Σάββατο, Μαρτίου 02, 2013

ΘΑ ΠΑΡΩ ΓΡΑΜΜΗ...



... θα την ΖΗΤΗΣΩ. Δεν θέλω να αφεθεί ούτε ένας σταυρός περιθώριο για προσωπικές μου επιλογές. Η εκλογή της κεντρικής επιτροπής είναι η τελευταία ευκαιρία.

Για το σουλαδάκειο συνέδριο τα είπαμε και τα βλέπετε. Τα διαβάζετε.
«Μέχρι να έρθει ο Κουκουλόπουλος θα μας μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλης Βενιζέλος»…, έτσι ξεκίνησε το συνέδριο. Σε ζωντανή πανελλαδική κάλυψη. Αυτοί είναι, αυτή είναι η πολιτική τους ποιότητα, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν.

Βρισκόμαστε στα μισά του συνεδρίου και η ΕΚΑΠ ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ΑΚΟΜΑ τη λίστα των συνέδρων. Γιατί ακόμα μαγειρεύουν και κάνουν κοπτοραπτική.. Και περιφέρεται και κορδώνεται ο θεσμικά υπεύθυνος γι αυτή την ξευτίλα σαν άλλος Μητσοτάκης που τον φτύνουν και νομίζει ότι είναι τα πρωτοβρόχια.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σύνεδροι, σέβομαι τις επιλογές τους, αλλά εγώ είμαι σε πόλεμο. Πόλεμο πολιτικό απέναντι στην πολιτική ξετσιπωσιά και την χυδαιότητα και το θράσος.

 Η χθεσινή παρουσία του Βενιζέλου ήταν το ΚΟΔΗΣΟ στη χειρότερη μορφή του. ΚΟΔΗΣΟ χωρίς την αστική ευπρέπεια και το ήθος του Πεσμαζόγλου ή του Μαγκάκη. Ένα ΚΟΔΗΣΟ χουλιγκάνων και αρπακτικών της όποιας εξουσίας. Οπαδοί και υποτακτικοί του Βενιζέλου που γυρνάνε στους διαδρόμους βρίζοντας οι μισοί τους άλλους μισούς της ομάδας τους με στόχο το σταυρό.

Είμαι ένας σύνεδρος όπως οι χιλιάδες άλλοι. Δεν είμαι στέλεχος, δεν θέλω να είμαι. Δεν είμαι υποψήφιος, δεν θέλω τίποτα. Θέλω μόνο να μην ευτελίζεται η ζωή μου, να μην διασύρεται  η αξιοπρέπεια μου από τους πειρατές που πλιατσικολογούν και τσαλαπατάνε πάνω στα σύμβολα και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ που είναι ΚΑΙ δικά μου. Υπερασπίζομαι το παρελθόν μου γιατί διεκδικώ το μέλλον το δικό μου και του παιδιού μου.

Γι αυτό σας λέω τι θα κάνω. Θα ζητήσω γραμμή από αυτούς που  στέκονται απέναντι στους πειρατές και την πολιτική της καλτσοδέτας. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιπαλέψει κανείς τις πολιτικές συμμορίες.

Κι ας κατηγορηθώ γι έλλειψη πολιτικής ορθότητας. Το αποδέχομαι και το χρεώνομαι. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.


4 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Έτσι κι αλλιώς έτσι σου μάθανε, αυτό θα κάνεις και δικαίωμά σου να το κάνεις. Άλλωστε με 'λίστα¨ οργανώθηκε η πανηγυρική είσοδος του ηγέτη του σοσιαλιστικού μνημονίου, του περιφερόμενου ανά τον κόσμο μάγου της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων. Γιατί έτσι “γ...άει” ο...σοσιαλισμός, με το παλαμάκι και το ωσαννά στον Ερχόμενο βολταδόρο, με πολιτικά επιχειρήματα τα παράπονα της Βουγιουκλάκη. Γιατί δικαίωμα στην ομαδοποίηση και στη συσπείρωση έχουν κατά τη γνώμη σου, μόνο οι εκ του Μωυσή και του Γεωργίου Β΄ του Μπερδεμένου και Κακομαθημένου προσκυνούντες ορθόδοξοι.
Δέχομαι την άποψη του οποιοδήποτε μπερδεμένου να ομαδοποιείται στο Κίνημα, αρκεί να εκδηλώσει και να δηλώσει δημόσια τους απώτερους πολιτικούς του στόχους ξεκάθαρα και τίμια. Για να δούμε και να κρίνουμε πόσο αριστερές, τίμιες και ανυστερόβουλες είναι. Όποιος όμως αισθάνεται ότι ΤΩΡΑ το Κίνημα, με το Βενιζέλο έγινε ΚΟΔΗΣΟ, δίπλα περιμένουν οι Ξενογιαννακοπούλοι και οι Κατσέληδες για να ησυχάσετε εσείς να ησυχάσουμε και εμείς. Έλεος πια με την μαλακολατρεία, ΕΛΕΟΣ, ξεκολλήστε. Τόσο εκτός κοινωνίας πια! Στη γειτονιά σου δεν έχετε οικογένειες ανέργων, συσσίτια, αυτοκτονίες, κοινωνικά δράματα, νηστικούς....Ρώτησε αυτούς ποιός φταίει και κουβάλα τη φωτογραφία του για να γλυτώσεις εσύ το φτύσιμο....Αξιολύπητοι έλεος....

