Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2013

Η ΛΕΞΗ ΤΣΙΠΑ...

... είναι άγνωστη λέξη γι΄αυτούς




Ποιος άραγε μπορεί να συγκινηθεί απο την διαμαρτυρία τους;

Ο δοτός, πριν λίγα 24ωρα,  πρόεδρος της ΕΚΑΠ που μόλις ορίστηκε στη νέα θέση ξαμόλησε τη κόρη του στις ρούγες του διαδικτύου να βρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου; Αυτός που με εγκυκλίους του μεθοδεύει το πιο νόθο συνέδριο στην μεταπολιτευτική  ιστορία των κομμάτων στη χώρα μας;

Ποιος άραγε; Ο Βενιζέλος που όταν οι έλληνες εργάτες στα εργοστάσια της Γερμανίας έφτιαχναν το ΠΑΚ και αργότερα συγκροτούσαν τους πρώτους πυρήνες του ΠΑΣΟΚ   εκείνος έκανε καριέρα και "διάβαζε" σαν τον μακαριστό Χριστόδουλο; Για να συνεχίσει στο ΚΟΔΗΣΟ- ΚΑΕ;

Ποιος; Ο Δατσέρης μήπως; Ο Κούρκουλας, (κατά κόσμο Παναγιωτάκης);
Ποιος; Ο Τσολιάς που αντάμα με την γνωστή καλτσοδέτα ψαχούλευαν τα προσωπικά αντικείμενα του Γιώργου Παπανδρέου; Ή μήπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πέππας της Ολυμπιακής;
Ποια; Η Γεννηματά που παριστάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει γιατί της είπε ο μηχανισμός των γερόντων που την διαφεντεύει να κραταει χαμηλό προφίλ και να μην συγκρούεται  στο όνομα της μελλοντικής της αναρρίχησης στο προεδρικό αξίωμα;

Ποιος από  αυτούς, γιατί αυτό είναι το επιτελείο του Βενιζέλου, θα συγκινηθεί;

Κανείς τους σας διαβεβαιώνω. Γιατί οι άνθρωποι είναι αλλού. Γι αυτούς η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι η καταγραφή των ημερομηνιών της προσωπικής τους εξέλιξης στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό. Υπηρέτησαν όλες τις καταστάσεις με τον ίδιο κυνισμό και υστεροβουλία.

Δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης στο σύνολό της η λειτουργία των οργανώσεων του απόδημου Ελληνισμού.

Δεν τους αναγνωρίζουν οι οργανωτές του συνεδρίου τους έλληνες μετανάστες. Δεν ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι σύντροφοι που διαμαρτύρονται γιατί ο Σουλαδάκηδες  και οι λοιποί δοτοί του  Βενιζέλου τους στερούν  το δικαίωμα συμμετοχής τους στο συνέδριο του κόμματός τους.

Να τους πω εγώ ποιοί είναι.

Οι παππούδες τους και πατεράδες τους έφυγαν μετανάστες κυνηγημένοι από τις  μετεμφυλιακές πολιτικές του Παπάγου και της ΕΡΕ και της χούντας.

Αγωνίστηκαν για το μεροκάματο στα εργοστάσια και στις στοές των ανθρακωρυχείων, ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τον αντιδικτατορικό αγώνα, αγκάλιασαν και στήριξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΚ και στο ΠΑΣΟΚ για να μπορούν μια μέρα τα δικά τους παιδιά να ζουν σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Και σήμερα βλέπουν έναν τυχάρπαστο συνασπισμό καρεκλοθήρων να τους αποκλείει ετσιθελικά από το δικαίωμα συμμετοχής τους στο συνέδριο του κόμματος που έφτιαξαν με τους αγώνες και τον ιδρώτα και το υστέρημά τους.

Και μετά οι Βενιζέλοι θέλουν να κάνουν και διάλογο για την κεντροαριστερά και το μέλλον της πατρίδας…

Αν έχουν λίγη τσίπα ακόμα επάνω τους ας πάρουν την εγκύκλιο πίσω. ΤΩΡΑ!

