στάθηκα πιστός και σε δύσκολες κι αμφιλεγόμενες για την εφημερίδα περιόδους, όπως ήταν η εποχή της ιδιοκτησίας Κοσκωτά. Λυπάμαι όχι μόνον για το επεισόδιο του κ. Δελαστίκ, αλλά και για πολλά άλλα συναφή συμπτώματα, που προηγήθηκαν και που αποξένωσαν από την εφημερίδα, εδώ και καιρό ανθρώπους σαν και μένα, οι οποίοι θυμόμαστε απ' αυτήν μια δημοσιογραφία με ήθος τέτοιο, ώστε, κι αν ακόμα διαφωνούσες, συνέχιζες να διαβάζεις και να τιμάς...
Άδικο όλο αυτό το σκηνικό, που στήνεται εδώ και καιρό... άδικο για την εφημερίδα, άδικο και για την ιστορία της...

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Alzap
Παραπέμπω link από Indymedia
Κάποια σχόλια είναι ελευθερόστομα
(π.χ. το σχόλιο του Γατοπόδαρου για την ρήση Καραμανλή τα λέει όλα!!)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Aπολύσαν τον Γ. Δελαστίκ 2

Aπολύσαν τον Γ. Δελαστίκ

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Ο Δελάστικ έφυγε για
α) Πολιτικούς Λόγους
β) Επίδειξη δύναμης από τον wanna be manager Παπαχελά(= Ο κεντρώος της Πρεσβείας)

Χρειάζεται φιλικά προσκείμενος τύπος για τους Αμερικανούς και στα εν Ελλάδι Δημοσιογραφικά και Επιχειρηματικά Τσιράκια
μιας και τα σχέδια για την Νεα Μέση Ανατολή θα είναι μακράς πνοής. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα στο "Εθνος" και τα "Νέα" σύμφωνα με τα οποία ζητήθηκαν
και περισσότεροι Έλληνες πολίτες για στρατιώτες στο Αφγανιστάν(με 900 ευρώ παρακαλώ-ενιακοσια ευρώ ολογράφως-) και δημόσιοι υπάλληλοι(Δικαστικοί - Γεωπόνοι και άλλοι)
Μια "καλή" και "φιλική ως προς τους Αμερικάνους ειδησεογραφία χρείαζεται και για τα Λαμόγια της Ελληνικής Αστικής Τάξης που πάνε να πάρουν το "κατιτί" τους από το πτώμα του Ιράκ και ίσως μελλοντικά από το Ιράν

Όσο για την επίδειξη δύναμης στρέφεται και εσωτερικά προς τους Δημοσιογράφους. Αν απολύουν με το έτσι θελισμό του Alexis Papahelas- έναν έμπειρο και
πολιτικοποιημένο δημοσιογράφο οι λιγότερο έμπειροι και πολιτικοποιημένοι θα υποταχτούν πλήρως. Αυτό σημαίνει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα για τους Δημοσιογράφους

Η μαζί με τον Alex ή εναντίον του Alex(και της Πρεσβείας)

Άσπρος Λύκος

advocatus diaboli είπε...

Προσέξτε πώς τελειώνει την επιστολή του ο Γιώργος Δελαστίκ: Με αξιοπρέπεια. Κάτι που ελάχιστοι θα μπορούσαν να γράψουν. Εξαιρετική πένα και εξαιρετικός άνθρωπος. Το θέμα δεν είναι μονάχα να μη διαβάζει κανείς την Καθημερινή, είναι και να μη μπαίνει στην ηλεκτρονική της σελίδα, η οποία έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Φτάνουν πια τα διάφορα «ευχαριστώ τους Αμερικάνους».

alzap είπε...

@asteroid:
Άδικο και για την νοημοσύνη μας θα έλεγα.
Είναι σίγουρο πως τώρα που τα προσωπεία πέφτουν οι επιπτώσεις θα είναι ορατές στο Αλαφουζέικο και τους σχδιασμούς του.
Ίδιον των νεόπλουτων και των σαλταδόρων του χρήματος η έλλειψη σεβασμού σε οτιδήποτε.


@ασπρος λύκος:
Συμφωνώ με τα όσα λες για τον τρόπο που προσπαθούν οι Αμερικανοί να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη
Ενδιαφέροντα τα λινκς, αν και με μελαγχόλησαν κάποια απο τα σχόλια...