alzap είπε...

Σαν τον Βαγγέλη και συ. Έγραψες ένα κατεβατό και δεν λές τίποτα.
Μετά την απίστευτη πολιτική ήττα του Βαγγέλη στο συνέδριο και τον οργανωτικό τραγέλαφο και τα απίστευτα μαγειρέματα επικρατεί ο πανικός. Λογικό. Όταν γίνεσαι γιουσουφάκι του Σαμαρά αυτά εισπράττεις.
Περαστικά.

Υγ. Η γειτονιά μου είναι τα Πατήσια και έχουμε απο όλα αυτά. Η δικιά σου ΠΟΙΑ είναι η γειτονιά;
Μπορείς να μας δώσεις πλήρη στοιχεία, μην κρύβεσαι. Και κυρίως ΜΗΝ ντρέπεσαι.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Είμαι ο Μιχάλης Ρούπας, απόστρατος Αξ/κός της ΠΑ, Μηχανολόγος Μηχανικός, Θεσσαλονικιός, κάτοικος Βόλου, ΠΑΣΟΚος και Βενιζελικός, ακόμα και την εποχή των περίεργων. Μου είναι αδιάφορο ποιός νίκησε στο συνέδριο γιατί εκεί πήγαμε για να καταθέσουμε απόψεις και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Και αποδείχθηκε ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι η συμμορία του Κολεγίου Αθηνών αλλά οι δυνάμεις οι λαϊκές που προέρχονται από τα κοινωνικά στρώματα της προσφοράς και της εργασίας. Αν αισθάνεσαι νικητής άσε την κλάψα και κοίτα να νικήσεις με τις πολιτικές σου απόψεις και στο κοινωνικό συνέδριο και στην κοινωνία των πολιτών που μένουν Ελλάδα και λούζονται τις πολιτικές των τουριστών που μας κυβέρνησαν, με την υποστήριξη, και τη ψήφο μας.
Κι αν πρόκειται νικητής και τροπαιούχος πια να προβάλλεις και τις απόψεις του νικητή, δεν έχεις παρά μαζί με τους άλλους νικητές να ζητήσετε αλλαγή ηγεσίας με σύνθημα, "έχουμε τη λύση, ένας μαλάκας θα μας σώσει". Έχετε πολλές πιθανότητες επιτυχίας γιατί κατά τον Κ. Καστοριάδη στη κοινωνία μας οι βλάκες είναι πλειοψηφικό ρεύμα.
Και πάλι συγχαρητήρια, περαστικά και καληνύχτα σύντροφε νικητή.

alzap είπε...

Άκουσε αγαπητέ Μιχάλη απο τον όμορφο Βόλο. Αυτό το στυλάκι σου είναι πια και προβλέψιμο, αρα βαρετό, και κουραστικό.

Κάνεις το πρώτο σχόλιο με ένα σωρό χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα αντάξια του Βαγγέλη σου κι όταν παίρνεις την απάντηση το γυρίζεις στην "υψηλή" διανόηση τάχα μου και στις συμβουλές.
Τώρα σε ενοχλεί το κολέγιο αθηνών γιατί βγάζει συμμορίες...

Ένας τέτοιος "συμμορίτης" ήταν και ο Καστοριάδης που θαυμάζεις και επικαλείσαι... Στο κολλέγιο ήταν και αυτός συμμαθητής μα τον Ανδρέα.
Επίσης καληνύχτα και καλό ξημέρωμα.

ΥΓ Να με συγχωρείς αν δεν σχολιάσω άλλο σχόλιό σου αλλά σε βαριέμαι για να είμαι ειλικρινής.