Αν έχουν, γιατί πολύ αμφιβάλλω…

ΥΓ. Διαβάστε ΕΔΩ την διαμαρτυρία των οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού

5 σχόλια:

Petran είπε...

Ρε Αλέκο μετά απο αυτό θεωρείς ότι πρέπει να συμμετασχεις στο θέατρο που στήνουν ?

alzap είπε...

Πέτρο το θεωρώ απαραίτητο ειδικά μετά απο αυτά.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Σύντροφε πήρες την απάντηση απ' τον σ. Σουλαδάκη. Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη. Ακόμα και του σ. Προέδρου της Σ.Δ. Να φέρετε και τα πτυχία της αριστεροφροσύνης και τα παράσημα των μαχών στις συναυλίες ή στις αμοιβόμενες απεργίες, να τρομάξουμε και να ψάλλουμε μαζί σας το όσανα στον αδικημένο που του φάγανε οι σφετεριστές τον κληρονομικό θρόνο και δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του, που η παρέα Του κηπουροί και εξαπτέρυγα συνεχίζει στο ΣΥΡΙΖΑ. Και πίσω τους άφησαν κι έμειναν καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι σαν κι εσένα που αισθάνονται ανασφαλείς χωρίς την παρουσία των άχρηστων κρυόκωλων και του Ανεκδιήγητου. θα τα πούμε Εκεί....

alzap είπε...

Μιχάλη μου όσα γράφεις είναι απόσπασμα απο τις εισηγήσεις του Ευάγγελου για το συνέδριο φαντάζομαι. Έχουν τον ειρμό και το βάθος της πολιτικής του σκέψης.
Ευχαριστώ, να είσαι καλά. Δεν ξέρω αν θα τα πούμε εκεί. Πρέπει να εκλεγώ πρώτα. Σίγουρα όμως θα συναντηθούμε κάπου, μια οικογένεια είμαστε.
Καληνύχτα και καλή τύχη.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Σου εύχομαι ολόψυχα να εκλεγείς και να κοσμήσεις με την παρουσία σου το Συνέδριό μας. Εγώ θα το παρακολουθήσω σαν παρατηρητής και σαν άνθρωπος που αγωνιά για την τύχη της παράταξης. Γραμμή δεν παίρνω από κανέναν και διατυπώνω τις θέσεις μου σύμφωνα μ' αυτά που νομίζω ότι εξυπηρετούν τη βιωσιμότητα της κοινωνίας που ζω. Με το Βενιζέλο ήμουν συμμαθητής στο Γυμνάσιο και ξανασυναντηθήκαμε στο Πανεπιστήμιο, σε άλλη σχολή και παράταξη (εγώ στη β΄ πανελλαδική που προσχώρησε στη ΠΑΣΠ) ο καθένας μας αλλά τον εψήφισα για πρόεδρο της ΦΕΑΠΘ και δεν το μετάνιωσα. Και τώρα τον πιστεύω και τον στηρίζω, όπως στήριξα και τον “απερίγραπτο” που δεν τον εψήφισα, όπως και τον Πρόεδρο όταν χρηάσθηκε στο”Πεντελικό” με φυσική παρουσία και όχι μόνον. Καταλήγω ότι άνθρωποι με το ήθος και την διαδρομή σου είναι ύβρις να μείνουν εκτός από την νέα προσπάθεια. Όσο για τις διαφωνίες μας, ο λαός και ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δικαιώσει την ισχυρότερη - βιοσημότερη για το ΠΑΣΟΚ άποψη. Το σπουδαίο είναι το ΜΑΖΙ με τις διαφορές και τις προσδοκίες μας. Στις σημερινές συνθήκες είμαι κοντά στις απόψεις που εκφράζει η “Αριστερή Πρωτοβουλία” και ο σ. Παναγιωτακόπουλος. Καλησπέρα σύντροφε!