@advocatus diaboli:
Έχεις δίκιο, πρόσεξα και εγώ τον τρόπο που τελειώνει την επιστολή του ο Γ. Δελαστίκ.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

@alzap

Στα "Νέα" και στο "Έθνος" πρίν από ένα μήνα υπήρχαν άρθρα για την αποστολή Δημόσιων Υπαλλήλων στο Αγγανιστάν έναντι ικανοποιητικής αμοιβής. Ζήτησαν γεωπόνους και δικαστικούς.Για το θέμα διαμαρτύθηκε η ΑΔΕΔΥ. Αν υπάρχει χρόνος ρώτησε αν ζήτησαν και απτον Τραπεζικό τομέα..

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

@advocatus diaboli

Aν και δεν έχω διαβάσει πολλά άρθρα από τον κ. Δελάστικ μπορώ να ισχυριστώ το εξής
Η "κυριλέ" Δεξιά δεν έχει σοβαρούς αρθρογράθους αναλυτές εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο σοβαρός Δεξιός δεν θα διαβάζει μια ζωή Τράγκα και..Ρίζο. Θέλει και μια "δυνατή" πένα.Είναι ένας από τους λόγους που σε Αστικές εφημερίδες γράφουν αριστεροί διανοοούμενοι

Σε αντιπαράθεση με το Εξωτερικό στο οποίο υπάρχουν δυνατοί Νεο-Φιλελευθεροι Διανοούμενοι ως "πένες".
Τώρα η ντόπια Δεξιά προσπαθεί να φτιάξει μια κάποια σχολή νεο-φιλελευθερισμόυ με κάποια κοινωνικά στοιχεία..

Άσπρος Λύκος

alzap είπε...

@ασπρος λύκος:
οκ, Θα ρωτήσω.

Фе́ммe скатале είπε...

Το είδα και με εξόργισε...Χαίρομαι που το έκανες ποστ. Νόμιζα πως κανείς δεν θα ασχοληθεί μαυτό.

Ανώνυμος είπε...

links
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


να συμμετέχει με κάποιους γεωπόνους, ώστε να βοηθήσουμε στην αλλαγή των αγροτικών καλλιεργειών στο Αφγανιστάν ή με κάποιους δικαστικούς ή συνταγματολόγους και όλους εκείνους που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε το Αφγανιστάν να οδηγηθεί στην Δημοκρατία

Και δημόσιοι υπάλληλοι

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Δευτέρας αναχωρεί για Αφγανιστάν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης


Athens, December 5 - 10, 2006 - Opening Speech for the 52nd General Assembly

Όπλα και... γεωπόνους στέλνουμε στο Αφγανιστάν


Άσπρος Λύκος

alzap είπε...

@maria_adouaneta:
Είναι εξοργιστικό.
Και τελικά οι συνάδελφοι του Δελαστικ λίγο ασχολήθηκαν με το θέμα. Ίσως δεν μπόρεσαν,δεν ξέρω.
:-(

Ανώνυμος είπε...

Για ένα συνάδελφο

Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη/ karkagiannisant@ath.forthnet.gr

Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν συνάδελφος στην «Καθημερινή» και φίλος μου. Προσελήφθη πριν από 12-13 χρόνια, όταν και πάλι έτυχε να ασκώ καθήκοντα διευθυντή. Η πρόσληψή του φέρει την υπογραφή μου με τη σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτησίας.

Γνωρίζαμε τις πολιτικές του απόψεις, οι οποίες κανέναν δεν ενοχλούσαν. Στα 12-13 χρόνια που δούλεψε μαζί μας αλλεπάλληλες και διαφορετικές διευθύνσεις σεβάστηκαν απόλυτα τις απόψεις του και την ελεύθερη έκφρασή τους από τις στήλες της εφημερίδας. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, όπου να μη δημοσιεύθηκε άρθρο του ή να λογοκρίθηκε, λόγω πολιτικής διαφοράς. Αντιθέτως. Πολύ σύντομα μετά την πρόσληψή του η εφημερίδα ανέθεσε σημαντικές εργασίες στον Γιώργο Δελαστίκ και πολλές φορές του εμπιστευόταν τη σύνταξη του κυρίου άρθρου της. Σε αυτά τα 12-13 χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση εξαίρεσης του Γιώργου Δελαστίκ λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Μέχρι την εβδομάδα πριν από το φετινό Πάσχα και έπειτα από 12-13 χρόνια αδιατάρακτης συνεργασίας. Για ποιο λόγο;

Ο Γιώργος Δελαστίκ εκτός από τη δουλειά του στην «Κ» εκδίδει και διευθύνει μια μικρή εφημερίδα, το «Πριν», όπου αυτός και οι φίλοι του αναπτύσσουν τις απόψεις τους, σεβαστές πάντοτε και παντελώς αδιάφορες για την «Κ».

