Τετάρτη, Απριλίου 11, 2007

ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΠΩΣ...

...η αλληλεγγύη οφείλει να είναι άμεση και έμπρακτη και συγκεκριμένη, σας μεταφέρω, αντιγράφω, την έκκληση του n.ago.

Όχι μόνο συμφωνώ με την πρωτοβουλία αυτή και συμμετέχω με χαρά, αλλά πρέπει να σας πω ότι ταξιδεύω ήδη, με τη φαντασία μου, και βλέπω το χαμόγελο της μικρής ή του μικρού που θα χαϊδεύει την καινούργια τσάντα, που θα ψαχουλεύει το περιεχόμενο.

Μπορεί να υπάρξει καλύτερο θέαμα απο το χαμόγελο ενός παιδιού;

Το κείμενο στο μπλογκ του n.ago έχει ως εξής:



" Το Καλιβάτσι(Kalivaci), είναι ένα ορεινό χωριό στο νομό Τεπελενίου στη νότια Αλβανία.Χωρισμένο σε πέντε μαχαλάδες, σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση,κάποτε, στις αρχές του 90’, απαριθμούσε περίπου 2000 κατοίκους και 350 οικογένειες!

Μετά το άνοιγμα των συνόρων, όπως συνέβη παντού στην Αλβανία, κι από το χωριό αυτό, μετανάστευσε ο περισσότερος πληθυσμός. Σήμερα, έχουν μείνει κοντά 100 οικογένειες από τις οποίες, ενεργές είναι το 50% περίπου!

Από αυτές προέρχονται και τα παιδιά του σχολείου του χωριού(Δημοτικό-Γυμνάσιο) που απαριθμεί 110 μαθητές. Αυτό, όμως, που πρέπει εδώ να σημειωθεί είναι ότι, η οικονομική κατάσταση των ανθρώπων που έχουν απομείνει εκεί, αν και υπάρχουν οι εξαιρέσεις, είναι αρκετά δύσκολη, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.

Μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές, έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει έστω στο ελάχιστο, τους μαθητές του χωριού, και θα ελαφρύνει έστω λίγο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των γονιών τους ,για το επερχόμενο σχολικό έτος.

Ξεκινώντας από εσάς τους επισκέπτες αυτού του ταπεινού blog, που η γνωριμία μεταξύ μας είναι εντελώς ανιδιοτελής και χωρίς κανένα συμφέρον, κάνω έκκληση σε όλους, όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει . Αυτό που σκεφτήκαμε είναι να προσφέρουμε σε κάθε παιδί-μαθητή, στις 12 Αυγούστου που γιορτάζονται και τα 70 χρόνια της λειτουργίας του σχολείο, μια σχολική τσάντα για κάθε μαθητή μαζί με τη γραφική ύλη ( τετράδια, μολύβια, κασετίνα, γεωμετρικά σχήματα, πλαστελίνες) .

Θα είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Πριν απευθυνθώ σε «έχοντες και κατέχοντες», ξεκινώ από εμάς που δεν μας περισσεύουν.

Το σημείο συγκέντρωσες του υλικού, θα είναι η American Bank of Albania ( Εμμ.Μπενάκη 14 & Πανεπιστημιου 54) στην Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη, θα ενημερώσουμε πολύ σύντομα.
Όποιος πραγματικά θέλει να προσφέρει, ανώνυμα ή και επώνυμα, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να έρθετε σε επαφή στο προσωπικό μου e-mail (agonec@gmail.com)
Σε όποιον το ζητήσει, θα δοθούν και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τη τράπεζα και τα δικά μου προσωπικά.

Θέλουμε να στείλουμε 105 τσάντες , όσο και οι μαθητές τη νέα χρονιά . Ας βρεθούμε τόσα άτομα που θα κάνουμε τα παιδάκια αυτά και τις οικογένειες τους χαρούμενα.

Αν θέλεις, μπορείς να βοηθήσεις! "

ΥΓ. Το τραγούδι της Αρλέτας εξαιρετικά αφιερωμένο στα πιτσιρίκια του Καλιβάτσι. Θα το μεταφέρεις n.ago; :-)

5 σχόλια:

Αλεπού είπε...

Ωραία πρωτοβουλία!

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να κάνω αλλιώς Αλέκο;
Θα σου φέρω φωτογραφία από τα παιδιά που θα πάρουν τις τσαντούλες με τα τετράδια και τα μολύβια τους.
Είμαι σίγουρος ότι, εκείνη η μέρα, θα είναι και για όλους αυτούς που θα συνεισφέρουν από τη καρδιά τους, ημέρα γιορτής!

raffinata είπε...

;)

Queerdom είπε...

Με τη δικιά μας συμφωνείς άραγε;
http://politikosgamos.blogspot.com

alzap είπε...

@alepou:
Καλημέρα αλεπουδάκι,
Θα πάμε μαζί να διαλέξουμε τσάντες;
:-)

@n.ago:
ok
:-)

@raffinata:
Είδες που υπάρχουν λόγοι να χαμογελάμε;
:-)

@qweerdom:
Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει καθόλου η νοοτροπία σου.
Έρχεσαι για να σχολιάσεις μια πρωτοβουλία για κάποια παιδάκια στην Αλβανία και αντί να μας πεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς, με ρωτάς για το μάζεμα υπογραφών στο μπλογκ σου.

Δεν κατάλαβα, παζάρια και συναλλαγή θα κάνουμε;

"Θα συμφωνήσω στο δικό σου αν συμφωνήσεις στο δικό μου;"

Λάθος πόρτα χτύπησες!