Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;...


Μια μικρή κίνηση ζητάω . Ανθρώπινη...

Μια κίνηση που να δείχνει πως εντάξει δεν είναι ΟΛΑ ισοπεδωμένα. Μια συμβολική πράξη αναγνώρισης του «λάθους».


Συνέλαβαν μια κοπέλα. Δεν ξέρω τον πραγματικό λόγο, δεν έχω τα στοιχεία της αθωότητας ή της ενοχής. Υποτίθεται ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που θα αποδείξουν το ένα ή το άλλο.

Η σύλληψη ωστόσο αποδείχτηκε το μικρότερο κακό γιατί συνοδεύτηκε από το ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα της διαπόμπευσης και της απόπειρας ηθικού, πολιτικού και κοινωνικού λυντσαρίσματος μιας οικογένειας.

Η νεαρή Γερμανίδα δεν είχε καμιά σχέση, οικογενειακή ή άλλη με την φερόμενη ως καταζητούμενη ως μέλος της RAF από τις γερμανικές αρχές. Καμία απολύτως. Αλλά κι αν είχε είναι η συγγενική σχέση απόδειξη ενοχής;
Παρόλα αυτά διασύρθηκε και ενοχοποιήθηκε από τα ΜΜΕ. Από συγκεκριμένα κανάλια και εφημερίδες, από συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Ένας από τους κύριους συντελεστές τυχαίνει να έχει θεσμικό ρόλο. Είναι ο κ. Σόμπολος, είναι ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ…

Ποιο είναι το μέτρο; Τι άλλο χρειάζεται για να υποβάλλει την παραίτησή του ο κ. Σόμπολος από την θεσμική εκπροσώπηση  των δημοσιογράφων;

Η δικαιολογία ότι η πληροφορία ήρθε από την αστυνομία είναι τόσο γελοία όσο και χυδαία. Γιατι η αστυνομία, οι αστυνομίες όλου του κόσμου, αυτό κάνει πάντα. Διοχετεύει «στημένες» πληροφορίες. Και οι δημοσιογράφοι στις δημοκρατίες έχουν ως κύριο αντικείμενο τον έλεγχο και την εξακρίβωση των πληροφοριών και των πράξεων της κάθε εξουσίας. Αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν μεταβάλλονται σε γραφεία τύπου των αρχών.

Τόσο καθαρά, τόσο απλά.

Πόση τσίπα χρειάζεται για να καταλάβετε το αυτονόητο κ. Σόμπολε και να ζητήσετε συγγνώμη από την κυρία και την οικογένειά της υποβάλλοντας την παραίτησή σας από τη θέση του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ;


Πόσο εξωνημένοι πρέπει να είναι οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, όποιου χρώματος και κόμματος, όταν δεν έχουν ζητήσει ΑΚΟΜΑ την παραίτηση του κ.Σόμπολου;


ΠΟΣΟ;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ανεκδιήγητος! Ολόκληρος Υπουργός, καλά λέμε τώρα, αναγκάστηκε να κάνει δήλωση για να απαλύνει τις κωμικοτραγικές επιπτώσεις της γκάφας, παραδεχόμενος στην ουσία την ευθύνη του στο θέμα και εσύ κατηγορείς τον... Σόμπολο!
Σου έχω ξαναγράψει, νομίζω, ότι αν σε είχε ο Χίτλερ υπουργό προπαγάνδας δε θα μαθαίναμε ποτέ ότι έχασε τον πόλεμο!
Από πότε ρε Αλέκο οι δημοσιογράφοι διασταυρώνουν πληροφορία που τους δίνουν άμεσα αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι!Εκτός αν πρέπει πλέον να διασταυρώνουν και ότι τους λέει στο πρες ρουμ και ο Πεταλωτής!
Έχεις πλάκα!

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Γράφεις:
"Από πότε ρε Αλέκο οι δημοσιογράφοι διασταυρώνουν πληροφορία που τους δίνουν άμεσα αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι!Εκτός αν πρέπει πλέον να διασταυρώνουν και ότι τους λέει στο πρες ρουμ και ο Πεταλωτής!"

Αν αυτή είναι η άποψή σου για τον ρόλο των δημοσιογράφων τότε αντιλαμβάνομαι και την άποψη που έχεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας και την διάκριση των εξουσιών...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν πρόσεξες το "αρμόδιοι"!Δεν εννοώ τον οποιον δήποτε υπάλληλο αλλά τον εκπρόσωπο-αρμόδιο να προβαίνει σε ανακοινώσεις!
Την πληροφορία που παίρνει ο δημοσιογράφος από κάποιον πληροφοριοδότη, ασφαλώς και πρέπει να την ελέγχει! Υπάρχει μια διαφορούλα!

alzap είπε...

Μάλιστα.

katerina είπε...

Ζητάς τα ΠΑΝΤΑ alzap.
Είναι ένα βρωμικο συστημα,απο κορυφής μεχρις ονυχων. Η νομοθετικη,η εκτελεστική,η δικαστική και η τεταρτη εξουσια,έστησαν ένα παιχνιδι,χρησιμοποιουν κανόνες μαφίας, και μοιραζουν το παιχνιδι,παιζοντας στην τσοχα τους τις ζωές μας.

Τελειώσανε alzap. Οριστικα και αμετακλητα.
Όχι οι θεσμοι,οι άνθρωποι που τους υπηρετουν. Είναι όλοι σάπιοι.Αλλοι λογω ενοχής και άλλοι λογω συνενοχής. Ο ένας κρατάει τον άλλον στο αισχρο, χυδίο, δολοφονικό παιχνίδι τους.

Αυριο θα βγει το πορισμα της εξεταστικης για την Siemens. Δεν υπάρχει ουτε ένας πολίτης που δεν ξέρει τι αποτελεσμα ποιας συναλλαγής θα είναι αυτό. Θα το δεχτουμε;


Αυτός ο τόπος, αυτά τα χωματα, ειναι δικός μας και δικός τους. Των γονιών,των παππουδων και των παιδιών μας.
Υψιστο χρεος μας, να κάνουμε ότι περνάει και ότι δεν περνάει απο το χέρι μας,να τους απομακρυνουμε.

Τρεμω τα λαικά δικαστηρια. Τα φοβάμαι. Η ανθρωινη ζωή,ακόμη και του τελευταίου λαμογιου,προδοτη, δολοφονου ενός λαου, είναι σεβαστή. Ευθυνη μας το μέλλον. Βρωμερή ευθυνη τους το παρελθον. Απλά το μέλλον μας δεν χωράει το παρελθόν τους.

Ας φυγουν,ας απομακρυνθούν όλοι αυτοι ησυχα. Να τελειωνουμε.
Τα θέλουμε όλα alzap.ΟΛΑ!
Και τα θελουμε ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Alzap,μου θυμίζεις το γνωμικό που λέει ότι:"όταν του ηλίθιου του έδειχναν τη φωτιά,αυτός κοιτούσε το δάχτυλο",ή το άλλο:"φταίει ο γάιδαρος,βαράμε το σαμάρι".
ΠΟΣΟ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

alzap είπε...

ανωνυμος:
Δεν ξέρω τι πρέπει να σου θυμίζω ακριβώς αλλά μάλλον το φεγγάρι σου έδειχνα και εσύ κοιτούσες το δάχτυλο...

alzap είπε...

Είπαμε δεκτές οι οχετοί και οι βρισιές αρκεί να βγάλεις την κουκούλα. Μέχρι τότε στη γωνιά σου στον απόπατο.