Στο φύλλο όμως της εβδομάδας πριν από το Πάσχα δημοσιεύθηκε ανώνυμο σχόλιο (το έγραψε καθʼ ομολογία του ο Γιώργος Δελαστίκ), όπου η «Κ», χωρίς να κατονομάζεται αλλά σαφέστατα να υπονοείται, περιγραφόταν περίπου ως εκτροφείο ξένων πρακτόρων, που και αυτοί δεν κατονομάζονταν αλλά σαφώς υπονοούνταν ή «φωτογραφίζονταν». Τέτοια μάλιστα... συσσώρευση «πρακτόρων» έχουμε στην «Κ» ώστε τους κατανέμουμε και στις άλλες εφημερίδες!

Το δημοσίευμα ήταν καθʼ όλα αστείο και οι συνάδελφοι στην «Κ» γελούσαν και μου έλεγαν να μη δώσω σημασία και οποιαδήποτε συνέχεια. Εμένα όμως το σχόλιο αυτό με εξόργισε. Πρώτα, γιατί ήταν ανώνυμο και αφορούσε ανώνυμους, μια κακοήθης συκοφαντία και διαβολή, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Με εξόργισε επίσης γιατί μου θύμισε ασφαλίτικες μεθόδους ανωμάλων περιόδων, τους αλφαμίτες της Μακρονήσου και τους ασφαλίτες που περιφέρονταν στα στρατόπεδα και στις φυλακές και προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση και δυσπιστία, διέδιδαν ότι διαθέτουν πράκτορες από τους οποίους μαθαίνουν τα πάντα. Τέλος, αν ο Γιώργος Δελαστίκ πιστεύει ότι όσοι διαφωνούν πολιτικά μαζί του είναι απαραιτήτως πράκτορες, λυπάμαι αλλά έρχεται από μια άλλη εποχή που με τέτοιες «ρετσινιές» οδηγήθηκαν τίμιοι αγωνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Κάθε τίμιος αριστερός κουβαλάει εκείνες τις εποχές σαν βάρος στη συνείδησή του.

Ηταν Μεγάλη Δευτέρα και τελευταία μέρα που ασκούσα καθήκοντα διευθυντή στην «Κ». Κάλεσα τον Γιώργο Δελαστίκ και του είπα ότι θεωρούσα το ανώνυμο δημοσίευμα του «Πριν» κακόηθες και συκοφαντικό και τον παρακάλεσα να υποβάλει την παραίτησή του, ήταν υποχρέωσή του. Δεν είχε το θάρρος και την ευθύτητα να παραιτηθεί, αφού συκοφάντησε συναδέλφους του και την εφημερίδα από την οποία και ψωμί καλό έφαγε και γνωστός έγινε ως δημοσιογράφος. Απελύθη με τη συγκατάθεσή του!

Διάβασα κατόπιν δήλωσή του ότι απελύθη για λόγους πολιτικούς και για τις πολιτικές του απόψεις. Από πότε όμως η συκοφαντία και η διαβολή θεωρείται... πολιτική άποψη;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Α. Καρκαγιάννη


Αθήνα, 18 Απριλίου 2007

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε απάντηση λιβελλογραφήματος εναντίον μου που δημοσίευσε χθες, 17 Απριλίου 2007, στην «Καθημερινή» ο εκδότης της, Αντ. Καρκαγιάννης, θα επιθυμούσα να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Το κείμενο αυτό επιχειρεί συνειδητά να εκφυλίσει τους πολιτικούς λόγους που προκάλεσαν την απόλυσή μου σε μια δήθεν προσωπική αντιδικία με τον Αντ. Καρκαγιάννη, η οποία ουδέποτε υπήρξε. Στόχος του κειμένου είναι η μέσω αντιπερισπασμού συγκάλυψη του πολιτικού κρετινισμού των εγκεφάλων της απόλυσής μου, οι οποίοι νόμισαν ότι μπορούσαν να με απολύσουν με αιτιολογία αντιαμερικανικό ανώνυμο σχόλιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πριν» της οποίας είμαι διευθυντής, χωρίς να υπάρξουν πολιτικές επιπτώσεις.

Η πολιτική χυδαιότητα του εν λόγω κειμένου αποσκοπεί στην εκμαίευση απαντήσεων αναλόγου επιπέδου εκ μέρους μου ώστε να προκληθούν αποκρουστικά φαινόμενα δημόσιας ανταλλαγής ύβρεων. Ματαιοπονεί. Αυτό αποκλείεται να γίνει.

Αντιλαμβάνομαι τους στόχους της απεγνωσμένης προσπάθειας του εκδότη της Καθημερινής να μειώσει την αξιοπιστία και το ήθος μου. Έντεκα ολόκληρα χρόνια δημιουργικής δουλειάς και πολιτικού θάρρους όταν άλλοι έσκυβαν το κεφάλι, σφυρηλάτησαν δεσμούς βαθύτατου αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ του γράφοντος και των συναδέλφων και αναγνωστών της «Καθημερινής». Συγκινητική και καθοριστική υπήρξε η αλληλεγγύη και η ενθάρρυνσή τους σε πολιτικά κρίσιμες ώρες. Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι για την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της εφημερίδας να πείσουν αυτό το κοινό, όπως και άλλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, για την ορθότητα μιας επιλογής που συνιστά ρήξη με τη μέχρι τώρα πορεία της ίδιας της «Καθημερινής».

Προσωπικά, πάντως, θα εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Αντ. Καρκαγιάννη, γιατί όπως τα επικά χρόνια της νιότης του στο σύρμα της Μακρονήσου συνεισέφεραν, μαζί με τις θυσίες στρατιών αγωνιστών της Αριστεράς, στη γαλούχηση πολλών από εμάς στο να κρατάμε ψηλά το μέτωπό μας, έτσι και τα σημερινά, ύστερα χρόνια και πεπραγμένα του μας διδάσκουν πώς να μην καταντήσουμε πολιτικά.

Αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,

Νομίζω πως οι εξελίξεις ενισχύουν την άποψη που έχω ήδη εκφράσει με την επιστολή μου της 12.4.2007 ότι επιχειρείται η πολιτική τρομοκράτηση δημοσιογράφων, με στόχο την περαιτέρω χειραγώγηση της ενημέρωσης. Επιβάλλεται, πιστεύω, η άμεση και ισχυρή δραστηριοποίηση της ΕΣΗΕΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής πριν να είναι πολύ αργά.



Με αξιοπρέπεια,

Γιώργος Δελαστίκ

Ανώνυμος είπε...

H γνώμη μου

Αν όντως η είδηση είναι "για τα γέλια" όπως ισχυρίζεται ο κ. Καρκαγιάννης, τότε ο μόνος που θίγεται είναι η αξιοπίστία του κ.Δελάστικ και όχι μια γενική συναδελφική "δεοντολογία".

Η αντίδραση του κυριόυ Καρκαγιάννη δείχνει ότι η είδηση αν και "γενική" φαίνεται τελικά να έχει "ζουμί" ως προς τις πολιτικές της εστιάσεις.

Η "Κ" λανσάρει ποιο εύκολα το μοντέλο της "πλουραλιστικής" αλλά και "σοβαρής" εφημερίδας
Η οποία θεωρείται γενικά "αξιόπιστη" και η οποία διαβάζεται και από Αριστερούς και Κεντρώους.Η "Κ" απευθύνεται κυρίως σε "κυριλέ" Δεξιούς που θέλουν και μία ποιο σοβαρή αναλυτική "πένα". Ελλείψη σοβαρών Αναλυτών στον χώρο της Δεξιάς, και ελέω πλουραλιστικού προφίλ, η "Κ" δανείζεται "πένες" απ τα Αριστερά.Διαφορετικά αν δεν είχε αυτή την ανάγκη θα προσλάμβανε τον κ.Τράγκα και τον κ.Ρίζο!
Οπότε το "καλό ψωμί" του κ.Δελάστικ που μας αναφέρει ο κ.Καρκαγιάννης δεν ήταν "φιλανθρωπική παροχή". Ήταν κάμματος ενός ικανού και αναλυτικού Δημοσιογράφου άσχετα αν κάποιος συμφωνεί / διαφωνεί(π.χ. εγώ σε εκπομπή της ΕΤ3 για τα περί Τουρκίας και Κιρκουκ) μαζί του.

Τα περί "πρακτόρων" αφήνονται στον κ.Καρκαγιάννη.Κοτζάμ βιβλίο έγραψε για την τρομοκρατία την Κακαουνάκεια εποχή της ΤρομοΥστερίας του 2002.Οπότε αναμένω να έχει καλύτερη γνώση για τα "πρακτοριλίκια".

Όσο για την περιρρέουσα γενικόλογη δημοσιογραφική "δεοντολογία"..Αυτές αποτελούν το τελευταία καταφύγιο των "πονηρών"

Χειρότεροι απτους Δεξιούς είναι οι πρώην Αριστεροί Alzap.

Άσπρος Λύκος